Dodaj do ulubionych

wózek-czy warto kupić drogi?

05.10.10, 18:03
Dziewczyny, jak doświadczone mamy możecie mi pomóc w tym temacie.
Chce dla mojego dziecka, kupić wózek emmaljunga, dokładnie ten:
www.wozki-emmaljunga.pl/foto_plus/emmaljunga/edge/12101navy.jpg
Cena za gondole i spacerówka 1850zł po rabacie i teraz mam pytanie czy jest sens kupować tak drogi wózek?
A wy jakich wóżków używałyście i z których jesteście zadowolone, zależy mi aby miał duże kółka.
Z góry dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • magdakingaklara Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 18:15
      drogi? mysle ze to srednia cena.
      https://suwaczki.maluchy.pl/li-44826.png
    • funia3 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 18:36
      Błogosławię fakt, że kupiłam używaną gondolę- bartatinę- tanio jak barszcz, a nie wymarzonego bebecaram czy mutsego, który zawsze mi się podobał. Dzieć okazła się antywózkowa, albo wózkofobem, obojętne. Spacerujemy w chuście, niemal wyłącznie. Odłożenie jej na chwilę do wózka kończy się histerią... Może jak dorośnie pokocha spacerówkę? Wtedy kupię drogą- maclarena, bo to na dłużej będzie.
      • lidia341 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 21:28
        Dla mnie dużo za drogi. Ja kupiłam dobry wózek firmy POLAK za 440 złoty i służył mi zarówno przy pierwszym dziecku jak i drugim.
        • sarling Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 21:44
          Niema sensu kupować wózka powyżej 2 tys., bo płacisz głównie za dizajn, ale taki średnio drogi wink jest naprawdę dużo lepszy od takiego za 600 zł. Wszystko lepiej chodzi, materiał trochę ładniejszy i łatwiej o serwis.
          A w ogóle, to najlepiej chyba na Allegro kupić wymarzony wózek, zawsze to trochę taniej.
          • guru_u Re: wózek-czy warto kupić drogi? 07.10.10, 14:13
            Polecam ROAN - Marita. Dużo tańszy, a jakoś szczególonie się nie różni. Jestem z niego bardzo zadowolona.
        • gwen_s Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 11:53
          moja siostra go miała, porażka jeżeli chodzi o wagę, był strasznie ciężki, prowadziłam go nie raz, i było mi zdecydowanie za ciężko. Poza tym warto parę zł dopłacić i mieć chociażby regulowaną rączką, siostra jest niższa i prowadząc ten wózek wyglądała troszkę komicznie z tak wysoką rączką sad Fakt, że cena to chyba największy atut, bo niektóre używane wózki są dwa razy droższe.
      • erba Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 10:58
        funia3 napisała:
        Cytat Dzieć okazła się antywózkowa, albo wózkofobem, obojętne. Spacerujemy w chuście, niemal wyłącznie. Odłożenie jej na chwilę do wózka kończy się histerią...

Mam identycznie! Ostatnio wózek był w użyciu prawie 2 miesiące temu. Dobrze, że kupiłam w miarę tani (700zł za gondolę i spacerówkę). Gdybym wcześniej wiedziała to, co wiem, to nie kupowałabym gondoli w ogóle, tylko zainwestowałabym w naprawdę dobrą spacerówkę, bo ile dziecko przejeździ na płasko? góra 6mcy. Przez ten czas swobodnie można w chuście nosić.
      • gawliki Re: wózek-czy warto kupić drogi? 08.10.10, 07:52
        to nie taki drogi...ja mialam ostatnio stokke-turkusowy cudny i wygodny.ja bardzo bylam zadowolona z takiego.choc mam kolezanke ktora miala jakis polski uzywany-i tez zadowolona............zalezty od potrzeb,czy kto na co ma ochotesmile
    • piegowata9 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 18:37
      Jeśli Cię stać - kupuj.
      Dla mnie to trochę drogo. Kupiłam Roana, dokładnie tego:
      www.roan.pl/index1.php?p=kol
      Jestem bardzo zadowolona. Kosztował 1050 zł (z pościelą i zimowym śpiworem).
      • piegowata9 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 18:40
        Wróć!!! Zapisał się jakiś dziwny kolor. My mamy granatowy z kratką. Nr 957
        • gandzia4 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 07.10.10, 14:01
          Jeśli chcesz wózek duży i wygodnya a waga nie ma dla ciebie znaczenia to polecam Roan. Ja kupiłam używany w idealnym stanie, woziłam w nim dwie moje córy, byłam z niego bardzo zadowolona bardzo dobrze nam służył i na dziurawych chodnikach i na kiepsko odśnieżanych. Do tego bardzo wytrzymały wózek.
    • sharpless6 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 18:39
      jedo bartatina ok 1000 a prawie identyczny. Duzo osób go sobie chwali.
    • szanowna_pani Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 18:44
      Ja miałam na dużych kołach (jeszcze wersję amortyzowaną na paskach sobie wybrałam smile) - Jedo Bartatina - byłam bardzo zadowolona.
    • alicja_ala Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 18:45
      warto bo potem sprzedajesz go na allegro od reki i polowe kasy odzyskasz na pewno
    • fossetta Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 18:56
      Jest sens, bo to dobry wózek..zwłaszcza na nasze drogiwink
      Osobiscie używałam Inglesine Magnum-poczciwy, rewelacyjny, ale moje dwie przyjaciółki przez kilka dobrych lat używały emmaljungę-są zachwycone. Nawet po trójce dzieci wózek wciąż w bardzo dobrym stanie i naprawdę zdał egzamin w każdych warunkachsmile
    • meliissa Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 19:06
      Szczerze mówiąc nie pamiętam jakiej był firmy wózek, który wybraliśmy.
      Teraz jakbym miała kupować, kupiłabym wózek:
      - przede wszystkim z miękkim zawieszeniem, większymi kółkami (ale o tym sama wspomniałaś), które okazały się szczególnie przydatne podczas dużych opadów śniegu(takie jak w tym który wybrałaś są ok)
      - dobrej firmy, czyli taki, który by mi się nie rozleciał i którego mogłabym w związku z tym sprzedać nie szukając długo kupca (po roku dobry wózek ma niewielkie ślady użytkowania)
      - do którego mogłabym dopasować fotelik samochodowy (wygodna opcja, nie zawsze trzeba tachać ze sobą gondolę), my niestety takiego nie kupiliśmy,
      - miałby dużo pozytywnych opinii
      - sprawdziłabym też pewnie jak się sprzedaje na allegro, czy jest dużo chętnych i ile kosztuje używany
      - spód gondoli mogłabym lekko unieść, działało trochę jak leżak, dziecko mogło jechać w pozycji półleżącej (moje dzieci były bardzo ciekawskie i dzięki tej opcji nie musiałam układać kilku poduszek pod pleckami, ewentualnie bez problemu opuścić jak zasnęły), nie wiem być może jest to już teraz standard
      A tak w ogóle to fajny wybórsmile Bardzo podobny do tego co mieliśmy.
      • 1monia4 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 19:19
        Nie warto-kupilam uzywaną na allegro.Mialam bebeconfort-superStan b.dobry,jak niemowlę moze go zniszczyć
      • arwena_11 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 19:21
        Patrząc z perspektywy czasu to tanio za emmaljungę. Ja 10 lat temu za swoja zapłaciłam podobną cenę. Wtedy to było baardzo dużo.
        Nie żałuję ani zlotówki. Wózek się sprawdził w 1000%. Wychowało się w nim oprócz mojej dwójki jeszcze ze 6 dzieci i pewnie kilka następnych da radę. wózek nadal wygląda jak nowy. Jedynie co by trzeba było pewnie wymienić to nowe koła. Bo ja nie miałam jeszcze pompowanych tylko jakieś inne.
        • zonajana Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 19:27
          Kupilam bugaboo, nie zaluje, jestesmy z niego bardzo zadowoleni.
          • gabi683 Tylko Mutsy ... 07.10.10, 14:11
            Przerabiałam masę wózków bo i dzieci mam czworo i żaden wózek nie był tak dobry jak Musy wygodny skrętny www.bobowozki.com.pl/index.php?manufacturers_id=44&gclid=CLGO2r7bwKQCFUQ_4wod9DgzVA

teraz mam spacerówkę peg perego pliko 3 różowo czekoladową cudo uwielbiam ten wózek
            www.plikop3.co.uk/plikop3_information.php
            • agni71 Re: Tylko Mutsy ... 07.10.10, 15:14
              he he pliko to grzmot w porownaniu z maclarenem wink
              • gabi683 Re: Tylko Mutsy ... 07.10.10, 18:46
                agni71 napisała:

> he he pliko to grzmot w porownaniu z maclarenem wink

Miałam i oddałam głupotą mieć wózek tory prócz nazwy nie posiada nic
    • agni71 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 20:01
      Warto! Jesli podana cena dotyczy spacerówki i dużej gondoli, to to nie jest wcale tak duzo za Emmaljungę. Swego czasu za samą spacerówkę (inny, tańszy od twojego, model) dałam 1200 zł i to tez było juz z niezłym rabatem.
      Zaleta dobrego wózka (a moja Emmaljunge bardzo lubiłam) jest to, ze wygodnie sie pcha, dziecku jest wygodnie, ma nieraz różne fajne uzyteczne gadżety, a do tego.... po zakończeniu uzytkowania sprzedajesz go za niezłą cenę na Allegro. Myslę, że za komplet w DB stanie możesz odzyskac połowę wartości, czyli de facto wózek bedzie cie kosztował nie niespełna 1900 zł, a 800 zł. Jedo czy Roana tak dobrze nie sprzedasz.
    • aniazm Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 20:09
      ja ponad 6 lat temu kupiłam emmaljungę duo combi i służy mi do tej pory - trzech moich synów w niej jeździło i ma się dobrze. także polecam, jeśli planujesz mieć więcej dziecismile jednakże, od tej pory na pewno się pojawiły inne wózki, także wybór masz większysmile
      • czarneoczy Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 21:07
        ja mam emmaljungę city smart smile
        i warty jest swojej ceny...
        nieco lżejszy niż smart, ale ma chyba trochę mniejszą gondole.
        • kocianna Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 21:21
          Ja miałam Inglesinę Magnum, kupioną na allegro, a następnie sprzedaną na allegro. Bardzo szybko sprzedaną zresztą, bo służyła mi głównie do wożenia zakupów. Młoda była w nosidle (chusty nie były wtedy modne), bo też mi się dzieć antywózkowy trafił. Uważam, że kupowanie nowego wózka w sklepie nie ma najmniejszego sensu, zwłaszcza głębokiego. Na usprawiedliwienie, że "przecież 3 w 1" odpowiem, że nie znam mamy, która po skończeniu przez dziecko 18 miesięcy używała pierwszego wózka albo tylko pierwszego wózka...
          A cena, którą podałaś, nie jest bardzo wysoka.
          • papalaya Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 21:27
            kupowałam wózki za 800-1000 zł i byłam zadowolona, za znaczki nie zamierzałam przepłacać
    • xxx-25 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 22:02

Czy warto zależy od Ciebie i jak będziesz ten wózek używała. My mamy mutsiaka używanego z allegro za 1900zł, było w nim wszystko łącznie z fotelikiem. Dzieć grudniowy więc pierwsze spacery w zaspach były bardzo udane, nie mieliśmy problemów z pokonywaniem śniegu, pełen komfort. Gondola w nim malutka wiec około 4 miesiąca młody zaczął nieco przestać się mieścić, ale był fotelik, rozkładany na płasko, który jako siedzisko służył nam praktycznie do 9 miesiąca, teraz używamy spacerówki, dopiero od niedawna młody się do niej przekonał(i to siedzenie przodem do kierunku jazdy wchodzi tylko w grę). W sierpniu sama(właściwie z moją mamą, ale ona nie bardzo umiała mi pomóc) byłam na wakacjach, zabrałam stelaż + fotelik do pociągu, stelaż złożyłam na fotelik wykupiłam miejscówkę, naprawdę komfortowo i bezproblemowo minęła podróż 500km z jedną przesiadką, sprawa tramwaju, wędrówki po muzeach, zabytkach, galeriach handlowych, wszędzie wózek zdał egzamin. Lekko się prowadzi w razie potrzeby fotelik w jedną rękę, stelaż w drugą i wszędzie wlazłam, do taksówki, na ruchome schody, naprawdę wszędzie i nie czułam się w żaden sposób ograniczona. Ani przez chwilę nie żałowałam złotówki wydanej na niego, naprawdę super sprawa, fakt cena to nie 500zł za jaką można kupić bebemerc’a czy inny w tym stylu, komfort, wygoda rekompensują wszystko.
      • loganmylove Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 22:27
        Jak za emmę to nie jest wcale tak dużo. To świetne wózki bardzo wygodne dla dzieci. Dla rodziców nieco mniej bo dość ciężkie niestetysmile
    • sharpless6 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 22:31
      miałam ten kolor w innym wózku i blaknie na słońcu
    • 18_lipcowa1 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 22:35
      z doświadczenia wiem, że nie
      • czar_bajry Re: wózek-czy warto kupić drogi? 05.10.10, 23:51
        Ja miałam Bebe Confort i byłam bardzo zadowolona.
        Wybierz taki wózek na jaki Cie stać.
    • nangaparbat3 absolutnie nie 05.10.10, 23:58
      Ma byc funkcjonalny, bezpieczny i wygodny - ale też jak najmniej absorbujący. Poza tym zanim sie obejrzysz, już Ci nie będzie potrzebny.
    • zebra12 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 05:50
      A ja w życiu bym nie kupiła wózka w takim stylu. Nie chodzi o cenę czy firmę, tylko model. Dla mnie to wielki, nieporęczny a co najgorsze ciężki! taraban. Miałam podobny wózek przy pierwszym dziecku i dizekuję pięknie. Pozbyłąm się go po 4 miesiącach. Potem kupowałąm lekkie wózki o niewielkich gabarytach, takie, które byłamw stanie SAMA wnieść po schodach czy do tramwaju.
      Ale to moje zdanie. Ostatnio jeżdżę Maclarenem, który wazy 4,5 kg. To jest to!
    • jaque Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 07:35
      Miałam emmaljungę i uważam, że warto za dobry wózek zapłacić więcej. Z tym, że ja kupiłam używany na allegro. Zapłaciłam za prawie nowy komplet (gondola, spacerówka, fotelik) 1400zł, po 2 latach i 2 dzieci sprzedałam za 1300zł bez fotelika smile
    • lilly_about Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 07:47
      To nie jest jakaś porywająca cena za wózek. Kupowałam w podobnej i byłam z wózka bardzo zadowolona.
    • dziub_dziubasek Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 07:49
      Miałam Mutsy Urban Rider, cięzki owszem ale poza tym rewelacyjny. Zwrotny, wygodnie się prowadziło, duże koła- przydało się zwłaszcza zimą jak były duże opady śniegu.
      Ja tam zadowolona jestem, teraz sprzedaję, może komuś innemu też się przyda.
      • gabi683 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 07.10.10, 14:16
        dziub_dziubasek napisała:

> Miałam Mutsy Urban Rider, cięzki owszem ale poza tym rewelacyjny. Zwrotny, wygo
        > dnie się prowadziło, duże koła- przydało się zwłaszcza zimą jak były duże opady
        > śniegu.
        > Ja tam zadowolona jestem, teraz sprzedaję, może komuś innemu też się przyda.

Ja tam swój już sprzedałam bez problemu i za dobrą cenę,ale tak jak piszesz rewelacyjny wózek
    • anulkau Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 09:24
      Kupiłam na allegro X-landera za 450 zł z przesyłką i jestem baaardzo zadowolona - lekki, zwinny, duże, pompowane koła, świetna amortyzacja. Super okazja, no i spacerówka oczywiście w zestawie.
      Nie stać mnie na wózek za 1800 zł, poza tym uważam, że jest to zbędny wydatek, ale jeśli ciebie stać, to faktycznie - możesz go potem opchnąć na allegro i ci się zwróci.
    • lidpot Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 10:17
      mamy taką samą - ma plusy i minusy, jak każdy wózek.
      minusy:
      -bardzo ciężka
      - kiepsko się składa- znaczy się może nie tak sensu stricte, bo samo składanie jest w miarę proste, ale miejsca zajmuje, że ohohoho
      - dosyć dobrze się prowadzi, ale mało zwrotna jest
      plusy:
      - chyba największa gondola na rynku - moje dziecię było bardzo duże, późno zaczęło siadać i błogosławię ten dzień w którym zrezygnowałam z mutsy ta gondola byłaby za mała
      - wygodny, duży wózek - dzieć nie siedzi na brezencie rozpiętym między dwiema rurkami, nogi mu nie wiszą itp.
      - duże, pompowane koła - sprawdzają się świetnie w tzw. trudnym terenie, pojedzie i po śniegu i po plaży i błocku wszelkiej maści. w przeciwieństwie do piankowych małych kółeczek
      - amortyzacja wózka.

Cena jest normalna, jedno co Ci podpowiem, to jeśli możesz to bierz wersję z przekładaną rączką, to jest zdecydowanie wygodniejsze od przekładania gondoli czy siedziska..smile
    • tempera_tura Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 10:27
      W moim przypadku nie było warto. mam taki sam. Syn je jeździł w gondoli jakies 5 miesięcy (nie znosił spacerów więc nie były codziennoscią) Potem okazało sie że nie znosi tej spacerówki! Jest wielka i dla takiego małego Bobka to moim zdaniem za duża. Kupiłam spacerówke Maclarena i jest super zadowolony. Emma czeka na zime bo ma wielkie koła wiec może sie przyda. Ale wątpie żeby Młody chciał sie znowu do niej przesiadać. Zajmuje tyle miejsca w mieszkaniu........ masakrasmile Z perspektywy polecam tanią prostą gondole (najlepiej pozyczyć!)a potem fajna wypasioną spacerówkę dostosowaną do wielkości i upodobań dzieciaka.
    • mikas73 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 11:05
      Gondolę - na pewno nie! Nauczona doświadczeniem przy drugim dziecku kupiłam używaną na allegro i po 8mes. sprzedałam za prawie taką samą cenę..
      Za nową spacerówkę dałam już sporo...
    • memphis90 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 16:33
      Gdybym miała kupować drugi raz- kupiłabym używany w komisie dziecięcym.
    • kamelia04.08.2007 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 17:03
      to akurat nie jest jakis drogi wózek.
      Drogi to jest inglesina classica: www.cymaxbaby.com/Common/Product/Product.aspx?ID=240398

Ja mam inny wózek, który moge ci polecic, mój ma tez duze koła i jest tak wygodny, ze prowadzi sie sam, do tego jest bardzo zwrotny. Z zalet, to jest to wózek 3w1 (gondola, spacerówka, fotelik), spacerówka jest wyposazona w spiwór na nogi (jesli to tak sie nazywa) - bardzo praktyczne w zimie, do tego jest jeszcze plecak w komplecie - uzywam nadal.
      To jest mój, mozna go tez kupic w PL, nazywa sie chicco trio 3s black:
      www.oclio.com/combine-trio-s3-black-avec-sac-a-langer-fuego-2010-r-6928.html?ofrom=305&utm_source=cherchonscom
      Córka ma dwa lata bez niecałych 3 m-cy i nadal go używamy.

Tego twojego bym nie kupiła, bo ma sztywne koła i mimo dużych kół bedzie sie go niewygodnie prowadzić

• thaures Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 17:09
        Pierwszy syn- wózek pożyczony i przeciętny, drugi-nowy i z bajerami.
        Żadnej różnicy nie widziałam, poza estetyczną. Czekałam chwili, gdy mogłam zmienić na parasolkę zarówno w pierwszym ,jak i drugim przypadku.
        • thaures Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 17:16
          O rany- ten wózek z postu kamelii jest w cenie samochodu, którym obecnie jeżdzę....
          • kamelia04.08.2007 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 17:28
            przyznam szczerze, ze tez mi oczy wyszły na wierzch jak zobaczyłam tę inglesinę.
            Wyglada luskusowo, kosztuje też.

czasmi lubie wygrzebac takie drogie rzeczy, zeby sie troche podziwić i powytrzeszczac oczy.
            Moje ostatnie "odkrycie" to maybach na salonie samochodowym, cena 544 tys. euro. pokazywali do nawet za szklana bramka, nie mozna wiec było wejsc do srodka tego i powąchac przez chwilę tego luksusu.
          • gabi683 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 07.10.10, 14:20
            thaures napisała:

> O rany- ten wózek z postu kamelii jest w cenie samochodu, którym obecnie jeżdzę
            > ....

sorry ale ten wózek nie jest ładny kwestia gustu ..
        • kamelia04.08.2007 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 17:23
          kupiłam niedawno wózek parasolke maclarena questa i jak na parasolkę to wygodny, ale w porównaniu z moim trzykołowym chicco, to gorszy jeśli chodzi o komfort prowadzenia.
          • czula_b Re: wózek-czy warto kupić drogi? 06.10.10, 20:51
            my mamy bugaboo cameleona - jestesmy zachwyceni. sprawdzal sie jako lekka gondola, teraz - wygodna spacerowka. latwy w manewrowaniu, skladaniu i rozkladaniu - co wazne, jesli czesto przemieszczasz sie autem i masz dosc ciaglego wypakowywania i wpakowywania klamotow do samochodu. jest bardzo poreczny i lekki - ale drogi. kwestia wyboru - sa dni, kiedy dalabym kazde pieniadze, zeby ktos mi pomogl w targaniu juniora z przyleglosciami, wiec blogoslawie ten wozek smile
          • gabi683 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 07.10.10, 14:23
            kamelia04.08.2007 napisała:

> kupiłam niedawno wózek parasolke McLarena questa i jak na parasolkę to wygodny
            > , ale w porównaniu z moim trzykołowym chicco, to gorszy jeśli chodzi o komfort
            > prowadzenia.

Miałam McLarena ale oddala jak dla mnie nie wygodny
            • kamelia04.08.2007 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 07.10.10, 15:01
              gabi683 napisała:

> Miałam McLarena ale oddala jak dla mnie nie wygodny

na na jaki go wymieniłaś?

próbowałam inne maclareny (volo, triumph) i te były mniej wygodne od questa. Inne parasolki też próbowałam, ale ostatecznie najwygodniejszy wyszedł mi maclaren quest.
      • lacitadelle Re: wózek-czy warto kupić drogi? 07.10.10, 14:19
        > Tego twojego bym nie kupiła, bo ma sztywne koła i mimo dużych kół bedzie sie go
        > niewygodnie prowadzić

To kwestia gustu, ja np. nie umiem prowadzić tych z obracanymi kółkami i w swojej parasolce nigdy ich nie odblokowuję.
        • gabi683 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 07.10.10, 14:24
          lacitadelle napisała:

> > Tego twojego bym nie kupiła, bo ma sztywne koła i mimo dużych kół bedzie
          > sie go
          > > niewygodnie prowadzić
          >
          > To kwestia gustu, ja np. nie umiem prowadzić tych z obracanymi kółkami i w swoj
          > ej parasolce nigdy ich nie odblokowuję.

dokładnie tak jak ja mam zablokowane
        • kamelia04.08.2007 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 07.10.10, 14:56
          lacitadelle napisała:

> To kwestia gustu, ja np. nie umiem prowadzić tych z obracanymi kółkami i w swoj
          > ej parasolce nigdy ich nie odblokowuję.

dla mnie przednie koło (koła) musi byc obrotowe, bo inaczej mam ochote pogryxc taki wózek.
          Jeszcze jedna rzecz mnie wnerwia w wózkach (najczęsciej w tych z małymi kołami), to ze przy pchani sie trzeba tak wysilac, jakby sie chciało przesunąc szafę.
      • kaamilka Re: wózek-czy warto kupić drogi? 07.10.10, 15:26
        o ile wózek z gondolą wygląda uroczo, o tyle spacerówka wyglada jak wózek inwalidzki... uncertain
        • kamelia04.08.2007 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 10.10.10, 10:48
          kaamilka napisała:

> o ile wózek z gondolą wygląda uroczo, o tyle spacerówka wyglada jak wózek inwal
          > idzki...

kurcze, nie zwróciłam uwagi, mi się tak spacerowka nie kojarzyła.

Gondola jest po prostu piekna, taka starioswiecka, wystylizowana, oczywiście prowadzenie i kierowanie ną juz jest mniej piekne
      • mikas73 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 08.10.10, 08:23
        >To jest mój, mozna go tez kupic w PL, nazywa sie chicco trio 3s black:
        > www.oclio.com/combine-trio-s3-black-avec-sac-a-langer-fuego-2010-r-6928.html?>ofrom=305&utm_source=cherchonscom
        > Córka ma dwa lata bez niecałych 3 m-cy i nadal go używamy.

Mam właśnie taką spacerówke, syn ma 2 i pół i jeszcze korzystamy....., super sie prowadzi ale trzeba zaznaczyć, że jest to wózek dużych gabarytów (samochód)...
        • kamelia04.08.2007 Re: wózek-czy warto kupić drogi? 10.10.10, 10:46
          mikas73 napisała:

> Mam właśnie taką spacerówke, syn ma 2 i pół i jeszcze korzystamy....., super si
          > e prowadzi ale trzeba zaznaczyć, że jest to wózek dużych gabarytów (samochód)..

tak, to prawda, nie zajmuje tak mało miejsca jak parasolka. To moze byc wada dla ludzi, ktorzy maja samochody typu sednan czy hatchback, bo trzeba kółka zdejmowac w duzej czesci modeli tych aut. Dlatego też pozbywałam sie corolli sedan (wkurzała mnie tez pod innymi wzgledami) na rzecz kombiaka innej marki. Teraz juz problemu z wózkiem nie ma.

Mój chicco jeszcze ma wade w stosunku do parasolki, to, ze jest cięższy. Poza tym uwazam, że jest najlepszy na swiecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka