linka4 21.10.09, 23:39 Dziewczyny! Poradźcie coś. Mam cienkie włosy i chcialabym taka prostownicę, która najmniej je niszczy. Marzy mi sie taka, na której można też włosy kręcić. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tina1234 Re: dobra prostownica do włosów - jaka? 22.10.09, 09:27 Ja polecam Remingtona. Mam od 3 lat i super się sprawdza, można nią kręcić też włosy. Ja mam akurat taką allegro.pl/item777190642_wyprz_prostownica_remington_s2003_kurier.html , ale wiem że inne modele też są super. Odpowiedz Link Zgłoś
edzia_79 Re: dobra prostownica do włosów - jaka? 22.10.09, 09:40 moja siostra ma remingtona na ktorym mozna krecic wlosy-jest super. ja mam zwykla do prostowania z tej firmy i tez jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
vanillka83 Re: dobra prostownica do włosów - jaka? 22.10.09, 09:52 Mam pytanie do ilu stopni nagrzewają sie te prostownice Remingtona? Odpowiedz Link Zgłoś
edzia_79 Re: dobra prostownica do włosów - jaka? 22.10.09, 17:01 vanillka83 napisała: > Mam pytanie do ilu stopni nagrzewają sie te prostownice Remingtona? zazwyczaj do 180st Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: dobra prostownica do włosów - jaka? 22.10.09, 14:10 Ja mam szczotke obrotową Rowenty. Swietnie uklada sie nia włosy, prostuje, wygładza, podwija. jest rewelacyjna - choc to nie typowa prostownica. Ale może Ci przypasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwiec1979 Re: dobra prostownica do włosów - jaka? 24.11.09, 11:21 Odradzam ci takie, które mają jednocześnie funkcję lokówki, nie spełniają dobrze ani jednej ani drugiej funkcji. Jeżeli chodzi o firmę to jestem bardzo zadowolona z rowenty. W electro.pl masz np. dostępny taki model www.electro.pl/produkt-ROWENTA_Prostownica_CF_7132_2B_udzial_w_losowaniu_wyprawy_do_Afryki-60148,184.html. Odpowiedz Link Zgłoś
milen-a7770 Re: dobra prostownica do włosów - jaka? 24.11.09, 11:26 Ja polecam Babyliss - po wcześniejszych doświadczenia z porostownicami to jest naprawdę rewelacja !!!!!!!!! Bardzo profesjonalny sprzęt. Moja ma niby te dwie funkcje w jednym, ale przyznam, że nie udało mi się jeszcze pokręcić tym włosów, potrzeba sprawnych dwóch rąk - fryzjerka mi to pokazywała wiele razy. Do kręcenia lokówka spiralna tej firmy też ponoć dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna_78 Re: dobra prostownica do włosów - jaka? 24.11.09, 13:53 Ja szukając w tamtym roku prostownicy przejrzałam chyba milion stron dot. prostownic - pierwsza rada, jaka się naczęściej pojawiała - nie kupujcie prostownicy z wkładem teflonowym, bo z czasem się ten teflon zdziera (w zależnosci od częstotliwości uzywania) no i potem przypala włosy. lepsze są z wkładami ceramicznymi. A najlepsze podobno są z parownicą, ale to już dosyć wysoki przedział parowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna_78 Re: dobra prostownica do włosów - jaka? 24.11.09, 13:58 bogna_78 napisała: > ale to już dosyć wysoki przedział parowy. oczywiście przedział cenowy Odpowiedz Link Zgłoś
bogna_78 Re: dobra prostownica do włosów - jaka? 24.11.09, 14:06 aha, zapomniałam dodać, że też słyszałam wiele dobrego o prostownicach babyliss, ale PRO (bardziej profesjonalne). Troszke pozałowałam kasy i kupiłam Vidal Sasoon (ceramiczną). Też fajnie prostuje i super wygładza, jestem zadowolona. Tyle tylko że ja uzywam jej sporadycznie (może raz na miesiąc, a może rzadziej). Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: dobra prostownica do włosów - jaka? 25.11.09, 14:09 tez mam Vidal Sasoon`a -szybko się nagrzewał,ładnie prostuje mam do kompletu z suszarką ale nie należy też zapominać,że przed prostowaniem trzeba włosy potraktować czymś "osłonowym" ja używam Lisap Uni System-chroni włosy,prostuje i cudnie pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
pdubno re: wizaz 24.11.09, 14:04 www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-26391-opis-Prostownica-ceramiczna-z-teflonem-i-turmalinem-S2014-Protect-Shine-Remington.htm www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-27759-opis-Prostownica-ceramiczna-Satin-Hair-Colour-ES-3-Braun.htm Odpowiedz Link Zgłoś
viki711 tylko GHD 24.11.09, 15:07 GHD, idealna bardzo poularna i chwalona na zachodzie, można nią również krecić włosy, tu link: www.youtube.com/watch? v=52KsrJ8hW-c , prostuje wprost genialnie, to najlepsza prostownica na świecie, dostępna na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
maaszymka Re: dobra prostownica do włosów - jaka? 25.11.09, 00:56 Ja mam taką www.allegro.pl/item815054977_prostownica_remington_s9950_shine_therapy_sklep.html Jest rewelacyjna. Nie wysusza włosów, szybko sie nagrzewa. Do 230- ja zazwyczaj używam 200 i bardzo łanie prostuje. Włosy długo sie trzymają wyprostowane i bardzo szybko sie prostuja. Używam już z 3 miesiace i nie zniszcyła włosów a nawet jakoś bardziej sie błyszczą. Dodatkow kup sobie jakiś specyfik, który nakłada sie na włosy przed prostowaniem- w salonach z loreala do dostania, albo z dove w rossmanach Odpowiedz Link Zgłoś