Dodaj do ulubionych

Mop jezdzacy do okien

28.10.25, 20:27
Lupka mi wypluwa watki z 2018-2022, a wtedy chyba one dopiero wchodzily, albo i to nie.
Przymierzam sie do takiego samojezdzacego mopa do szyb. Mam duze plaszczyzny bez ramek, duzo okien, brak chetnych do mycia. Poleccie cos, prosze, co sie u was sprawdza? I nie chodzi mi o karchera tylko o cos, co bedzie samo mylo, cos jak roborock ma podlodze.
Obserwuj wątek
    • madame_edith Re: Mop jezdzacy do okien 28.10.25, 21:13
      O widzę, że nie ja jedna czekam, aż się ten temat spopularyzuje, udoskonali i stanieje 😁
      Nie doradzę, ale też chcę i się podpinam pod pytanie!
      • a_julka Re: Mop jezdzacy do okien 28.10.25, 21:21
        Ja też się podpinam. I jeszcze pytanie o efekty.
    • budyniowatowe Re: Mop jezdzacy do okien 28.10.25, 21:25
      Ja mam ecovacs mini ( nie wiem czy dostępny tam gdzie mieszkasz) i sobie chwalę.
      • taki-sobie-nick Re: Mop jezdzacy do okien 28.10.25, 21:30
        Jest u nas, od 900 do 1400 zł.
      • novembre Re: Mop jezdzacy do okien 28.10.25, 21:32
        Dzieki, przyjrze mu sie.
      • kamin Re: Mop jezdzacy do okien 30.10.25, 09:50
        On jezdzi z kablem przypiętym?
    • andallthat_jazz Re: Mop jezdzacy do okien 28.10.25, 21:34
      To tez poczekam. U mnie problemem podwojne lokowe okna, gdze czesc lukowa zewnetrzna otwiera sie na zewnatrz. 🙄 Adrenalina na full kiedy mieszkasz na 3 wysokim pietrze, pod toba chodnik. A na postawienie stopy na zewnatrz mikrusi parapet. Sama wizja takiego mycia wywoluje atak paniki.Wiec ta czesc nie jest myta od lat.
      • andallthat_jazz Re: Mop jezdzacy do okien 28.10.25, 21:34
        Lukowe
    • mysiulek08 Re: Mop jezdzacy do okien 28.10.25, 23:08
      wątas sprzed roku

forum.gazeta.pl/forum/w,567,178286211,178286211,Robot_do_mycia_okien.html#p178288377

podtrzymuje to co napisalam 🙂
      • bywalec.hoteli Re: Mop jezdzacy do okien 30.10.25, 10:37
        mysiulek08 napisała:

> wątas sprzed roku
        >
        > forum.gazeta.pl/forum/w,567,178286211,178286211,Robot_do_mycia_okien.html#p178288377
        >
        > podtrzymuje to co napisalam 🙂
        >

Czyli Hobot 2S?
        hobot.pl/hobot-2s/
    • bywalec.hoteli Re: Mop jezdzacy do okien 28.10.25, 23:20
      Posłucham
    • kochamruskieileniwe Re: Mop jezdzacy do okien 29.10.25, 06:42
      ja to chyba poczekam aż wymyślą taki, który jeszcze ramy okienne myje...
      indifferent
      • eliszka25 Re: Mop jezdzacy do okien 30.10.25, 21:11
        kochamruskieileniwe napisała:

> ja to chyba poczekam aż wymyślą taki, który jeszcze ramy okienne myje...
        > indifferent

I jeszcze żaluzje zewnętrzne
    • freja08 Re: Mop jezdzacy do okien 29.10.25, 08:35
      Ja mam podróbkę z aliexpres (tak, wiem 🙈). Generalnie się sprawdza, ale jest kilka wad:

1. Te roboty mają okrągłe końcówki ze ścierkami więc siłą rzeczy zawsze będą zostawiać niedomyte rogi. Trzeba te rogi doczyszczać ręcznie, jeżeli okien jest dużo robi się to dość upierdliwe.

2. Nie do końca sprawdza się przy bardzo brudnych oknach, ja mam takie od zewnętrznej strony od ulicy, błyskawicznie się brudzą. Wtedy mop zbiera ten kurz i po odklejeniu brudne ścierki zostawiają okrągłe ślady widoczne pod słońce. Trzeba to przetrzeć ręcznie ściereczką żeby nie było widać.

3. Dość ciężko zmienia się ścierki, ale możliwe że to specyfika modelu z aliexpres. Trzeba tę ścierkę mocno naciągnąć żeby weszła na końcówkę, zajmuje to więcej czasu niż powinno. Nie lubię tego, ścierki trzeba zmieniać co 2-3 okna, więc to dodatkowa robota.

4. Jest głośny jak odkurzacz ale to pewnie też specyfika aliexpres.

Podsumowując. Kupiłam tę podróbkę na zasadzie że jeśli się sprawdzi to docelowo wymienię na droższy model z normalnego sklepu, ale chyba się jednak nie zdecyduję. Dla mnie to ma sens jeśli ktoś ma duże okna lub do mycia potrzebuje drabiny, wtedy to rzeczywiście pomoc. Albo jeśli w domu są małe dzieci macające i liżące szyby, takie plamy robot rewelacyjnie zmywa. Natomiast przy zwykłych oknach w mieszkaniu jest więcej roboty z wyciąganiem tego robota, przekładaniem z szyby na szybę, domywaniem rogów i myciem ram niż to rzeczywiście warte.
      • dariamax Re: Mop jezdzacy do okien 29.10.25, 10:13
        Też mam podróbkę z Temu. Małżonek zapłacił jakieś 200,00 zł. Biorąc pod uwagę, że osoby myjące okna chciały 300,00 to i tak jestem do przodu. Maszynę puszczam o wiele częściej niż myłam okna ręcznie więc efekty są lepsze. Trzeba poprawiać ale to pikuś.
        • bywalec.hoteli Re: Mop jezdzacy do okien 30.10.25, 10:51
          jaka nazwa tej podróbki?
          • konsta-is-me Re: Mop jezdzacy do okien 30.10.25, 20:52
            Podpinam się , co to za cudo ?
          • fibi00 Re: Mop jezdzacy do okien 30.10.25, 21:44
            bywalec.hoteli napisał:

> jaka nazwa tej podróbki?

Ja mam taki (JustBuy). Ale ostatnio widziałam reklamę takiego kwadratowego , na aliexpres za jakieś 300-350zł i nie wiem czy tego kwadratowego bym nie rozważyła... Ale nie zagłębiałam się w opinie i też nie wiem jak radzi sobie z krawędziami bo ten mój nie potrzebuje ram, wyczuwa krawędź okna i zawraca. Ale nie ukrywam że zdarzyło mu się że 2-3 razy spaść. Spadł z ok 2m, na kafelki i praktycznie nic mu nie było. To mnie zaskoczyło bo myślałam że już po nim.
      • fibi00 Re: Mop jezdzacy do okien 30.10.25, 21:34
        Też mam podróbkę z aliexpres za 200zł. Ogólnie jestem zadowolona. Kupiłam go ze względu na ogromne szyby które mam na tarasie i wcześniej trzeba je było myć z drabiny. Do dużych okien, z ciężkim dostępem do umycia robot super się sprawdza. Do mycia okien , zwłaszcza mniejszych,nie za bardzo- dużo szybciej i lepiej zrobię to sama.
    • laluna82 Re: Mop jezdzacy do okien 30.10.25, 21:46
      Nie widzę sensu kupowac tych droższych - efekt ten sam. sprawdzałam z mopem koleżanki. Ja mam z Temu za 230zł.
      Mam duże okna fix, więc u mnie ten robot sprawdza sie super. Przekładając go na drugie okno w 30 sek przecieram narożniki i tyle.
      Jak on myje okna to ja w tym czasie ja oblecę łazienkę i wiele innych rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka