Dodaj do ulubionych

szybkie pytanie - laufrad

20.10.10, 13:42
Który rowerek kupić ?

allegro.pl/rowerek-biegowy-dla-smyka-od-1-zl-i1272099995.html
aukcja zakonczona ale istnieje mozliwość zakupienia rowerka za podobną cene
czy
allegro.pl/drewniany-rowerek-do-biegania-dla-dzieci-rewelacja-i1277664304.html
Mam dylemat wink
Obserwuj wątek
    • pumeczka Re: szybkie pytanie - laufrad 20.10.10, 14:29
      musisz przemyśleć wysokość siedziska
      jeśli potrzebujesz dla swojego maluszka, który nie ma jeszcze 2 lat to oba będa jeszcze stanowczo za wysokie
      moj 2,3 latek ma wysokośc siodełka na 35 cm, a zaczynał gdzieś od 29 cm
      oraz kwestia kół, czy pompowane cieższe (chybawink ) czy piankowe i dać sobie spokoj z łatkami itp.
    • kr.kr Re: szybkie pytanie - laufrad 20.10.10, 14:31
      ja bym wziela drugi
      • aneksis85 Re: szybkie pytanie - laufrad 20.10.10, 14:59
        Mój ma obecnie 86 cm (w kroku 31-32cm - mierzony w butach), rowerki póki co oba za duze ale na wiosnę-lato będą w sam raz!
        Babcia 'rzuca' kasę na laufrada wiec kupuję smile mówi, że później będzie miała spore wydatki i bedzie musiała oszczędzać
        a ja planowałam młodemu kupić ale dopiero w przyszłym roku, ale jeśli babacia chce mnie wyręczyć już teraz to czemu nie wink
        rowerek swoje dolezy ;p
    • azyli Re: szybkie pytanie - laufrad 20.10.10, 15:19
      Ja dla 2 latka poszukałabym lżejszego i niższego. Waga ok 4 kg, to raczej 4,5, niż 4, a najniższa wysokość siodełka 37 cm w tup-tupie raczej nie nadaje sie dla przecietnego 2 latka.
      Ten pierwszy rowerk jest niby niższy, ale juz producent zaleca go od 3 lat, wiec wybór naprawdę trudny.
      Ja 2,5 latkowi kupowałam laufrad BYKIE, nawet oststnio widzialam taki na allero (nie mój) i pamietam ze 33 cm wysokosci to byl max jaki moglby byc dla mojego synka wtedy.
      • ania0079 Re: szybkie pytanie - laufrad 21.10.10, 09:02
        Ja mojemu 2,5 letniemu synowi kupiłam wiosnom najmniejszego laufrada firmy puky. Sprawdził się rewelacyjnie, ma lekkie pompowane koła i syn mógł go sam podnieść.
    • cibora Re: szybkie pytanie - laufrad 21.10.10, 09:25
      A ja bym kupiła Puky. Mamy i chwalimy sobie. Mały szaleje, ma podnóżek, nóżkę jak w "normalnym" rowerze. My kupiliśmy od razu większy i z hamulcem, bo nasz Staś duży jak na swój wiek smile)
      Pozdrawiam.
      Agnieszka
      --
      Staś (03.05.2008)
      • sylki Re: szybkie pytanie - laufrad 21.10.10, 09:31
        jest jeszcze firstbike,do którego można dokupić taki element dzięki któremu rowerek siedzenie ma jeszcze niżej i dla ok 2 latka będzie super. Niestety do najtanszych nie nalezy
    • ivaz Re: szybkie pytanie - laufrad 21.10.10, 09:38
      ja tez mam ochotę kupic córce laufrada, jest w tym samym wieku co synek autorki wątku i ja myslałam o tym allegro.pl/mini-rowerek-biegowy-od-1-roku-nowosc-i1270331242.html
      co o nim sądzicie?
      • zielono_mi_15 Re: szybkie pytanie - laufrad 21.10.10, 09:49
        Ja polecam firtsbike, tani nie jest ale starczy przynajmniej na dwa sezony.
    • frestre Re: szybkie pytanie - laufrad 21.10.10, 09:54
      oba są ciężkie
      polecam ten-synek i jego kuzyn bardzo dobrze sobie na nich radzą-są lekkie i regulacja siedzenia od 31 cm
      allegro.pl/jezdzik-laufrad-rowerek-drewniany-prezent-i1274972489.html
      • ivaz Re: szybkie pytanie - laufrad 21.10.10, 10:02
        a od jakiego wieku twój synek zaczął na nim jeżdzic? bardzo mi sie podoba ten rowerek
        • green.marynia Re: szybkie pytanie - laufrad 21.10.10, 12:20
          ja sie zgadzam z zielonym. first bike nie jest tani ale bardzo wytrzymały. Nasz Adaśko dostał go w prezencie razem z taką mała nakładką na tylne kolo. Nie miał jeszcze dwóch lat jak bez problemu złapał o co chodzi. Ale bez tej nakładki nie dałby rady. Nie wiem dokładnie jaka jest wysokość minimalna ale mają to pewnie na stronie. A z roweru jesteśmy bardzo zadowoleni smile Z resztą my, to my ale Adaś.... szaleje nawet teraz w trochę ładniejsze dni niz dziś.
          • krasulas kask ?? 31.10.10, 17:14
            podciągam wątek, bo chcę uzyskać pewną informację (proszę się nie śmiaćsmile)
            czy na laufradzie/rowerku biegowym jeździ się w kasku?
            widywałam już dzieci na tym wynalazku, ale jakoś kask nie wpadł mi oko
            pzdr
            • tweety_28 Re: kask ?? 31.10.10, 17:39
              Moja córka od początku jeździ w kasku ( nawet w domusmile ) i powiem Ci, że nie wyobrażam sobie aby mogło być inaczej.
              • krasulas Re: kask ?? 31.10.10, 17:52
                dzięki za odp.
                pytałam głupawo, bo kask juz mamy (i to super jakości), a chcę (w celach szpanu matczynego oczywiściesmile) dopasować laufrada (a wybór kolorystyczny jest) - aby tworzyło to całość.
            • cibora Re: kask ?? 31.10.10, 18:31
              Mój syn jeździ na laufradzie w kasku. Od początku, nie wyobrażam sobie inaczej, a jeszcze przy prędkościach jakie teraz osiąga smile) Już go nawet przetestował, przeleciał nad kierownicą i walnął w chodnik kaskiem. I nic. A bez kasku to by przywalił nosem.
              Pozdrawiam.
              Agnieszka
              --
              Staś (03.05.2008)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka