Dodaj do ulubionych

Polećcie Ecco

23.08.10, 01:04
Chciałabym kupić w tym roku synkowi buty ecco, jedne butki do kostki -
ocieplane i drugie normalne kozaki- możecie mi coś polecić? Rozmiar 24,
cena nie gra roli.
W zeszłym roku miałam trzy pary butów Primigi i były beznadziejne -
przez gore-tex chyba. Mały miał ciągle zimne nóżki. W sumie najlepiej
spisały się zwykłe Nexty a la emu - przynajmniej nogi były ciepłe - no
ale mały wtedy jeszcze nie biegał wink
Jakie ecco polecacie?
Obserwuj wątek
    • gosjana Re: Polećcie Ecco 23.08.10, 18:57
      Jeśli cena nie gra roli wybierz z goretex-em, one są droższe, ja na jesień kupuję tylko takie, do mrozów można w nich spokojnie chodzić

jeśli chodzi o kozaczki to polecam husky route, są też droższe, ale podeszwę mają grubszą, nogi na pewno będą cieplutkie smile
      • mmala6 Re: Polećcie Ecco 23.08.10, 20:26
        jak rozm. 24 to podejrzewam, że dziecko jest małe (2-3 latka?)rok temu było
        jeszcze mniejsze.Dlatego goretex się nie sprawdził, bo aby działał noga musi być
        w ruchu a nie w wózku czy być wożona na sankachwink
        • my_valenciana Re: Polećcie Ecco 23.08.10, 22:31
          Dziecko ma 19 miesięcy i w zeszłą zimę, w styczniu już chodziło - a
          zima była długa, więc w jednych z trzech par pochodził. W butach bez
          gore-texu miałnogi ciepłe, w gore-texach zimne - więc nie wiem.
          Jeśli chodzi o Husky route to zaczynają się od rozmiaru 27 - więc może
          jakieś inne propozycje?
          • iwek33 Re: Polećcie Ecco 23.08.10, 22:42
            Jeśli w butkach z gore-texem miał zimne nóżki to bez różnicy, czy to
            Primigi, czy ecco, właściwości gore-texu są takie same. Pewnie w
            ecco też będzie miał zimne nogi.
          • mmala6 Re: Polećcie Ecco 23.08.10, 22:52
            hm, czyli miał niespełna rok. To nadal nie jest 'chodzenie'wink Moim zdaniem,
            goretex nadaje się dla dzieci, które TYLKO chodzą. Biegają z sankami po górkach,
            brodzą w głębokim śniegu, wychodzą na dwór w przedszkolu gdzie ganiają się,
            skaczą, łażą po kałużach i chlapie etc. Roczniak, z całym szacunkiem dla jego
            chodzenia oczywiście, chodzi jednak okazjonalnie, dlatego buty z 'normalną'
            ociepliną były ok.
            W tym roku będzie miał dwa latka i na pewno będzie chodził więcej niż rok temu
            ale to Ty znasz swoje dziecko i widzisz jak i ile chodzi, więc na Twoim miejscu
            zastanowiłabym się czy się upierać przy tym goretexie.
            Mój syn pierwsze zimówki miał jak miał właśnie dwa lata (jak miał rok to nie
            chodził jeszcze), Superfity z goretexem i noga była zimna mimo podwójnej
            skarpety. Oczywiście dużo jeździł w wózku, czasem na sankach, chodził niewiele.
            Niewiele w porównaniu do następnej zimy jak miał 3 latawink dopiero później
            'nauczyłam' się, że do goretexu trzeba CHODZIĆ, noga musi się spocić aby to
            miało sens. Drugiemu kupie na pewno buty z futrem na drugą zimę.
            • iwek33 Re: Polećcie Ecco 23.08.10, 22:54
              Otóż to. Całkowicie się z Tobą zgadzam ( tylko nie chciało mi się
              tyle pisać smile )
              • mmala6 Re: Polećcie Ecco 23.08.10, 23:03
                miałam wenęwink
                ale mąż właśnie wrócił z pracy, więc wena się skończyłatongue_out
                • my_valenciana Re: Polećcie Ecco 24.08.10, 10:46
                  Moje dziecko tak sobie derptało od kiedy miało 9 miesięcy, jak miał
                  rok, to już normalnie chodził - ale oczywiście zdaję sobie sprawę, ze
                  to nie było bieganie szaleńcze tak, aby noga się spociła. Nie upieram
                  się przy gore-texie, wręcz przeciwnie najchętniej kupiłabym kozaki bez
                  tego cudownego wynalazku, ale zeszłej zimy nie znalazłam takich.
                  Kupiłam nexty a la emu i drugie, w sklepie bata - to nawet mu w nie
                  noga nie weszła bo ma wysokie podbicie - jak to małe dziecko.
                  Bardzo chętnie kupiłabym model bez gore-texu i proszę o polecenie
                  jakichś sprawdzonych modeli. Na stronie jest wiele modeli ale przecież
                  nie wszystkie są udane, dlatego zwracam się do was - doświadczonych mam.
                  W zeszłą zimę kupiłam 5 par butów - w tym roku już chciałabym uniknąć
                  szukania po omacku.
                  • mmala6 Re: Polećcie Ecco 24.08.10, 13:40
                    nie znam się za bardzo na butach bez goretexu bo nigdy takich nie mieliśmy. Z
                    lektury forum kojarzę, że Antylopa ma takie i chyba było ok, pewnie Bartek.
                    Poszperaj w archiwum, na pewno znajdziesz info z zeszłego roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka