Dodaj do ulubionych

Haba gra Ogród Obstgarten

26.01.11, 14:36
Jest to chyba najbardziej znana gra Haby, która ma kilka wersji. Jest wersja planszowa - klasyczna 4170
https://www.toysland.pl/image.php?c/1/w/300/h/300/woh/0/m/1/wp/3/po/0.1/data/offer/1/00002406/4651/TGcFjkEAjKFYXWafgGhk.jpg
i jest też m.in wersja 4460

https://www.babyvip.pl/image_func.php?img=gfx/663444a630100dcd0358054db9549037.jpg&maxwidth=350&lang=pl

Zastanawiam się czy ktoś może porównać te dwie gry. Moja córka widziała tę trójwymiarową i chce taką (bo jest figurka kruka i drzewko) a mi się bardziej podoba wersja klasyczna, planszowa (mimo, że dwa razy droższa). Gralismy już w tę mniejszą z krukiem, według mnie jest średnio zajmująca - znam fajniejsze gry Haby, ale córce bardzo się podoba. Zastanawiam się czy ta planszowa wersja jest ciekawsza. Czy ktoś ma może porównanie?
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Haba gra Ogród Obstgarten 26.01.11, 14:39
      Mielismy ta gre w jeszcze innej wersji (w takiej malutkiej blaszanej puszeczce). Dla moich dzieci i dla mnie gra byla mega nudna. One sa wszystkie podobne. Ladnie wykonane (tez mi sie to podobalo), ale nudne niestety. Nie rozumiem zupelnie, czemu ta gra cieszy sie takim powodzeniem. Ja bym kupila jej tansza wersje, jesli corce sie ona podoba, bo watpie, zeby w nia dlugo pograla.
      • zebraw-paski Re: Haba gra Ogród Obstgarten 27.01.11, 08:09
        Podoba mi się to, że jest to gra kooperacyjna, gramy przeciwko krukowi (w większości gier, które mamy wygrywa jedna osoba). Np. na amazonie niemieckim ma rzeczywiście same rewelacyjne opinie. Ja mam jeszcze młodszego synka, więc gra byłaby również dla niego. Ale rzeczywiście skłaniam się ku mniejszemu ogrodowi, przede wszystkim bardzo podoba się córce a poza tym jest połowę tańsza smile A jakie gry Haby się u Was sprawdziły?
    • aga_sama Re: Haba gra Ogród Obstgarten 27.01.11, 15:39
      AAAAAAAAAAA
      pamiętam taką grę z dzieciństwa
      Tylko były 4 drzewka i kręciło się takim kółkiem, które pokazywało ile jabłek można ściągnąć
      Czy to ta gra?
      • nieaga Re: Haba gra Ogród Obstgarten 28.01.11, 08:05
        u nas uwielbiamy zabawę w piramidę zwierząt

www.amko.com.pl/piramida-zwierzat-4l-haba-cat-1004-id-1360.aspx
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka