Dodaj do ulubionych

reklamacja kurtki

26.02.11, 14:40
Witajcie,

skusiłam się niską ceną i kupiłam płaszczyk "Zara" - mnóstwo było tego wszędzie (poza Zarą oczywiście). Ubrałam ją kilka razy i schowałam do szafy, bo zrobiło się zimno, a ja jestem zmarźlakiem . Kiedy w styczniu się ociepliło, to wyprałam ją delikatnie i bez wirowania, zgodnie ze wskazówkami na metce. Niestety, po wysuszeniu okazało się, że ocieplina zbiła się w w "kępki" i patrząc pod światło widać ją w niektórych miejscach, a reszta to po prostu pusty poliester bez jakiegikolwiek ocieplenia. Zaniosłam ją do reklamacji i dzisiaj babka zadzwoniła, że może mi wymienić na czarny i że tak w ogóle to jest po sezonie. Poza tym stwierdziła, że wyprana została w zbyt wysokiej temperaturze i że do tej pory nie miala reklamacji, a sprzedała ich b. dużo. Nie jest to dla mnie argument, bo może inni po prostu nie reklamowali tylko nosili taką nieocieplaną. Nie interesuje mnie wymiana na czarny, bo czarny mam płaszcz flauszowy. Beżowy mają w rozmiarze S (noszę L). Nie wiem co mam zrobić. Czy w takiej sytuacji należy mi się zwrot pieniędzy? Kobieta nie chce zwrócić pieniędzy, ja nie chcę czarnego płaszcza. Czy spotkałyście się z taką sytuacją?
Z góry dziękuję za rady.
Obserwuj wątek
    • nikamika Re: reklamacja kurtki 27.02.11, 10:23
      ,,,,,, jak masz uznana raklamacje to sie upieraj o zwrot kasy .....

przeciez nie wezmiesz plaszczyka s jak nosisz l
    • grabasik Re: reklamacja kurtki 27.02.11, 12:37
      Był podobny wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,122617304,,ZARAkids_reklamacja_tylko_wymiana_.html?v=2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka