Dodaj do ulubionych

gondolka -na ile starcza?

18.03.04, 17:32
Powoli zaczynam sie rozgladac za wozkami i zastanawialam sie jaki wybrac, czy
wielofunkcyjny czy najpierw kupic tylko gondolke. Do kiedy dzidzius jezdzi w
gondoli, czy do momentu kiedy juz sam siada i jesli tak to czy w wieku tych
6,7 m-cy jeszcze sie w niej miesci? Dodam, ze nam urodzi sie chlopaczek,
ktory pewnie bedzie szybciej rosl niz dziewczynka.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za szystkie Wasze opinie
Obserwuj wątek
    • martael Re: gondolka -na ile starcza? 18.03.04, 20:39
      Cześć,
      Moje Misiątko ma skończone sześć miechów. Nie siada i jak na razie się nie
      wyrywa do siadania. Nosi ubranka na duuże 74 lub 80 cm czyli jest Olbrzymkiem.
      Do niedawna jeździliśmy w gondoli i w sumie dalej byśmy jeszcze spokojnie mogli
      w tej gondoli jeszcze pojeździć, ale od sierpnia (!) czekała na nas moja
      upragniona spacerówka (której nawiasem mówiąc już nie cierpię, grrrr...). Więc
      się już przesiedliśmy i jeżdzimy rozłożoną na płasko. Ale jeszcze byśmy się
      zmieścili. Generalnie polecam gondole. Nie wszystkie są obszerne, więc jeżeli
      się zdecydujesz na gondolę to musisz dopilnować, by była szeroka. Polskie
      gondole są z reguły szerokie: taka jest np. gondola Fokusa Deltima, albo mojego
      firmy Anmar (nie pamiętam modelu, ale to bez znaczenia, bo wózek ma około pięciu
      lat i już chyba takich nie robią wink). Uważaj na zachodnie wózki - np. Mutsy ma
      bardzo malutką gondolę.

Pozdrawiam,
      Marta, mama słodkiego Gucia (8.09.2003), który wygląda tak:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9908869
      • pooh_01 Re: gondolka -na ile starcza? 19.03.04, 00:39
        Czesc, Ja rowniez polecam gondole.Jezdzilismy nia ok, 10 miesiecy ale mielismy
        bardzo duza.
        Nasz maluch spal na kazdym spacerze a gondolka jest o wiele lepsza niz
        spacerowka nawet rozlozona na plasko.
        Zagraniczne gondole maja wiele udogodnien ale niestety sa mniejsze.Polskie sa
        wieksze.
        My mielismy Implasta Roy Sport jako gondolke i w tej funkcji sie sprawdzil.Nie
        sprawdzil sie jako spacerowka.Mielismy tez BebeCara AT+ ale on byl/jest lepszy
        jako spacerowka.Gondolki( raczej nosidelka -torby) uzylismy tylko kilka razy.
        Polecam kupic tania gondolke Polska tylko z funkcja gondolki a potem dobra
        spacerowke. Np. Peg Perego ma swietne modele Atlantico i P3.
        Pati
    • ewa20033 Re: gondolka -na ile starcza? 19.03.04, 08:31
      A moja dzidzia odmowila jazdy gondolce juz w 4 mies. Probowala siadac,
      wrzeszczala i nie bylo mowy o lezeniu, wiec juz w 4 mies znalazla sie w
      spacerowce. Jesli zdarzalo sie jej zasnąc(rzadko) to rozkladalam na plasko. A
      wiec wszystko zależy od dziecka.
      Ewa-mama lenki
      (Dzisiaj mamy pierwsze urodzinki:-}
      • natka76 Re: gondolka -na ile starcza? 19.03.04, 09:48
        Dziewczyny dzieki za odzew. No coz , niestety widac, ze dzieciaczki sa rozne i
        jedne jezdza w gondolce 4 a inne 10 m-cy. Ale tak jak ktoras z Was napisaLA,
        chyba kupimy duza gondolke (tym bardziej, ze nasz Skarbeczek bedzie mial co
        najmniej 7 m-cy zanim zrobi sie cieplo, wiec wazne, zeby gondolka byla tez
        ciepla)a poxniej zdecydujemy sie na fajna spacerowke. Powiedzcie jeszcze czy te
        wozki wielofunkcyjne maja spacerowki wyzej niz typowe spacerowki? Bo szczerze
        mowiac wydaje mi sie, ze dla zaczynajacego chodzxic dzidziusia lepsze i
        bezpieczniejsze sa nizsze.
        • tymulek Re: gondolka -na ile starcza? 19.03.04, 21:07
          nie ogladalam tak dokladnie innych wozkow, ale nasz implast roy ma niskie
          zawieszenie, nawet w Entliczku nazywaja go kosiarka. natomiast z funkcji
          spacerowej jeszcze nie korzystalam. Jedna Dziewczynka pisala ze sie nie
          sprawdzil ten wozek jako spacerowka, szczerze mówiac sama jestem ciekawa
          czemu....?? wozek ogólem nie jest zly, jezdzimy 9-ty miesiac, obecnie siedzac.
          Jestem dosc wybredna a nie przeklinam tego wózka.
    • emaja Re: gondolka -na ile starcza? 20.03.04, 01:29
      My z gondolki kożystaliśmy 10 m-cy,ale miała wewnątrz regulowane oparcie
      (inglesina)wiem ,że Peg Perego i Chicco mają możliwość moztażu na 2
      wysokościach np.gondola wyżej a sparcerówka niżej.My byliśmy z gondolki bardzo
      zadowoleni ,spacerówkę używałam krótko i do tej pory żałuję ,że sprzedałam bo
      na długie spacery nie ma lepszego wózka.
    • aniapet Re: gondolka -na ile starcza? 21.03.04, 08:52
      Nasz Mareczek za tydzień skonczy roczek, mamy wózek firmy Roan typ Marita.
      Gondolkę zminiłam kilka dni temu, bo Niunio chciał wychodzic. Gondola jest
      bardzo duza, i ma regulowane oparcie (to jest wazne, bo nie kazde dziecko ulezy
      sobie spokojnie w gondolce, jak juz jest ciekawe swiata). Spacerówka jest sporo
      nizej umocowana niz gondola, więc dziecie wszystko sobie ogląda z niskiej
      wysokosci.
      Wózek polecam, bardzo wygodny.
      Ania
      • osica Re: gondolka -na ile starcza? 22.03.04, 10:25
        No wiec my miałyśmy gondolkę BebeConfort i córka jeżdziła nią do 7,5 mies.
        Teraz zaczełyśmy już używać spacerówki, bo Malej było trocche ciasno no i
        chciała juz siedziec i obserwować sobie świat. Syn koleżanki jeździł w takiej
        samej gondolce do 8,5 mies. - tak więc też dość długo. Wszystko zależy od
        dziecka - niektóre nie chcą po prostu leżeć w wózku głębokim, bo są zbyt
        ciekawe świata wink)) Ale jak przyzwyczaisz Malucha, że na spacerku sobie leży i
        śpi to nie powinno być problemu ;o)
        anqa
        • meg241 Re: - do osica 23.03.04, 22:36
          witaj!!
          Ja własnie zamierzam kupić wózek BebeConfort. Na razie gondolę Prelude a potem
          jak Mały podrosnie dokupic górę spacerówki. Mam więc pytanie czy ta spacerówka
          BebeConfort nadaje się dla takiego 7-8 miesięcznego maluszka??? Na zdjęciu w
          katalogu jest dziewczynka duzo starsza, a i sam wyglad wózka w katalogu jakos
          mnie nie przekonuje i własnie dlatego sie zastanawiam czy taki maluch moze
          jeżdzić w tej spacerówce.

Pozdrawiam

Magda i Adrianek ( 34 tydzien)
    • marysia251 Re: gondolka -na ile starcza? 23.03.04, 12:41
      Witajcie
      nasza malutka urodzi się w lipcu i zamierzamy kupić gondolę - tradycyjną, żeby
      maluszek miał plasko, szeroko i wygodnie, w spacerówce jeszcze zdązy się
      najeździć. Kupujemy Emmaljungę, jak porównałam z innymi wózkami ma najdłuższą
      gondolę więc mam nadzieję, że starczy do wiosny.

pozdrawiam
      Marysia

• malwina18 Re: gondolka -na ile starcza? 24.03.04, 10:19
      nam gondola starczyła na 2,5 mies, potem Mała nie chciała leżeć na płasko i
      musielismy w tempie szybkim kupić Baby Joggera, który jest rewelacyjny.
      • ashm Re: gondolka -na ile starcza? 24.03.04, 13:07
        Zaskoczyłaś mnie ,moje dziecko ma 3 miesiace, chcę zmienić wózek i myślałam o
        kupnie spacerówki i gondoli.Muszę pomyślec czy to ma sens. I jeszcze pytanie
        jaki model Baby Joggera kupiłaś i dokładnie od kiedy w nim woziłaś swoje
        dzieciatko?
        • g273 Re: gondolka -na ile starcza? 24.03.04, 14:41
          Hej, moja mała 02.04.04. skończy 9 miesięcy. Jeżdzimy gondolą Inglesiny, która
          spokojnie jeszcze starczy i na długość i na szerokość. Obecnie na spacerkach
          podkładam jej pod plecki poduszki, opatulam kocykiem, zakładam szelki i Mała
          siedząc podziwia świat. Corcia nir jest olbrzymkiem -ma ok. 8,5kg i nosi
          rozmiar 80. Gondola u nas w domu jest nieoceniona jako "usypiacz -bujacz" na
          drzemki w ciągu dnia i sprawdza sie jako miejsce do spania na wyjazdach poza
          miasto.
          Jak bedę decydować się na drugie dziecko to po swoich doświadczeniach na pewno
          będę korzystać z dużej gondoli na dobrym zawieszeniu do bujania, a później
          dokupię jakąś ekstra spacerówkę. Zresztą tak zrobiłam i teraz smile))
          Myślę też, iż pora roku nie powinna mieć aż takiego znaczenia przy wyborze
          wózka, bo tzw. wklady spacerowe -całe opatulone z grubych ocieplanych
          materiałów są gorsze niż tradycyjna gondolka. W moim modelu inglesiny gondola
          jest z jakiegoś PCV z dziurkami i ma dwie wkładki -letnią bawełnianą i zimową
          ocieplaną. Ale nie wiem jak jest teraz w Magnum, bo ja mam rewelacyjnego
          poprzednika (z 99 roku po szwagierce wózek nie do zdarcia i zniszczenia)
          Życzę mądrych wyborów
          Asia z Juleczką
        • malwina18 Re: gondolka -na ile starcza? 26.03.04, 17:43
          Chyba Baby Jogger II (albo III) można w nim wozić dziecko powyżej 6 tygodnia
          życia. Ja woziłam córkę zanim skończyła 3 mies. Wygłądała może trochę dziwnie,
          wzbudzając lekką sensację (jest i była drobna i z lekka "ginęła" w siedzisku
          wózka ale miała taką polarową wkładkę więc było jej mięciutko i wygodnie i wyło
          jej "trochę więcej) ale ona była szczęśliwa i uśmiechnięta i ja też i mogłyśmy
          spacerować po lesie i innych wertepach.
          Pozdrawiam
    • est3 Re: gondolka -na ile starcza? 25.03.04, 22:55
      Moja przesiadła się do spacerówki jak skończyła 10 mies. i to dlatego, bo
      zrobiło się ciepło, a w spacerówce nie mieścił mi się śpiwór - gondola jakaś
      obszerniejsza. Mam bebecara style - obszerna gondola, super miękkie
      zawieszenie. Jeżdżę po lesie i jestem bardzo zadowolona. Est.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka