zuz-aka1 29.04.10, 14:51 maciek jakies sprawdzone spiakownice, bo tyle jest na rynku, że nie wiadomo na którą sie zdecydowac a i ceny sa zróżnicowane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupa_87 Re: piaskownica do 2 latka 29.04.10, 22:08 Na pewno musi być z pokrywą. Ja mam muszlę Snoby chyba - dwuczęściowa. W jednek piasek, a druga jako pokrywa - a jak ciepło to lałam tam wody i był basenik mały. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrina_30 Re: piaskownica do 2 latka 29.04.10, 22:15 a mi maż skręcił sam z desek tak z siedzeniami,oczywiscie wczesniej pomalował deski. Pokrwę mam też do niej. Przedewszystkim jest duża i mieści sie w niej spokojnie kilkoro dzieci i niedeptaj po sobie). Ale jakbym miał kupować to z dnem i z przykrywą i chyba nie plastikowa bo sa małe, no chyba, że ktoś ma ograniczoną powierzchnie). Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: piaskownica do 2 latka 29.04.10, 22:39 Dla swojej rocznej córki mam taką: Chyba jest nie do zdarcia, bo wcześniej przez kilka lat używał jej wnuczek sąsiadów. W przyszłym roku jednak będę chciała organizować jej większą, więc będzie chyba jakaś drewniana 'hand made'. Odpowiedz Link Zgłoś
mamomi Re: piaskownica do 2 latka 29.04.10, 22:46 My w tamtym roku kupiliśmy taką: www.allegro.pl/item1003786627_piaskownica_160x140_producent_promocja_gratis.html Jestesmy bardzo zadowoleni(pokrywa,ławeczki, piaskownica 3 w 1 Na zimę rozręca się i mozna schować do garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: piaskownica do 2 latka 29.04.10, 22:57 Szkoda, że nie ma dna, ale poza tym fajna. Mniej więcej taką chcemy zmajstrować. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 30.04.10, 03:19 Zbic cztery deski, nasypac piachu i piaskownica gotowa . Te plastikowe z dnem sa IMO do niczego - predzej czy pozniej napada tam deszcz i sie robi nieciekawie (wiem,sama mialam taka). Odpowiedz Link Zgłoś
go-jab Re: 30.04.10, 04:46 > Te plastikowe z dnem sa IMO do niczego - predzej czy pozniej napada > tam deszcz i sie robi nieciekawie (wiem,sama mialam taka). zgadzam sie w 100%... chociarz dzieci uwielbiaja sie w takim bagnie splesnialym babrac moj maz wlasnie sam zmajstrowal i jestesmy na etapie napelniania piachem... Odpowiedz Link Zgłoś
emilli3 Re: 30.04.10, 06:50 My też mamy robioną przez tatusia z desek, te plastikowe dla mnie są beznadziejne. Odpowiedz Link Zgłoś
lula_p Re: 30.04.10, 09:52 może głupie pytanie a skąd bierzecie piasek do piaskownicy? Kupuje się gdzieś, czy z lasu bierze , czy z podwórkowej piaskownicy podkrada? Pytanie oczywiście do mam miejskich, bo na wsi to pewnie łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
sabrina_30 Re: 30.04.10, 15:01 a my kupiliśy w tartaku jest nie daleko od nas, gotowe i pocięte wystarczyło tylko skręcić i pomalować) Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: 30.04.10, 15:05 Piach był kupowany w składzie budowlanym. Ale dziś dzwoniłam do castoramy, bo potrzebuję trochę piasku to drugiej piaskownicy na działce - Pan mówił, że na razie nie ma, ale ma się niedługo pojawić. W nomi - nie ma i niebędzie podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: 30.04.10, 11:04 majenkir napisała: > Zbic cztery deski, nasypac piachu i piaskownica gotowa . I wszystkie koty w okolicy będa do niej lać i załatwiać grubsze potrzeby. Super. > Te plastikowe z dnem sa IMO do niczego - predzej czy pozniej napada > tam deszcz i sie robi nieciekawie (wiem,sama mialam taka). Te piaskownice z dnem mają na ogól pokrywę. Jak się nie zapomina zamknąć to nie ma problemu. Wiem bo sama mam taką. Odpowiedz Link Zgłoś
edytataraszkiewicz Re: 30.04.10, 15:25 majenkir napisała: > Zbic cztery deski, nasypac piachu i piaskownica gotowa . > Te plastikowe z dnem sa IMO do niczego - predzej czy pozniej napada > tam deszcz i sie robi nieciekawie (wiem,sama mialam taka Te plastikowe sa z wieczkami,wiec trzeba (nalezy) przykrywac jak pada deszcz jak rowniez na noc. My mamy jabluszko z ELC i sluzy nam juz trzeci rok. Nic wiecej nie trzeba. Drewniana trzeba odnawiac,bo drewno sie starzeje jak tez uwazac aby dzrazga nie weszla . Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 30.04.10, 17:11 edytataraszkiewicz napisała: > Te plastikowe sa z wieczkami,wiec trzeba (nalezy) przykrywac jak > pada deszcz jak rowniez na noc. Ja wiem, ze trzeba, ale zasady zasadami, a zycie zyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: piaskownica do 2 latka 30.04.10, 10:37 Najlepsza jest zwykład drewniana w jak najwiekszym rozmiarze Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: piaskownica do 2 latka 30.04.10, 13:38 syn ma taką w kształcie misia mieszkamy w bloku ale mamy spory balkon i stoi na balkonie, więc takie bez dna odpadają a piach kupiłam w składzie budowlanym, taki kopalniany kolor ma nieco dziwny ale jest doskonały Odpowiedz Link Zgłoś
asieksza Re: piaskownica do 2 latka 30.04.10, 16:17 My mamy muszelkę kupioną w tesco, kupiliśmy jedną, potem dokupiliśmy drugą. Chociaż dziewczynki dwie to z miejscem problemu nie ma. w jednej piaskownicy jest piach, druga służy jako pokrywka, czasem basenik, zazwyczaj jednak jak dzieci się bawią to składowisko zabawek.Do trwałości nie mam zastrzeżeń służy intensywnie drugi sezon. Piasek kupujemy w OBI ( jest juz bo nabyliśmy w zeszłym tygodniu ) taki specjalny do piaskownicy z atestem. Odpowiedz Link Zgłoś
anita_zu Re: piaskownica do 2 latka 30.04.10, 21:27 a u mojej cioci na podworku lezy sterta pisku i tam sie bawia "wszystkie okoliczne dzieci". Pamietam ze jak bylam mala to tez wlasnie na kazdym podworku gdzie byly dzieci, byla sobie taka sterta pisku i calymi dniami budowalismy zamki, domy, prawdziwe konstrukcje architektoniczne, z ulicami, parkami, garazami. Ach, to byly czasy.... Odpowiedz Link Zgłoś