sloooneczko 10.02.10, 10:36 czym najchetniej bawia/bawily sie Wasze dzieci w tym wieku..moze mnie natchniecie przegladam allegro, cos bym jej kupila, tyle tego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leneczkaz Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 10.02.10, 10:44 Sprzedaję 2 zestawy po swoim, ale nie będę siać reklamy (mogę wysłać na priva) Mój obecnie bawi się tylko samochodami więc odgraciłam dom Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 10.02.10, 11:23 ja po swojej tez aktualnie..miejsce sie zrobilo Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 10.02.10, 11:27 U nas było już naprawdę źle. Zabawek tyle co w 3 żłobach a dzieć chodził znudzony. W końcu się wkurzyłam, spakowałam 2 zestawy rzeczy i wystawiłam, 2 torby oddałam, jedną schowałam dla dziecia nr 2 i i tak zostało dużo zabawek. Ale teraz się przynajmniej nimi bawi Odpowiedz Link Zgłoś
ja.i.marcysia Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 10.02.10, 11:45 Moja ma ponad rok i nie chce sie bawic zabawkami bardziej ja interesuja garnki a magnesy na lodowke to juz szal ostatni moj zakup to piesek z fisher price lubi tez ksiazeczki te z tekturowymi kartkami wyd olesiejuk ma duzo fajnych w przystepnej cene. Ja w najblizszym czasie zamierzam kupic zestaw plastikowych garnkow czy cos w tym stylu. A tak to sama niewiem czym malucha zajac. Odpowiedz Link Zgłoś
monikatra Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 10.02.10, 12:51 Tak, te magnesy to mają jakis dziwny magnes na dzieci Moja bardzo lubi sie bawic garnkami zabawkowymi, do tego ma zestaw drewnianych owoców i warzyw, pakuje je do torebki, do wózka dla lalek, gotuje zupy i znowu przeklada z garnków do torebki. wracając do magnesów: planuje kupic specjalną farbe magnetyczną do scian. ZRobie jej pół sciany na przyczepianie magnesów. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.i.marcysia Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 10.02.10, 12:57 Dobry pomysl z ta farba na wiosne chce mala dac do swojego pokoju ale co jak sie magnesy znudza jak narazie jest nimi zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
mieeke Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 10.02.10, 14:11 ja polecam odkrywczy domek, ktory chetnie odsprzedam) Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 10.02.10, 14:16 mam Mikolaj przyniosl tez polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_1980 do mieeke 10.02.10, 14:20 wyślij więcej inf na gazetowego, chętnie kupię jak warto Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 10.02.10, 18:36 zabawki? hm moze duze klocki Odpowiedz Link Zgłoś
dagaba Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 10.02.10, 19:18 Też się zastanawiałam kiedy jakie zabawki Szukając w necie znalazłam ciekawą ściągę, którą sobie skopiowałam i Wam wkleję : tu są zabawki rozwojowe z podziałem na wiek według M. Stoppard: Do 6 miesiąca życia: - karuzela - zabawki do ściskania i ssania (grzechotki, gryzaki, gumowe piszczaki) - małe pluszaki i piłeczki - lusterko - dzwonki - zdjęcia np. mamy, taty naklejone na karton 7-12 miesięcy: - stojące grzechotki - piłki różnej wielkości i faktur - duże miękkie klocki - książeczki z materiału lub grubej tektury, najlepiej z fakturą - zabawki do kąpieli (kubki, kaczuszki, etc.) Świetna jest też mata 12-18 miesięcy: - zabawki grające przy uderzaniu lub potrząsaniu (najlepiej cymbałki albo bębenek) - proste pojazdy typu drewniany pociąg - piramidka z kółek - kubeczki wchodzące jedne w drugie - zabawki, do których się coś wrzuca (mogą być sortery, żyrafa zjadająca klocki, etc.) - układanki z dużymi elementami wyposażone w uchwyty - książeczki z urozmaiconą fakturą - pierwsze kredki (najlepiej grube drewniane dla dzieci od roku wzwyż) i bristol - proste klocki np. drewniane Nam też się bardzo fajnie sprawdza stolik edukacyjny chicco 18 miesięcy do 2 lat - lalki - zestawy typu nabijanki (młotek i np. wielkie gwoździe do wbijania w dziurki) - zabawki do sortowania, układania, nawlekania, dopasowywania kształtów - zabawki na kółkach do ciągnięcia - zabawki do grania (np. klawiszowe) - modelina z ciasta - książeczki, bajki i płyty z piosenkami Dzieci w wieku 2-3,5 roku - farby, nożyczki, - klocki konstrukcyjne wszelakie - zabawki do przebierania się (zestaw małego doktora, suknia i korona księżniczki, etc.) - narzędzia i urządzenia gospodarstwa domowego - proste gry i układanki o dużych elementach - zabawki manipulacyjne wymagające precyzyjnych ruchów (bierki, wyrywanie zębów krokodylowi, etc) 3-5 lat - miniaturki sklepów, domy dla lalek, etc. - zabawki sportowe (np. kręgle) - modele pojazdów - bardziej skomplikowane zabawki konstrukcyjne typu lego - lornetka, szkło powiększające, mikroskop - tablice magnetyczne z literkami - książki do nauki czytania i o tematyce przyrodniczej - magnetofon z opcją karaoke i nagrywania dźwięku 5-7 lat - lalki i ubranka do nic - aparat fotograficzny - zestawy robótek ręcznych (np. stempelki, plastelina) - dziecięce wersje dorosłych urządzeń - kolejki - książki - instrumenty muzyczne - gry typu np. domino -- Odpowiedz Link Zgłoś
qsko Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 10.02.10, 21:07 Najfajniejsze są zabawki starszej siostry , na własne patrzeć nie chce. Ale na gwiazdkę dostała zestaw laleczek lego education. To takie dość duże lale- 16 cm, mają łóżeczko, krzesełka, stół, filiżanki itd. Hit absolutny. Mamy już połowę lutego i nie było dnia , kiedy nie bawiłaby się nimi. Z pudła po telewizorze zrobiłyśmy domek i tak prZy tym domku siedzimy godzinami. Rozbieramy te lale i ubieramy, nalewamy im herbatkę , wkładamy filiżanki i rączki. I codziennie lale się kąpią. Młoda sama potrafi się nimi bawić dość długo. Niestety produkt trudno dostępny, czasem można trafić używane zestawy na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
erin7 Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 10.02.10, 21:41 To ja tez poprosze na priva, chetnie odkupie jak jeszcze cos Wam zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
leewek Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 11.02.10, 11:36 synek, 18m: -wszelakie łopaty -piłki -książeczki -klocki lego duplo -klocki drewniane -drewniana zjeżdżalnia z samochodzikami -od wczoraj lalka Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 11.02.10, 12:03 może coś takiego albo www.zabawkimalucha.pl/pojazdy/symulatorauto_s.jpg moja młoda dostała podobny na 1-wsze urodziny (jest napisane, że zabawka od 18 m-cy). na razie nie bardzo potrafi się bawić tym symulatorem, ale widzę, że ją interesuje... Odpowiedz Link Zgłoś
2stopa Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 11.02.10, 12:22 Jakie konkretnie kredki mozna kupic rocznemu maluchowi, bo szukam na allegro ale tam nigdzie nie piszą, od jakiego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: 1,5 roku- zabawki- cos chcialam kupic.. 11.02.10, 12:30 swiecowe na przyklad.Najlepsze bambino.Tylko musisz przypilnowac aby nie podgryzal/la i nie chodzila z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiczek23 kredki 11.02.10, 16:34 Polecam kredki crayoli- drewniane (kwadratowe) i świecowe (dużo grubsze niż zwykłe) z oznaczeniem 1+. Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: kredki 11.02.10, 16:39 tej firmy maja jeszcze zmywalne woda flamastry.. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: kredki 11.02.10, 17:18 Polecam kredki bambino w drewnie - są super, rysują jak klasyczne bambino, a są w drewnianej oprawie. Są dosyć grube, do opakowania dołączona jest temperówka o właściwym rozmiarze. Zwykłe kredki bambino od razu mała u nas połamała, zwykłe drewniane do temperowania, takie cienkie, łamią się w środku jak się nimi rzuca i ciężko je potem zatemperować, a te bambino w drewnie bardzo się nam dobrze sprawdzają już od roku. Odpowiedz Link Zgłoś