Dodaj do ulubionych

Justynka i Tomek

10.01.11, 14:11
Ma ktoś? Słuchał ktoś? Warte kupienia? Ja dotychczas słyszałam tylko "Taniec połamaniec" i brzmi nieźle, a na pewno najlepiej ze wszystkich piosenek na Mini Mini. Najkoszmarniejszy jest ten zielony gumiś z piwnymi cycami i gołą d..., pisałam nawet do minimini, że to się nie nadaje dla dzieci, ale bez odzewu sad Więc szukam czegoś fajnego do tańczenia, słuchania i zastanawiam się nad tą Justynką z Tomkiem...
Obserwuj wątek
    • gavagai1 Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 14:36
      Justyny i Tomka nie znam, za to polecam całą serię Misia i Margolcismile
      Do tańczenia i posłuchania, piosenkki na każdą okazję w roku; o pogodzie, zwierzętach, świętach różnorakich, o nauce higieny etc.
    • agazagie Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 15:11
      O nie... Gumiś jest ekstra. Syn go uwielbia. Natomiast na sam widok Holly Dolly dostaje spazmów i trudno go uspokoić.
      • memphis90 Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 15:37
        Cóz, jeśli Was kręci umcyk-umcyk rodem z Manieczek, to ok...
        • anettchen2306 Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 16:15
          ... chodzi ci o tego Miska-Gumiska?
          www.youtube.com/watch?v=BLTWTKpP7g0
          albo to:
          www.youtube.com/watch?v=_VcJnDSHmt8
          ... u nas od 2 lat to nieprzerwanie HIT! Z gustem 2-3 latka i tak nie podyskutujesz ...
          Mojemu 11-latkowi tez sie podoba wink Widze, ze teraz dotarla zielona inwazja do Polski smile
          Plytke Disco Mini mam (dwuplytkowy ablum), niestety w wersji niemieckiej, mloda i tak zachwycona (niemiecka wersja tanca-polamanca tez jest). Dzieci lubia proste, nieskomplikowane piosenki, wlasnie z cyklu "umcyk-umcyk", z latwa linia melodyczna, z latwym rytmem ... Mis i Margolcia mojej trzylatki nie kreca, za trudne, czesto recytowane piosenki ... Za dlugi tekst ...
          • memphis90 Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 16:36
            O tego... Nie znoszę!

Z gustem 2-3 latka i tak nie podyskutu
            > jesz ...
            Jak to nie- póki co to ja mam pilota big_grin Ja wiem, że dla dzieci ma być prosto, ale niech rytm (umca-umca-umca-umca...) nie dominuje nad wszystkim innym, niech będzie przede wszystkim ta linia melodyczna, niech będzie śpiew (śpiew, nie komputerowo zmieniony głos z akcentem jak ze Stadionu Dziesięciolecia), niech się gust jakiś w tym dzieciaku kształtuje! Dlatego pytam o JiT, bo to jakoś brzmiało (a gość podobno w Virgin grał, jak mnie uświadomiła siostra-nastolatka big_grin)...
            • mgd3 Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 16:59
              E tam... Gust kształtuje uncertain
              Raz włączyliśmy przez przypadek tego durnego zielonego miśka (piosenkę o smoczku) i mała w życiu na nic innego tak nie reagowała. Ma dopiero półtora roku, różne piosenki 'kocha', ale od tygodnia jest tylko 'smocek smocek' 'miiiiś taaancy' i jęczenie 'jesce raz jesce raz'. Mogłaby całymi dniami to oglądać - wytłumaczenie po 3 razie że miś się zmęczył i pójdziemy robić coś innego to nie lada sztuka. Tańczy, próbuje śpiewać. Zupełnie nie pojmuję co w tej piosence jest uncertain Oczy wlepione w monitor i uśmiech dookoła głowy. Na nic dotychczas moje dziecko tak nie reagowało.
              • anettchen2306 Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 17:27
                Dokladnie! Dokladnie taka sama byla reakcja mojej najmlodszej pociechy mniej wiecej w tym samym wtedy wieku ... Wszystko inne (bardziej "ksztalcace" bylo nagle "beeee". I taka sama reakcje zaobserwowaly wszystkie znajome mamy z okolicy, hipnoza zbiorowa czy co?
                Tylko, ze u nas misiek byl wszechobecny w mediach: przed prawie kazdym programem dzieciecym GUMIS, w radiu w samochodzie GUMIS, w brzeczacych na okolo komorkach - GUMIS!
                A juz najwiekszym hitem bylo "radyjko", ktore starszak przywlokl z jakiegos mc donaldsa czy podobnegoz przybytku: w "radyjku" byla tylko jedna pioseneczka spaczajaca gust, wlasnie z Gumiskiem smile) Wystarczylo nacisnac guzik i ... mloda byla wniebowzieta. Ale po 3 dniach wyjelam baterie ... Balam sie wlaczyc ekspres do kawy w obawie, ze uslysze zachrypnietego zielonego stwora smile))

Moja zanosila sie najwiekszym smiechem (myslalam, ze mi dziecko zadusi sie ze smiechu) ogladajac takie "badziewie" z tata:
                www.youtube.com/watch?v=zBbMAJgBymA

Nic innego nie wywolalo nigdy tak wielkiego wybuchu smiechu i entuzjazmu wink
                • memphis90 Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 22:01
                  Eeee, to moja woli "In the jungle" w wykonaniu psa i hipopotama. A tańczy bosko- "taniec połamaniec" to chyba najlepsze określenie tego, co wyprawia big_grin
    • pyzateszczescie Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 16:01
      Poszukaj "Dzikie Wróżĸi" na You Tube w wykonaniu Ani Brody, może Ci się spodoba.

• memphis90 Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 16:49
      A wiecie, co wymiata...?
      www.youtube.com/watch?v=EpgXFcNXjBs
      www.youtube.com/watch?v=E2iDlGCTPvY&feature=relatedbig_grin
      Ech, żałuję, że nie można piosenek z Pana Kleksa kupić sad
      • memphis90 Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 16:54
        O, i jeszcze to:
        www.youtube.com/watch?v=oX-qDh5opAM
        www.youtube.com/watch?v=jcgYOhA2kHo
        Czemu teraz tak się nie gra? Buuu... [Nostalgia]
        • neptunka Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 16:58
          O dwóch takich - też można kupić w sieci
          albo ściągnąc mp3 smile i zgrać dzieciom na płytkę
        • anettchen2306 Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 17:30
          ... moj starszy syn jako kilkulatek tych "wilkow" bal sie niesamowicie! Ogladajac na video musialam "przeskakiwac" te scene, bo chowal sie pod stolem i za nic w swiecie nie chcial ani sluchac, ani patrzec ...
          • neptunka Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 17:31
            mój 5latek uwielbia zwłąszcza Akademię Pana Kleksa, wilków się nie boi, bo wyjaśniliśmy, ze to tylko bajka, przebrani dorośli
      • neptunka jak to nie można? 10.01.11, 16:55
        ja mam 3 płyty z piosenkami, z 3 kolejnych części Pana Kleksa
        • neptunka o, choćby tu 10.01.11, 16:56
          allegro.pl/akademia-pana-kleksa-podroze-pan-kleks-3cd-i1394055798.html
          • memphis90 Re: o, choćby tu 10.01.11, 22:03
            O! Muszę kupić, jak nadmiar kasy będzie. Teraz się szarpnęłam na bajki-grajki, muszę zapłacić za przedszkole, opiekunkę, samochód i parę innych rzeczy sad

Ale przypomniałam sobie, że gdzieś Lady Pank miałam, tylko już nie pamiętam- kasetę czy płytę. Muszę poszukać!
    • mamaigiiemilki Re: Justynka i Tomek 10.01.11, 22:24
      mi też sie ta piosenka podobawink
      a jeżeli chodzi o mini mini, to u nas hitem jest płyta "Nie wiem kto?", polecamsmileukochany prezent od Mikołajasmile
      • tymianek21 Re: Justynka i Tomek 11.01.11, 08:32
        Linkuję ci kilka płyt które u nas są hitem od lat i u naszych znajomych też:
        The best kids ever- tu masz kilka plyt z wzystkimi przebojami z naszych lat-piosenki Gawędy, Fasolek, z Pana Kleksa, Misia i Margolci- drogi zakup ale to dlatego ze masz aż 4 CD
        www.empik.com/the-best-kids-ever-various-artists,prod1040117,muzyka-p
        Tu masz wiersze Tuwima i Brzechwy jako piosenki
        www.empik.com/rozspiewane-bajki-brzechwy-i-tuwima-various-artists,prod4870056,muzyka-p
        Miś i Margolcia-hit od lat wielu lat. Odziedziczyłam kasety po synkach mojej siostry. Teraz na CD. Ale nie wiem ile ma twoje dziecko a to raczej maksymalnie do 4 lat (wg. mnie)
        merlin.pl/Mis-i-Margolcia/browse/search.html?phrase=Mi%B6+i+Margolcia§ion=&place=0+simple&offershock&sort=rank&x=28&y=7&page=1
        Tu piosenki z Akademii
        merlin.pl/Akademia-Pana-Kleksa_Piotr-Fronczewski-Zespol-dzieciecy-Akademia-Pana-Kleksa/browse/product/4,263400.html
        Nie wiem kto-super rockendrolowa nuta dla maluchow
        merlin.pl/Nie-Wiem-Kto_Nie-Wiem-Kto/browse/product/4,807757.html
      • memphis90 Re: Justynka i Tomek 11.01.11, 09:24
        Niom, ale "Szybko" wywołuje we mnie poczucie winy... A jeszcze nie wróciłam do pracy- co będzie, jak naprawdę zaczniemy się spieszyć...?
        • tymianek21 Re: Justynka i Tomek 11.01.11, 09:37
          Tu jest teledysk- u nas "chodziło" to po kilkanaście razy.
          www.youtube.com/watch?v=Pq776s4RJBA
          Napisała to chyba z 30 lat temu D. Wawiłow- jeśli wtedy maluchy ciagle słyszały od rodziców "szybko, szybko" to co dopiero słyszą dzisiejsze dzieci?
          My też nie słuchamy piosenek takich jak Bebe Lilly itp. Sami nie słuchamy piosenek w stylu Dody to dlaczego mamy je puszczać naszemu dziecku?
          Polecam ci jeszcze:
          merlin.pl/Rymowane-zabawianki-masazyki-i-kolysanki_praca-zbiorowa/browse/product/1,605107.html
          Do książki dołączona jest płyta z piosenkami. U nas hit wielu miesięcy. Mamy jeszcze 1 częćś-ale widzęże jest trudno dostępna.
          Tu można zajrzeć do srodka tej książki ( kartkuj on line)i odsłuchać
          www.bajarka.pl/prod_14499_Rymowane_zabawianki_masazyki_i_kolysanki_%2B_plyta_CD_gratis.html
          • tymianek21 Re: Justynka i Tomek 11.01.11, 10:05
            Wlaśnie sobie posłuchałam na nowo piosenek z tych zabawianek i masażyków i aż się rozczuliłam -dawno tego nie słuchaliśmy bo ciągle leci coś innego. To są piosenki w których pokazuje się to o czym śpiewa piosenkarz. Swietnie się nadają do gimnastyki ( u mojego syna w przedszkolu pan śpiewał właśnie piosenki z tych książeczek a dzieci naśladowały to o czym on spiewał). Synek bardzo lubił też te wolne piosenki na masażyki- kładł się a my go masowaliśmy wg. słów z piosenki
            Tu 1 część:
            www.bajarka.pl/prod_31435__Rymowana_gimnastyka_dla_smyka_%2B_CD_gratis.html
    • imogen0 Re: Justynka i Tomek 11.01.11, 10:32
      Też jestem za kształtowaniem gustu muzycznego od początku,moja półtoraroczna słucha na razie Misia i Margolci....My z mężem nie słuchamy sieczki i dzieciom jej nie włączamy...
      Starszy syn-nastolatek ma świetny gust,sam poszukuje,szpera w naszych płytach a tam umpa-umpa nie znajduje.Jego koledzy wychowani na Ich Troje-dziś tylko viva...Dzieci słuchają tego co my dorośli im podsuniemy,chłoną to czego słuchamy w domu...
      Pozdrawiam.
      • tymianek21 Re: Justynka i Tomek 11.01.11, 11:17
        To tu jeszcze jeden kawalek- uwaga! Teleportuje na Jamajkę!
        www.youtube.com/watch?v=7iVqFtUrZIw
        W ramach oszczędności mozna słuchać radia internetowego np. Baby na miastomuzyki
        www.miastomuzyki.pl/radio,43,baby
        lub radio żyrafa
        fm.tuba.pl/stacja-radiowa/%25C5%25BByrafa
        Problemem jest to ze nie mozna tu puścić np. 10 razy tej samej piosenki!(na szczęście dla nas) Ale często sie powtarzają. Gorąco polecam. I piosenki z bajek-grajek, ale te już masz
    • figa33 Re: Justynka i Tomek 11.01.11, 11:19
      U mojej 1,5 rocznej córki Taniec połamaniec też absolutnie rządzi ! Odkryłam to niedawno przypadkiem, kiedy zaczęła podrygiwać sama a potem za każdym razem jak słyszy tą piosenkę, krzyczy do nas "tańczymy, tańczymy" i każe się brać na ręce i szaleć.
      Podobnie jest niestety z tym głupim zielonym miśkiem ... Coś w nich musi być, bo słyszałam że większość dzieci za nimi przepada.
      Wracając do justynki i Tomka, ja płytę mam, ale na razie nie słuchałyśmy całosci bo córka chce tylko jedną piosenkę w kółko.
      Na Mini mini leci też "Nie wiem Kto" z piosenką "szybko" - to też bardzo lubi i z tego co słuchałam kawałki na merlinie to może być też całkiem fajna płyta, może jeszcze nie dla mojej córki teraz, ale za niebawem na pewno smile
    • ponponka1 Re: Justynka i Tomek 11.01.11, 12:42
      Moja mala rusza w tany ze mna i pokazuje w takt Arki Noego - taki duzy, taki maly...
      Lokomotywa, stray niedzwiedz....piosenki pokazywanki smile

Choc hitem jest piosenka z Emila z Lønnebergi smile Ciagle wola - mimi, mimi...
      www.youtube.com/watch?v=ap10T00_sOE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka