Dodaj do ulubionych

Amazon Black Friday - pytanie

21.11.10, 13:18
Dziewczyny, czy promocje zaczynają się dziś o północy czy jutro rano? Na jakiej zasadzie przeceniają towar? Jest jakeiś glosowanie jak w DE?
Obserwuj wątek
    • sinceramente Re: Amazon Black Friday - pytanie 21.11.10, 23:30
      Wygląda na to, że rano:
      www.amazon.co.uk/tag/deals/forum/ref=cm_cd_ecf_tft_tp?_encoding=UTF8&cdForum=Fx1DEIHNWYF5SA9&cdThread=Tx13H9JFAZNYHQG
      • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 08:49
        Dołączę swoje pytanie do tego wątku, bo nie mam sensu dublować i tworzyć nowych związanych z Black Friday.
        Cała akcja jest dla mnie troszkę zagmatwana, nie do końca rozumiem wszystkie zasady.
        Najbardziej jednak nurtuje mnie jedna rzecz. Piszą, że codziennie będą dokładane nowe oferty, no i należy szybko klikać, bo ilość ograniczona i obowiązuje zasada, kto pierwszy ten lepszy. A jak do tego ma się darmowa przesyłka do Polski? Jeśli dana rzecz będzie miała cenę niższą niż 25 funtów.... Będę musiała dobrać coś innego - tak? Zakupów nie da się kumulować do jednej wysyłki, no bo mogę mieć kilka rzeczy ale z różnych dni?
        • kroliczyca80 Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 09:07
          Też nie rozumiem tego. Bo kliknięcie i umieszczenie w koszyku na pewno nie rezerwuje nam danej rzeczy...
          • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 09:11
            Ja nawet nie mogę znaleźć strony z tymi ofertami.
            przykładowo, na stronie głównej mam perfumy. Pisze, że zaczynamy o 9:01, teraz jest 9:11 a ja mam napisane, że dowiem się wkrótce ile kosztują. Kurcze na jaką stronę mam wejść, że by zobaczyć oferty z akcji obniżek?
            • kroliczyca80 Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 09:19
              Jakieś odliczanie się tam włączylo. Czy to oznacza, że zniżki będą tylko na te przedmioty w ramce?
            • sinceramente Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 09:20
              Oferty są tu:
              http://www.amazon.co.uk/deals-offers-savings/b/ref=amb_link_158549927_1?ie=UTF8&node=350613011&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=0J5JM20HMA28SE88J9EK&pf_rd_t=101&pf_rd_p=218886627&pf_rd_i=161428031

Tylko, że oni dokładają to turami (jak sądzę) i nawet jeśli nad jakimś produktem jest napisane, że startuje o 9 rano, czy 4 po południu, to niżej jest licznik, który odlicza dokładny czas do chwili, gdy oferta wystartuje.

Są po dwie oferty z działu (tak mi się wydaje), więc wiele to nie jest.
              • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 09:28
                Czyli oferty towarów są tylko te co w ramce. Z tego wniosek, że miało zacząć się o 9 rano i jeszcze nic nie wystartowało?
                Jejku połapać się nie mogę, bo jak weszłam na stronę POMOC to wyszedł szablon jakby aukcji a teraz znaleźć tego nie mogłam i wpadłam w panikę :-0
            • witka55 Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 09:22
              Wg ich czasu to za 38 min wink
              Ale żadnych fajnych zabawek na dzisiaj nie ma w ofercie crying
              • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 09:30
                Niestety nie ma sad Miałam nadzieję, ale ona podobną matką naiwnych ..... Zobaczę na zestaw kluczy, bo ogólnie jestem ciekawa jak duże promocje cenowe zaoferują.
                • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 10:07
                  Jejku te rzeczy można kupić w ciągu 30 sekund i koniec? Napisało SOLD OUT ( coś takiego ) i już się nie wyświetlają sad O co chodzi?
                  • witka55 Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 10:12
                    He, he nooo nieźle. A ja przez cały tydzień łudziłam się, że się "obkupię", a tu widzę, że szansa jest równa zero.
                    Ciekawe czy gdyby mi się udało coś kupić, ale zapłatę zrobię za kilka godzin w tym samym dniu, to produkt będzie na mnie czekał w koszyku?
                    • joagraba Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 10:23
                      Myślę, że musisz od razu sfinalizować transakcję - kupione=zapłacone.
                    • kroliczyca80 Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 10:25
                      Ale masakrauncertain Ludzie rzucili się jak wilki na dwie marne płyty i wodę... Wyobrażam sobie, co będzie przy rowerach i konsolibig_grin
                    • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 10:34
                      Ja też mało z tego rozumiem. Staram się pojąc o co w tym chodzi. zrozumiałam tylko, że :
                      "Skoro już jesteśmy utrzymując miejsce w kolejce, nie należy przeładować lub odświeżyć stronę w przeglądarce. Jeśli nadal promocyjne rabaty dostępne dla elementu, gdy mamy do wniosku, zobaczysz zmienić status na "Podobno", a pozycja pojawi się w koszyku. Jeśli wszystkie promocyjne rabaty są zgłaszane zanim dojdziemy do wniosku, nie będzie uprawniony do otrzymania promocyjnych cenach.", czyli kolejno sprawdzają zamówienia, jak dojdą do mojego i nie braknie dostępnej ilości to pojawi mi sie w koszyku po cenie promocyjnej, ale jeśli kliknęłam zbyt późno to w koszyku będzie już po cenie normalnej.
                      Poza tym :
                      Ilości niektórych elementów może być ograniczony, a dodanie pozycji do koszyka nie zastrzega, że pozycja dla Ciebie. Jeśli dana pozycja jest obecnie brak na stanie podczas składania zamówienia, promocyjne zniżki nadal mieć zastosowanie do zamówienia, gdy element jest w sprzedaży i wysyłki. - tego już nie bardzo rozumiem, bo wyklucza punkt poprzedni ;-(

Przepraszam za wyrażenie - dupa blada, chyba nic nie kupię, bo nie rozumiem za wiele i boje się, ze przekombinuję :-p
                  • cielecinka Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 10:24
                    No cóż black friday ma wzięcie. z opisów na forum na amazonie wynika ze płyty sprzedały sie w przeciągu 10 sekund albo mniej.
                    Większość pewnie ma uruchomioną opcję kupowanie za jednym kliknięciem i dlatego tak szybko schodzą.
                    • donkaczka Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 10:29
                      ja sie na niemiecki bardziej nastawiam, wiadomo co bedzie, puszczaja w cyklach po 5 produktow co 2 godziny i kul, wrzucilam do koszyka, co mnie interesuje i zobaczymy
                      • jolinka102 do donkaczka 22.11.10, 11:07
                        Podaj prosze linka do listy rzeczy bioracych udzial w akcji na niemieckim Amazonie bo szukam i znalezc nie moge.
                        Z gory dzieki.
                    • kroliczyca80 Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 10:31
                      A ile kosztuje przesyłka do PL bez tego free delivery?
                      • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 10:38
                        No ale jak mam w koszyku, zatwierdza, że mam - kupiłam - zdążyłam, no to chyba nie muszę zapłacić w ciągu 5 min, tylko mam czas do 23:59, do końca czasu trwania oferty dnia. Nie tak? Znowu nie rozumiem dobrze?
                        • kroliczyca80 Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 11:06
                          Dziwne. Czekalam z ciekawosci na glośniki, jak doszło do równej 10 AM na liczniku to kliknęłam, ale cena nadal była 82 f, wrzucialam do koszyka na próbę, tam nadal 82, na stronie głównej taki lag że się 2 minuty nie chciały pokazać premiowane przedmioty, a jak się wreszcie pokazały to wyprzedane (a cena głośników 52 f). W moim koszyku wciąż jednak 82. Wywalam i mam w nosie ten black fridaysad
                          • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 11:33
                            No to ciekawe!!! Ładna ściema.... Czy komuś udało się kupić w cenie promocyjnej?
                            • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 12:06
                              Do du.... z takim Amazon. Jak tylko rozpoczął się czas sprzedaży momentalnie kliknęłam na "do koszyka". Przeładowywało mi stronę przez 2 minuty, prawie tyle ile trwał czas akcji, a jak wreszcie przewinęło to wskoczyło, że już wysprzedane. Nawet nie dołożyło mi do koszyka, nawet po normalnej cenie sad
                              Kicha, odpuszczam sobie cały Black Friday.
                              • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 13:14
                                No cóż my w Polsce nie mamy szans na udane zakupy. Oferty ukazują się na stronie z godzinnym opóźnieniem, więc jak już są wykupione. To co ma być o 1:00 u nas jest o 14:00 - szkoda sad
                                • kroliczyca80 Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 13:19
                                  Powiedz że zartujesz... Slyszałas kiedyś o strefach czasowych?
                                  • kornnella Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 13:26
                                    Na koniec wkurzu na amazon poprawiłam sobie humor big_grin
                                    • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 13:39
                                      Po prosty węszę jakiś podstęp na Amazon. Zresztą jak poczytacie wpisy na forum Amazon to dojdziecie do podobnych wniosków, że to chyba niezły chwyt aby setki internautów weszło na Amazon i przy okazji kupiło coś innego, nie koniecznie to co chcieli.
                                  • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 13:35
                                    No jasne, przecież nie mam 4 lat i kręconych zębów do pasa smile I właśnie ta strefa powoduje, że różnica czasu pomiędzy Polską a Wielką Brytanią wynosi 1 godzinę. W Wielkiej Brytanii jest o godzinę wcześniej niż w Polsce.
                                    Tyle, że czas rozpoczęcia akcji i dostępności towaru nie idą w parze, a ciekawe dlaczego kupując wręcz w 1-szej sekundzie towar już jest wykupiony? Próbowałam na 3 produktach i to samo.
                                    • kornnella Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 13:44
                                      Tak n/t stref czasowych wink

"Putin zwołał Wielką Dumę Narodową i powiada:
                                      - Tak dalej, k***a, być nie może !
                                      - Musimy zrobić porządek z tymi strefami czasowymi !
                                      - Dzwonię rano do Pekinu złożyć życzenia urodzinowe, a on mi mówi, że to było wczoraj. - Dzwonię zaraz potem do Warszawy z kondolencjami, a tam mi mówią, że jeszcze nie wylecieli...."
                                    • malpa513 Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 13:58
                                      o my God...
                                  • malpa513 Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 13:56
                                    no ja prawie spadlam z krzesla wink
                                    • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 14:09
                                      Jezu, czy Wy naprawdę jesteście takie sztywne, czy tylko udajecie ( mam nadzieję, że udajecie). Szczerze mówiąc to teraz ja się przeraziłam, że tak twardo i ponuro podchodzicie do życia, tak nisko oceniacie innych, że nie zrozumiałyście żartu i ironii.
                                      Teraz to ja spadam z krzesła, że są inni, którzy tak nisko cenią innych ludzi i przemknie im przez głowę, że ktoś może nie wiedzieć o strefach czasowych.
                                      Zresztą powyżej tłumaczyłam już swój wpis, szkoda, że mało kto nadążył....
                                      • jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 14:13
                                        A tak na marginesie, to może zdradzicie ( wykształcone kobiety ) czy niskie poczucie humoru z doskonałą znajomością geografii i stref czasowych , pozwoliły Wam coś ciekawego zakupić.

Ja nadal twierdzę, że Black Friday to jedna wielka ściema !
                                        • kroliczyca80 Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 14:39
                                          Jesli to byl żart:
                                          No cóż my w Polsce nie mamy szans na udane zakupy. Oferty ukazują się na stronie z godzinnym opóźnieniem, więc jak już są wykupione. To co ma być o 1:00 u nas jest o 14:00 - szkoda sad
                                          To moje poczucie humoru jest rzeczywiście niskie...wink A ewentualne szachrajstwo z BF nie musi mieć nic wspólnego ze strefami czasowymi, wiesz?
                                          • mamanatalki87 udało się 22.11.10, 14:43
                                            A więc da się smile

Siostra kupiła świeczki /led philipsa wink Wygląda mi na to że każda "rzecz" jest po 1 sztuce smile

• jaroosi Re: Amazon Black Friday - pytanie 22.11.10, 14:50
                                            Zacytowałaś mój wpis i nadal nie widzisz ironii... trudno, nie jestem w stanie wytłumaczyć dokładniej. Chodziło mi o rozładowanie wkurzenia ( może tylko mojego ), że od tygodnia , jak "wariatki" ( zaznaczę dokładnie żeby znów nie było niedomówień ) w pozytywnym słowa znaczeniu, czekamy na okazje, cieszymy się że będą super prezenty itd a tu...... Bulba, kicha, szlag trafia..... Najnormalniej mi przykro, rozczarowałam się...., a że już nieraz na forum były żale, że np butów do Polski nie przesyłają, to tak w sensie czarnego humoru, szukam wytłumaczenia czemu nie można nic kupić smile Tylko tyle. Jeśli potraktowanie mnie jak matoła, poprawia Wam humor, to spoko, poświęcę się dla ogółu uncertain
                                            I czemu nadal ciągniesz tę nieszczęsną strefę czasową.... jejku, z samolotu dopiero wysiadłaś smile
                                            • jaroosi Re: Amazon Black Friday - mamanatalki87 22.11.10, 14:54
                                              Gratulacje, bo to ogromny sukces smile
                                              • kroliczyca80 Re: Amazon Black Friday - mamanatalki87 22.11.10, 15:07
                                                Ja mam w koszyku photoshopa za 22 f i nie wiem czy braćwink Więc nie taki to znowu wielki sukces.
                                                • jaroosi Re: Amazon Black Friday - mamanatalki87 22.11.10, 15:16
                                                  A ja Wam gratuluje, bo co chciałam dać do koszyka, a klikałam natychmiast, to wychodziło, że wysprzedane. Tak więc wcale łatwo nie jest !!! Zresztą poczytajcie wpisy na forum Amazon to zobaczysz, że jesteście szczęściary smile
                                                  • kroliczyca80 Re: Amazon Black Friday - mamanatalki87 22.11.10, 15:27
                                                    Zle wieści - wlasnie weszłam w koszyk, tam nadal 22 f, ale jak próbowalam wybrac opcje wysyłki to już wskakuje 60 f... CZEMU??? Ehuncertain
                                                  • kroliczyca80 Re: Amazon Black Friday - mamanatalki87 22.11.10, 15:31
                                                    A nie, jednak przyszlo info mailem ze odliczają promocyjnie 37 f i place 23big_grin super
                                              • dammma Re: Amazon Black Friday - mamanatalki87 22.11.10, 15:21
                                                Donkaczka-wrzuć linka na te produkty z niemieckiego Amazona
                                                • jaroosi Re: Amazon Black Friday - mamanatalki87 22.11.10, 19:03
                                                  Dziewczyny jak wy to robicie, że udało się Wam kupić? Uwierzcie jak tylko pojawia światła.się ikonka do koszyka to naciskam. Zdąży odliczyć 1 - 2 sekundy i momentalnie wyskakuje mi, ze wykupione.
                                                  Ja coś mam źle ustawione czy co. To jest nie możliwe. Robię to z prędkością światła ;-p
                                                  • aregiec Re: Amazon Black Friday - mamanatalki87 22.11.10, 19:24
                                                    Ja z ciekawosci sprobowalam i udalo sie z jakims garnkiem - choc wlasciwie nie wiem co to bylo wink ale zainteresowana nie bylam wiec wywalilam od razu z koszyka. Niestety z golarką juz sie nie udalo sad
                                                  • jaroosi Re: Amazon Black Friday - mamanatalki87 22.11.10, 19:53
                                                    A ja działam w pierwszych sekundach i .... wysprzedane sad
                                                  • carpediem30 Re: Amazon Black Friday - mamanatalki87 22.11.10, 20:55

jaroosi napisała:

> A ja działam w pierwszych sekundach i .... wysprzedane sad

Współczuję Ci bo chyba cały boży dzień na to poświęciłaś...
                                                  • jaroosi Re: Amazon Black Friday - carpediem30 22.11.10, 21:08
                                                    Wyobraź sobie, że nie. Widzisz, dobra organizacja czasu to umiejętność bardzo pożyteczna.
                                                    Zresztą interesowało mnie kilka rzeczy, a jak się dobrze człowiek zorganizuje to może pozwolić sobie na pracę, obowiązki, przyjemność zaglądnięcia na Amazon o odpowiednich godzinach i rozmowy ( nie zawsze z sympatycznymi ludźmi ) na forum. A co najważniejsze - nikt i nic na tym nie ucierpiał.
                                                    Teraz to nie wiem, żal Ci, że mogę sobie pozwolić na stratę czasu przy kompie ?
                                                  • carpediem30 Re: Amazon Black Friday - carpediem30 22.11.10, 21:10

Nie, nie żal. Widzę tylko, że bardzo to przeżywasz.
                                                  • annaparzonka Re: Amazon Black Friday - carpediem30 22.11.10, 21:48
                                                    Czyli jak dobrze rozumiem rzeczy przecenione znajduja sie tylko na tej jednej stronie
                                                  • edyta0 do jaroosi 23.11.10, 08:55
                                                    Ty jetses najbardziej zaawansowana w zakupach na Amazon, mozesz napisac o co chodzi z ta ramka i kupowaniem, tymi sekundami? Czy w chwili pojawienia sie mozliwosci dodania do koszyka to nalezy to klikac, czy czekac do zakonczenia sekund? Zauwazylam tez, ze wiele przedmiotow niekoniecznie z ramki sa rowniez poprzeceniane z dopiskiem Black Friday...
                                                    Jakbys mogla napisac to bylabym wdzieczna. Dzieki
                                                  • jaroosi Re: do jaroosi - edyta0 23.11.10, 12:51
                                                    Wbrew pozorom wcale nie jestem zaawansowana. Z tego co zrozumiałam to należy klikać szybko, zanim zakończy się czas odliczany na liczniku. Tak przynajmniej zrozumiałam z zakładki "pomoc" i tego co przetłumaczył tłumacz. Co do pozostałych przedmiotów z dopiskiem Black Friday, to jeszcze dzisiaj na Amazon nie byłam, to nie potrafię doradzić.
                                                    Może inne dziewczyny poradzą, dołączam się do prośby i pytania smile
                                                  • kroliczyca80 Re: do jaroosi - edyta0 23.11.10, 13:28
                                                    Z tego co widzę, jest dużo zniżek, ale te najbardziej spektakularne są chyba w okienku. Przed chwilą był Kitchen Aid za 125 f, ale oczywiście przegapilamsad
                                                  • cielecinka Re: do jaroosi - edyta0 23.11.10, 13:40
                                                    tez go przegapiłam. Ale za to trafiłam klocki lego za 25 f.
                                                  • aregiec Re: do jaroosi - edyta0 23.11.10, 13:43
                                                    > tez go przegapiłam. Ale za to trafiłam klocki lego za 25 f.

wow gratulacje!!! wczoraj i dzis polowałam na nie ale sie nie udało sad
                                                  • edyta0 Re: do jaroosi - edyta0 23.11.10, 14:14
                                                    no tak ale musi sie pojawic taki znaczek ktory mowi, ze mozna dodac, tak?
    • kornnella Chlyę czoła ;) 23.11.10, 17:08
      W pierwszej chwili uznałam ze cała ta akcja to mega głupota takie naciąganie na coś czego nie potrzebuje ale tanie to kupie.
      Dziś postanowiłam zobaczyć jak to się klika, próbowałam ok południa za kazdym razem w pierwym momencie. Lego np nawet mi nie zdązyło się wyświetlić na ile przecenione. I co i nic sad
      Przy jednym cośtam mieliło przydługo ale efekt ten sam SoldOut
      Także gratuluje refleksu smile
      • edyta0 Re: Chlyę czoła ;) 23.11.10, 17:14
        ja dokonalam zakupu orzed chwilka smile czyli wszystko jest mozliwe smile
      • edyta0 Re: Chlyę czoła ;) 23.11.10, 17:15
        ja dzisiaj lego w ramce nie widzialam
        • kroliczyca80 Re: Chlyę czoła ;) 23.11.10, 17:34
          Ja mam ekspres do kawybig_grin
          • edyta0 Re: Chlyę czoła ;) 23.11.10, 17:38
            ja mam dodatkowo gre na xboxa za 9 funtow a u nas kosztuje 160zl na allegro big_grin
            • jaroosi Re: Wielki szacun - jak to młodzi mówią :-) 23.11.10, 18:28
              Gratuluje i to serdecznie. Wczoraj nie miałam szczęścia, dzisiaj też 2 razy próbowałam "trafić" prezenty, ale niestety ..... Klikam i nic - wysprzedane :-p
              • aregiec Re: Wielki szacun - jak to młodzi mówią :-) 23.11.10, 22:08
                Mam Shameless big_grin Jutro poluje na bardziej interesujace mnie oferty smile
                • betimek Re: Wielki szacun - jak to młodzi mówią :-) 23.11.10, 22:21
                  A ja mam pytania do tych, którym się udało wink Czy to trzeba od razu po dodaniu do koszyka iść i płacić, żeby po promocyjnej cenie kupić? Czy w koszyku pojawia się cena promocyjna, czy regularna? Czy można mieć w koszyku coś jeszcze czy tylko tę jedną ustrzeloną rzecz?
                  Może głupie pytania, ale już się pogubiłam w tym wszystkim wink
                  • aregiec Re: Wielki szacun - jak to młodzi mówią :-) 23.11.10, 22:49
                    Trzeba kupić do 23.59 tego samego dnia bo inaczej ceny promocyjnej nie bedzie. Jak Ci sie uda kliknac to od razu pojawia Ci sie ta rzecz w koszyku razem z innymi ktore do tej pory miałaś. Widoczna jest cena regularna a troszkę nizej pod nią ta promocyjna. Dalej wiem tyle co Ty bo z zakupu kolekcji DVD Shameless rezygnuje (zreszta nie planowałam nawet tylko chcialam spróbować czy uda mi się coś ustrzelić smile )
                • malpa513 Re: Wielki szacun - jak to młodzi mówią :-) 24.11.10, 10:28
                  a mi się nie udało, za późno kliknęłam pewnie sad
          • kornnella Re: Chlyę czoła ;) 24.11.10, 11:44
            kroliczyca80 napisała:

> Ja mam ekspres do kawybig_grin

yyy ale on był za coś 300 funciaków. To jest dobra cena?
            • cielecinka Re: Chlyę czoła ;) 24.11.10, 11:56
              w ceneo ten sam model można znaleść od ok. 2600 do 3600.
              • kornnella Re: Chlyę czoła ;) 24.11.10, 14:44
                a to sie faktycznie opłacało smile
      • _diabolique_ Re: Chlyę czoła ;) 25.11.10, 15:57
        Mi udalo sie dzis kupic pieluchy (136 sztuk za 13 funtow surprised).
        Fascynuje mnie niezmiennie fakt: czemu w Polsce wszystko tyle kosztuje?!
    • bamosalaplaja Re: pomocy:-)! to prawdziwe perły? 24.11.10, 10:07

Powiedzcie mi ,proszę, co ja kupiłambig_grin Brać te perły za 50 funciaków czy też
      to będzie rzucanie pereł przed wieprze, bo ja baba ze wsiwink
      • bamosalaplaja Re: pomocy:-)! to prawdziwe perły? 24.11.10, 10:10
        z wrażenia o linku zapomniałam:
        www.amazon.co.uk/gp/product/B0016MLV7C
        • kroliczyca80 Re: pomocy:-)! to prawdziwe perły? 24.11.10, 15:55
          Ja bym nie brala, ale ja w ogole nie szaleję na punkcie biżuterii. A ekspresu jednak nie kupiłam, bo nie wiedzialam że o północy przepada promocyjna cenasad
          • dammma Re: pomocy:-)! to prawdziwe perły? 24.11.10, 16:05
            to jak kupujecie, aby się udało?- ja czekałam, aż odliczy czas do zmiany ceny-zmieniło i w tej sekundzie kliknęłam, aby kupić i przetwarzało godzinę, po czym dostałam komunikat-wygasło.
            Czy jak Wam już wskoczy po tej obniżonej cenie do koszyka, to do północy macie czas, aby dokończyć transakcję, czy od razu trzeba zakończyć cały proces kupna jak najszybciej.
            Napiszcie proszę-łopatologicznie smile
            • bamosalaplaja Re: pomocy:-)! to prawdziwe perły? 24.11.10, 18:08
              dobrze wszystko robisz, tez tak kupuję. Dzisiaj jakoś nędzne przeceny, tylko parę funtów
              na wiekszości produktów i widzę, że dość długo wiszą dostępne. Mam problem: brać
              pierły czy wisiorek z rubinamiwink Przydałaby mi się odrobina luksusu hehe
          • inneezz pytanie techniczne- wysyłka DHL 24.11.10, 16:20
            Zamawiałam sobie książki w amazonie uk w piątek,w poniedziałek zostały wysłane niemieckim DHL/niemiecką pocztą.Sprawdziłam na jakim etapie jest moja przesyłka i okazało się że dopiero została przyjęta przez DHLa - coś trochę długo stoi w miejscu i jej status od poniedziałku się nie zmienił.

Jakie są wasze doświadczenia z przesyłką z amazona przez DHL, jak długo czekaliście na przesyłkę i czy w Polsce dostarczał wam DHL czy nasza wspaniała poczta?
            • cielecinka Re: pytanie techniczne- wysyłka DHL 24.11.10, 16:25
              dostarcza DHL. Do mnie dzis przyszło zamówienie złożone 18 listopada. Średnio czekam około tygodnia.
              • inneezz Re: pytanie techniczne- wysyłka DHL 24.11.10, 16:29
                Dziękuję za szybką odpowiedź, zaczynałam się już martwić.Uspokoiłaś mnie.
                pozdrawiam inneezz
          • bamosalaplaja Re: pomocy:-)! to prawdziwe perły? 24.11.10, 18:13
            375 za ten ekspres to faktycznie okazja, jeśli i tak ktoś miał w planach jego zakup. Szkoda,
            że przepadł, ale dziś był zowu, to może jeszcze będzie.
    • kornnella Re: Amazon Black Friday - pytanie 24.11.10, 17:03
      Trafiłam lego giant box i sie waham czy brac
      • bamosalaplaja Re: Amazon Black Friday - pytanie 24.11.10, 18:10
        Bierz to Lego szczęściarosmile
        • dammma Re: Amazon Black Friday - pytanie 24.11.10, 18:28
          napiszcie mi jeszcze proszę, czy jak już wrzucę do koszyka po obniżonej cenie, to już mam zarezerwowany ten produkt i mogę dokończyć formalności później czy aby go kupić muszę przejść cały proces od razu, bo widzę, że Wam się udało coś taniej wrzucić i teraz się zastanawiacie czy go kupić. Poza tym z moim ang. kiepsko i wolałabym sobie wolno wszystko potem przejść cały etap zakupu.
          • bamosalaplaja Re: Amazon Black Friday - pytanie 24.11.10, 18:40
            musisz zdążyć z płatnością do 23:59. Tak jest napisane w ramce z lewej strony. Podejrzewam,
            że chodzi o ichni czas, a nie nasz, ale tego już nie jestem pewna, więc lepiej się wyrobić
            do naszej północy.
      • aregiec Re: Amazon Black Friday - pytanie 24.11.10, 18:16
        ja bym brała, jak Ci sie nie przydadza zawsze mozesz sprzedac komus znajomemu albo puscic na all z zyskiem wink
        • kornnella Re: Amazon Black Friday - pytanie 24.11.10, 18:22
          To dzięki za rady chyba wezme smile
          Małż jest na nie bo wg niego tematyczne lepsze
        • dammma Re: Amazon Black Friday - pytanie 24.11.10, 19:00
          czyli, jeśli dobrze zrozumiałam wystarczy, ze wrzucę do koszyka i do 24h mam czas czy kupować czy nie, tak?
          • bamosalaplaja Re: Amazon Black Friday - pytanie 24.11.10, 19:03
            taksmile
            • dammma Re: Amazon Black Friday - pytanie 24.11.10, 19:15
              dzięki-teraz tylko, żeby się udało wrzucić do tego koszyka-ehh
              • edyta0 moze ktos jest zainteresowany zakupem 24.11.10, 21:06
                www.amazon.co.uk/gp/product/B003WI4Z5S/ref=ord_cart_shr?ie=UTF8&m=A3P5ROKL5A1OLE za 49,99 funtow
                www.amazon.co.uk/gp/product/B000E5Q3OI/ref=ord_cart_shr?ie=UTF8&m=A3P5ROKL5A1OLE za 34,99 funtow
                • dammma Re: moze ktos jest zainteresowany zakupem 24.11.10, 22:27
                  mi się trafił filtr brita i pfotoshop elements 9- a chciałam coś innego sad
                  • edyta0 Re: moze ktos jest zainteresowany zakupem 24.11.10, 22:31
                    a mnie jeszcze hulajnoga i bramka i perfumy wink
                    • dammma Re: moze ktos jest zainteresowany zakupem 24.11.10, 22:47
                      a co chciałaś? smile
                      • edyta0 Re: moze ktos jest zainteresowany zakupem 24.11.10, 22:53
                        aparat, oczywiscie zartuje, ale ceny nie sa jakies powalajaco niskie mimo wszystko, trzeba bardzo uwazac
                        • annaparzonka Re: moze ktos jest zainteresowany zakupem 24.11.10, 23:27
                          Ja jeszcze nic nie kupilam ale tez nie ma rzeczy ktore az tak bardzo by mnie interesowaly, dzis chcialam dla meza zegarek i mimo ze baaardzo szybko kliknelam pokazalo Mi sie ze juz nie ma.... A co do cen to niektore maja beznadziejne w sensie lipna obnizka a niektore fajne.
                          • dammma Re: moze ktos jest zainteresowany zakupem 24.11.10, 23:33
                            nie ma też co brać na siłę, bo tańsze, jak chcieliśmy coś innego
                            • puenta1 Re: moze ktos jest zainteresowany zakupem 25.11.10, 08:51
                              Dziewczyny juz parę razy pojawiało się to pytanie. Ja dalej nie wiem kiedy trzeba klikać _gdy jeszcze jest odliczanie czy od razu po zakończeniu odliczania-proszę o informację
                              • dammma Re: moze ktos jest zainteresowany zakupem 25.11.10, 09:03
                                jak tylko skończy odliczanie-wyzeruje
                                • kroliczyca80 Re: moze ktos jest zainteresowany zakupem 25.11.10, 16:04
                                  Ale to może byc dwuznaczne. Chodzi o zakończenie PIERWSZEGO odliczania, bo gdy pojawia się button "wsadz do koszyka" to pojawia się tez drugie odliczanie, ale na nie nie zwracajcie uwagi, tylko klikajcie od razu w button. Inna rzecz, ze marne te przeceny się zrobiły i przedmioty na maksa nieciekaweuncertain
    • tzka Re: Amazon Black Friday - pytanie 26.11.10, 13:53
      Chcialam dzisiaj upolowac 1 rzecz. No i kliknela, po czym pojawil sie smieszny napis "czeka w kolejce", wtym momemcie przyszedl do mnie listonosz... Ale i tak po dosc dlugim przetwarzanu tej "kolejki", okazalo sie, ze jest "Sold Out!". sad
      To jest jakas sciema z tymi rewelacyjnymi atrakcjami. Fajnych rzeczy jest zaledwie kilka (jak dla mnie), ceny bardzo srednie. Spodziewalam sie czego lepszego, a tu naprawde nie ma sie czym zachwycac. Latwiej znalezc cos na Amazonie znacznie bardziej atrakcyjnego bez tego BF.
      • kornnella Re: Amazon Black Friday - pytanie 26.11.10, 14:08
        Listonosz nie miał wpływu na to przetwarzanie big_grin
        Tez tak miałam jak dla sportu klikałam. Wydaje mi sie ze jestes którastam w kolejce w tym momencie. Mi sie udało kupić Lego, fajnie wygladała ta kamera z Buzzem
        Ogólnie ceny raczej wysokie i większość rzeczy taka se jak dla mnie
        • tzka Re: Amazon Black Friday - pytanie 26.11.10, 14:20
          Wiem, ze listonosz nie mial wplywu. Ale niezly moment sobie wybral... wink
          Queue musiala byc straaasznie dluga.
          Mam podobne odczucia - takie se te oferty.
          Gratuluje LEGO. Rzeczywiwscie w tym przypadku bylo warto. Tez bym startowala, ale Duplo moje dzieciaki maja juz od groma.
          • kornnella Re: Amazon Black Friday - pytanie 26.11.10, 14:28
            te lego to akurat są małe
            www.amazon.co.uk/LEGO-LEGO%C2%AE-Giant-Box-4yrs/dp/B001UAK1AI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1290778028&sr=8-1
            Smieszą mnie przeceny z 95 funciaków na 89. Meeega okazja smile
            • tzka Re: Amazon Black Friday - pytanie 26.11.10, 14:39
              Cos mi sie popiorkowalo. Dzieki. Wlasnie zaczelam zalowac, ze nie kliknelam. wink
    • tzka Re: Amazon Black Friday - pytanie 26.11.10, 14:37
      Raczej dzis sie koncza. smile BF w UK zaczal sie w poniedzialek.
      • malpa513 barbie z kamerą 26.11.10, 17:44
        a mi sie udało upolować barbie za 30 funtów ale w sumie jej nie planowalam kupic i teraz nie wiem czy brac, zalezalo mi na kolejce najbardziej...
        • mamanatalki87 Re: barbie z kamerą 26.11.10, 17:47
          pO TYLE SAMO WYCHODZI TERAZ W REALU smile 140 ZŁ smile

• malpa513 Re: barbie z kamerą 26.11.10, 18:00
            to nawet taniej bo tu po doliczeniu vatu bedzie ok. 150 zł
            • jaroosi Re: barbie z kamerą 26.11.10, 18:34
              A ja właśnie trafiłam autko Little Tikes za 29,99. Do tego doliczą Vat. Doradźcie opłaca się??? Brać???
              • jaroosi Re: barbie z kamerą 26.11.10, 18:42
                Z wrażenia zapomniałam dodać link
                www.amazon.co.uk/gp/product/B00440D7PM/ref=ord_cart_shr?ie=UTF8&m=A3P5ROKL5A1OLE
                to jest na pedały, dla jakiego wieku, warto cenowo???
                Kurcze czaiłam się na prezent dla Taty, ale chyba już za duży :-p Brać dla dzieciaków?
              • malpa513 Re: barbie z kamerą 26.11.10, 18:51
                kurcze a ja na to polowałam
                • jaroosi Re: barbie z kamerą 26.11.10, 19:00
                  Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że warto. Przepraszam, że uprzedziłam smile Ja czaiłam się na wiertarkę, klucze z grzechotką...
                  • paliwodaj najwieksze wyprzedaze dopiero teraz 26.11.10, 19:33
                    z tego co od lat zaobserwowalam na amerykanskim amazonie, to dopiero po Black Friday amazon ma najlepsze okazje, ktore koncza sie gdziez 10 dni przed Swietami.
                    Jak dla mnie to w tym tygodniu nic szczegolnego nie widzialam: interesujacego czy w dobrej cenie
                  • malpa513 Re: barbie z kamerą 26.11.10, 19:37
                    to tak troche jest ze wczesniej nie planowalam kupowac tego autka ale jak je zobaczylam w dobrej cenie to nabralam ochoty, ale mysle ze twój smyk mały bedzie zadowolony z takiego autka
                    • kornnella Re: barbie z kamerą 26.11.10, 20:33
                      ALe to chyba nie jest jedna sztuka w ofercie ze sie tak przepraszacie smile

Z tego co kojarze to to jest fajniejsze, tzn dla większego dziecka podejdzie
                      www.amazon.co.uk/gp/product/B00000IS06/ref=s9_simh_gw_p21_d0_i4?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=13S6E4TF0681T49TQSK2&pf_rd_t=101&pf_rd_p=467128533&pf_rd_i=468294
                      • jaroosi Re: barbie z kamerą 26.11.10, 21:51
                        Ten który udało mi się zakupić tak samo jak zalinkowany jest dla dziecka w wieku od 18 miesięcy do 5 lat. Oba produkty są porównywalne. Ten, który zakupiłam, można potraktować jako wózek, bo ma uchwyt do pchania przez rodzica i podłogę, która można zdjąć i wówczas dziecko pracuje swoimi nóżkami.
                        Przepraszamy się pół żartem, bo wiadomo, że nikt do nikogo pretensji nie ma smile Kto pierwszy ten lepszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka