Dodaj do ulubionych

Pieluchy z Rossmana-cos sie zmienilo?

06.01.10, 12:08
hej
Kupuje tanie pieluchy (bo sa nam potrzebne w sumei juz tylko sporadycznie, na
noc itp.)
Rossmanowskie byly zawsze ok (babydreeam, i rossman). Wczoraj wyslalam meza, i
przyniosl jakies nowe, niby baby dream,a le neibeiskie opaakowanie, pielych
tylko 32! a cena 27zl.
Opakowanie jets inne, niebieskie z zyrafa.
Czy moj maz sie pomylil? Czy cos sie zmienilo????
Obserwuj wątek
    • karmma Re: Pieluchy z Rossmana-cos sie zmienilo? 06.01.10, 15:03
      Twój mąż pomylił sie tak samo, jak mój mążsmile Tłumaczył, że innych nie było, no i może chwilowo rzeczywiście nie. Tzn, są tam od jakiegoś czasu 2 rodzaje pieluch, te za 33 zł normalne Baby Dream i te jakieś nowsze, których jest mało w paczce i kosztują 27 zł. Oczywiście starsze lepsze, nowe wcale tak tanio nie wychodzą i są jakieś mniejsze. To tyle, a ponieważ też kupuję już tylko tanie pieluchy, polecam biedronkowe Dada i fioletowe Tesco - te ostatnie są super, tylko jest kłopot z ich dostepnością od jakiegoś miesiącasad
      • mamachlopca1 Re: Pieluchy z Rossmana-cos sie zmienilo? 06.01.10, 15:10
        u mnie w rossamnie juz od jakiegos czasu mozna kupic tylko te male drogie i
        myslalam ze po prostu zamienili to co bylo fajne na cos, co sie juz nie
        oplaca.nie widzialam zeby jeszcze dowozili te stare.i ja polecam dade i tesco-te
        sie naszczescie nie zmieniaja
        • ap77 Re: Pieluchy z Rossmana-cos sie zmienilo? 06.01.10, 18:22
          mam tescowe fioletowe 5, ale one jakies ceratowe trche i boje sie ze w nocy sie
          zaparzy? macie doswiadczenei w tej kwestii?
          • mamachlopca1 Re: Pieluchy z Rossmana-cos sie zmienilo? 06.01.10, 19:57
            u nas tescowe sa ok-jak pampersy zreszta-porownywalne jesli chodzi o chlonnosc i
            wytrzmalosc(bo syn jak nie zasikal to zakladalam mu jeszcze raz)
            • karmma Re: Pieluchy z Rossmana-cos sie zmienilo? 06.01.10, 22:40
              Ap77, Ty chyba mówisz o takich pieluchach z tesco, które są w granatowym opakowaniu, nie fioletowym, te są rzeczywiście mega ceratowe - nigdy nie miałam, ale koleżanka się nacięła. Ja polecam takie w fioletowym opakowaniu, napis tesco nie tak widoczny, nasz rozmiar 4+ ma opakowanie fioletowo-pomarańczowe, na tym pomarańczowym tle duży napis Maxi 4+, niżej unisex nappies i poniżej waga 10-20 kg. I naprawdę sa porównywalne z Huggisami it., mojemu synowi nigdy nie odparzyły pupy, co dały radę zrobić Pampersy.
              • ap77 Re: Pieluchy z Rossmana-cos sie zmienilo? 07.01.10, 00:01
                pierwsyz ra zkupowalma, zapamietalm z jakiegos watku, ze maja byc fioletowesmile
                Poszlam sprawdzic-sa z fioletowa taka obramowka, a na przodzie jest zdjecie
                takie prawdziwe chlopca i napis Tesco value. To sa 5.
                • ap77 Re: Pieluchy z Rossmana-cos sie zmienilo? 07.01.10, 00:03
                  jzu wszytsko wiem, znalazlam foty ibu w googlach, ja mam te zle!!! Ale innych
                  nie widzialam z 5
              • tres09 Szukam pieluch miekkich z gumka 07.01.10, 08:27
                Moim zdaniem tych dobrych pieluch Rossmanowych po 33 zl za paczke juz nie ma.
                Dla mnie byly idelane, zostaly zastapione gorszymi i drozszymi.
                Pieluchy Rossmanowe w intensywnie zoltym opakowaniu maja gumke z tylu ale sa
                sztywne. To samo dotyczy Huggies Super Flex. Innych pieluch z gumka z tylu
                AKTUALNIE DOSTEPNYCH nie znam. Kto zna jakies miekkie pieluchy z gumka z tylu?

Karmma, cos czuje ze juz dawno nie kupowalas pieluch.
                Szukalam tez zdjec tych fioletowych z Tesco o ktorych piszesz i wyczytalam na
                jakims forum ze tez juz ich nie ma - zostaly zastapione pieluchami w zielonym
                opakowaniu.

• iwonan11 Re: Szukam pieluch miekkich z gumka 07.01.10, 12:33
                  Dokładnie, ja też kupowałam tesco fioletowe i były ok. Jakiś czas temu mój mąż
                  pojechał i nie było już filetowych tylko zielone. Dla mnie beznadziejne, zawsze
                  rano moje dziecko budziło się przesikane, już nie wspomnę o innej zawartości
                  pieluszkismile Teraz kupujemy te z rossmana niebieskie i też coś mi nie bardzo
                  odpowiadają. Tamte poprzednie były zdecydowanie lepsze.
                • pumeczka Kaufland 07.01.10, 15:47
                  Pieluszki z Kauflandu mają taką pseudo-gumkę z tyłu na pleckach, ale za to nie
                  mają rozciągliwych rzepów
                  chłonność wg testów z Dziecka, ponoć rewelacyjna, u mojego syna, owszem wszystko
                  suche, ale robi się po nocy taka brejka w pieluszce, dlatego wolę już kupić te z
                  Lidla (28 zł 44 sztuk) , a te z Tesco rozm,5 zielonewink są ok, rozciągliwe
                  boczki, ładne obrazki na pieluszce, chłonność super 32 zł, za 46 sztuk
                  a i Happy Bella, chyba mają gumkę z tyłu,ale chłonność taka sobie i tez robi się
                  maksi mega pulpa po nocy wink
                  a te z Rossmanna to tak sobie z korzystną ceną, obecnie jest promocja to
                  wychodza po 71 gr, ale wole już dodać parę zł i mam Pampersy, te się sprawdzają
                  u mojego smyka super
                  • karmma Re: Kaufland 07.01.10, 16:09
                    Te stare z Rossmana są, kupiłam paczkę z tydzień temu, z tym że rozmiar 4+. Obok były te nowe, beznadziejne. Chyba że bedą wycofywanesad
                    No a Tesco value to własnie ta cerata, dotykałam i koszmarny badziew. Najbardziej martwi mnie to, że fioletowe znikły, pojawiły sie te zielone "Esentials" czy coś w ten deseń, ale one nie są już takie fajne.
                    A jak te lidlowe, dają radę? nigdy ich nie dotykałam nawet, warto kupić dla dwulatka? chyba pozostanie używać biedronkowych...
                • karmma Re: Szukam pieluch miekkich z gumka 07.01.10, 16:14
                  Niestety kupuję pieluchy na bieżąco, niestety bo mam dwulatka, który pięknie komunikuje że robi, mówi co robi, ale nie chce się przekonać do nocnika/toalety/nakładki. Ale to tak na marginesie.
                  Aktualnie posiadam na stanie 2 paczki fioletowych Tesco, które kupiłam po Świętach, no więc jeszcze są w sklepach - obok tych zielonych.
                  • karmma Re: Szukam pieluch miekkich z gumka 07.01.10, 16:15
                    to było do tres09, oczywiście.
                    • miesiakk Re: Szukam pieluch miekkich z gumka 07.01.10, 16:26
                      teraz w tesco chyba zamiast tych fioletowych są pieluszki gaga, ja mam
                      rozmiar 4 w różowym opakowaniu
                  • tres09 Karmma 07.01.10, 17:34
                    Te Tescowe o ktorych pisalas te fioletowo-pomarańczowe jeszcze sa? O nich
                    czytalam na jakims forum ze wycofane, zastapione zielonymi. Te fioletowe
                    ceratowe to wiem ze sa bo sama widzialam.

Ale bardziej mnie interesuja te 4+ Rossmanowe po 33 zlote. Gdzie sa? Jakbys mi
                    napisala ze to Warszawa lub okolice, to chyba bym cie ozlocila.
                    Zeby nie bylo watpliwosci, poszukuje tych:
                    www.rossnet.pl/oferta/?cId=24542&lId=6696&prId=11419#1
                    • karmma Re: Karmma 07.01.10, 18:03
                      Niestety, kupowałam we Wrocławiu. Tescowe po Świetach, a te które zalinkowałaś z Rossmana teraz kończymy, kupowałam je jakos ok 20 grudnia. Ale kilka razy wcześniej miałam juz problem z kupnem tych tescowych, te nowe zielone nijak mi nie odpowiadająsad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka