jowita-90 31.08.10, 15:05 26,08 tj piatek,zostal zakupiony u mnie na allegro kombinezon. i odkad zostal zakupiony-cisza! nikt nie odpisuje na maile,wplaty na konto brak... nie wiem ile czasu mam jeszcze czekac? co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: co mam zrobic? 31.08.10, 15:32 Ten tydzień to spokojnie można poczekać. Nie każdy wpłaca od razu tego samego dnia co kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita-90 Re: co mam zrobic? 31.08.10, 15:36 rozumiem ze nie wplaca tego samego dnia ale na maila mozna odpisac... Odpowiedz Link Zgłoś
anjazzielonego Re: co mam zrobic? 31.08.10, 15:39 Poczekaj do pełnego tygodnia (7 dni od zakończenia aukcji), jeśli nadal się nie odezwie, nie zapłaci - zadzwoń. Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: co mam zrobic? 31.08.10, 15:47 za wcześnie na panikowanie, 7 dni to nieformalny czas, jaki czeka się na wpłatę, a co do braku odpowiedzi na maile - nie każdy czatuje non stop przed kompem, ktoś może nie mieć stałego dostępu czy czasu, żeby zajrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: co mam zrobic? 31.08.10, 15:52 Myślimy, że panikujesz.Na sam kontakt jest 7 dni(a nie na wpłatę).Chociaz dla mnie jest logiczne, że jak kupuję to płace od razu bo na co czekać? Ale niektórzy mają inaczej.Po 7 dniach jak się nie odezwie wyślij przypomnienie o zawarciu transakcji(bez tego nie wypełnisz fzp) a później ewentualnie fzp.Ale zazwyczaj ludzie po przypomnieniu gdzie jest załączona groźna formulka o ostrzeżeniach się budzą i płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: co mam zrobic? 31.08.10, 16:23 jejku, nawet tydzień jeszcze nie minął daj spokój, po prostu poczekaj jeszcze chociaz te 2 dni, a potem wyślij przypomnienie ( zakładka rachunki - zwroty prowizji ) Odpowiedz Link Zgłoś
migotka_bober Re: co mam zrobic? 31.08.10, 17:03 jesli bedziesz aktywna zakladke przypomnij kupujacemu, jesli nadal nic, i bedziesz miec aktywna zakladke formularz o zwrot prowizji to wysylaj,czesto kupujacy otrzasaja sie dopiero po tym formularzu niestety, ja szczerze powiem to bym poczekala ok 7dni minimum! koniec wakacji to raz, poczatek roku szkolnego to dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita-90 Re: co mam zrobic? 31.08.10, 18:24 tak,rozumiem...nie panikuje,poprostu pytam... a osoba kupujaca-licytujaca czekala na ostatni moment zeby zalicytowac... Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: co mam zrobic? 31.08.10, 19:08 Spokojnie jeszcze jest czas Ja też zazwyczaj licytuję w ostatnich sekundach.To o niczym nie świadczy.Może ktoś czeka na wypłatę, może miał (odpukać) wypadek, może netu nie ma.Dużo jest możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: co mam zrobic? 31.08.10, 19:21 W ostatnich sekundach często licytuje snajper. Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: co mam zrobic? 31.08.10, 19:30 to, ze ktoś licytuje w ostatniej chwili o niczym nie świadczy, większosc tak licytuje, albo ustawia snajpera na ostatnie sekundy, nie znaczy to wcale, ze zaraz będzie wpłata, u mnie się czasem zdarza, ze ktoś mnie prosi o zakończenie aukcji przed czasem, ze mu zalezy, ble ble ble, powody przerózne, a potem nie płaci tydzien albo dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: co mam zrobic? 31.08.10, 20:18 jowita-90 napisała: > tak,rozumiem...nie panikuje,poprostu pytam... a osoba kupujaca- licytujaca > czekala na ostatni moment zeby zalicytowac... Każdy kto ma trochę oleju w głowie i nie chce przepłacać licytuje w ostatnich sekundach Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: co mam zrobic? 31.08.10, 21:15 Większość licytuje w ostatniej chwili, od razu to chyba licytują ci co mają czerwone lub niebieskie gwiazdki i windują ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
inx123 Re: co mam zrobic? 31.08.10, 21:32 na przyszłość....proszę zaznaczyć w opisie aukcji...lub info wysyłanej automatycznie po zakończeniu ..lub na stronie o mnie...że na wplatę czeka Pani tyle i tyle a po tym okresie wystęuje o zwrot prowizji i wystawia negatyw.....nie bedzie problemu.... Odpowiedz Link Zgłoś
3koniczynka ciekawa jestem 31.08.10, 21:40 czy to przypadkiem nie jest ten kombinezon który próbowałam wylicytować? Ktoś miał ustawionego snajpera i mnie prześcignął a zależało mi... Odpowiedz Link Zgłoś
3koniczynka DO JOWITA 01.09.10, 13:37 allegro.pl/kombinezon-mariquita-chlopiec-104-stan-bdb-i1188576855.html Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: nie,to nie ten kombinezon 01.09.10, 14:46 Ja bym jeszcze poczekala tak w sumie 7 dni i dopiero pozniej wyslala przypomnienie z allegro... ja mam na stronie o Mnie napisane ze czekam na wplate 7 dni, jeszcze nigdy Mi sie nie zdazylo aby ktos nie wplacil dwa razy ktos Mnie poprosil aby poczekala bo czeka na wyplate ale napisal do Mnie maila i bylismy w ciaglym kontakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: ciekawa jestem 01.09.10, 14:43 sadzac po tym co napisala jowita licytujacy byl tylko 1 Odpowiedz Link Zgłoś
jowita-90 Re: ciekawa jestem 01.09.10, 15:31 tak,byl tylko jeden.cos w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś