Dodaj do ulubionych

Jaki rowerek dla dwulatki?

26.03.04, 17:02
Czesc,
mam pytanie do mam już w tym względzie doświadczonych. Poczytałam na forum i
zbierałam opinie do okoła ale jestem juz w tym zaguniona. Dużo dobrego
słyszałam o rowerku Berchet ale kiedy już się po niego wybrałam, ku mojemu
zdziwieniu okazało się ze ma on pedały w przednim kole. A z kolei z innych
opinii słyszłam zeby broń Boże nie kupować rowerka z pedałami w kole tylko
pod siodełkiem, bo dzieci nie chca jeżdzić na tych z pedałami w kole, tylko
się odpychaja nogami albo trzeba je cały czas pchać. No i co Wy na to?
Podzielcie się swoimi spostrzeżeniami i opiniami.
Pozdrawiam,
Joanna
Obserwuj wątek
    • edytek1 Re: Jaki rowerek dla dwulatki? 26.03.04, 17:58
      y mamy prawie 2 latkę i rowerek Brechta. Mala umie na nim pedałować. Nauczyła
      sie kilka dni temu a samo pchanie to dla mnie super opcja . Prowadzi się lepiej
      niż wózek parasolkę a mała w fazie nauki miała nogi na pedałach i ćwiczyła
      prawidłowy ruch nóg.
      • aniade RE: do edytek1 15.04.04, 12:52
      • aniade Re: do edytek1 15.04.04, 12:55
        Spodobał mi się Pop Drive Berchet-a po tym jak zobaczyłam śmigającego na nim
        chłopca w parku. Był trochę starszy od mojej Misi, więc chciałam Cię zapytać -
        ponieważ macie ten rowerek - czy dla dziecka o wzroście 88 cm ten rowerek sie
        nadaje, czy musiałybyśmy jeszcze trochę podrosnąć ?

Ania mama Dominiki - też prawie dwulatki
        • mast1 Re: do edytek1 16.04.04, 13:55
          My mamy też ten rowerek. Myślę, że spokojnie będzie pasował, bo nasz Maciuś ma
          ok. 89-90 cm wzrostu i jest OK, a są 3 możliwe położenia siodełka w stosunku do
          pedałów i to najbliższe okazało się zbyt bliskie, używamy obecnie środkowego.
          Jesteśmy z tego rowerka zadowoleni, ale......ten hałas plastikowych kół jest
          jednak paskudny.....Trochę żałujemy, że pożałowaliśmy kasy na koła ogumowane,
          po lesie jeszcze jest OK, ale po chodniku, asfalcie, kostce - makabra, szkoda,
          że nikt wcześniej o tym nie napisał....
          Aha - i jeszcze jedno - moje dziecko nie ma zamiaru uczyć się pedałować, więc
          może zakup rowerka z pedałami po środku jest lepsym rozwiązaniem? Przemyślcie
          to, bo teraz pewnie bym się zdecydowała na rowerek Light Magic.....
          • edytek1 W sprawie wzrostu dziecka 16.04.04, 15:19
            Nie ma mam nic do dodania w kwestii wielkości rowerka a raczej dziecka do
            rewerka . Twój model będzie napewno pasował do tego roweru wink.
            Co do głośności to mieszkam parterze i pod oknem mam chodnik i muszę
            powiedzieć, ze hałasują nie tylko rowerki jeżdzidełka i wózki i to co ma koła
            plastikowe... Mi to nie przeszadza . nie pomyślałam, zę komuś może.
    • beas1 Re: Jaki rowerek dla dwulatki? 26.03.04, 17:59
      Cześć! My kupiliśmy synkowi na 2 urodziny rowerek Berchet z pedałami pod
      siodełkiem, jest to model Voyager baby bike. Jesteśmy bardzo zadowoleni, synek
      nauczył sie jeździć w ciągu kilku godzin i teraz "śmiga" po mieszkaniu a jak
      stopnieje śnieg już będzie jeździł po alejkach smile Dodam jeszcze, że Marcinek
      dostał też na urodzinki taki plastikowy rowerek z pedałami w przednim kole i
      nie potrafi na nim jeździć.
      My zabraliśmy synka na zakupy i przymierzaliśmy różne rowery.....ale jak siadł
      na Bercheta to od razu zaczął pedałować więc uznaliśmy, że sam go sobie
      wybrał....mam nadzieje, że nie zawsze będzie wybierał najdroższe rzeczy smile)))
      • minkapinka Re: Jaki rowerek dla dwulatki? 26.03.04, 22:34
        A jak wysoki jest twoj synek? My takze przymierzalismy sie do zakupu roweru dla
        naszej prawie dwuletniej córki i okazalo sie, ze rowerek z kolami 12" jest dla
        niej za duzy. Corka ma 85-86 cm. Niestety musimy poczekać az podrosnie.
        Kasia
        • beas1 Re: Jaki rowerek dla dwulatki? 27.03.04, 10:33
          Hej! Co prawda rowerek z kołami 12" nie był za duży i synek sięgał do pedałek (
          jest wysoki bo ma 93 cm wzrostu) ale moim zdaniem te rowerki są za ciężkie jak
          na pierwsze jazdy i jeszcze małemu źle sie z niego schodziło.....chyba że
          znajdziesz jakiś fajny model. Dodam że Berchet to trójkołowiec.
          Ja wiem, że jakbyśmy kupili taki z pompowanymi kółkami 12"i bocznymi
          kółeczkami to pewno przez najbliższe 2-3 lata nie trzeba by było myśleć o nowym
          rowerku...ale w tym roku synek by sobie nie poszalał a tak to bardzo sie
          cieszymy bo pokochał jazde na rowerze. A na dłuższe wyprawy i tak będzie
          jeszcze jeździł z nami w foteliku.
          Zycze udanych zakupów !!!
          • monad2 Re: Jaki rowerek dla dwulatki? 27.03.04, 13:18
            Gdzie kupowaliscie ten rowerek i jaka jest orientacyjna cena pozdrawiam Monika
            • beas1 Re: Jaki rowerek dla dwulatki? 27.03.04, 13:30
              Rowerek kupiliśmy na początku marca w smyku w Krakowie, ale wiem że to był
              jeszcze rower z zeszłorocznej dostawy a nowe miały pojawić sie na początku
              kwietnia. ich sprzedarz prowadzą też hipermarkety. Podaje link gdzie jest jego
              zdjęcie
              www.groupe-berchet.com/index.php?tg=univers&idx=univers&num_famille=VOY&nom_page=voyager
              • dorotka29 Re: Jaki rowerek dla dwulatki? 27.03.04, 14:03
                Witam,
                z nieba mi spadł ten link smile) Wieeeelkie dzięki, nigdzie nie mogłam znaleźć
                fotki. Mam jeszcze jedno pytanko: jaka jest orientacyjna cena tego modelu
                (chodzi mi o tan z pedałami pod siodełkiem).

Dziękuje i pozdrawiam
    • improve Re: Jaki rowerek dla dwulatki? 28.03.04, 11:32
      Kupiłam jakiś tydzień temu córeczce (nie ma jeszcze skończonych 2 latek).
      Porządny, stabilny, ogumowane koła i cena przystępna, identyczny jak tu
      bobo.pl/produkt.php?id=401
      Dla mnie było b.ważne, żeby nie miał właśnie pedałów w kole!
    • jorutka Re: Jaki rowerek dla dwulatki? 29.03.04, 14:33
      Dzięki Dziewczyny za te opinie. My także się już zdecydowaliśmy. Kupiliśmy
      rowerek TURBO, polskiej firmy, trójkołowiec z pedałami pod siedzeniem, czyli z
      napędem łańcuchowym, w wyglądzie i cenie bardzo podobny do tego MAGIC, też z
      rączką do pchania. Zosia na niego wsiadła i juz nie chciała schodzić. mam
      nadzieję że szybko nauczy się pedałowaćsmile
      Pozdrawiam,
      Joanna
      • renatas4 Re: Jaki rowerek dla dwulatki? 30.03.04, 09:35
        A gdzie kupiłaś rowerek, też w internecie, czy może w supermarkecie?
        • jorutka Re: Jaki rowerek dla dwulatki? 30.03.04, 11:31
          Jezeli pytasz o ten rowerek TURBO, to kupiłam go w sklepie / hurtowni z
          rowerami w Ursusie, w Warszawie. Kosztował 165 zł. Jeżeli bedziesz chciała znać
          dokładne namiary to daj znać na mojego piva, na joruta@o2.pl

Joanna
          • s-y-l-l-a Re: Jaki rowerek dla dwulatki? 31.03.04, 14:09
            dziewczyny ponawiam pytanie: jak kształtują się ceny rowerków "berchet" i gdzie
            można je kupić w okolicy katowic??
            • renatas4 Re: Jaki rowerek dla dwulatki? 31.03.04, 14:12
              A ja chciałabym się dowiedzieć gdzie najtaniej można te rowerki kupić w
              Warszawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka