anyx27 25.02.10, 17:25 Bardzo proszę o pomoc w doborze rozmiaru ubranek Gymboree. Chcę zamówic i trafić z rozmiarem,a wiem, ze trzeba zamawiać większe. młoda ma 5 lat, 112cm i wazy teraz 21kg. zastanawiam się czy wziąc ubranka na 7lat czy może 8? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Gymboree - jaki rozmiar - pilne! 25.02.10, 17:32 Nie mam duzo ubran Gymboree, ale to co mam jest raczej większe niz mniejsze. Moja duża (wyższa, choc trochę lżejsza od twojej córki) 5,5 latka w Boze Narodzenie nosiła sukienke na 5 lat. Moja 3,5 latka nosi bluzki na 3 lata i są troche lużne. Na pewno na wzrost 112 nie brałabym ubrań na 8 lat, bo będa za długie. Ew. moze jakies bluzeczki z kr. rekawem, szorty, spódniczki (jesli mają regulację). Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: Gymboree - jaki rozmiar - pilne! 25.02.10, 17:57 ojejku, a czemu az tyle większe? moja córka jest średniakiem jak na swój wiek, idealnie wpasowuje się w rozmiarówkę Gymboree, jeśli Twoja córka jest duza jak na swój wiek, to ja bym wzięła rozmiar większy, no ale nie 3 rozmiary... Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Gymboree - jaki rozmiar - pilne! 25.02.10, 19:12 takie mam doświadczenia z gymboree młoda w wieku 3-4lat miała 107cm, ważyła ok 18kg i ubranka gymboree na 5lat niektóre były na styk, inne za małe wezme na 7lat - zaryzykuję. Odpowiedz Link Zgłoś
vikatl Re: Gymboree - jaki rozmiar - pilne! 25.02.10, 21:19 Moja corka ma 4 lata,111cm wzrostu i wazy 19kg. Idealnie wpasowuje sie w rozmiarowke Gymboree.Obecnie nosi rozmiar 5 i wiekszosc jest w sam raz,a czesc nawet za duza. Nie wiem,czemu uwazasz,ze trzeba kupowac az o tyle numerow wieksze ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: Gymboree - jaki rozmiar - pilne! 25.02.10, 22:03 Moja corka ma 110 cm wzrostu, jest raczej szczupla, chociaz nie chuda, a i ma 4,5 roku. Wlasnie kupilam jej pare ubran na lato w Gymboree. Rozmiar 5. Sa troszeczke przyduze. Nie lubie jak ubrania sa bardzo za duze. Swetry z Gymboree maja zawyzona rozmioarowke. Rozmiar 5 to bedzie dobry na nia w przyszlym roku, a moj 9-cioletni syn nosi swetry rozmiar 7. Jedynie spodnie i leginsy bralabym jeden rozmiar wiekszy, bo tutaj znowu mi sie wydaje, ze sa troche zanizone. Moj syn ma 135 cm wzrostu i w tej chwili rozmiar 8 jest na niego w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Gymboree - jaki rozmiar - pilne! 25.02.10, 22:56 w razie czego gymboree szyje do 12 lat, mozesz kupic dla swojej 5 latki 12. Co za pomysl zeby 5-latce kupowac ubrania na 8 lat!! 5T jest w gymboree do 114 cm, dlaczego wiec chcesz kupowac bluzki dziecku po kolana. Przeciez 3 rozmiary za duze bedzie wygladalo tragicznie A moze tak skorzystac z rozmiarowki sklepu , ktora jest zawsze gdzies na stronie sklepu np tu : www.gymboree.com/our_company/help_template.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374302778343&bmUID=1267134580616 Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Gymboree - jaki rozmiar - pilne! 25.02.10, 23:20 paliwodaj napisała: > w razie czego gymboree szyje do 12 lat, mozesz kupic dla swojej 5 > latki 12. > Co za pomysl zeby 5-latce kupowac ubrania na 8 lat!! 5T jest w > gymboree do 114 cm, dlaczego wiec chcesz kupowac bluzki dziecku po > kolana. Przeciez 3 rozmiary za duze bedzie wygladalo tragicznie Dziękuję za odpowiedź. Świadczy o wysokiej kulturze osobistej. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Gymboree - jaki rozmiar - pilne! 25.02.10, 23:03 Tak sobie pomyslałam, że może problemem jest tegośc ubranek, a nie długość. Gymboree ma ubranka w rozmiarach Plus, czyli dla tęższych dzieci. Bez obrazy, mam nadzieję, bo juz kiedys jedna mama na mnie naskoczyła za podobna propozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Gymboree - jaki rozmiar - pilne! 25.02.10, 23:23 agni71 napisała: > Tak sobie pomyslałam, że może problemem jest tegośc ubranek, a nie > długość. młoda nosi teraz ubranka next zazwyczaj na 4-5lat, niektóre na 3-4, alei 5-6lat, h&m to samo. natomiast moje doświadczenia z gymboree i gap są takie, ze rok temu ubranka na 5lat były za małe. to są ubranka letnie - koszulki, spodenki itd. ,wiec nawet jesli beda za duże,to nie bedzie zle. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Gymboree - jaki rozmiar - pilne! 25.02.10, 23:24 Jak ubranka do mnie dotrą, napiszę jaka rozmiarówka. Odpowiedz Link Zgłoś
franianiania Re: Gymboree - jaki rozmiar - pilne! 26.02.10, 22:56 moja 7 latka nosi gymboree na 6 lat, ale jest szczupła i raczej drobna. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Anyx i jak z zamowiona rozmiarowka? 20.03.10, 19:43 Bo ja po przeczytaniu na forum tych wszystkich achow i ochow nad ta marka postanowilam w koncu cos zakupic na probe. Przekopalam sie chyba przez wszystkie ich kolekcje, zeby wyszukac cos, co wzbudzalo moj dobry smak, bo zawsze uwazalam, ze ich ubrania sa zbyt cukierkowe i przeslodzone. Okazalo sie, ze da rade cos wybrac, np legginsy i kolarzowki calkiem fajne. Na moja wysoka- 137cm, ale szczupla 8-latke wzielam rzeczy w rozmiarze 8, 10 oraz 12 lat. I co sie okazuje- te na 8 lat sa dobre, wcale nie na styk, legginsy ukladaja sie najlepiej i wcale nie sa zbyt krotkie (a ja mam fiola na punkcie zbyt krotkich nogawek, wiec bardzo zwracam na to uwage). 10 lat z zapasem, np pizama z nogawkami, ktore sie baaardzo marszcza a w tych na 12 lat po prostu sie topi. Takze stwierdzam, ze Gymboree definitywnie ma duza rozmiarowke! Zwlaszcza doly. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: Gymboree - jaki rozmiar - pilne! 26.02.10, 23:35 Gymboree ma dużą! rozmiarówkę, co wynika z mojego kilkuletniego już doświadczenia z ich ubrankami. Z Next moja blisko 5letnia córcia o prawie 107cm wzrostu, ale o wadze 16kg!- nosi obecnie ubranka na 4-5 lat, a z Gymboree nadal 4T jest dobre, a na przyszłą zimę obkupiłam ją na wyprzedaży w 5Ti mam nadzieję, że nie przesadziłam Naprawdę, nie obrażaj się ale Paliwodaj ma rację, kupowanie ubrań na standardowe w sensie wzrostu dziecko o 3 rozmiary wzwyż to gruba przesada! Zwłaszcza, że nawet standardowe ich ubrania odbieram jako szerokie, spodenki muszę zbierać gumkami na maxa, a niektóre letnie bluzeczki zaszywać pod paszkami No ale moja córka to raczej szczuplak. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Gymboree - jaki rozmiar - pilne! 27.02.10, 16:38 ale najgorsze jest to , ze nikt tu jeszcze nie wpadl na to ze rozmiarowka dotyczy tez W A G I dziecka, wiec - jak zakladam jezeli owo 110 cm dziecko wazy wiecej niz przewiduje 50 centyl wagi dzieci w USA ( mieszane rasy dzieci z calegi swiata) to znaczy ze rozmiarowka jest zla, bo nie pasuje idelanie na to jedno moje dziecko, na ktore powinny byc szyte wszystkie ubrania swiata. Jezeli krotko mowiac 110 cm z wieksza waga nie miesci sie w rozmiar do 114 cm, nalezy mu kupic rozmir 8 zaczynajacy sie od 130cm! Droga autorko wole byc mniej kulturalna gdy sie wkurze, niz malo ineligentna zawsze. Sorki ale wzrost nie swiadczy o wyborze rozmiaru amerykanskiego, sa tez rozmiary husky , plus, slim dla dzieci ktorych waga odbiega w ktoras strone od tego 50 centyla Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: paliwodaj 27.02.10, 19:48 zaintrygowałas mnie - co to jest rozmiar husky? Odpowiedz Link Zgłoś
anjazzielonego Re: paliwodaj 27.02.10, 20:16 Anyx, a ja Cię rozumiem: kupujesz z katalogu, więc nieco w ciemno, wydajesz niemałe pieniądze, do tego koszty wysyłki, ryzyko, że naliczą Ci cło i VAT przy odprawie, plus koszty obsługi celnej - jest trochę zamieszania z zamawianiem w Stanach,więc liczyłaś na POMOC, PORADĘ, jaki rozmiar masz wybrać. Jeśli, jak sama piszesz, ubrania na 5 lat były na Twoją córkę za małe lub na styk, weź rozmiar większe, na 6 lat, albo na 7 lat - zależy, CO kupujesz, czy ubrania na wiosnę/ lato, czy bardziej uniwersalne. Przecież lepiej, by były trochę za duże i "poczekały" na swój czas, niż gdyby były od razu za małe. Większego rozmiaru bym raczej nie brała. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: paliwodaj 27.02.10, 21:17 agni71 napisała: > zaintrygowałas mnie - co to jest rozmiar husky? > Na grube dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: paliwodaj 28.02.10, 03:17 agni71 napisała: > większy niz "Plus"? To samo. W rozmiarowce dla dzieci zazwyczaj stosuja nazwe Husky niz Plus. Plus uzywaja w rozmiarowce dla doroslych. I nie wiekszy a szerszy Tutaj masz link do rozmiarow z Gymboree gdzie widac Slim (szczuple) i Plus/Husky rozmiary. Widac wyraznie roznice w tych rozmiarach jak sie patrzy na kilogramy i centymetry w pasie. www.gymboree.com/our_company/help_template_sizechart.jsp?FOLDER%3C% 3Efolder_id=2534374302778343&bmUID=1267323140366&contentType=cm#plus Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: paliwodaj 28.02.10, 13:32 Dzięki, dla moich dziewczyn kupuję regular albo nawet Slim - tak tylko pytałam z ciekawości Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: paliwodaj 28.02.10, 13:36 Przepisuję rozmiarówkę gymboree standard, a obok wymiary mojego dziecka. 5/5T 107/114-ma 112cm waga 18.5-21- wazy dokładnie 20,4kg, pas 56 -moja ma 54cm dlug. wewn. nogawki 45 - u nas 46cm Czyli rozmiarówka standard według gymboree pasuje idealnie na 5 -letnie dziecko. Gdybym miała dziecko grube, kupiłabym rozmiar plus/husky. Ale tutaj nie ma takiej sytuacji. Spodnie next 4-5lat lecą jej z tyłka - gumka wewnątrz ściągnięta po 5 dziurek z każdej strony. Rzeczy Gymboree, które mieliśmy do tej pory były małe - nie za wąskie, tylko za małe. Nie widzę więc uzasadnienia, żeby kupować rozmiar plus/husky. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: paliwodaj 28.02.10, 14:55 Przy wymiarach twojego dziecka i zakładając, że wymiary podane na stronie Gymboree odpowiadaja prawdzie, wzięłabym rozmiar większe. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: paliwodaj 28.02.10, 20:39 Wymiary odpowiadają prawdzie Moja mała nosi Gymboree od chyba 4 lat, wszystko jest jak opisane. Ja przy wymiarach jak u Twojej córki Anyx - 5 T jest na styk!- kupiłabym bezwzględnie 6T. Na 7 lat będą za duże- zresztą dużo sprzedawców podaje wymiary na Allegro możesz tam sprawdzić realne wymiary Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch anyx 01.03.10, 09:04 a ktory model jeansow Next nosi Twoja corka? Ola ma 107cm i jeansy na 4-5 lat sa za krotkie(nogawki nad kostka)- wszystkie spodnie z Next ktore mierzylam mialy 43cm a piszesz ze corcia ma 46cm od kroczku... i jak to mozliwe ze przy wadze 21kg musisz je tak bardzo sciagac sciagac w pasie?! napisz prosze ktory to model bo nie chcialabym go kupic dla mojej chudzinki Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: anyx 01.03.10, 11:02 dzidzia_ch napisała: > a ktory model jeansow Next nosi Twoja corka? moje dziecko w sumie ma teraz 9 par długich spodni z next. wszystkie na 4-5lat. ma np. te klasyczne z kieszeniami sercami. mają w kroku od 44 do 46cm. > i jak to mozliwe ze przy wadze 21kg musisz je tak bardzo sciagac > sciagac w pasie?! napisałam, że waży dokładnie 20.4kg, w pasie ma 54cm. Odpowiedz Link Zgłoś