Dodaj do ulubionych

Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- szukam

27.01.10, 22:16
Czy ktos mi pomoze? Pliss!!! Moge odwdzieczyc sie w przyszlosci
zakupami w Bielsku-Białej!
Obserwuj wątek
    • mielin Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 27.01.10, 22:39
      Płaszczyki ogóle w rozmiarze XS (110) nie występują, są dostępne od rozmiaru S
      czyli 116.
      • mama_kasienki1 Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 27.01.10, 23:17
        Ale dziewczyna szuka tego puchowego one są od 90.
        A te z flauszu ( swoją drogą fajne) są od S czyli 120.
        • mielin Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 27.01.10, 23:34
          Jak już wielokrotnie pisałam wcześniej od jesieni 2009 Benetton wprowadził inny
          podział rozmiarówki i Toddler jest do rozm XS (110), a Kids od S(116). W tym
          sezonie dla mniejszych dzieci nie było płaszczyków mniejszych niż S i to nigdzie
          ani w sklepie firmowym w Złotych tarasach w Warszawie, ani w sklepach franszyzowych.
          Kurtki puchowe i owszem (w tym poszukiwane Alaski) były i w Kidsach i Toddler,
          ale długie płaszcze puchowe nie! Przynajmniej we wszystkich salonach w Warszawie.
          • aregiec Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 27.01.10, 23:48
            Mialam plaszczyk w rozmiarze XXS (100) fioletowy w rękach ale
            potrzebuję wiekszy na 110 wlasnie różowy. To jest taki kurtko-
            płaszczyk wiec moze dlatego nie zwrocilas uwagi, nie jest bardzo
            długi.
    • madzik0711 Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 27.01.10, 23:48
      hm...
      Płaszczyk XS kupiony w Benettonie w Silesi w Katowicach jak weszła
      obniżka-50% za 159 zł.
      zdjęcia w tym wątku
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,106147999,106193275,Zdjecia.html
      • mielin Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 28.01.10, 00:10
        No to faktyczniesmile, w sklepie firmowym w Warszawie widać wprowadzili mnie w
        błądsad Chyba, że płaszczyk jest ze starej kolekcji? W W-wie nie było nawet tego
        koloru, a 3 inne owszem. Czy kod na wewnętrznej wszytej białej metce zaczyna się
        od cyfr 09?
        • madzik0711 Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 28.01.10, 11:14
          tak zaczyna się od 09. Już w jakimś wątku to pisałam, bo tęż
          myślałam, że to może być stara kolekcja.
      • monix123 Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 28.01.10, 00:11
        Ja też mam taki fioletowy XXS kupiony za 99smile, chyba,ze to jakaś
        stara kolekcjasmile
        • monix123 Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 28.01.10, 00:14
          kurcze, sprawdzę jutro bo młoda śpi w pokoju gdzie szafa a w szafie
          głęboko/bo to na przyszły rok/schowany płaszczyk. Teraz zreszta juz
          zgłupiałam czy to xxs czy xssmile W każdym razie na 4 lata, wiec
          rozmiarówka mala.
    • aregiec Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 28.01.10, 10:53
      Czy nikt juz nigdzie nie widzial tego plaszczyka? sad
      Podobno duzo jest w Forum Gliwice, moze jest jakas forumka, która
      tam się wybiera i mogłaby mi go kupic i wysłac. Byłabym bardzo
      wdzieczna.
      Aneta
      • mielin Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 28.01.10, 13:51
        Ja też bym reflektowała na ten płaszczyk różowy albo fiolet w rozm S. Widział
        ktoś jeszcze gdzieś takie?
        Gwarantuję że zapłacę i dorzucę coś "na czekoladęsmile" Z mojej strony mogę
        odwzajemnić się pomocą w zakupach w W-wiesmile
        • mielin Re: HOP HOP poszukujemy pomocy z okolic Gliwic:-) 28.01.10, 15:54
          Może znajdzie się jeszcze jedna dobra dusza i pomoże w zakupach na odleglość??
          • aregiec Re: HOP HOP poszukujemy pomocy z okolic Gliwic:-) 28.01.10, 15:59
            Ja juz powoli trace nadzieje crying
            • a.g.a.t.a.r Re: HOP HOP poszukujemy pomocy z okolic Gliwic:-) 28.01.10, 17:26
              Mielin ja nie wiem czy są jeszcze we Wrocławiu te płaszczyki, może wszystkie
              wykupiłam? ale jak jutro siostra będzie szła po kurtkę dla synka do Benettona to
              powiem jej żeby zobaczyła czy są jeszcze S i może uda się kupić. Ale nic nie
              obiecuje!
              Aragiec a r. 110 to jaki to jest? L czy XL? a może M?
              • mielin Re: HOP HOP poszukujemy pomocy z okolic Gliwic:-) 28.01.10, 17:30
                agatarsmile będę zobowiązanasmile
              • 14kj Re: HOP HOP poszukujemy pomocy z okolic Gliwic:-) 28.01.10, 23:12
                Czy mogę dołączyć się z prośbą? Poszukuję chłopięcej kurtki puchowej z
                odpinanymi rękawami(brąz lub granat) w rom.xxl(EL). Jeśli byłaby możliwość jej
                kupienia, to byłaby ogromnie wdzięczna(oczywiście zwracam wszelkie koszty).
              • agni71 Re: HOP HOP poszukujemy pomocy z okolic Gliwic:-) 28.01.10, 23:48
                110 to chyba XS.
                M to 130 cm
                S to 120 cm
                • aregiec Re: HOP HOP poszukujemy pomocy z okolic Gliwic:-) 28.01.10, 23:53
                  Agatko tak jak napisala agni71 110 to XS, bylabym wdzieczna jesli
                  bylby ten plaszczyk w kolorze rozowym to biore bez zastanowienia smile
                  • a.g.a.t.a.r aragiec i inne zainteresowane 29.01.10, 09:41
                    tylko Różowy płaszczyk XS wchodzi w grę?
                    14kj chłopięca XXL? nie wiem czy są chłopięce dwustronne z odpinanymi rękawami!
                    ale siostra jak będzie to powiem żeby zobaczyła. Rozmiar 2 razy X(XXL?) czy
                    XL(1iks)?
                    • mielin Re: aragiec i inne zainteresowane 29.01.10, 10:06
                      Ja chcę płaszczyk dwurzędowy fiolet bądź róż w rozmiarze S.
                      • a.g.a.t.a.r Re: aragiec i inne zainteresowane 29.01.10, 10:38
                        Mielin co do Ciebie i podanego rozmiaru nie miałam wątpliwości smile
                        Nie wiem tylko czy aragiec chce tylko różowy płaszczyk XS czy fiolet też wchodzi
                        w grę.
                        i nie wie czy są u nas chłopięce kurtki z odpinanymi rękawami i dwustronne i nie
                        jestem pewna rozmiaru czy XXL czy Xl.
                        Przed 12 chcę wyjść z domu więc chcę wiedzieć. Inaczej będzie po ptokach! Chyba,
                        że po południu moja siostra po kurtkę dla synka pójdzie.
                        • minkapinka do a.g.a.t.a.r 29.01.10, 10:45
                          kurtki dziś rano dotarły.Córka tą dwustronna zachwycona, chciała juz w
                          niej pojść do szkoły.
                          Dziękuję. Jesteś wielka!
                        • mielin Re: aragiec i inne zainteresowane 29.01.10, 10:59
                          To ja dodam jeszcze, że wolę kolor fioletowysmile)) (jeśli będzie wybór)

Dzięki Agatko za twoje zaangażowaniesmile

PS A jak skończyła się sprawa z Forumką co sama ustaliła kwotę do zapłaty?!
                          • a.g.a.t.a.r Re: aragiec i inne zainteresowane 29.01.10, 11:16
                            Ja jestem w ogóle ciekawa czy one jeszcze w ogóle będą! Wtedy wszystkie
                            fioletowe które były na sklepie wykupiłam i wisiał 1 różowy (nie wiem jaki
                            rozmiar) było za to trochę kurtek dwukolorowych z odpinanymi rękawami. Może
                            jeszcze kilka płaszczyków na magazynie było? No i ostatnio byłam tam w wtorek
                            więc mogły już się sprzedać!
                            Także nic nie mogę obiecać!
                            Sprawa z dziewczyną, która sama ustaliła kwotę do zapłaty na szczęście wyjaśniła
                            się i wczoraj wysłałam płaszczyk. No ale trochę mnie zdenerwowało to, że ktoś
                            mówi mi i wie ile np. płacę za kopertę! Poczułam się tak jak bym na czymś
                            zarabiała. No ale najważniejsze, że się wszystko wyjaśniło! Mam nadzieję, że
                            takie sytuacje już nie będą miały miejsca! (napiszę jeszcze tu płaszczyki
                            kosztowały(ją) 109zł)
                            • kada111 Re: aragiec i inne zainteresowane 29.01.10, 11:37
                              Agatko,
                              Wysłałam maila na gazetowego też z prośbą o zakup kurteczki.
                              Gdybyś dała jeszcze radę to będę zobowiązana.
                      • persa1 Płaszczyk prośba 29.01.10, 10:41
                        Z pewną niesmialoscia przylaczam sie do prosby zakupu plaszczyka,
                        jesli to oczywiscie możliwe wink
                        chcialabym filoet lub róż w rozmiarze ( dziewczyny doradzcie ,
                        coreczka ma teraz 5.5 lat , a plaszczyk ma byc na przyszly rok) to
                        chyba M?
                        Oczywiscie pokryje wszystkie koszty .
    • madzik0711 Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 29.01.10, 11:30
      No wlaśnie bo te płaszczyki są po 99 zł w jednych sklepach, a w
      innych po 109, tak samo kurtki są i po 109 i po 119, no i mam
      wrażenie, że w niektórych Benettonach wszystko o 10 zł droższe.
      W gliwicach po płaszczykach tylko wspomnieniesad
      • aregiec Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 29.01.10, 12:43
        to widze ze sie spoznilam crying Mnie interesuje tylko rozowa w
        rozmiarze xs (110)
        • a.g.a.t.a.r Wróciłam z Benettona 29.01.10, 13:20
          i kupiłam tylko 1 płaszczyk dla mielin S fioletowy! Były tylko 3 szt.
          fioletowych, 3szt L różowych, 1 szt (chyba S albo L, kurcze już nie pamiętam
          raczej L) turkusowa i czarne (ale nie patrzyłam dokładnie na rozmiary)
          Więcej nie ma tak powiedziała mi Pani. Widziałam takie płaszczyki dla maluszków!
          14kj są chłopięce Xl (XXL chyba w ogóle nie ma) ale jak są dwustronne to nie
          mają odpinanych rękawów! One są po 99zł! odpinane rękawy mają z kapturem i
          napisem z przodu ale one nie są dwustronne i kosztują 139zł! nie wiedziałam
          konkretnie jaką chcesz to nie kupowałam!
          • aregiec Re: Wróciłam z Benettona 29.01.10, 13:28
            Agatko a w jakim Benettonie bylas?
            • a.g.a.t.a.r Re: Wróciłam z Benettona 29.01.10, 13:32
              Byłam we Wrocławiu w Renomie.
          • mielin Re: Wróciłam z Benettona 29.01.10, 13:51
            Agatkosmile to super Cmok, cmoksmile

Już piszę na gazetowego.
            • kada111 Re: Wróciłam z Benettona 29.01.10, 14:26
              Agatko,
              odpisałam na gazetowego.
              • persa1 Re: Wróciłam z Benettona 29.01.10, 15:28
                Proszę napiszcie jaki rozmiar bedzie dobry na 6 latkę
                raczej typową wink
                • mielin Re: Wróciłam z Benettona 29.01.10, 15:50
                  XS-110,
                  S-116,
                  M-128,
                  l- 134
                  XL-146
                  • a.g.a.t.a.r Re: Wróciłam z Benettona 29.01.10, 16:07
                    mhmm ja mam inną tabelkę z rozmiarami Benettona (kupione ubrania teraz ostatnio)
                    XXS-100cm (2 lata)
                    XS-110cm (4 lata)
                    S-120cm (6 lat)
                    M-130cm (8 lat)
                    L-145cm (10 lat)
                    XL-160cm (12 lat)

więc wynikałoby z niej, że na 6latkę(a) to S (były 2 fioletowe płaszczyki w
                    Wrocławiu dziś) i pewnie dwukolorowe kurtki ale nie patrzyłam na rozmiary.
                    • krasulas Re: Wróciłam z Benettona 29.01.10, 16:14
                      Ja mam typową 6-latkę (ok. 118cm, 19kg) - płaszczyk w rozm. M i
                      kurtkę dwustronną z odpinanymi rękawami również Mkę. Rękawy są
                      przydługawe - szczególnie w płaszczyku. Ale reszta idealna. Kurtka
                      znowu ma też nieco dłuższe rękawy, ale spokojnie mogłaby w niej
                      teraz chodzić. Obydwie szmatki kupione na przyszły sezon. pzdr
          • 14kj Re: Wróciłam z Benettona 29.01.10, 18:51
            Dzięki za sprawdzenie. Ja potrzebuję na 160(xxl) w Warszawie już niestety ich
            nie ma sad Chodziło mi o tą z kapturem. Cena 139 by się zgadzała. No nic może w
            przyszłym roku coś takiego upoluję.
    • minkapinka :)))))) 29.01.10, 16:36
      teraz jak zobaczę dziewczynkę w dwurzędowym płaszczyku Benettona lub w
      dwustronnej kurtce, to będę się zastanawiała, której forumowej mamy to
      dziecię smile)
    • szpulakasia Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 29.01.10, 16:55
      A czy ktoś z Wrocławia ma jeszcze szansę kupić rózowy lub fioletowy
      M lub L???Chyba się spóźniłam>.....
      W Gliwicach już prawie nic nie ma i w dodatku napiszę że dziś
      kurteczki dwustronne były po 149 zł!!!!
      • vegutka Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 29.01.10, 18:34
        Ja ma czarną dwustronną kurtkę w rozmiarze S, ale ma bardzo długie rękawy-może
        ktoś chciałby się zamienić na XS albo nawet XXS?
        Jak nie, to poczeka, aż synek do niej dorośnie. Jak kupowałam, niestety nie było
        już mniejszych i wzięłam, co było...
        • aregiec Benetton Bielsko... 29.01.10, 23:17
          Bylam i z kurtkami juz kiepsko sad Płaszczyk dwurzedowy byl tylo
          jeden - fioletowy w rozmiarze xxs(90), byly chyba 2 kurtki
          dwustronne i kilka krótkich puchówek. Niestety w rozmiarze jaki
          potrzebuje czyli xs nie bylo juz nic sad buu. Na pocieszenie jest
          spodniczka sztruksowa turkusowa, fiolotowa sukienka i dwie bluzki z
          dlugim rekawem - oczywiscie wszystko na -70% smile
      • grabasik Re: do szpulakasia 31.01.10, 19:55
        Najprawdopodobniej będę jutro w Renomie więc mogę zajrzeć do
        Benettona - napisz mi na gazetowego swój nr telefonu to zadzwonię ze
        sklepu. Rozumiem, że jesteś zainteresowana płaszczykiem dwurzędowym
        w rozm. M lub L fiolet lub róż?
        • a.g.a.t.a.r Re: do Grabasik 31.01.10, 21:11
          Kasia (zapomniałam teraz nicka) napisała do mnie e-maila i potem zadzwoniła i
          już jej kupiłam płaszczyk wczoraj. No i wczoraj został 1 L różowy i carne i dla
          maluszków!
          • carpediem30 do Grabasik- prośba 31.01.10, 21:46
            Jestem zainteresowana płaszczykem dwurzędowym fioletowym rozm. L.
            Jeśli byłabyś jutro w Benettone i mogłabyś mi kupć biorę w ciemno i dorzucę jeszcze na czekoladę smile Interesuje mnie tylko fiolet (kolor różowy nie wchodzi w grę). Będę bardzo wdzięczna jeśli zerkniesz czy jeszcze są smile
            • grabasik Re: do Grabasik- prośba 31.01.10, 21:51
              Ok, zobaczę i jak będzie fioletowy L to Ci kupię. Choć z tego co
              pisała a.g.a.t.a.r to został tylko różowy w tym rozmiarze.
              • aniaiiga Re: do Grabasik- prośba 31.01.10, 22:37
                Czy i ja mogłabym się podłączyć - rozm. xxs na 100 cm? najchętniej fiolet ale
                róż również z radością wezmę smile. Czy mam podać jakieś namiary?
                • grabasik Re: do Grabasik- prośba 01.02.10, 09:13
                  Sprawdzę też XXS fiolet lub róz dla aniaiiga. Dam znać po powrocie.
                  • aniaiiga Re: do Grabasik- prośba 01.02.10, 09:26
                    Dziękuję z góry. Na gazetowego prześle ci namiary
                  • madzik0711 Re: Jeszce ja do Grabasik z prośbą 01.02.10, 11:29
                    Hej mogłabyś mi sprawdzić i ewenualnie kupić taką czapke dla
                    dziewczynki w fioletowo-szare paseczki one są u nas po 19 zł, w
                    rozmiarze S? Byłabym wdzięcznasmile
              • carpediem30 Re: do Grabasik- prośba 31.01.10, 23:23
                grabasik napisała:

> Ok, zobaczę i jak będzie fioletowy L to Ci kupię. Choć z tego co
                > pisała a.g.a.t.a.r to został tylko różowy w tym rozmiarze.

Dziękuję! Spytaj w sklepie, czasami sę zdarza że mają jeszcze coś na magazynie w zależności od uprzejmości sprzedawczyni sprawdzi bardziej lub mniej dokładanie big_grin Jak nie to trudno jakeś kurtki już mamy big_grin

Dziewczyny - te różowe płaszczyki to jaki to odcień różu - ciemny czy jasny? Jaskrawy? Z cekawości pytam bo moja córka już z różowego wyrosła, więc raczej ten kolor nie przejdze sad smile
                • a.g.a.t.a.r Re: do Grabasik- prośba 01.02.10, 09:33
                  Z tego co mówiła mi kobieta ostatnio w Benettonie to wisiały już ostatnie sztuki
                  i na magazynie nic nie było! ja sama dla dziewczyn kupiłam w sumie 8płaszczyków
                  i 2 kurtki!
                  A róż to raczej taki jaskrawawy (ciężko mi określić odcień) ale coś takiego jaki
                  był modny w tym roku)
                  • grabasik Re: nic nie kupiłam :( 01.02.10, 12:39
                    Niestety sprawdził się czarny scenariusz sad. Z fioletowych
                    płaszczyków zostały 4 szt. ale wszystkie w rozm. S i 5 szt. czarnych
                    (rózna rozmiarówka). Pani na moją prośbę sprawdziła również stan na
                    magazynie ale i tam nie było sad.
                    Prośbę madzik0711 przeczytałam już po powrocie więc nie zwracałam
                    uwagi na czapki - sorki.
                    • carpediem30 Re: nic nie kupiłam :( 01.02.10, 13:22

Dziękuję za dobre chęci smile
    • szpulakasia Re: Benetton- plaszczyk dwurzędowy rózowy 110- sz 31.01.10, 23:01
      Ja tutaj gorąco chciałam podziękować Agacie a.g.a.t.a.r za zakup
      płaszczyka i błyskawiczną reakcję.....
      Trzeba przyznać że w dzisiejszym świecie coraz rzadziej spotyka się
      takie fajne osoby.....
      Aż się żyć bardziej chce....
      Dziekuję Agato!!!!
      • kada111 podziękowania dla a.g.a.t.a.r 05.02.10, 10:32
        Dołączam się do publicznych podziękowań smile
        Dziękiuję za bezinteresowną przysługę.
        Kobieto, jesteś wielka!
        • mielin Re: podziękowania dla a.g.a.t.a.r 05.02.10, 15:31
          Ja również serdecznie dziękuję przemiłej Agatcesmile, za zakup płaszczyka- u nas
          nawet takich nie było, a ten jest śliczny i wydaje się, że będzie cieplutki,
          wygodny i niezawodny jak wszystkie inne które już miałyśmy z Benettonasmile!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka