Dodaj do ulubionych

pierwsza chusta..

14.01.13, 17:25

jaką powinnam kupić?
taką: lydialand.pl/pl/p/Chusta-do-noszenia-dzieci%2C-tkana-Akwamaryn%2C-rozmiar-4%2C6-m/793

czy taką: www.malusin.pl/do-lulania/chusty/rozmiar-450cm/chusta-carry-sling-do-brasil-melon-450cm-amazonas.html (tę mogę szybko odebrać osobiście w Wawie na Kabatach...)

mam 5-tygodniową córkę. potrzebuję wolnych rąk rankami :)
oraz chcę w chuście chodzić po starszaka - jak już ciepło będzie...

mam 168 cm, więc nie wiem, czy powinnam kupić chustę 4,6 czy raczej 5,2 m...

z góry dziękuję za porady!
Obserwuj wątek
    • trusia-agusia Re: pierwsza chusta.. 14.01.13, 17:47
      Cześć, pierwsza chusta z Little Frog jest całkiem spoko - bardzo ładnie się dociąga nawet tuż po wyjęciu z pudełka. Drugiej firmy nie znam, ale brakuje mi informacji o splocie materiału - bez tego osobiście bym się nie zdecydowała.
      Rozmiar chusty zależy nie tylko od wzrostu ale i nawet bardziej od rozmiaru jaki nosisz. Ja mam 170 i w momencie kiedy zaczęłam nosić synka to ważyłam 75 kilo (rozmiar ok 42) i 4,6 wystarczała w zupełności. Jeśli jesteś z babeczek drobnej budowy to nawet 4,2 mogłoby wystarczyć, ale lepiej wziąć 4,6, w razie potrzeby zawsze można skrócić :)
      • florka72 Re: pierwsza chusta.. 15.01.13, 16:36

trusia - dzięki!
        kupuję zatem froga. skoro noszę 38 czy 40, biorę tę mniejszą!
        super!!!

a jak jest z doradcami - czy usługa jest płatna? jeśli tak, to mniej więcej ile?
        • donna.moglie.mamma Re: pierwsza chusta.. 30.01.13, 10:54
          Chcesz kupić coś jeszcze? Mam nati kalahari z wełną- w sam raz na zimowe dni ;-)
          • florka72 Re: pierwsza chusta.. 30.01.13, 13:51

kupiłam. turkusowe lenny lamb...
            chustuję się gorliwie ;)
            ale dzięki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka