kaneta4 25.02.04, 00:27 Znacie / macie ich wózki? Polecacie, czy raczej nie? Poradźcie, proszę. Będę baaaardzo wdzięczna. Muszę kupić spacerówkę! Mój synek dostaje już szału w gondoli (( !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinik Re: ABC Design czy Hauck? 25.02.04, 00:34 Ja napewno nie radze kupowac Haucka. MOze te nowe ladnie wygladaja, ale ich jakosc nie jest za dobra (najgorsza firma wozkow w NIemczech). Pinik Odpowiedz Link Zgłoś
adziulers Re: ABC Design czy Hauck? 25.02.04, 00:42 Nie, Hauk na pewno nie, to badziewie, ja proponowalabym chico, albo peg pegro Odpowiedz Link Zgłoś
agnysek Re: ABC Design czy Hauck? 25.02.04, 09:49 a ja sie niezgadzam z negatywna ocena Haucka, sama na tym forum czytała bardzo pozytyne opienie o jakosci tych wozków i o tym ze ich popularnosc w Niemczech wynika własnie z opini wózków nie do zdarcia Odpowiedz Link Zgłoś
adziulers Re: ABC Design czy Hauck? 25.02.04, 10:13 Ja mieszkam w Niemczech, dlatego moge tylko powiedziec, ze tak nie jest. Sama mialam wozek Hauk, po tygodniu odpadlo kolko......, zamienilam w sklepie na nowe i .... znowu odpadlo kolko.... Hmmm, moze poprostu mialam pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: ABC Design czy Hauck? 25.02.04, 11:34 Hej! NO wlasnie! Ja bardzo podobne historie znam od kolezanek, ktore mialy wozki tej firmy (wszystkie b. krotko i w koncu kupowaly nastepne drogie, takze wyszlo im drozej niz gdyby od poczartku kupily lepsze wozki). Teraz wyszla w Niemczech ladna seria Haucka o nazwie ESPRIT. Ale jak zapytalam sprzedawcy, czy to Hauck to odrazu powiedzial: "Tak! Oni sie troche kamufluja pod innymi dorymi markami, ale te wozki sa niewiele warte. Ja pani nie polecam". Zaden sprzedawca nie chwalil (a wrecz przeciwnie!) tej marki. Jedyna, ktorej wrecz nie radza kupowac. Ja na sprzedawcach za bardzo nie polegam, ale te sugestie sie w wielu przypadkach potwierdzaja. Moze jesli ktos porownuje ten wozek z jakimis jeszcze gorszymi markami, to on jest fajny, ale jest wiele innych lepszych za te cene. Pinik Odpowiedz Link Zgłoś
squaw1 Re: ABC Design czy Hauck? 25.02.04, 15:14 Na forum bylo juz wiele dobrych opini na temat wozkow Hauck i ABC Designe, duzo zlych opini o Chicco i PegPerego oraz na odwrot. Mialam Venezie i po jednym dniu uzytkowania wymienilam na AbcDesigne, jestem z niego zadowolona, nie jest tak sliczny jak Venezia, ale jest solidny i sprawdza mi sie w kazdym terenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brrrrum Re: ABC Design czy Hauck? 27.02.04, 09:45 Właśnie zastanawiam się, czy kupić Hauka – trójkołowca, czy ABC Design – Novus 3. Przyznam się, że Hauk wygląda całkiem porządnie. I cena przystępna.... Może kółka spadają w wózkach na małych kółeczkach, a te pompowane są ok.? ABC widać, że jest solidniejszy, ale droższy i ... ,mniej mi się podoba... Mam pytanie: czy spacerówki ABC nie są za wąskie? Nie przymierzałam jeszcze do nich dziecka, ale na pierwszy rzut oka wydaje się, że musi być tam straszliwie ciasno.... Napiszcie, czy tak jest, czy się mylę. M Odpowiedz Link Zgłoś
benita30 Re: ABC Design czy Hauck? 27.02.04, 19:17 Widziałam dziecko u ABC trójkołówce i miałam wrażenie że z niego wypływa... Moim zdaniem jest za wązki i za krótki. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.b2 Re: ABC Design czy Hauck? 01.04.04, 13:25 mam ABC Design Novus 4 i jest super. Moje dziecko ma 10 miesięcy i wygląda na to, ze jeszcze długo bedzie się mieściło (a do malutkich nie należy) Odpowiedz Link Zgłoś
dorata Re: ABC Design czy Hauck? 01.04.04, 13:36 madzia.b2 napisała: > mam ABC Design Novus 4 i jest super. Moje dziecko ma 10 miesięcy i wygląda na > to, ze jeszcze długo bedzie się mieściło (a do malutkich nie należy) Właśnie zamierzam kupić ten wózek. Napisz czy woziłaś w nim dzidzię od noworodka? Czy nic się z nim nie dzieje i czy nie jest zbyt twardy. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.b2 do dorata - długie 02.04.04, 14:38 kupiłam wózek z mysla o wożeniu dzidzi od noworodka. Myslałam, że jak urodze w maju, to będzie ciepło, będzie mozna dziecko spokojnie położyć, bo rozkłada się na prosto, dokupiliśmy torbe nosidło no i ...musielismy pozyczyć wózek głęboki od koleżanki. Generalnie odradzam spacerówki dla niemowlaków bo: mimo wszystko nie jest tak równo jak w gondoli, nie jest tak przestronnie jak w gondoli, dziecko nie jest osłonięte (gondole maja wysokie ścianki) i miałam problem jak okryć brzdąca przy wietrze, kocyk był zwiewany przez wiatr, przy podjeżdżaniu na wysokie krawężniki bałam się, że dzidzia wypadnie (trochę irracjonalnie. No i wózek, który pożyczyłam ma funkcję "bujania". Stary dobry bujak. dziecko się uspakajało bujane, leżało wygodnie rozwalone w gondolce, lekko przykryte, żaden wiatr nie hulał. Gdybym miała jeszcze jedno dziecko to na pewno kupie gondolę. I zrobiłabym tak, że kupiłabym jakąś tanią gondolę za parę złotych (ten pozyczony był kupiony w supermarkecie za jakieś 300 zł i była to gondola, a po wyjeciu gondoli, spacerówka) a potem kupiła porządną spacerówkę już droższą bo na dłużej. Moja niunia jeździła głębokim do 9-go miesiąca. A potem się zbuntowała i przesiadła do Novusa. Odpowiedz Link Zgłoś
dorata Re: do madzia 02.04.04, 19:28 Cześć. Dziękuję za opis choć troszkę mnie zbiłaś z tropu. Co prawda słyszałam, że robią teraz do tych wózków gondole ale po Twoim liście chyba zdecyduję się na początek na inny wózek. Pozdrowienia dla Ciebie i Niuni. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.b2 Re: do madzia 05.04.04, 08:54 mam nadzieje, że troszke pomogłam. I naprawdę na początek chyba najlepszy jest wózek bujany jak np. Jędroch Trio.(spodobał mi się ostatnio POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
swieradm Wózek spacerowy, firmowy HAUCK & & #35 8211; model dwustronny 01.04.04, 11:35 Dziewczyny, a czy któras z Was miała do czynienia lub cos słyszała o Hauku spacerowym – model dwustronny – TEDY BEAR. Potzrebuje wózek z przekładana rączką. Miałam juz Venecję i szybko ją sprzedałam bo moje chodniki są w opłakanym stanie. Venecja jest dobra, ale na nowe osiedla. Pozdarwia serdecznie Marta Odpowiedz Link Zgłoś
aziolek Re: ABC Design czy Hauck? 02.04.04, 13:49 Ja ma trojkolowca ABC od okola 1,5 - 2 lata. Jedno co moge powiedziec to to, ze jak dziecko wejdzie do tego wozka to juz nie chce jezdzic w innym. Sprawdza sie w 100 a moze w 150 % goraco polecam. A moje doswiadczenie przeprowadzilam na moich 2 synach. Pierwszy jezdzil w nim od 8 miesiaca a drugi jak skonczyl 4 mies. Odpowiedz Link Zgłoś