Dodaj do ulubionych

Amazon - pytanie techniczne

27.10.10, 09:50
Zwracam się z prośbą o pomoc, próbuję zamówić kilka rzeczy i jakoś kiepsko mi to idzie...
wczoraj wieczorem złożyłam zamówienie (drugie bo w pierwszym nie przeszła mi płatność), coś dodałam do drugiego, dostałam maila z info co zamówiłam i tyle... z konta kasa nie poszła, ani nie jest zablokowana, maila z jakąkolwiek informacją nie dostałam... mam czekać? jak szybko to trwa? ile maila standardowo wysyłają?

Dodam, że przy drugim zamówieniu nie wpisywałam już nr karty ani jej danych - płaciłam tą samą kartą, okazało się tylko, że mam wyłączoną opcję płatności przez internet. Przy drugim zamówieniu na pewno była już włączona.

Dziękuję
Obserwuj wątek
    • malpa513 Re: Amazon - pytanie techniczne 27.10.10, 09:54
      a jaki masz status zamówienia, ja chyba dostawalam od razu maila z inf. kiedy bedzie wysłane, ostatnio zostało wyslane dopiero po 2 dniach i wtedy dopiero zablokowali kase
      • iwonka_81 Re: Amazon - pytanie techniczne 27.10.10, 10:08
        jak loguję się na stronie to przy zamówieniu jest not yet dispatched i informacja, że powinno być wysłane jutro...

to może zaczekam, może nie wszystko jeszcze straconesmile
        • malpa513 Re: Amazon - pytanie techniczne 27.10.10, 10:20
          tak, to pewnie bedzie ok
          • jaroosi Re: Amazon - pytanie techniczne- iwonka_81 27.10.10, 12:19
            Nie wiem czy cię to pocieszy ale ja popełniłam identyczny błąd, też nie zmieniłam w ustawieniach!! Baaa... Poszłam dalej, zamówiłam w banku e-kartę i jak już mi pobrali 25 zł to się okazało, że wystarczyło tu kliknąć, tam wpisać, zmienić.... przez swą głupotę straciłam 25 zł.
            Iwonka napisz proszę, czy teraz wszystko Ci przeszło, czy realizują zamówienie, bo już się wszystkiego boję sad
            • iwonka_81 Re: Amazon - pytanie techniczne- iwonka_81 27.10.10, 12:34
              na razie wciąż nic się nie zmieniło, kasy wciąż nie zablokowali... zamawiałam matę a tam było info, że można czekać ok 2 dni, może pobiorą kasę jak wyślą...

na razie nic nie ruszam, bo nie chce zdublowanego zamówienia. Dam znać jak tylko coś się zmieni.
              • paliwodaj Re: Amazon - pytanie techniczne- iwonka_81 27.10.10, 15:59
                uwazam ze nie powinnas sie jeszcze martwic, jezeli masz to zamowienie w order history, to sklep powiniem pobrac kase z karty w momencie wysylki zamowienia.
                Nigdy nie sprawdzalam jak pobiera mi pieniadze Amazon w USA, ale to ogolnie przyjete prawo na swiecie
                Gdy jeden sklep pobral mi pieniadze za produkt ktory bym szyty na zamowienie, zadzwonilam i poprosilam o zwrot kasy i pobranie w momencie wysylki
    • deleine Re: Amazon - pytanie techniczne 27.10.10, 16:27
      O ile pamiętam - blokują kasę gdy paczka jest gotowa do wysłania. Nie mam czasu by poszukać w "help" - tam zajrzyj by się upewnić - wszystko jest opisane.
    • ywonkaa Re: Amazon - pytanie techniczne 27.10.10, 19:52
      Nie martw się - wszystko jest w porządku. Amazon pobiera pieniądze, wtedy gdy wysyła paczkę. Raz czekałam na wysłanie walizki ok. 2 tyg. Pieniądze pobrali w chwili wysłania paczki. Jest to dobre rozwiązanie, bo np. merlinowi trzeba zapłacić od razu, a potem okazuje się, że przedmiotu już nie ma i jest akcja ze zwrotem pieniędzy.
      • iwonka_81 Re: Amazon - pytanie techniczne 27.10.10, 22:11
        uspokoilyscie mnie, czekam cierpliwiesmile wg info ze strony termin wysylki jest jutro, to zobaczymy. Myslalam, ze przysla jakiegos meila z potwierdzeniem czy cos w tym stylu.

Dziekuje
        • malpa513 Re: Amazon - pytanie techniczne 28.10.10, 08:47
          tego maila z potwierdzeniem powinnas dostac w ciągu godziny od zamówienia, nazywa sie jakos auto-confirm ten mail, moze wszedł do spamu u ciebie, ale skoro piszesz ze zamówienie jest widoczne i pisza ze dzis bedzie wysylane to na pewno dzis ci pobiora kase i dzis wyslą smile
          • iwonka_81 Re: Amazon - pytanie techniczne 28.10.10, 10:01
            Kolejny mail dotarł, jest info, że wysłali tylko dwie rzeczy a resztę doślą później. I za te dwie rzeczy kasę pobrali.

Mam nadzieję, że pozostałe rzeczy rzeczywiście wyślą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka