Dodaj do ulubionych

<Allegro>Program Ochrony Kupujących..??

12.12.10, 23:06
może któraś mnie oświeci jak to wygląda w praktyce?
Jutro czeka mnie wizyta na policji, wiem że sprzedawcy pod tym adresem nie ma ( nawet taki adres nie istnieje) konto zawieszone- negatywów jak mrówkówtongue_out
Koleś pojechał nieźle bo sprzedawał głównie zabawki, książki i konsole których pewnie na oczy nie wiedział.
Wiadomo wszystko się sypie, dziecko bez prezentu.
Obserwuj wątek
    • coronella Re: <Allegro>Program Ochrony Kupujących.. 13.12.10, 04:52
      Zabierz ze sobą wszystko, co masz odnośnie aukcji, wydruki przelewów, opis aukcji, korespondencję. Wszystko, co może potwierdzić Twoją wersję.
      Zrób sobie plan- od samego początku, typu: dnia ....zalicytowałam u allegrowicza o nicku... rzecz:.... , w aukcji o nr.... wystawionej dnia....... Jeśli wcześniej o coś pytałaś, napisz, że wcześniej korespondencyjnie spytałam o......
      Dnia... dokonałam przelewu z konta ...(twoje) na konto o nr..... należące do... (Dane, nawet jeśli sa fikcyjnie).....
      itd... dosłownie wszystko, co pamiętasz, wszystkie dane.
      Jesli czegoś nie pamiętasz- nie martw się.

Taki plan i materiały skrócą pobyt na policji.

Składa się zeznania i czeka na dalszy rozwój.

Ja już jestem po, koleś siedzi, oszukanych setki, trwa to chyba ze 3 lata, i nic, cisza, o pieniądzach dawno zapomniałam sadtylko na sprawy mnie wołają sad
      • a-e-p Re: <Allegro>Program Ochrony Kupujących.. 13.12.10, 11:42

coronella napisała:
        tylko na sprawy mnie wołają sad

Kiedys juz pisałam na forum, ze jesli sprawa toczy sie w bardzo odległym mieście mozecie napisac do sadu z prosba o przesłuchanie w miejscu zamieszkania, trzeba to tylko uwarunkowac (praca, dzieci, etc....) Ja byłam pare lat temu w ten sposób przesłuchiwana w sadzie (sprawa z Allegro) i na szczescie nie musiałam jechac jakies 300km...
      • helly.g Re: <Allegro>Program Ochrony Kupujących.. 13.12.10, 11:50
        Doczekać się pieniędzy w procesie karnym to marzenie. Aby odzyskać kasę, pewniej jest złożyć pozew w cywilnym. Gdy przedstawisz dowód transakcji i płatności i to opiszesz, może dostać tzw. nakaz zapłaty i z tym wysyłasz wniosek do komornika. Nie musisz czekać na wyrok w karnym. Parę miesięcy komornik ściągał z "mojego" złodzieja, ale i tak miałam szczęście, że ściągnął, bo coś tam złodziej chyba zarabiał. A procesem karnym się nie interesowałam wcale, bo nie mam na to czasu.
        • pasik Re: <Allegro>Program Ochrony Kupujących.. 13.12.10, 20:09
          Podzwoniłam po komisariatach, dowiedziałam sie czego chciałam.
          Odwiedziłam nasz komisariat- super policjanci ( jeden w sweterku w paski , drugi w kratkę)
          złożyłam zeznania, opisałam jak doradziłaś.
          I jakimś cudem dostałam już numer sprawy czyli moge działać dalej z Allegro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka