pia_ 29.09.09, 08:46 Co prawda to musztarda po obiedzie, bo juz kupiłam dosyć tanio na allegro nowy płaszczyk tej firmy, a teraz z niecierpliwością czekam na przesyłkę. Zna ktoś ubranka tej firmy, znalazłam ich stronkę w necie i wygląda nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: Duńska firma Mynymo - daj linka:-) 29.09.09, 09:16 www.minymo.dk/ a płaszczyk kupiłam taki photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/754/41/48/754414855 Odpowiedz Link Zgłoś
basiaikarol Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 29.09.09, 09:10 kupiłam rok temu (tez na allegro ) kurtkę zimowa dla córki tej firmy. Jakość bez zarzutu więc ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 29.09.09, 10:42 Ja też polecam, bo wczoraj dostałam paczkę z kurtką dla synka(w kolorze trawiastej zieleni, bardzo ciepła).Te ciuszki są 'inne', mają nietypowe zestawienia kolorystyczne, dość odważne(troszkę w stylu Boden), ale dużo fajniejsze imho niż przesłodzony Next.Co do kurtek zimowych, to wydaje mi się, że lepiej się nadadzą na polską zimę,niż te angielskich firm. A tak przy okazji, nie wiem, skąd takie niskie ceny na All. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 29.09.09, 10:55 To jest outlet, tyle, że jak na moje oko to sporo z tych rzeczy na Allegro jest z bieżacej kolekcji. Natomiast jestem juz po rozmowach ze sprzedawcą na Allegro i wiem, że mają swoje stoisko we Wrocławiu, gdzie można kupować i/lub odbierać osobiście rzeczy zakupione na Allegro. Mnie urzekła jeszcze popielata sukienka - tyle, że w przypadku mojej córki kompletnie niepraktyczna - ale jaka urocza photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/754/94/06/754940650 Odpowiedz Link Zgłoś
kasbitt Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 29.09.09, 11:00 pia, podaj prosze numer aukcji lub login sprzedającej. Bardzo fajny ten płaszczyk! Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 29.09.09, 11:05 dunskioutlet, nie mam nic wspólnego z tym sprzedawcą, jakby ktoś miał jakieś nieczyste myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
angie07 Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 29.09.09, 11:06 a ja wczoraj kupiłam sukienkę tej firmy bombkę. Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 29.09.09, 11:15 Jak jest z rozmiarówką w tych kurtkach? Jak leży na modelu? Tez jestem zainteresowana tą kurtką i nie wiem czy wybrać dokładnie w takim rozmiarze jaki syn teraz nosi czy jednak troszkę większa. Hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 29.09.09, 15:20 i ja poolecam tą firmę. mamy kilka rzeczy jakość bardzo fajna, kolory rewelacyjne, rzeczy zupełnie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 29.09.09, 15:41 fajne te rzeczy i opinie też pozytywne no i cena rewelacyjna. zastanawiam się nad kurteczką dla 3 latka- chłopak. tylko zastanawiam się czy te kurtki będą dobre na zimę?czy nie są zbyt świecące? i czy jest nieprzemakalna? a to najważniejsze!! jak któraś miała czy ma czy będzie miał to proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 29.09.09, 16:13 dolores12 napisała: > Ja też polecam, bo wczoraj dostałam paczkę z kurtką dla synka(w > kolorze trawiastej zieleni, bardzo ciepła). czy mogę cie prosić o wrzucenie tutaj zdjęć tej kurteczki?czy jest na polarku?czy kolor taki intensywny jak na zdjeciach w aukcji? Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 30.09.09, 12:24 Te zdjęcia w aukcji bardzo dokładnie oddają kolor kurtki - trawiasta zieleń nasycona ale nie jaskrawa(mi się ten kolor b.podoba). Nie jest na polarku ale jest ciepła, cieplejsza niż kurtka Next, którą wcześniej kupiłam dla synka. Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 30.09.09, 13:07 Czy te kurtki są bardzo grube? Zimowe? czy nadają sie tez na jesien do założenia na zwykłą bluzkę??? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 30.09.09, 17:05 Zapłaciłam za nasz płaszczyk i kurtkę niebieską dla chrześniaka (zielone juz się wysprzedały buuu...) i czekam na wieści kiedy mogę je odebrać z ich sklepu. Sporo rozmiarów i kolorów juz się wysprzedało, moze będą mieli coś jeszcze za dwa tygodnie, a jak się nie uda, to juz nie Napiszę więcej o wrażeniach jak odbiorę towar. Odpowiedz Link Zgłoś
azyli do dolores12 30.09.09, 17:46 To ja jeszcze pomęczę z tą zieloną kurtką. Czy wymiary tej kurki podane na aukcji są zgodne z rzeczywistością? Chce tez zamówić te zieloną, ale na każdej ich aukcji interesujące mnie rozmiary (122 i 128) mają rożne wymiary i nie wiem na czym oprzeć decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: do dolores12 02.10.09, 12:33 Ja porównałam wymiary z inną kurtką syna - Next(roz.4-5 lat)i były bardzo zbliżone do tej Minymo 110. Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko_gra Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 30.09.09, 12:57 Jakość świetna a kolory czasem "gryzą w oczy" ale moim dzieciakom wydaje sie to nie przeszkadzać. Piżamki na przykład różowe w czerwone gwiazdki "chińskie"))) Kupuj- nie pożałujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk inne dunskie firmy dzieciece: 30.09.09, 13:40 pia - jak lubisz dunska stylistyke to popatrz rowniez na te firmy: www.katvig.dk/ www.idat.dk/Webnodes/en/13 a tutaj sklep internetowy brytyjski, ktory sprzedaje ubrania firm skandynawskich: www.nordickids.co.uk/default.asp/p=10/ Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 Re: inne dunskie firmy dzieciece: 30.09.09, 16:23 ciekawe, tylko szkoda że wersja rysunkowa... Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: inne dunskie firmy dzieciece: 30.09.09, 16:59 Świetne ciuszki z fenomenalną grafiką i kolorystyką, brodaty wiking mnie zachwycił . Ale ceny to mają kosmiczne wobec czego muszę poprzestać na wyprzedażowych szaleństwach w KappAhl. A swoją drogą stylistyka skandynawska jest jedyna w swoim rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
pdubno i jakie wrazenia odnosnie kurtek? 02.10.09, 11:54 ja tez już kupiłam, teraz czekam na przesyłkę. naprawdę są ciepłe? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lewsa Re: i jakie wrazenia odnosnie kurtek? 02.10.09, 13:42 Ja właśnie odebrałam. Kupiłam niebieską i zieloną i rzeczywiście są bardzo ciepłe i wyglądają bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: i jakie wrazenia odnosnie kurtek? 02.10.09, 16:57 Odebrałam i zarówno kurtki jak i płaszczyk są na siarczyste mrozy - bardzo solidnie ocieplone, wyglądają jak puchowe. Płaszczyk w rozmiarze 128, który kupiłan na przyszły rok, będzie chyba dobry na za dwa lata . Widać duńskie dzieci mają solidną posturę )) Na ich stoisku w Arenie kupiłam jeszcze piękne rajstopy w różowo- malinowe pasy za 15 zł - kolorki rewelacyjne, były jeszcze limonkowo- biało-różowe, ale nie nasz rozmiar Jeśli chodzi o połysk, to na żywo się tak nie błyszczą jak na fotkach, a kolor zielony jest bardziej stonowany, ale ładny. Mieli piękne rzeczy dla noworodków i niemowlaków, body, skarpetki, buciczki tekstylne w niesamowitych kolorach - aż oczy rwały. Odpowiedz Link Zgłoś
kinas3 Re: Do Pia 02.10.09, 18:56 Piszesz że te płaszczyki duży. Czy rozmiar 128 będzie pasował dla szczuplutkiej 8 latki ? Chciałbym taki kupić dla chrześniaczki Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Do Pia 02.10.09, 19:56 Raczej nie, one są szerokie w ramionach i pachach, dodatkowo mają krój trapezu. Będzie za obszerny. Odpowiedz Link Zgłoś
kasbitt Re: Do Pia 09.10.09, 17:23 pia, mam WIELKĄ PROŚBE! Mogłabym Cie prosic o podanie wymiarów plaszczyka? Pojawiły sie znów w sprzedaży u tej Pani, tylko dziwne podaje te wymiary. Różnią sie miedzy sobą. Zastanawiam sie na kupnem 122, albo 128. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Do Pia 09.10.09, 17:25 Wymiary są takie jakie podaje czyli bardzo dziwne (są bardzo szerokie). Ja kupiłam na 128 i być moze będzie dobry za jakieś dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka1977 zastanawiam się nad 110 czy 116 09.10.09, 19:54 może mi pomożecie dla 5 latki który kupic?? bo według wymiarów powinnam 110 , ale taki wymiar kupowałam jej wieki temu teraz kupuje jej ciuszki na 122 czy ta rozmiarówka jest az tak zawyżona www.allegro.pl/item774150263_dk_minymo_rozowy_zimowy_plaszczyk_r_110cm.html Odpowiedz Link Zgłoś
didith.b gwiazdka 1977 14.10.09, 14:05 Najlepiej popatrz na wymiary i porównaj z obecną kurtką. Moja córka 4 latka nosi już powoli rozmiar 110, ale kupiłam 104 (ten wymiar kurtek nosiła już od dawna) i 104 nawet jest lekko przyduży ale tak do zniesienia. Jakbym kupiła 110 to by się w tym płaszczyku utopiła. Najlepiej popatrz na wymiary. Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 do Pia 02.10.09, 20:19 aż Ci zazdroszczę że możesz sobie na żywo pooglądać ubranka tej firmyja zakupiłam dziś zieloną kurteczkę dla synka i aż doczekać się nie mogę kiedy ją dostanę!!! Fajnie że tu wspomniałaś o tej firmie pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 03.10.09, 23:07 Mieszkam w Danii i co do wykonania rzeczy to sa ona swietne, jezeli chodzi o nieprzemakalnosc, cieplosc to nawet rewelka poniewaz sa przystosowane do pogody tu panujacej a niestety bywa bardzo kiepska, cora uzywa w przedszkolu spodni i kurtki przeciwdeszczowej, dzieci sa na dworze jak leje, siedza w kaluzach i wszystko jest suchutki, po praniu tez sie nic nie dzieje a piore je /tzn kurtke i spodnie/dwa razy w tygodniu. Dunczycy robia wszystko w specyficznych kolorach i wzorach i to moze niektorym nieodpowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Annaparzonka??? 09.10.09, 18:55 a co powiesz o tej firmie? Znasz? mam kolo siebie butik-galerie z ciuchami tej firmy (dla kobiet), kilka nawet kupilam. Fajne sa! Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: link- dzięki:-) 09.10.09, 19:02 Wyglądają jak mój ukochany od lat Jackpot I zdjęcia jakby robił ten sam fotograf) www.jackpot.dk Kocham duńskie ubrania i tą pasją zaraziłam całą rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
ireland1 Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 12.10.09, 13:02 Dziewczyny czy ktoras zamówiła kurtkę chłopięca zieloną albo niebieską w roz.104 albo 110? Czy są fajne,a nie są za grube? Zastanawiam się nad nia albo nad next i już sama nie wiem,bo nie miałam żadnej z nich. A co one mają w środku chyba nie polar/? A czy nie są przy krótkie z tyłu? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 12.10.09, 13:08 Ja dla siostry kupowałam niebieską i zieloną, kurtki są gabarytowo większe niż wynika to z rozmiaru, szczególnie w ramionach. No i są bardzo grube - na skandynawskie zimy i siarczyste mrozy. Wg mnie na nasze warunki chyba za grube, no chyba, ze ktoś jest z Suwałk . Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 12.10.09, 13:11 Mam niebieską 104 dla 3 latka. Jest bardzo ciepła, taka trochę napompowana, miekka i lekka, nie bedzie potrzeby zakladania pod nią polaru. Wymiary odpowiadały podanym na aukcji. Na razie jestem z niej bardzo zadowolona. Jedyne czego sie obawiam to jak bedzie wygladała po praniu, ale to juz zobacze za jakis czas. Odpowiedz Link Zgłoś
caitala Re: Duńska firma Mynymo - zna ktoś? 12.10.09, 20:40 Skusiłam się na czarny płaszczyk dla córy (122) i niebieską kurtkę dla syna (98) - oczywiście podbudowawszy się wcześniej waszymi komentarzami, bo choć widziałam wcześniej te aukcje, to jakoś cena wydawała się zbyt niska Kurtka dla córy super, wielkość idealna na nasze prawie 7 lat, a i w następnym sezonie ponosi. Kurtka dla małolata jakby trochę za szeroka w biodrach, ale to wąskodupne stworzenie. Materiał jest dziwny - jeszcze takiego nie widziałam, ale wrażenie ogólne bardzo dobre. Crashtesty przed nami Odpowiedz Link Zgłoś
kinas3 do caitala 12.10.09, 20:57 Możesz napisać ile wzrostu ma Twoja córka ?? Chce zamówić ten płaszczyk dla chrześniaczki Już się pogubiłam w tych rozmiarach. Na aukcji nie ma różnicy w wymiarach 116 i 122. Odpowiedz Link Zgłoś
caitala Re: do caitala 12.10.09, 23:51 123 cm. Rękawy mają ze 2 cm zapasu, płaszczyk sięga do kolan. Moje dziewcze jest szczupakiem, więc spokojnie jeszcze bluza wejdzie - gdyby było -20 hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
linka4 kurtka chłopięca niebieska- pytanko? 13.10.09, 00:15 Kilka z Was kupowało niebieską i interesuje mnie kolor, bo na aukcji się troszkę różnią. Zdjęcie samej kurteczki- taki stonowany kolor, a zdjęcie chłopczyków- bardziej jaskrawy. Jak jest w rzeczywistości? Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka1977 Re: kurtka chłopięca niebieska- pytanko? 14.10.09, 13:23 mój płaszczyk dla córci właśnie przyszedł) jest cudny ma piękny kolor) na moją 5 latke wziełam rozm, 110 dobrze że nie zdecydowałam się na większy bo by sie utopiła nie sugerujcie sie rozmiarem tylko wymiarami podanymi w aukcji Odpowiedz Link Zgłoś
wszystko_gra ;-) 14.10.09, 13:33 A na metce mojej piżamki jest napisane Made in China )))))))Coś w tym musi być bo to koszulka w kolorze różowym z czerwonymi gwiazdami Od początku mi coś nie "grało" Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 spisuje się:) 14.10.09, 13:55 ja kupiłam dla 3 latka na 104 cm zielona. Idealnie leży a i dziś ją wypróbowałam bo pogoda zimowa. No i tak: z wyglądu jest jakby napompowana ale dziecko czuje się w niej bardzo wygodnie, cieplutko, w foteliku też bez żadnych problemów się mieścił i pas dobrze się zapinał, więc na prawdę nie jest taka napompowana, deszcz ze śniegiem padał, nie jest nieprzemakalna, tzn. widać że ten deszcz/śnieg wpija się w materiał... ale ogólnie ma u mnie 5 z minusem (za przemakalność-ale w końcu to nie żadna narciarska kurtka tylko tzw puchowa) pozdrowienia i dobrego noszenia przez nasze pociechy Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp do -pia_ 16.10.09, 09:45 Pia, mam prośbę, czy mozesz podac, gdzie dokładnie we wrocławskiej Arenie jest stoisko tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: do -pia_ 16.10.09, 10:52 Wchodzisz wejściem nie od ulicy, tylko od strony parkingu i skręcasz w lewo w pierwszą alejkę, jest to ostatnie narożne stoisko z prawej strony, naprzeciwko jest jedyny w arenie sklep z warzywami/owocami, więc znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp Re: do -pia_ 16.10.09, 12:01 dziękuję Ci bardzo, wiem ,gdzie to jest. Już od dawna mieli tam fajne ciuchy, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak pia_ , kasia_, inne wrocławianki !!! 19.10.09, 21:54 jakby któraś zobaczyła w Arenie taki kombinezon: aukcja.onet.pl/show_item.php?item=788029784 ale w rozmiarze 68 (ewentualnie 62) to bardzo, bardzo proszę o zaklepanie go dla mnie (lub kupienie... przyjadę po niego w ciągu 1-2 dni) dzwonię tam co jakiś czas pytać o dostępność tego kombinezonu, mam też namiary na ich sklep w Wołowie... muszę mieć ten kombinezon!!! wszelka pomoc mile widziana Odpowiedz Link Zgłoś
marmolada34 Re: pia_ , kasia_, inne wrocławianki !!! 27.10.09, 03:26 Zapraszam tutaj allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10555787 widzę że pojawiło się kilka kombinezonów, sama na niego polowałam Odpowiedz Link Zgłoś
caitala Re: spisuje się:) 19.10.09, 20:35 U nas też nieźle. Młody przyjął kurtkę bez strajku głodowego Trochę widać na niej plamki - coś ciamkał i mu "się kapnęło". Płaszczyk Ali (czarny na 122cm) świetny - jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 po praniu... 18.10.09, 09:04 no to tak: synuś zabrudził kurtkę(zielona)w bardzo dziwny sposób, tzn trochę śliną trochę kinder kanapką. wyglądało to jakby się zaplamił czymś tłustym. włożyłam do pralki na najkrótsze pranie no i dziś wygląda ta kurtka niby ok, nie rozleciała się i plamy się sprały tylko ma już trochę inny odcień zieleni, taki jakby przytłuszczony...czy Wy też tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: po praniu... 18.10.09, 17:28 A w jakiej temperaturze prałaś? na wszywce jest 40 stopni, ale w sklepie powiedzieli mi, ze to błąd i powinno byc 30 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 Re: po praniu... 18.10.09, 20:10 30 stopni bo tak mam w tym programie na 30 min. Odpowiedz Link Zgłoś
papapulka kurtki dla chłopca 18.10.09, 20:19 Bardzo prosze o pomoc zastanawiam sie nad rozmiarem 122 lub 128, różnica w opisie aukcji to tylko 1cm a dł rekawa jest wieksza w mniejszej kurtce. Czy któraś z Was ma ta kurtke w rozmiarze 122. Czy jest to rozmiar zawyżony lub zaniżony? No i ostatnie pytanie czy kurtka jest błyszcząca? będę bardzo wdzieczna za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: kurtki dla chłopca 19.10.09, 17:46 Jest błyszczaca, ale nie tak super. No ale matowa też nie jest kupiłam czarną i niebieski bezrękawnik. Kolory sa dokładnie takie jak na zdjęciu ubranka, nie dzieci w nie ubranych. kupiłam rozmiar 128 dla synka prawie 6 latka, szczupłego, dosyć wysokiego. Oba ubranka sa ok. Bezrękawnik rzeczywiście na dole szerszy, tj. nie opina, ale to dobrze, bo przecież zakładam pod niego bluzę iz bluzą jest już idealnie. No i nie ma kaptura-za co ogromny plus. kurtka na 128cm dobrze przylega na dole, ma troche za długie rękawy, ale tym tez się nie martwię, bo po zawinięciu ściągacza do połowy jest ok. Wygladają naprawdę świetnie, jak sie sprawdzą-zobaczymy w zimie.Kurtka ma idealną długość-nie jest do pasa, ani też za długa, a dzieki temu, że puchowa, trochę poszerza mojego chudziaka Odpowiedz Link Zgłoś
marmolada34 <a href="http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10555" targe 27.10.09, 03:30 pojawiły sie kombinezony jesli ktos jeszcze szuka Odpowiedz Link Zgłoś
marmolada34 Nowa dostawa kurteczek oraz kombinezonów 27.10.09, 03:32 na dniach pojawią się również aukcje z ubrankami Zapraszamy allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10555787 Odpowiedz Link Zgłoś