02.03.11, 12:07
Dziewczyny chyba już kiedyś o to pytałam, ale potrzebuję żebyście poleciły mi mopa (najlepiej taki co sam wszytko zrobi wink) z wyciskaczem/wyciskarką do podłogi drewnianej i schodów.
Może jakieś rewelacyjne sprzęty domowe które ułatwiają utrzymanie codziennej czystości?
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Mop 02.03.11, 12:12
      ja właśnie zamówiłam w tchibo mop parowy. Od wielu osób słyszałam że to super sprawa do czyszczenia więc mam nadzieję, ze i ja będę zadowolona.
      • leneczkaz Re: Mop 02.03.11, 13:23
        Ale parowy chyba nie do drewna co?
        • asiaiwona_1 Re: Mop 02.03.11, 13:26
          do drewna właśnie. Masz tu linka do tego tchibo:

www.tchibo.pl/Mop-parowy-p400004785.html
          Inne, nie-tchibowe mają podobne zastosowanie.
          • afroddytta Re: Mop 02.03.11, 14:00
            Też bym była ostrożna z tym parowym. Moja koleżanka dostała w spadku (do wypróbowania) od koleżanki właśnie mop parowy, bo dla niej się nie nadawał i okazało się że faktycznie był kiepski tzn. zostawiał całą podłogę mokrą, praktycznie zalaną wodą, więc nie dość że drewno może się zniszczyć to trzeba sporo czekać aż podłoga znowu nadaje się do chodzenia. Mam nadzieję, ze z tym Tchibo faktycznie będzie inaczej,koniecznie daj znać.

Ja używam takiego Viledy i ogólnie z tych ręcznych uważam że jest super, nie ma co porównywać z np. mopami sznurkowymi, paskowymi.
            www.vileda.pl/systemy_czyszczace.php?pro=73 Ja polecam.
            • lupa_87 Re: Mop 02.03.11, 15:00
              Ja też mam ultramax viledy, bo mam jakąś awersję do wykręcania brudnej szmaty w dłoniach bleeeeee - polecam.
              • janka39 Re: Mop 02.03.11, 21:09
                ktos kiedy polecal jakis zestaw bona (ten od chemii do drewnianych podlog) na all
                byl tam mop plus jakis specjalny sprej do drewna
                zamierzam wyprobowac, ale dopiero jak mi sie dziec spioniuzuje na dobre, bo nie chce by za duzo tej chemii spozyl wink
                • gwiazdka1977 Re: Mop 02.03.11, 21:50
                  ja mam ten myje nim panele , schody drewniane i płytki jak dla mnie rewelacja
                  jest drogi ale wart swojej ceny

dobrzekupujesz.pl/pl/vileda-professional-ultraspeed-starter-kit-15l-114982.html
                  • asiaiwona_1 Re: Mop z tchibo 07.03.11, 16:33
                    już do mnie doszedł. Był używany do parkietu olejowanego (nie lakierowanego) i wszystko jest ok. Parkiet po przejechaniu mopem jest lekko wilgotny, ale szybko wysycha. Dużo fajniej i łatwiej si ęnim myje niż zwykłym mopem - nie muszę co chwilę moczyć go w wiadrze i wyciskać.
    • akusia77 Re: Mop 07.03.11, 22:04
      ja mam taki
      allegro.pl/leifheit-zestaw-hausrein-mop-wiadro-polecam-i1469414074.html
      Tani nie jest, ale jestem z niego bardzo zadowolona i z czystym sumieniem go polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka