Dodaj do ulubionych

Allegro- koszty wysyłki

12.10.10, 12:32
KUpiłam na allegro kurteczkę, w opisie był podany koszt wysyłki 15 zł za paczkę ekonomiczną.
Wydawało mi się trochę dużo, ale kurteczka byla fajna, więc zapłacilam. Dzisiaj listonosz przyniósł mi przesyłkę, list priorytetowy zwykły, bez pokwitowania, przyniósł do domu, bo nie zmieściło się do skrzynki, ale nie był to polecony. Znaczki za 6 zł + koperta ok.1,5 zł...
Co radzicie w tej sytuacji? Odpuścić sobie, czy poprosić o zwrot różnicy?
Rozumiem, róznicę 1-2 zł, ale 7-8 to chyba przesada, do tego przesylka nie została wysłana zgodnie z tym, co bylo w opisie.
Obserwuj wątek
    • inia25 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 12:35
      Napisałabym, poprzez allegro, o zwrot różnicy. Przede wszystkim zaplaciłas za PACZKEa przysżło zwykłym listem. Nieuczciwie moim zdaniem.

• pasik Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 12:39
        Na szczęście do tej pory nie trafiłam na takiego łosia, ale to powtarza się tyle razy..dlaczego sprzedający oszukują tak ewidentnie na kosztach przesyłki?
        Raz oszukałabym ja, pisząc sorrry ale gdzie jest przesyłka????
        Proszę o podanie numeru przesyłki....
    • kroliczyca80 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 12:37
      Róznicy Ci nie odda, nie licz na to. A co zrobić? Wiem, że wiele osób uzna to za wredne, ale ja bym nastraszyla sprzedającego, że list nie dotarł. I tak go potrzymala przez jakiś czas. A potem - nie wiemwink Nie mialam nigdy takiej sytuacji, choć kupuję na all dość często.
      • delight30 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 12:46
        Ja też ewidentnie napisałabym że list nie dotarł, sprzedająca pokwitowania nie ma więc...też mnie to denerwujeuncertain
      • chce_bobo Re: Allegro- koszty wysyłki 13.10.10, 15:48
        takie zachowanie absolutnie nie jest wredne!!
        też bym kolesia przetrzymała i prosiła o potwierdzenie nadania PACZKI! co najmniej 2 tyg. żeby my poszło w pięty!!!!!!
    • kora711 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 12:45
      to był list priorytetowy czy zwykły ?
      bo to i to nie może być ,a tak piszesz
      • pestka_23 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 12:50

kora711 napisała:

> to był list priorytetowy czy zwykły ?
        > bo to i to nie może być ,a tak piszesz

List priorytetowy, ale nie polecony - w tym sensie zwykły..

Bardzo często miałam takie przypadki. Napisz, że nie dostałaś przesyłki, być może więcej oszukiwać nie będzie.
        • kora711 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 12:56
          list mozna wysłać na 3 sposoby

1. ekonomiczny (dla mnie to jest tzw zwykły)
          2.ekonomiczny polecony
          3. priorytetowy

w 2 i 3 gościu ma potwierdzenie więc nie ma co straszyc ze przesyłka nie doszła

to ze kosmicznie zawyzył koszt wysyłki to juz inna bajka
          • owianka Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 13:06
            Kobieto, co Ty opowiadasz.

List zwykły to inaczej list niepolecony. Może być ekonomiczny lub priorytetowy.

List polecony też moży być ekonomiczny lub priorytetowy.

Tylko w przypadku listu poleconego nadawca dostaje potwierdzenie nadania.Zwykły priorytetowy jest bez potwierdzenia.

Tu poczytaj sobie (za jakiś czas, bo na razie nie chodzi smile ):
            www.poczta-polska.pl/cennik.htm
          • maggi9 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 15:21
            kora711 napisała:

> list mozna wysłać na 3 sposoby
            >
            > 1. ekonomiczny (dla mnie to jest tzw zwykły)
            > 2.ekonomiczny polecony
            > 3. priorytetowy

Łomatko.Radzę się doedukować. Bo później takie kwiatki wychodzą "jak to nie doszło? no przecież wysłałem priorytetem!", "a dowód nadania gdzie?", "no mówię, że priorytetem wysłałem ale dowodu nie mam".Ludzie nagminnie mylą priorytet z poleconym.A przecież list zwykły nierejestrowany może być też priorytetowy.
      • ani102 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 12:53
        To był list priorytetowy, ale nie byl polecony.
        • pasik Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 12:59
          Czyli bez dowodu nadania...jestem wredna poczekałabym kilka dni i spytała się kiedy została wysłana przesyłka prosząc przy okazji o numer bo chcesz spytać się na poczcie czy się gdzieś nie zawieruszyła.
          Sprzedająca będzie się wiłasmile
          • malowanka06 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 17:08
            dokladnie tak samo bym zrobila-jak pasik- za parę dni poproś o skan dowodu nadania, powiedz że nic nie doszło- niech oszust płaci frycowe
        • ani102 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 13:01
          Wysyłając list priorytetowy nie ma żadnego potwierdzenia nadania, poza tym ja nie kwitowałam odbioru, więc jaki jest dowód dostarczenia?
          • ani102 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 13:03
            To była odpowiedż do poprzedniego wpisu, chyba tak zrobię, poczekam kilka dni i wyślę maila z zapytaniem, co z moją paczka.
            Nie mam zamiaru nikogo oszukiwać, ale wkurza mnie takie ewidentne naciąganie.
            • kroliczyca80 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 13:12
              I napisz nam tu, co ci odpowiedziała sprzedającabig_grin
              Nawiasem mówiąc, przesyłki nierejestrowane naprawdę giną. Wyslalam jakiś czas temu koleżance kilka ciuszków w kopercie bąbelkowej zwyklym listem, wrzuciłam go do skrzynki. To byl pierwszy i ostatni raz - przesyłka zaginęla bez wieścisad
              • pasik Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 13:21
                W zeszłym miesiącu wysłałam 26 książek zwykłymi listami..na razie do odbiorców nie dotarła tylko jedna przesyłka czyli nie jest tak źle. Pewnie PP łasi się nie większe gabarytowo listy zwykłe.
                Daj nam znać jak będzie rozwijała się akcja sama jestem bardzo ciekawa.
    • kasiulka_26 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 13:21
      nie raz zdarzyła mi sie podobna sytuacja i wychodzi na to, ze tych kilka złotych to czysty zarobek sprzedawcy. ale skoro napisane było 15 zł i na tyle się zgodziłaś to nic raczej nie zrobisz. ja zwykle sięgam do cennika poczty - jest w necie - i przeliczam, jak jest za drogo, to kupuje gdzieś indziej.
      • ani102 Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 15:49
        Zgodzilam się na 15zł, ale jako paczkę, bo tak było w opisie aukcji, to i tak bylo trochę zawyżone, ale pomyślałam sobie, że może kupuje karton itp., a nie jako zwykly list.

• gwen_s Re: Allegro- koszty wysyłki 14.10.10, 12:54
        też mi się wydaje, że nie wiele tu się zda... ewentualnie jak laski podpowiadają byś przetrzymała kolesia, może się czegoś nauczy. A przy wystawieniu komentarza, jeżeli wszystko poza tym dałabym pozytyw, z zaznaczeniem jednej gwiazdki w kategorii przesyłki, zaznaczyłabym, że za wysoki koszt wysyłki...
    • arachnela Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 13:34
      Ja bym nie odpuściła. Miała być paczka a przyszedł list i to bez potwierdzenia, mógł zaginąć i nikt by nie miał jak tego sprawdzić i zareklamować. Jako sprzedająca zwracałam nawet 1 zł gdy koszt wyszedł niższy niż napisałam, czasami nie znałam wagi towaru i nie wiedziałam wcześniej ile wyniesie koszt wysyłki. W dobie internetowych kont nie jest problemem zwrot nawet tak małych kwot, chyba, że ktoś ma wysokie opłaty za przelewy ale to już inna sprawa.
      Albo żądaj zwrotu pieniędzy i to bez gadania, płaciłaś za paczkę i to nawet za tą paczkę była duża kwota (chyba, że to ciężka kurtka) albo udawaj, że nie doszło i chcesz skan potwierdzenia nadania paczki.
      • tosieuda Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 13:47
        niestety też mnie to kiedyś spotkało,
        na dodatek Pani była święcie oburzona,
        jak ją poinformowałam o nieprawidłowoisciach w wysyłce i nie widziała w tym nic złego!
    • pumeczka opcja list nie dotarł 12.10.10, 14:35
      jestem z tych co walczą może nie zawsze fair, z naciagaczami allegrowymi na przesyłkach
      napisz, kiedy możesz sie spodziewać przesyłki,
      jak list zwykły, obojętne czy ekonomiczny, czy priorytetowy, to nie ma dowodu nadania, więc nikt nie zgadnie czy faktycznie dociera do adresata
      miałam pododbny przypadek, pani chciała w ten sposób zarobić na mnie 8 zł ( też miała być paczka, a przyszedł zwykły list do skrzynki) , wściekłam sie i napisałam że list nie dotarł, a minęło już tyle czsu, sumienna allegrowiczka zwróciła mi całą kwotę, bo jak stwierdziła, nie ma dowodu nadania, więc rekalmacji na poczcie nie może złożyć
      wiem to wredne, ale może allegrowicze, pomyślą następnym razem , że tak sie nie robi
      • agus-ka Re: opcja list nie dotarł 12.10.10, 15:20
        Mnie tez to wkurza, ze ktoś zawyża na maxa koszty wysylki i do tego wysyła nierejestrowane. Miałam taki przypadek i napisałam, ze nie dotarła przesylka. Pani mówi, zeby czekać, bo ona wyslała, ale pomyliła się i wysłala zwyklym. Odpuścilam, bo nie mialam czasu, ale tak myslę, ze na drugi raz poprosze o zwrot kwoty wynikającej z różnic w przesyłce.
        Sama jak wystawiam rzeczy to pisze czy paczka czy list. Zwykle cenę uśredniam, do jednych pare groszy doplacam, z innych tych pare groszy mi zostaje. Poza tym nigdy nie wiem jakie koperty bąbelkowe beda na poczcie i czy ktoś nie zamówi np dwóch rzeczy. Nie wyobrazam sobie zarabiac na przysylce 8-10 zł.
      • kroliczyca80 do pumeczka 12.10.10, 15:53
        No nie, to już przegięcie - normalnie okradłaś tę allegrowiczkę... Okraść złodzieja to tez złodziejstwo.
        Ja bym chyba wzięła jak ty kasę, ale następnego dnia odeslala z poworotem na jej konto, z tym że pomniejszona o kwotę, na którą mnie próbowała naciągnąć. I dodała tekst: paczka jednak dotarła, ale zwykłym listem, więc zwracam kasę za przedmiot + realną wysyłkę.
        To chyba najuczciwsze z mozliwych rozwiazań. I najsprawiedliwsze.
        • pumeczka króliczyca 12.10.10, 16:11
          wiem, wiem, ale napisałam przecież, że takie zagrywki nie zawsze są fairwink
          ale jak ktos mnie naciąga to nie może liczyć na moją sprawiedliwość i uczciwość, bo się już na nim sparzę i nici wink
          a może takie moje, drastyczne, złodziejskie zagrywki uchronią innych kupujących, przed niecnym procederem sprzedających ?

co innego jak ja źle oszacuję koszty i zawyżę, to zawsze odsyłam znaczną różnicę, ludzie zwykle zaskoczeni twierdzą , że nie ma takiej potrzeby, ale tak dla zasady, żeby nie było że zarabiam

-----------------------
          a co akceptowania warunków wysyłki, to owszem , nie mam nic przeciwko jak ktoś pisze że wysyła tylko paczką , ale do licha, niech wysyła paczką, a nie listem po który muszę iść na pocztę bo listonoszowi się nie mieści do torby
          skoro płacę to wymagam, żeby paczkowy przyniósł mi towar do mieszkania , to taka duża filozofia ?
    • 77iwona Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 15:08
      No dobrze ale co w sytuacji takiej : od czasu do czasu zdarza mi się kupować i sprzedawać na allegro. Ponieważ miała już sama kilka takich sytuacji jak opisujecie, że kupiłam coś zapłaciłam np. 12 zł za przesyłkę a ze znaczków wychodziło np. 6-7 zł. Dodam, nic z tym nie zrobiłam bo kupując u danej osoby zaakceptowałam koszty wysyłki - choć czułam się troszkę naciągnięta. Z drugiej strony jak sama wystawiam aukcje dokładnie sprawdzam w cenniku jakie są koszty - ale nie mam w domu dokładnej wagi do ważenia małych przesyłek i kilka razy zdarzyło mi się dopłacać do przesyłek. Sprzedałam coś za parę złoty, muszę zapłacić prowizję od sprzedaży na allegro, od wystawienia aukcji i jeszcze dopłacić do przesyłki. Więc po co całe to zamieszkanie. mam co robić przy dwójce dzieci. Nigdy nie napisałam mejla do takiej jednej czy drugiej osoby, żeby mi dopłacił bo się okazało, że po opakowaniu w karton czy innej opakowanie wyszło drożej niż zakładałam.
      Ale zdarzyło mi się napisać mejla do osób, które w mojej ocenie nie świadomie naciągnęłam na koszty, że zwrócę różnicę i żadna mi nie powiedziała proszę bardzo a wręcz, że udało jej się coś od mnie okazyjnie kupić i nie chce zwrotu różnicy.

ot takie moje obserwacje i uwagi co do kosztów przesyłek.
      • sylki Re: Allegro- koszty wysyłki 12.10.10, 15:48
        To samo u mnie, czasami dopłacam, czasami mi zostaje. Z tym, że to co zostaje to przeważnie kwota 0,5zł do 1,5 zł.
        Aby nie zawyżać kosztów wysyłam w kopertach które przyszły do mnie.

Ostatnio np sprzedałam parę rzeczy, a że nie wiedziałam jaką kwotę mam wpisać to dałam 17 zł za paczkę, w aukcji wpisałam, że jak wyjdzie mniej różnicę oddam na konto i tak też zamierzam zrobić.
        • makumi Re: Allegro- koszty wysyłki 13.10.10, 10:44
          Ja czasami coś sprzedaję na allegro. Nie mam w domu wagi, poza tym nie wiem w momencie wystawiania przedmiotu w czym wyślę, bo paczki pakuję dopiero jak wiem ile rzeczy kto kupił. Poza tym waga paczki to nie tylko przedmiot ale też opakowanie i gazety, które wkładam do srodka żeby zabezpieczyć przesyłkę. Wystawiam więc orientacyjną cenę za przesyłkę. Mam zasadę, że jak koszt jest niższy o więcej niż 2 zł to różnicę zwracam na konto.
          Zawyżenie kosztów o 8 zł i wysłanie zwykłym listem a nie paczką to jak dla mnie oszustwo i jeżeli nie dostałabym zwrotu różnicy to wystawialbym negatywa.
          • tanika01 Re: Allegro- koszty wysyłki 13.10.10, 12:21
            Ja 2 tyg temu wygrałam używaną serwetkę 55x55 (nowej w tym rozmiarze nigdzie nie mogę dostać). Co prawda wygrałam ją za 1,25 ale wpłaciłam za nią 5 zł (trochę głupio mi było) plus 10 zł za paczkę priorytetową. Po tyg ponad dostałam ją listem zwykłym, nie poleconym.
            Wkurzyłam się. Pani lakonicznie mi odpisała że sąsiadka wysyłała paczkę i że pewnie źle zrozumiała.

• annaparzonka Re: Allegro- koszty wysyłki 13.10.10, 12:52
              Powiem tak jestem sprzedajaca i kupujaca na all, jak sprzedaje zawsze wysylam tym czym mam napisane w aukcji... zawsze mam tez zaznaczone ze kupujac kilka przedmiotow po zakonczniu aukcji prosze kontakt w celu ustalenie kosztow przesylki ktore moga wzrosnac ale nie musza wszystko zalezy od wagi i gabarytow zakupionych rzeczy.... Jezeli chce kupic i widze ze ktos daje zawyzone koszty ale zawyzone delikatnie to kupuje i jestem swiadoma tego ze to akceptuje jak chce kupic kilka rzeczy przed zakupem wysylam meila ze jestem zainteresowana tym i tym i jaki bedzie koszt wysylki a jak ktos tak perfidnie zawyza np bluzeczka dziecieca ktora zmiesci sie do koperty i malo wazy ktos daje wysylke 14 zl to sorki ale jak dla Mnie to zawyzenie duzzze! wtedy nie kupuje.
            • didith.b tanika 13.10.10, 14:21
              Kiedyś kobieta u której coś kupiłam na All też sie tłumaczyła, że sąsiadka wysyłała- albo to ta sama osoba, albo stały proceder i tekst oszustów przesyłkowych wink)
              • tanika01 Re: tanika 13.10.10, 16:15
                też tak myślę.
                Wystawie sąsiadce neutrala, mam nadzieje ze się nie obrazi ;o)
              • nglka Re: tanika 13.10.10, 20:47
                Takie tłumaczenie też otrzymałam - od 2 różnych osób przy wysyłkach zwykłych zamiast poleconym. Widać nawet nie silą się na wymyślny powód, wszystko takie... oklepane wink
                • andre20 Re: tanika 14.10.10, 00:45
                  Mo cóż, ciekawe te pomyłki - tylko dlaczego zwykle na niekorzyść kupującego?
                  A pomyśleć, że mój tata dzisiaj pomylił się i wysłał polecony PRIORYTET zamiast ekonomicznego. Normalnie poszliśmy pod prądwink
                  • nglka Re: tanika 14.10.10, 00:58
                    Uważaj, bo jeszcze dostaniesz nega, przecież zamawiał EKONOMICZNY big_grin

No, a z tymi sprzedającymi to już przesada. Musiałam swego czasu nowe konto założyć, specjalnie do kupowania, coby nie mieć skrupułów przy wystawianiu wiarygodnych komentarzy i by się nie bać odwetów (już mi jeden "uczciwy" sprzedawca spaprał opinię na koncie, na którym sprzedawałam). I od tej pory (ponad rok będzie) - kilkaset aukcji i tylko 1 oszustwo przesyłkowe. Normalnie pecha mam... smile
    • luiza765 Re: Allegro- koszty wysyłki 13.10.10, 12:03
      kupujac na allegro godzę sie na koszty przesyłki podane przez sprzedajacego. Nie rozumiem osób, które po otzrymaniu przesyłki mają jakieś pretensje. Pod warunkiem, ze przesyłka jest wysłana w sposób, za jaki płacę. Czyli wybieram paczke priorytetową i taka otzrymuję, płacę za list polecony priorytetowy i taki dochodzi.
      Nie razą mnie zawyzone koszty, bo czytac ze zrozumieniem umiem i godzę się na takie koszty. A wiem, ze sprzedawcy płacą też podatek, koszty opakowania, dowozu, oplacenie pracowników itp. też kiedyś sprzedawałam na allu. Poza tym rodzaj przesyłki ma dla mnie znaczenie, bo listy dochodzą u mnie rano, a paczki są rozwożone dwa razy dziennie. Najczesciej doreczyciel zostawia nr telefonu i dowiezie paczkę na specjalne życzenie jeśli jest w danej dzielnicy.

Nie mam na mysli tej sytuacji opisanej na forum, bo to przegięcie. Zapalciłas za POLECONY, czyli rejestrowaną paczke (no i nie list). W takiej sytuacji nie darowalabym sprzedawcy-cwaniakowi. Zrobiłabym jak radzą dziewczyny wyżej. Nie cierpie takiego cwaniactwa. wrrr.

• aleksandra1977 Re: luiza765 13.10.10, 12:36
        szkoda, ze niewiele osob podchodzi do tego tak, jak to opisalas.

Mnie by nawet przez mysl nie przeszlo wysylac przesylke listem, ktory nie jest rejestrowany. Wlasnie dlatego, ze w razie reklamacji/uszkodzenia/zaginiecia mozna cos z tym zrobic.
    • kora711 Re: Allegro- koszty wysyłki 13.10.10, 12:21
      tak przy okazji...wiecie czego ja nie rozumiem (mówię jako sprzedająca)
      mam koszt wysyłki 5 (słownie:pięć złotych )za list ekon.polec. a kupujący potrafią mi zanizyć opinię w rubryce-koszt wysyłki
      to za przeproszeniem ... jaki koszt niektórych by satysfakcjonował ?....0,50 gr wink
      • aleksandra1977 Re: Allegro- koszty wysyłki 13.10.10, 12:41
        kora711 napisała:

> tak przy okazji...wiecie czego ja nie rozumiem (mówię jako sprzedająca)
        > mam koszt wysyłki 5 (słownie:pięć złotych )za list ekon.polec. a kupując
        > y potrafią mi zanizyć opinię w rubryce-koszt wysyłki
        > to za przeproszeniem ... jaki koszt niektórych by satysfakcjonował ?....0,50 gr
        > wink

pewnie w cenie powinno byc i to najlepiej kurierem smile
        Mnie wkurza ocenianie czasu realizacji zamowienia. Jesli wysylam do klienta info z numerem przesylki i zalaczam skan nadania, to chyba jasne jest, ze ja nadalam. Dlaczego wiec odbiorcy zanizaja ocene, jesli to z winy doreczyciela czas doreczenia sie przedluza? Przeciez absurdalne jest to, zeby sprzedajacy bral odpowiedzialnosc za tempo pracy osob trzecich (poczty, kuriera), gdy sam terminowo nadaje przesylki.
        • pasik Re: Allegro- koszty wysyłki 13.10.10, 13:28
          a po kiego diabła przejmujecie się oceną sprzedaży...przecież do durne założenie od początku.
      • nglka Re: Allegro- koszty wysyłki 13.10.10, 13:44
        Pocieszę. Kupuję na alle sporo. Dla siebie, męża, córki, siostry itp. NIGDY nie patrzę na gwiazdki jeśli chodzi o kosz wysyłki, bo nie jestem ślepa i sama umiem ten koszt ocenić.
        To, na co zwracam uwagę, to szybkość realizacji i kontakt ze sprzedającym (4 gwiazdki są ok, przy niższej wartości - uważnie przeglądam wszystkie komentarze pozytywne, bo czasem w nich zawierane są negatywne informacje).

> tak przy okazji...wiecie czego ja nie rozumiem (mówię jako sprzedająca)
        > mam koszt wysyłki 5 (słownie:pięć złotych )za list ekon.polec. a kupując
        > y potrafią mi zanizyć opinię w rubryce-koszt wysyłki
        > to za przeproszeniem ... jaki koszt niektórych by satysfakcjonował ?....0,50 gr
        > wink
    • alexsc Re: Allegro- koszty wysyłki 13.10.10, 15:55
      to trochę sobie panna za fatygę policzyła...
      ja napisałabym że proszę o zwrot nadpłaty.

a tak poza tym to dziś pierwszy raz spotkałam się, że za odbiór osobisty miałam zapłacić więcej niż cena podana w aukcji! klocki kosztują 38 zł. a pan chce za to że odbiorę je osobiście 41 zł. napisałam mu że nie skorzystam. dziwoląg jakis.
      aaa, i jeszcze napisał, ze za ten zestaw odbiór osobisty tyle kosztuje. ciekawe czy klocki za 100 sa taniej do odbioru....
      • monia111175 Re: Allegro- koszty wysyłki 13.10.10, 16:33
        czesto widziałam takie aukcje--ze np. na jedej aukcji garnuszek na klocuszek po 75 z wysyłka,a na drugiej miał za 78 z odbiorem osobistymsmile
        A te klocki to nie od goscia z Sosnowcasmile
        • gocha500 Re: Allegro- koszty wysyłki 14.10.10, 11:59
          ja jestem bardzo cieta na takie zawyzanie kosztow i jeszcze wysylanie nie taka przesylka jak pisze na aukcji!!!
          nie mialam jeszcze takiego przypadku ale w taym momencie posunelabym se do takiej wrednosci ze kobieta musiaby mi zwracac kase za kurtke i przesylke bo paczki by nie bylo ona nie mialaby kwitu nadania w aukcji wolami pisz ze paczka wiec potwierdzenie byc powinno wie babka nie udowodni ze wyslala wiec buli forse!!!baaardzo szybko by sie nauczyla uczciwosci!!!!

ja jak wysylam rzzeczy to ma wrazenie ze mam najnizsze ceny przesylek wsrod allegrowiczow,wkurza mnie ze niektorzy dorabiaja sobie do sprzeanych rzeczy kosztami przesylki!!!a moze licza sobie ze musieli pofatygowac dupsko na poczte???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka