dobi53 28.12.09, 11:34 czy faktycznie kocyki z polyestru nie daja ciepla i dlatego nalezy kupowac kocyki bawelniane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mniemanologia Re: kocyki sklad 28.12.09, 13:09 No same z siebie to chyba tylko kocyki elektryczne dają ciepło Kocyki z polyestru bardzo dobrze trzymają ciepło. No popatrz sama - polar to polyester - i jest cieplutki (no, wiadomo, jak się rozgrzeje od ciała ). Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: kocyki sklad 28.12.09, 13:19 bawelniany lepiej przepuszcza powietrze - daje cieplo a nie poci. ja mam i taki i taki. Odpowiedz Link Zgłoś
lawia77 Re: kocyki sklad 28.12.09, 18:48 nie funduj swojemu dziecku od pierwszych chwil życia sztucznych materiałów a tym bardziej poliestrowych kocyków produkowanych niejednokrotnie z przetworzonych butelek po napojach, w obecnych czasach można kupić właściwie bezproblemowo kocyki wykonane w 100% z bawełny jak i wełny np merynosów choć te drugie są bardzo drogie, ale warto zainwestować - weź pod uwagę ze kocyk to nie body - dziecko z niego nie wyrasta - moja 12 letnia córka do dziś korzysta ze swojego niemowlęcego kocyka Odpowiedz Link Zgłoś