ktosco 26.10.09, 19:07 Czy w Merlin beda jeszcze ciekawe promocje na ksiazki dla dzieci chodzi mi czy jeszcze przed swietami?Teraz bylo -25% czy jest szansa ze powtorzy sie taka oferta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sinceramente Re: Czy w Merlin.pl....? 26.10.09, 21:06 W ubiegłym roku, była najpierw promocja targowa, a potem pod koniec listopada druga "przedmikołajkowa". Skoro w tym roku ta targowa jest wcześniej niż same targi, to być może właśnie po to, aby obie promocje nie wypadały w tym samym miesiącu. Myślę więc, że nadzieja jest Odpowiedz Link Zgłoś
ktosco Bardzo Dziekuje....! 26.10.09, 21:40 ..własnie o taka informacje mi chodzilo Bylam ciekawa jak to wygladalo w ubieglym roku.Jeszcze raz Bardzo Dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Czy w Merlin.pl....? 26.10.09, 23:17 Ma czy w www.ksiegarniawarszawa.pl masz -20% zawsze i bez okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Czy w Merlin.pl....? 26.10.09, 23:19 Ale żeby miec przesyłke gratis trzeba chyba co najmniej 200 zl wydać, a z przesyłka nie opłaca się... Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: Czy w Merlin.pl....? 27.10.09, 10:54 Na www.ksiegarniawarszawa.pl jest nawet -21% ale wysyłka gratis od 249 PLN! Ja jednak mam co do nich mieszane uczucia. Zamawiałam u nich 3-4 razy i zawsze były z tymi zamówieniami problemy. Po pierwsze: czas oczekiwania to 2-3 tygodnie, w tym czasie zero informacji o stanie realizacji. Kiedy już wreszcie przesyłka dochodziła, ZAWSZE brakowało kilku zamówionych pozycji. Chcąc mieć właśnie przesyłkę gratis zamawiałam jednorazowo kilkanaście książek, z których zawsze później 3-4 w paczce nie było. Płaciłam przelewem z góry, więc później musiałam się upraszać o zwrot nadpłaconej sumy (za pozycje, których nie otrzymałam), bo sami z siebie nigdy ich z powrotem na konto nie przelewali. Zdażyło mi się dostać też pomylone książki (np. tytuł zgodny z zamówieniem, ale tom 1 zamiast zamówionego 2). Kilkukrotnie dostawałam też książki brudne, podniszczone, płacąc przecież za nowe. Tak więc coś za coś: niskie ceny, ale trzeba mieć do nich stalowe nerwy. Moim zdaniem to jest ciekawa księgarnia jedynie dla osób z Warszawy, które odbierają u nich książki osobiście. Jako wysyłkowa - niespecjalnie. A co do merlina, chyba co roku jest tam ta mikołajkowo-świąteczna promocja, ale głównie na książki dla dzieci o tematyce "okołoświątecznej". Chyba najlepsze promocje w merlinie (najlepszy wybór i fajne ceny) są przed Dniem Książki (23 kwietnia) oraz tuż przed warszawskimi Targami Książki (koniec maja). Przynajmniej tak było w ciągu ostatnich 2-3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
muchomorek23 Re: Czy w Merlin.pl....? 27.10.09, 11:03 kupowałam w www.ksiegarniawarszawa.pl kilka razy i zawsze wszystko dostałam i książki były nowiutkie i czyste. fakt że nigdy nie wiedziałam kiedy sie spodziewać przesyłki i raz czekałam 2 ty. a tak to zawsze w okolicach tygodnia sie zamykało. warto też zmawiać na empik.com bo zawsze coś taniej niż w sklepie i z odbiorem własnym to już sie robi jakaś kwota Odpowiedz Link Zgłoś
bluestarfish Re: Czy w Merlin.pl....? 27.10.09, 11:25 Widocznie miałaś więcej szczęścia niż ja... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Czy w Merlin.pl....? 27.10.09, 19:38 Dwa razy zamawiałam w ksiegarniwarszawa i bylo Ok, ale zamawialam własnie z odbiorem osobistym. Zdecydowanie jednak wolę, kiedy przyslą mi ksiązki do domu i dlatego przewaznie kupuje w Merlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Czy w Merlin.pl....? 28.10.09, 01:45 Zamawiam i odbieram sama, mam blisko więc podejście nawet po książkę za parę zł nie jest dla mnie problemem. Co do wysyłek nie wypowiadam się, bo nic nie wiem. Chciałam dobrze Odpowiedz Link Zgłoś