Dodaj do ulubionych

ABC Design czy Hauck?

25.02.04, 00:27
Znacie / macie ich wózki? Polecacie, czy raczej nie? Poradźcie, proszę. Będę
baaaardzo wdzięczna. Muszę kupić spacerówkę! Mój synek dostaje już szału w
gondoli crying(( !!!
Obserwuj wątek
    • pinik Re: ABC Design czy Hauck? 25.02.04, 00:34
      Ja napewno nie radze kupowac Haucka. MOze te nowe ladnie wygladaja, ale ich
      jakosc nie jest za dobra (najgorsza firma wozkow w NIemczech).

Pinik
    • adziulers Re: ABC Design czy Hauck? 25.02.04, 00:42
      Nie, Hauk na pewno nie, to badziewie, ja proponowalabym chico, albo peg pegro
      • agnysek Re: ABC Design czy Hauck? 25.02.04, 09:49

a ja sie niezgadzam z negatywna ocena Haucka,

sama na tym forum czytała bardzo pozytyne opienie o jakosci tych wozków i o tym
        ze ich popularnosc w Niemczech wynika własnie z opini wózków nie do zdarcia
        • adziulers Re: ABC Design czy Hauck? 25.02.04, 10:13
          Ja mieszkam w Niemczech, dlatego moge tylko powiedziec, ze tak nie jest. Sama
          mialam wozek Hauk, po tygodniu odpadlo kolko......, zamienilam w sklepie na
          nowe i .... znowu odpadlo kolko....
          Hmmm, moze poprostu mialam pecha.
          • pinik Re: ABC Design czy Hauck? 25.02.04, 11:34
            Hej!

NO wlasnie! Ja bardzo podobne historie znam od kolezanek, ktore mialy wozki tej
            firmy (wszystkie b. krotko i w koncu kupowaly nastepne drogie, takze wyszlo im
            drozej niz gdyby od poczartku kupily lepsze wozki). Teraz wyszla w Niemczech
            ladna seria Haucka o nazwie ESPRIT. Ale jak zapytalam sprzedawcy, czy to Hauck
            to odrazu powiedzial: "Tak! Oni sie troche kamufluja pod innymi dorymi markami,
            ale te wozki sa niewiele warte. Ja pani nie polecam". Zaden sprzedawca nie
            chwalil (a wrecz przeciwnie!) tej marki. Jedyna, ktorej wrecz nie radza
            kupowac. Ja na sprzedawcach za bardzo nie polegam, ale te sugestie sie w wielu
            przypadkach potwierdzaja. Moze jesli ktos porownuje ten wozek z jakimis jeszcze
            gorszymi markami, to on jest fajny, ale jest wiele innych lepszych za te cene.

Pinik
    • squaw1 Re: ABC Design czy Hauck? 25.02.04, 15:14
      Na forum bylo juz wiele dobrych opini na temat wozkow Hauck i ABC Designe, duzo
      zlych opini o Chicco i PegPerego oraz na odwrot.
      Mialam Venezie i po jednym dniu uzytkowania wymienilam na AbcDesigne, jestem z
      niego zadowolona, nie jest tak sliczny jak Venezia, ale jest solidny i sprawdza
      mi sie w kazdym terenie.
      Pozdrawiam
    • brrrrum Re: ABC Design czy Hauck? 27.02.04, 09:45
      Właśnie zastanawiam się, czy kupić Hauka – trójkołowca, czy ABC Design – Novus
      3.
      Przyznam się, że Hauk wygląda całkiem porządnie. I cena przystępna.... Może
      kółka spadają w wózkach na małych kółeczkach, a te pompowane są ok.?
      ABC widać, że jest solidniejszy, ale droższy i ... ,mniej mi się podoba...

Mam pytanie: czy spacerówki ABC nie są za wąskie? Nie przymierzałam jeszcze do
      nich dziecka, ale na pierwszy rzut oka wydaje się, że musi być tam straszliwie
      ciasno....

Napiszcie, czy tak jest, czy się mylę.

M
      • benita30 Re: ABC Design czy Hauck? 27.02.04, 19:17
        Widziałam dziecko u ABC trójkołówce i miałam wrażenie że z niego wypływa...
        Moim zdaniem jest za wązki i za krótki.
        • madzia.b2 Re: ABC Design czy Hauck? 01.04.04, 13:25
          mam ABC Design Novus 4 i jest super. Moje dziecko ma 10 miesięcy i wygląda na
          to, ze jeszcze długo bedzie się mieściło (a do malutkich nie należy)
          • dorata Re: ABC Design czy Hauck? 01.04.04, 13:36
            madzia.b2 napisała:

> mam ABC Design Novus 4 i jest super. Moje dziecko ma 10 miesięcy i wygląda na
            > to, ze jeszcze długo bedzie się mieściło (a do malutkich nie należy)

Właśnie zamierzam kupić ten wózek. Napisz czy woziłaś w nim dzidzię od
            noworodka? Czy nic się z nim nie dzieje i czy nie jest zbyt twardy.
            • madzia.b2 do dorata - długie 02.04.04, 14:38
              kupiłam wózek z mysla o wożeniu dzidzi od noworodka. Myslałam, że jak urodze w
              maju, to będzie ciepło, będzie mozna dziecko spokojnie położyć, bo rozkłada się
              na prosto, dokupiliśmy torbe nosidło no i ...musielismy pozyczyć wózek głęboki
              od koleżanki. Generalnie odradzam spacerówki dla niemowlaków bo: mimo wszystko
              nie jest tak równo jak w gondoli, nie jest tak przestronnie jak w gondoli,
              dziecko nie jest osłonięte (gondole maja wysokie ścianki) i miałam problem jak
              okryć brzdąca przy wietrze, kocyk był zwiewany przez wiatr, przy podjeżdżaniu
              na wysokie krawężniki bałam się, że dzidzia wypadnie (trochę irracjonalniesmile.
              No i wózek, który pożyczyłam ma funkcję "bujania". Stary dobry bujak. dziecko
              się uspakajało bujane, leżało wygodnie rozwalone w gondolce, lekko przykryte,
              żaden wiatr nie hulał. Gdybym miała jeszcze jedno dziecko to na pewno kupie
              gondolę. I zrobiłabym tak, że kupiłabym jakąś tanią gondolę za parę złotych
              (ten pozyczony był kupiony w supermarkecie za jakieś 300 zł i była to gondola,
              a po wyjeciu gondoli, spacerówka) a potem kupiła porządną spacerówkę już
              droższą bo na dłużej. Moja niunia jeździła głębokim do 9-go miesiąca. A potem
              się zbuntowała i przesiadła do Novusa.
              • dorata Re: do madzia 02.04.04, 19:28
                Cześć.
                Dziękuję za opis choć troszkę mnie zbiłaś z tropu. Co prawda słyszałam, że
                robią teraz do tych wózków gondole ale po Twoim liście chyba zdecyduję się na
                początek na inny wózek. Pozdrowienia dla Ciebie i Niuni.
                • madzia.b2 Re: do madzia 05.04.04, 08:54
                  mam nadzieje, że troszke pomogłam. I naprawdę na początek chyba najlepszy jest
                  wózek bujany jak np. Jędroch Trio.(spodobał mi się ostatniosmile
                  POzdrawiam
      • swieradm Wózek spacerowy, firmowy HAUCK & & #35 8211; model dwustronny 01.04.04, 11:35
        Dziewczyny, a czy któras z Was miała do czynienia lub cos słyszała o Hauku
        spacerowym – model dwustronny – TEDY BEAR. Potzrebuje wózek z przekładana
        rączką. Miałam juz Venecję i szybko ją sprzedałam bo moje chodniki są w
        opłakanym stanie. Venecja jest dobra, ale na nowe osiedla.
        Pozdarwia serdecznie
        Marta
    • aziolek Re: ABC Design czy Hauck? 02.04.04, 13:49
      Ja ma trojkolowca ABC od okola 1,5 - 2 lata. Jedno co moge powiedziec to to, ze
      jak dziecko wejdzie do tego wozka to juz nie chce jezdzic w innym. Sprawdza sie
      w 100 a moze w 150 % goraco polecam. A moje doswiadczenie przeprowadzilam na
      moich 2 synach. Pierwszy jezdzil w nim od 8 miesiaca a drugi jak skonczyl 4
      mies.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka