Dodaj do ulubionych

do posiadaczek suszarek -pilne!!!!

08.02.11, 22:32
mam bardzo pilne pytanie do posiadaczek suszarek kondensacyjneych. jakoze wynikł
niespodziewany remont mojej lazienki smile moge wygospodarowac miejsce na suszarke. a
pytanie techniczne- czy do suszarki trzeba wykonac taka sama instalace woda/odpływ jak
do pralki???/ nie mam zadnego eksperta pod ręką od suszarek a decyzja musi byc
podjeta do rana wink
z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • kanna Re: do posiadaczek suszarek -pilne!!!! 08.02.11, 22:36
      Suszarkę podłącza sie tylko do pradu. Może więc stac np. w salonie wink

Mozna zrobic odpływ wody na stałe, ale jest tez po prostu zbiornik, gdzie się wyparowana woda zbiera i sie go opróżnia.

Kocham suszarke, kazdemu polecam smile Przestałam uzywac żelazka od kiedy ja mamy.
    • kr.kr Re: do posiadaczek suszarek -pilne!!!! 08.02.11, 22:38
      zadnej wody!
      tylko prad!

a ja sie podlacze skoro tu posiadaczki zagladaja:
      uzywacie chusteczek zapachowych? jakich? warto? czy szkoda kasy?
    • afroddytta Re: do posiadaczek suszarek -pilne!!!! 08.02.11, 22:38
      Niby mam nie kondensacyjną, ale po prostu mąż wstawił i podłączył.Tam chyba się wody nie podłącza tylko prąd, a kondensacyjna podobno różni się tylko tym, że po suszeniu zamiast nawilżonego mieszkania otrzymujesz pojemniczek z wodą destylowaną (np. do żelazka) smile
      Nie dam sobie ręki obciąć, ale ja tam o żadnej instalacji nie słyszałam jak mieliśmy kupować swoją.
      • afroddytta chusteczki 08.02.11, 22:41
        Moja teściowa używa suszarki od wieeelu lat i mówi, że albo do prania dodaje płyn do zmiękczania (np. lenor), albo chusteczkę do suszarki, nie ma potrzeby używania oby rzeczy jednocześnie. Co do chusteczek to używała takich amerykańskich. Z polskich to widziałam w Lidlu, ale sama na razie nie używałam żadnych.
    • beata_17 Re: do posiadaczek suszarek -pilne!!!! 08.02.11, 22:38
      do suszarki kondensacyjnej potrzebujesz tylko gniazdo zasilajace, woda z suszenia zbiera sie w zbiorniku i jak jest pelny wyjmujesz i wylewasz
      • patatajowa Re: do posiadaczek suszarek -pilne!!!! 08.02.11, 22:49
        dzieki wielkie za tak szybki odzew smile
        niedawno pytałam tu na forum o pralko-suszarke i stad chyba taki mały zamęt mi sie zrobił ze trzeba wode podłanczac do szuszarki wink
        teraz juz wiem ze pralko suszarka pobiera wode w cylku suszenia i stad chyba ta moja pomyłka smile
        • joxanna Re: do posiadaczek suszarek -pilne!!!! 08.02.11, 22:56
          są dwa rodzaje suszarek: kondensacyjne i wywiewowe. Kondensacyjne zbierają wodę w zbiorniczku i nie potrzebują odpływu, a wywiewowe - nie wiem co robią. Wywiewają tę wodę? W każdym razie potrzebują odpływ. Zwróć na to uwagę kupując, bo wywiewowe są dużo tańsze.
        • donkaczka Re: do posiadaczek suszarek -pilne!!!! 08.02.11, 23:35
          pomerdalo ci sie, pralko-suszarka zuzywa wode do suszenia, ze wzgledu na konstrukcje, ale wode ma i tak podlaczona bo to i pralka

co do podlaczen - mozesz pokombinowac z odplywem, ja mam zamontowana gumowa rurke do odplywu i nie musze wody z pojemnika wylewac, idzie prosto do instalacji
    • majarzeszow Re: do posiadaczek suszarek -pilne!!!! 09.02.11, 07:48
      patatajowa, jako ty z Rzeszowa, to zapraszam cie do obejrzenia mojej suszarki smile

wlotu nie trzeba, jak dziewczyny mowily, bo jest taki duzy zbiornik i w nim sie zbiera woda z suszonych ciuchow. po kazdym suszeniu zbiornik oprozniasz.
      u mnie suszarka stoi na pralce i to bardzo wygodne jest. napsiz na priva swoj numer telefonu, to ci posle mmsa, akurat mam w telefonie zdjecie.
      suszarke uzytkuje od 2 meisiecy i nie oddalalbym jej za skarby swiata smile))
      • afroddytta Re: do posiadaczek suszarek -pilne!!!! 09.02.11, 09:41
        Ja mam niekondensacyjną i tam woda z suszenia jest po prostu uwalniana w postaci pary wodnej. U mnie nie jest to problem, bo mam duży dom i suszarka stoi przy schodach więc para idzie na cały dom i w ogóle się tego nie czuje.Suszarkę używali wcześniej teściowie w mieszkaniu i u nich po suszeniu w całym mieszkaniu była lekka sauna, dlatego teraz kupili sobie kondensacyjną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka