Dodaj do ulubionych

Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunęła zn

15.02.11, 09:22
Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunęła znacząco w dół? Bo ja mam takie wrażenie. Nadal nic nie mam przeciw cienkim materiałom ale to, że po pierwszym założeniu odlatują cekiny i bluzka jest po haczona to dla mnie nowość u tej firmy. Szkoda bo wzornictwo super.
Obserwuj wątek
    • donkaczka Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 09:32
      generalnie jakosc zjechala przez ostatnich kilka lat
      pierwsze zakupy robilam kilka lat temu i nie mialam zastrzezen, z roku na rok coraz wiecej, w zasadzie przestalam juz gapa kupowac, przerzucilam sie na gymboree
      • kropkacom Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 11:31
        Gymboree sprawia wrażenie przesłodzonego. Chociaż coś bym wybrała z nowej kolekcji.
        • pitu_finka Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 13:23
          Ja już w Gapie nic nie kupię, ostatnio to chyba HM ma lepsza jakość. Szkoda zachodu, szczególnie że kupując z Pl trzeba się nagimnastykować i wziąć pod uwagę ryzyko cła (co mi sie raz zdarzyło).
          • kachho Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 13:38
            niestety przejechalam się juz na trzeciej mojej bluzce sad bawełna się mechaci strasznie, dla dzieci raczej lepsza jakość , kupuję dla mojej dwójki i jest ok.
        • donkaczka Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 13:36
          tez tak kiedys sadzilam, bo kupowalam dla corek
          ale odkad mam syna, przyjrzalam sie dokladniej i przepadlam, chlopiece ubrania sa genialne, choc mi nie kazda kolekcja pasuje, a w dziewczecych okazalo sie, ze mozna swietne rzeczy wybrac, ja sie musze hamowac niezle
          no i gymbucksy daja duze znizki
          i szukam na ebayu dawniejszych kolekcji, niektore rzeczy sa swietne, szczypiorkowo zielone sztruksy dla trzylatki sa jej ulubionymi
          i bielizna asolutnie genialna i chlopieca i dziewczeca
          ja jestem fanka, a latwiej mi o tyle, ze kupowanie zestawow w jednym sklepie pasuje mi czasowo i nie mam pokusy szperac gdzie indziej
          • pitu_finka Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 13:57
            A ja jestem fanką Bodena, ich jakość mnie absolutnie powala. Oczywiście czekam na akcje typu 25% na całość na początku sezonu i obkupuję dzieci na wyprzedażach. Wtedy ceny są trochę bardziej do zniesienia. Dużym plusem jest też łatwość robienia zakupów w Bodenie z Polski oraz niskie koszty orzesyłki.

Z Gymboree jeszcze nic nie kupiłam, muszę kiedyś spróbować.
            • donkaczka Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 14:53
              boden jest ok, ale ja mam trojke dzieci do ubrania i nawet po znizkach za drogo ich rzeczy wychodza, a wtedy wybor rozmiarow zazwyczaj marny
              kolekcje sa tez troche waskie, pod tym wzgledem amerykanie jednak przoduja, co miesiac nowa jedna dwie kolekcje i w kazdej 50-60 rzeczy do wyboru, a z uzbieranych gymbucksow tez sa dobre znizki, mi ubranko wychodzi srednio 8-10 euro ze wszystkimi oplatami, a kazda paczke w de musze oclic, wiec i tak sie oplaca
              • pitu_finka Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 16:40
                A kupujesz bezpośrednio na siebie? Nie wiesz czy i do Polski wysyłają? Może też spróbuję, jakoś nie przyglądałam się nigdy kolekcji chłopięcej a skoro mówisz że fajnawink
                • donkaczka Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 18:25
                  nie, do polski niestety nie, ja w niemczech mieszkam i tu przysylaja
                  ubranka dla chlopcow bajeczne, oni wszystkie ubranka maja z naszywanymi wzorami, malo co jest nadrukowane i naprawde swietnie to wyglada
                  i trzymaja sie super mimo prania i odplamiania, a moj dwulatek jest fanem pomidorow i mandarynek, wiec wiecznie sie czyms super zaplami
                  teraz jest swietna kolekcja yacht, z tej kupilam chyba polowe koszulek, spodenki pasujace ze dwie pary i jakies dlugie i naprawde mozna swietne zestawy robic
                  w zimie byla super z dinozaurami i strazacka, kolejne mi slabiej podeszly
                  na poczatku mnie ceny odstraszaly, ale akurat chlopiece im sie wolniej sprzedaja i do przecen docieraja prawie wszystkie rozmiary, za bardzo przyzwoite pieniadze wtedy mozna sie obkupic
          • pe-likanek Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 18:27
            donkaczka napisała:

> tez tak kiedys sadzilam, bo kupowalam dla corek
            > ale odkad mam syna, przyjrzalam sie dokladniej i przepadlam, chlopiece ubrania
            > sa genialne, choc mi nie kazda kolekcja pasuje, a w dziewczecych okazalo sie, z
            > e mozna swietne rzeczy wybrac, ja sie musze hamowac niezle
            > no i gymbucksy daja duze znizki
            > i szukam na ebayu dawniejszych kolekcji, niektore rzeczy sa swietne, szczypiork
            > owo zielone sztruksy dla trzylatki sa jej ulubionymi
            > i bielizna asolutnie genialna i chlopieca i dziewczeca
            > ja jestem fanka, a latwiej mi o tyle, ze kupowanie zestawow w jednym sklepie pa
            > suje mi czasowo i nie mam pokusy szperac gdzie indziej

A jak dzialają te gymbucksy?
            Nie masz chcialabys przepadkiem odsprzedac jakichs ubranek gymboree po corce. Poszukuje rozmiaru 98 i 104?
            • donkaczka Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 18:41
              gymbucksy sie zbiera w dluzszych okresach - chyba 2 miesiace, potem jest jakis okres okolo tygodnia-10 dni, kiedy je sie wydaje
              za kazde 50 wydane dostajesz 25, zbierasz kody ktore przychodza z zamowieniami
              potem jak jest okres wydawania, to placisz gymbucksami - masz w ten sposob 50% znizki, bo za kazde 50 mozesz zaplacisz 25 gymbucksow
              wiec ja robie zamowienia z wyprzedazy, czasem cos z nowej kolekcji i zbieram, teraz do 7 kwietnia, zawsze cos sie uciula smile nauczylam sie tez robic koszyk wczesniej i klikac "wyslij" jak tylko sie promocja zaczyna, bo znikaja fajne rzeczy blyskawicznie

niestety, mam na stanie 3 latke i 4latke, wiec te rozmiary conajmniej rok nam jeszcze posluza
              ale na ebayu mozna duzo znalezc, i nowych i uzywanych, w super stanie, oni maja swira na ubranka dzieci, nawet forum o nich jest big_grin i nigdy nie kupilam niczego przechodzonego, wszystko wyglada jak dwa razy zalozone
              • pitu_finka Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 18:58
                No to szkoda że do Pl nie wysyłają bo tak to zostają mi tylko pośrednicy, czyli żadnego zbieranie bonusów. Odpuszczę sobie niestetysad A ta kolekcja yacht rzeczywiście jest bajeczna.
                • donkaczka Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 19:45
                  a shipsmart i jemu podobne? za przesylke do pl biora pewnie mniej niz gymboree za granice, bo gymboree liczy od wartosci paczki i za wieksze zakupy po 70 dolcow placilam..
                • fiorentina-due Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 15.02.11, 21:01
                  A czy możesz dać znać, kiedy w Bodenie będzie 25% off? Bo w preview (podobno pod koniec tygodnia - wg. informacji z forum angielskiego - ma być kolekcja letnia) jest tylko 20%.
                  • pitu_finka Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 16.02.11, 08:27
                    To i tak nie jest źle, w preview kolekcji wiosennej było tylko 10%. Ja dostaję na bieżąco maile więc jak coś przyjdzie to dam znać. Jesienią w pewnym momencie było 25% na całość, a potem jeszcze po 30% na poszczególne rzeczy, np na bluzki.

A jeśli chodzi o Gymboree to spróbuję z pośrednictwem (skoro przesyłka i tak taka droga), zobaczymy czy się wkręcęwink
                    • pitu_finka Donkaczka 16.02.11, 08:30
                      A jakie wymiary ma Twój syn (wydaje mi się że jest tylko ciut starszy od mojego) i jakie rozmiary mu kupujesz? A Twoja starsza córa (wymiary mnie interesują i rozmiar dla niej nabywany). Dziękuję, taka informacja to będzie dla mnie ogromna pomoc.
                      • donkaczka Re: Donkaczka 16.02.11, 11:25
                        rozmiarowka w gymboree jest dosc dobra, moj syn jest dosc maly, styczen 09, wiec dwa lata, ma 87 cm i 13 kilo, nosi teraz 18-24, 2 lata jest na niego ciut przyduze, ale tez nosi, nogawki mu podwijam

corki maja 3l i 4 miesiace, 95cm 15 kilo, 4l 6m - 106 cm i 18 kilo, nosza:

z baby: na 3 lata sa na trzylatke akurat, zwlaszcza spodnie, na 4 lata sa ok, spodnie przydlugie ale bluzki spoko, na 4,5 latke mam 4 lata i sa ok, na 5 lat sporo za dlugie spodnie, bluzki spoko, dlugawe tylko

z kids: nosza xs, rajstopy na 4,5 latke juz za male, sukienki ok, bluzki tez, na 3 latke sukienki dobre, reszta za duza - swetry itp

reasumujac, rozmiarowka na przecietne dziecko prawidlowa smile
                        • pitu_finka Re: Donkaczka 16.02.11, 13:19
                          Dzięki za wyczerpująca odpowiedź. Moja córka jak Twoja starsza, a synek ciut większy więc kupię 2T.
              • pe-likanek Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 16.02.11, 09:34
                donkaczka napisała:

A o ktorym ebay mowisz, com czy de?
                • donkaczka Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 16.02.11, 11:13
                  com
                  • pe-likanek Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 16.02.11, 20:38
                    donkaczka napisała:

Mozesz powiedziec jeszcze o rozmiarowce spodni. Wystepuja w trzech rozmiarach, np 3, 3S, 3P.
                    Moja córka jest wysoka i szczupła, to który mam dla niej wybrać?
                    • donkaczka Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 16.02.11, 20:43
                      s to slim, p to plus, ale moje dzieci nosza regular, wiec nie wiem jak sie maja te rozmiary
                      na stronie gymboree zobacz, przy ubraniach jest zawsze size chart, wiem ze sa inaczej skrojone troche i tyle
                      • pe-likanek Re: Nie sadzicie, że jakość bluzek Gap się obsunę 18.02.11, 10:15
                        donkaczka napisała:

> s to slim, p to plus, ale moje dzieci nosza regular, wiec nie wiem jak sie maja
                        > te rozmiary
                        > na stronie gymboree zobacz, przy ubraniach jest zawsze size chart, wiem ze sa i
                        > naczej skrojone troche i tyle
                        Dzieki.
                        I mam jeszcze pare pytan. mam mozliwosc zamowic ubranka do Fancji lub Norwegii, jestem na etapie sprawdzenia ile bedzie kosztowalo cło. O zgrozo!
                        Natomiast zrobilam symulacje zakupu do Norwegii i wyszlo, ze wysylka bedzie kosztowala 20$. Pamietam, ze pisalas, ze Gymboree robi wycene przesylki i placilas nawet 70$? W ktorym momencie to nastepuje, podczas skladania zamowienia, czy pozniej moga cos doliczyc?

Przejrzalam ebay. Duzo tego jest, ale malo kto wysyla do Europy.Odnioslam wrazenie, ze wysylaja przede wszystkim handlowcy uzywkami, moze sie myle? A jak juz znalazlam duzo ubranek w potrzebnym mi rozmiarze, to sprzedawca zyczy sobie 30$ za przesylke. To chyba duzo? Czy to standart? Ale wtedy sie zupelnie nie oplaca kupowac uzywanych ubranek, bo za te cenę mozna kupic na wyprzedazy nowe.
                        Wybacz, ze tak draze, ale napalilam sie na te ubranka, no i kombinuje jak by tu kupic wszystko co chce nie wydajac przy tym fortuny smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka