Dodaj do ulubionych

Agora Bytom otwarcie

15.11.10, 11:28
Dziewczyny, była któraś z Was na otwarciu Agory w Bytomiu? Są jakieś ciekawe promocje?
Na stronie h&m pisze, że pierwszych 100 osób dokonujących zakupy dostanie voucher na 50 zł
www.hm.com/pl/znajdsklep/nowyhmwbytomiu__openingpage_1289230556254.nhtml#/openingpage_1289230556254/
a podobno dzisiaj mówili w sklepie, że voucher tylko przy zakupie za 200 zł przez cały dzień, i takie też plakaty są na witrynie, siostra poszła, ale w końcu nic nie kupiła, nie chciały kasjerki dawać kuponu za mniejsze zakupy, a na stronie nadal jest info, że dla 100 osób, mogą tak wprowadzać w błąd?
pozdr.
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: Agora Bytom otwarcie 15.11.10, 12:15
      nie byłam jeszcze i jakoś mnie nie ciągnie - biorąc pod uwagę ilość ciekawskich będź kupujących
      jeszcze wczoraj był brud wokoło, masa aut, niedoróbek

cieszę się z kina, fantasypark i z delikatesówsmile
      oczywiście C&A i H&M również mnie motywują do dłuższego spaceru brzegiem parku choć brakować mi będzie Kappahla, Zary...

pzdr
      • india05 Re: Agora Bytom otwarcie 15.11.10, 12:24
        ja też miałam nadzieję na kappahl, ale za to będziemy mieli Lindex, chyba pierwszy w Polsce, będąc w szwecji co roku obkupuję dzieciaki w kappahl i właśnie w lindex, tylko był dzisiaj jeszcze zamknięty sad a brud rzeczywiście jest w środku, podłogi niedomyte, o oknach nie wspomnę smile w ccc podobno buty za 50% ale nie wiem czy wszystkie modele, i w jakimś sklepie z biżu jest 50% w lodziarni Grycan rożki firmowe za 6 zł, ale tłum niesamowity, podobno drzwi rano się zacięły tak ludzie napierali smile spieszyli się do h&m smile
        • domi-no1 Re: Agora Bytom otwarcie 15.11.10, 12:47
          Też bardzo lubię ubranka dziecięce Lindex, ale Wam fajnie... Ciekawe czy i kiedy lindex otorzy się w Warszawie?
          • krasulas Re: Agora Bytom otwarcie 15.11.10, 13:00
            O widzicie! ja znam tą markę tylko z perełek lumpeksowychsmile
            Ze stronki www widzę, że Mariquita będzie - ceny ma wysokie, ale %%%%
            No i jakaś gastronomia - oby nie syf...- przydałaby się, bo Bytom ubogi w prorodzinne restauracje (nawet Plejada nic nie oferuje).
            Pasi mi również fakt, że ze spożywki nie zobaczymy Tesco, Carrefoura czy innego giganta (bo też pewnie powierzchnia nie pozwala). Delikatesy są wystarczające.
            Zobaczymy - ja tam się cieszę, że coś będzie, bo inwestycja przyczyniła się do wielu zmian w okolicach pl.Kościuszki. I tak jak wspomniałam - kino! i inne rozrywki motywować mnie będą do spacerów w kierunku Agory.
            No dobra... H&M i C&A równieżsmile
            do zobaczenia!
    • aniam123 Re: Agora Bytom otwarcie 15.11.10, 15:20
      krasulas jak już udasz się na ten "spacer" w stronę Agory wink, to daj znać czy Lindex jest już otwarty i jakie wrażenia z działu dziecięcego wink.
      • krasulas Re: Agora Bytom otwarcie 15.11.10, 20:27
        dam znać - a pewniesmile
        ofkors nie byłam, bo ilość matekPolekzdziećmiwwózkachibalonami sugerowała, że był tam niezły młyn
        a pogoda pikna więc...
        a była mamusiasmile
        H&M fajny, ciekawszy niż w Plejadzie
        sporo sklepów 2piętrowych
        na korytarzach brud, masa wózków z dziećmi i szaleńców odwiedzających takie miejsce rozkoszy 1-szy raz w życiusmile (Bytomianki wiedzą o czym myślęsmile)
        sklep na wzór gliwickiego Forum - oczywiście połowa sklepów zamknięta, gastronomia również nie bardzo czynna
        mamusia zachwyconasmile choć zna wybitnie Silesię, Forum itp. (też traktuje to nieco jako cel spacerów)
        poczekamy, zobaczymysmile
        pozdrawiam
        • agulka04 Re: Agora Bytom otwarcie 15.11.10, 20:37
          Krasulas - jak już więcej tam będzie rzeczy popotwieranych to daj znać - przejadę sie do "Was" wink
          • krasulas Re: reeeety 17.11.10, 20:53
            No byłam - dzisiaj - o średnio trafionej porze - po 14tej.
            Chyba wtopiłam, bo zobaczyłam obraz nędzy i rozpaczy.
            Przekrój bytomskiego społeczeństwa z tendencją na bezrobotnych, biedaków...
            Widok przykry (dziewczyny znające Bytom chyba wiedzą co mam na myśli)...

Sam budynek z zewnątrz bardzo ok.
            Ładnie zagospodarkowany i odnowiony teren więc kusi (w stosunku do tego co było wcześniej)

Wnętrze - zimne z przeciągiem, z przepakowanymi windami starowizną i matkami z dziećmi. Jakoś tak mało kulturalnie wszystko się odbywało - ludziska pakowali się na siłę, jakieś dziwne podteksty - wrrrrrrrrrrrr!
            Holle wąskie, bez siedzisk, kwiatów - takie niedorobione - chyba czekają na wykończeniówkęsmile
            Na pasażu 80% to wózki dziecięce, matki z towarzystwiem, starsi i dziwnie patrząca młodzież. Masa towarzystwa snującego się, łapiąca gratisowe balony i cukierki.
            Plus za małe pomieszczenie z jakimiś bujakami i domkiem dla dzieci - głównie ojcowie czekali tam z dzieciakami oraz za mini malusią scenę.

Poziom -1 z delikatesami świetnie zaopatrzonymi (duuuże, ceny wyższe jak w marketach)
            Jakieś inne sklepy - rtveuroagd itd.
            Poziom 0 - piekielnie zimny, nieprzyjemny - fajny sklep Accessories.
            Sklepów sporo, ale wieeeele jeszcze nieczynnych (super-pharm, deichamann, sportowe i wiele innych). Większość sklepów czynnych swoimi gabarytami przypomina duże butiki, a nie porządne sklepiska znanych sieciówek.
            Obuwie - Jak dla mnie nie ma na czym oka zawiesić.
            Dział dziecięcy - Wójcik, 5-10-15, Mariquita - tak se.
            H&M - dwupoziomowy z działem męskim - wg mnie mały, ale pomimo tego miał cały asortyment kurtek zimowych jednokolorowych przecenionych na 75zł (róz, fiolet, turkus, zieleń). W Plejadzie ciuszków więcej.
            Ogólnie - podobnie jak C&A - wszystko mniejsze. Słabo zaopatrzone - liczę na to, że to kwestia czasu, albo klienetela wszystko wczoraj wykupiłasmile

Jest parę nowych/nieznanych sklepów - buty, ciuchy, biżuteria.

No nie wiem - cieszę się, że sklep jest, bo ja mocno wyprzedażowa, więc bliziutko mieć będę
            Cieszę się - bo kino, kręgle i dyskotekabig_grin!!!!!! Już na nią pędzę!!!!big_grin Z moim dwulatkiem oczywiściesmile bo córa wstydziłaby się.
            Ma być siłownia - taka porządna, FantasyPark zamknięty jeszcze.
            Na ostatnim piętrze powstaje galeria - fajnie!

Hmmm. Reasumując, nie wiem czy źle trafiłam, czy na tyle towar wykupiony był? Czy dobili mnie spacerowicze pasażowi znudzeni wielogodzinnym spacerem po Agorze.
            Sądzę, że to CH potrzebuje czasu, dokończenia inwestycji.
            Liczę na to, że rozwijające się tam centrum rozrywki nie przyciągnie tylko wytatuowanych kolesi i galeriankismile Mam nadzieję, że spokojnie będę mogła pozwolić sobie na spędzenia tam czasu z dziećmi na kręglach, w kinie czy nawet w BurgerKingu. Myślę, że galerie powstałające w centrach miast (przez które można "przejść") przykuwają uwagę każdej grupy społecznej (bo to innch trzeba dojechać, bo drogie sklepy).
            A może się mylę...
            Pozdrawiam i będę informować na bieżąco - szczególnie podczas % - co, gdzie i za ile.
            • india05 Re: reeeety 17.11.10, 21:24
              niestety w plejadzie jest lepiej zaopatrzony h&m, siostra była w dniu otwarcia rano i wieczorem, córka po południu i stwierdziły, że ciuchów jest więcej w plejadzie, tak jak napisałaś, a ludzi podobno jest pełno cały czas, niestety. Wczoraj późnym popołudniem byłam w carrefour, a tam prawie pustki smile naprawdę byłam zaskoczona, wszyscy w Agorze smile))))
              W sumie mam bliziutko do agory, a jeszcze tam nie byłam, te tłumy mnie przerażają.
              Krasulas nie wiesz może kiedy Lindex otwierają smile
              pozdr.
              • krasulas Re: reeeety 17.11.10, 21:36
                Ja nawet nie widziałam punktu pod Lindexuncertain
                Fakt - te dzikie tłumy mogły mi widok przysłonićsmile
                Ja znowu mieszkam w połowie drogi między Plejadą a Agorą (za parkiem) - ale do P. autem dojeżdżam, a tu mam szansę połączyć spacer z wydawaniem $smile
                ech... zobaczymy
                oby kino bez alarmów ewakuacyjnych sprawnie ruszyło!
                • aniagsmerfetka Re: reeeety 17.11.10, 22:32
                  Czy zauważyłaś kiedy otworzą superpharm? byłabym bardzo wdzieczna za informacje, żeby nie jechać na daremno smile
                  • india05 Re: reeeety 17.11.10, 22:47
                    Lindex jest na I poziomie, po prawej stronie tuż przed tym małym placem zabaw (tak mi córka wytłumaczyła smile
                  • krasulas Re: reeeety 18.11.10, 08:30
                    Nie wiem, ale był to jedyny punkt za "zasłoną" w którym coś się działo - świeciły się światła, ustawiano bodajże regały.
                    • krasulas Super-pharm 13.12.10, 15:29
                      czynny
                      od dzisiaj chyba, bo tak nieco z fetą - masa balonów, hostess...

Reserved - otwarcie parę dni temu - duże, przestronne i bardzo poukładane
                      dużo milsze dla oka i poruszania się niż konkurencyjna Plejada

Lindex - nadal cisza
                      • india05 Re: Super-pharm 13.12.10, 15:36
                        lindex podobno wiosną dopiero będzie, a wczoraj specjalnie jechałam do super-pharm do silesii sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka