Dodaj do ulubionych

ecco pytanie o model G.S.I

19.02.11, 20:02
Czy ten model ecco nadaje się na wiosnę? Czy może jednak byłby bardziej odpowiedni na jesień, a na wiosnę szukać czegoś lżejszego??
allegro.pl/nowe-ecco-g-s-i-skora-rzepy-profilowana-wkladka-33-i1470477544.html
Z góry dziękuję za podpowiedz smile
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: ecco pytanie o model G.S.I 19.02.11, 20:07
      Moje dzieci noszą takie buty i wiosną i jesienią.
    • agni71 Re: ecco pytanie o model G.S.I 19.02.11, 20:13
      Nieprecyzyjnie sie wyraziłam. Dokładnie takich nigdy nie miałyśmy, ale tego typu pólbuty jak najbardziej nadaja się, moim zdaniem, i na wiosnę i na jesień. Wiadomo, że jak za ciepło na takie buty, to sie zakłada lżejsze, chocby trampki, czy balerinki.
    • mielin Re: ecco pytanie o model G.S.I 19.02.11, 20:39
      Ja jednak jestem z frakcji uważającej, że one raczej są na jesień (u nas raczej z zimy robi się od razu szybko lato- a wiosna jest bardzo krótka i raczej ciepla). Te GSI to kolekcja jesienno-zimowa 2008/09, one są sztywne i z grubej jak na byku skóry- dokładnie ten model i w tym kolorze miałyśmy zeszłej jesieni (kupiony w outlecie) wtedy sprawdził się, choć czasem stópki się pociły- one są idealne na wąską stópkę i są o jeden rozmiar mniejsze niż inne Ecco w tym samym rozmiarze np. Imagine.
      • a-e-p Re: ecco pytanie o model G.S.I 19.02.11, 20:53
        Mam identyczny model, tylko całe jasne, kupiony na wyprzedazy. Sa swietne, noszone zarowno wiosna jak i jesienia (wtedy dłuzej). Spełniają funkcje półbutow i adidasów. Fajnie wygladaja też do sportowej spódniczki. Jak juz pisała poprzedniczka sa na szczupła stope i sa ok. rozmiar mniejsze niz podaje producent, sadze ze ze wzgledu na waskie czubki. Noga sie wogole corce nie poci, bardzo je lubi, łatwo sie zakładaja. Dzieki zabudowanym czubkom przody sie nie niszcza. Chetnie kupiłabym takie same, ale wieksze.
        Mozesz napisac gdzie je mozna kupic, potrzebuje rozm. 28, ew. 29.
        • a-e-p Re: ecco pytanie o model G.S.I 19.02.11, 20:55
          Cofam pytanie o to gdzie je mozna kupic - małe zamroczenie...
          Ja płaciłam 99zł chyba w lutym 2010.
          • kaliaa Re: ecco pytanie o model G.S.I 19.02.11, 21:07
            Moja cora dokladnie ten model miala dwa razy z rzedu. Bardzo je lubila, sa wygodne i latwe do zakladania. Chodzula w nich rowniez wiosna i swietnie sie sprawdzily, stopy jej sie w nich nie pocily. Tez lubilam jej zakladac je do sportowej spodniczki i getrow. Potwierdzam, ze sa waskie i z numeracja u nas bylo to samo. Dla mnie to jeden z butowych hitow, idealne jako przejsciowki.
            • modesta00 Re: ecco pytanie o model G.S.I 19.02.11, 21:16
              Bardzo dziękuję za odzew smile
              Chodzi mi dokładnie o ten kolor, mam wrażenie, że mogą wyglądać za ciężko jak na wiosnę?
              Super, że są na wąską stopkę, właśnie takie są potrzebne
              • agni71 Re: ecco pytanie o model G.S.I 19.02.11, 21:22
                Nie, no co ty, taki zlocisty kolor za ciężki z wyglądu? Mojej najstarszej kupiłam wiosenno-jesienne czarne smile
      • agni71 Re: ecco pytanie o model G.S.I 19.02.11, 21:13
        mielin napisała:

> Ja jednak jestem z frakcji uważającej, że one raczej są na jesień (u nas raczej
        > z zimy robi się od razu szybko lato- a wiosna jest bardzo krótka i raczej ciep
        > la).

To prawda, że ostatnio wiosna bywa krótko, ale jednak nie wyobrażam sobie z zimowych butów wskoczyc od razu w sandałki. Takie buty moim dzieciom zdarzalo sie nosic nawet w chlodniejsze dni latem (np. w górach).
        • mielin Re: ecco pytanie o model G.S.I 19.02.11, 22:46
          No nie w sandałki nie od razusmile Kozaki-lekkie przejscowki-balerinki-sandałki-solidniejsze przejscowki/kaloszesmile-kozaki
          • agni71 Re: ecco pytanie o model G.S.I 20.02.11, 12:05
            A takie półbuty na rzepy to nie przejściówki?
            • mielin Re: ecco pytanie o model G.S.I 20.02.11, 12:14
              Agni daj już sobie spokój...;-( wiesz przecież, że ja wolę lekkie buciki na wiosnę, nie z grubej skórki i wolę na wiosnę Vibration, których Ty z kolei nie lubisz...po co te prztyki i czepialstwo?
              • agni71 Re: ecco pytanie o model G.S.I 20.02.11, 12:53
                Żle mnie zrozumialaś. EOT z mojej strony.
                • modesta00 Re: ecco pytanie o model G.S.I 20.02.11, 14:41
                  Dziękuję za odpowiedz smile
                  Podobają mi się też imagine allegro.pl/ecco-polbuty-imagine-r-31-przecena-30-i1422551190.html , ale nie mogę się przekonać do białej podeszwy, taka byłaby dobra na piękne suche słoneczne dni.... No i mogą być za szerokie.....
                  Mam jeszcze pytanie o
                  allegro.pl/ecco-girls-imagine-gore-tex-rozm-27-i1460166659.html
                  jak się sprawdzają w użytkowaniu? Może ktoś już przetestował, dzięki smile
                  • agni71 Re: ecco pytanie o model G.S.I 21.02.11, 00:34
                    Takie jak te drugie, tylko czarne, kupiłam córce na wiosnę, niestety, dopiero będziemy testować. Ale córka mierzyła kilka modeli i te uznała za najwygodniejsze, o ile to jest dla ciebie jakas rekomendacja....
                    • baasia_27 Re: ecco pytanie o model G.S.I 21.02.11, 08:47
                      Ja też kupiłam córce ten model (fioletowe w rozm. 30) jeszcze na przecenie zimowej w sklepie Maraga Kids. Buciki lekkie, wąskie. Moje dziecko chodziło w nich pół dnia i była zadowolona. Polecam kupić już teraz bo zaraz przeceny się skończą, a w cenie regularnej kosztują 269 zł. Moje dziecko chodzi w takich butach na wiosnę i jesień, a nawet w leccie jak jest bardzo zimno
                      • modesta00 Re: ecco pytanie o model G.S.I 21.02.11, 09:41
                        Dziękuje, najważniejsze, że są wąskie, na tym najbardziej mi zależało, córka ma bardzo wąskie stopy i wiele modeli odpada ze względu na tęgość.
                        Zastanawiam się jeszcze jak będzie się sprawdzać w użytkowaniu ten nubuk/zamsz?
                        • agni71 Re: ecco pytanie o model G.S.I 21.02.11, 10:40
                          Ja mam prawie zawsze nubukowe buty dla dzieci (tak sie jakoś składa, nie szukam takich specjalnie) i wiadomo, nubuk może troche bardziej niz skóra licowa łapie zabrudzenia... Czyści sie dośc dobrze np. pianką Ecco, ale nieco przy tym odbarwia po jakims czasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka