Dodaj do ulubionych

łóżko piętrowe dla 2

05.04.11, 16:04
Witam,
łózeczko Kura Ikei okazało się niestety mało funkcjonalne przy 2 dzieci.
Zastanawiamy się nad kupnem nowego, które nadawało by sie dla 5 latki i prawie 2 latki.
Prócz duńskiej Flexy znalazłam jeszcze takie:
czy ktoś miał takie łóżeczko?
https://www.meble-dekor.pl/meble/9815aroz_s.jpg
Może macie inne sprawdzone pomysły? z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • pitu_finka Re: łóżko piętrowe dla 2 05.04.11, 20:53
      Ja tez szukam (choć mój zapał osłabł jak mój syn złamał rękę - boję się że się zabije). Fajne są też takie:

www.steens.dk/en-GB/Products/Steens-for-Kids.aspx?ProductID=29061550&PID=682
      Są na Allegro.
      • pitu_finka Re: łóżko piętrowe dla 2 05.04.11, 20:53
        A dlaczego nie Kura? Tez się nad nią zastanawiałam dla dwójki.
        • paulette Re: łóżko piętrowe dla 2 05.04.11, 21:30
          bo Kura sprawdziła się u nas jako łóżko na antresoli dla 5latki a nie mam pomysłu jak sensownie przerobić ją na 2 osobowe łózko: )
          • mycha79 Re: łóżko piętrowe dla 2 05.04.11, 22:51
            Moja koleżanka ma już od jakiegos czasu Kurę dla synków i na dole młodszak śpi na materacu na podłodze. Ja jestem zachwycona Flexą, Steens i Timoore. I na któreś z nich się zdecyduję.
    • agni71 Re: łóżko piętrowe dla 2 05.04.11, 23:29
      Pokazane łóżeczko, poza nieciekawym (dla mnie - bo przekombinowanym) wygladem ma te wadę, że nie mozna go rozlozyć na dwa pojedyncze łóżka. Ja wolałam miec taką opcję. A zwykłe łóżko pietrowe, drewniane, jakich dużo na Allegro? Często mozna proponowane wzory i rozmiary nieco modyfikowac w zal. od potrzeb zamawiającego, ja np. mam węższe i krótsze od standardowych 200x90.
      • agni71 Re: łóżko piętrowe dla 2 05.04.11, 23:31
        łóżko Steens - bardzo ładne smile Troche drogie...
      • pitu_finka Re: łóżko piętrowe dla 2 06.04.11, 08:42
        Ja też nie lubię takiego wzornictwa. W połączeniu z nieuchronnym chaosem dziecięcego pokoju będzie moim zdaniem wyglądało koszmarnie. Dobre meble wg mnie mają stanowić efektowne tło dla tego wszystkiego co się w pokoju znajduje.
      • olawka ikea hemnes 06.04.11, 08:57
        my mamy ikea hemnes piętrowe, ale da się rozłożyć nna dwa osobne łóżka
        na razie jestem zadowolona, choć trochę trzeszczy smile
        • paulette Re: ikea hemnes 06.04.11, 09:14
          jak najbardziej się zgadzam, że przekombinowane i przesłodzone. Co mi się podoba to liczne szufladki, półki etc.
          Flexa póki co wygrywa - prosta i funkcjonalna, z tego co się orientuję da się z niej docelowo "zrobić" 2 łóżeczka, tak?
    • kr.kr Re: łóżko piętrowe dla 2 06.04.11, 09:22
      moze cos takiego?
      https://gloryrevealed.files.wordpress.com/2010/01/kura-loft.jpg
      • pitu_finka Re: łóżko piętrowe dla 2 06.04.11, 13:33
        A skąd to jest???? Wygląda jak podniesiona Kura, tylko ta jedna część jakby trochę dłuższa. Fajnesmile
        • kr.kr Re: łóżko piętrowe dla 2 06.04.11, 19:27
          no to wlasnie stuningowana kura jest! a nawet dwie!
          dlatego wkleilam to zdjecie - skoro dziewczyna juz ma kure, to szkoda wyrzucac, moze lepiej jakiegos stolarza poszukac i zrobic takie...cos?
          ja sama marze o kurze dla dzieciakow, ale ma ona sens moim zdaniem tylko w wersji wysokiej, a moje dzieci chyba sie nie nadaja jeszcze do spania na wysokosci uncertain
          • pitu_finka Re: łóżko piętrowe dla 2 06.04.11, 21:12
            Ciekawe jak "przedłużyli" tę jedną Kurę? a może one są takie same tylko na zdjęciu tak wyglądają? Szkoda, że nie mam rogu w pokoju dzieci (ściana zabudowana szafą), bo pomysł fajny. Skąd wzięłaś to zdjęcie (może jest więcej)?
            • kr.kr Re: łóżko piętrowe dla 2 06.04.11, 21:49
              wg mnie ta kura na scianie z drzwiami jest po prostu czesciowo schowana za ta z przodu i dlatego wyglada na krotsza

sporo ciekawych pomyslow na ikeowe meble mozna podpatrzyc tutaj:
              www.ikeahackers.net/
              wlasnie tam(chyba...) po raz pierwszy widzialam to zdjecie, ale dzis jak chcialam wkleic do tego watku, nie udalo mi sie go tam znalezc, prawdopodobnie padlo mi sie cos na oczy...
              zdjecie mozna sobie wyszukac w necie, jest np tutaj:
              www.windsorpeak.com/vbulletin/showthread.php?t=366438&page=2
              tak mi sie to rozwiazanie podoba, ze chyba powinnam jeszcze dwojeczke dzieci sobie skombinowac wink
              • pitu_finka Re: łóżko piętrowe dla 2 06.04.11, 22:10
                Tak, masz rację, tak jest. W takim razie to jest fantastyczny pomysł na Kuręwink
    • melka133 Re: łóżko piętrowe dla 2 06.04.11, 14:18
      z flexy da się zrobić dwa łóżka pod warunkiem posiadania odpowiednich nóżek, do dokupienia
      takie zestawy są jeszcze fajne, oczywiście w zależności od ilości miejsca w pokoju
      flexa.dk/Polish_%28Poland%29/Produkty/Kombinacje_%C5%82%C3%B3%C5%BCek/%C5%81%C3%B3%C5%BCka_p%C3%B3%C5%82wysokie.aspx?ProductID=PROD7991&VariantID=VO5.VO17.VO40
      • ninjo Re: łóżko piętrowe dla 2 06.04.11, 21:54
        szukalam przez pol roku i zdecydowalam sie na Timoore. Swietna jakosc i design moim zdaniem. Szukalam wersji tylko z jednym lozkiem na gorze, a na dole z miejscem do zabawy / szafa / szafka.
        Obejrzalam tysiace lozek dostepnych w Polsce i ogromna wiekszosc z nich to stylistyczne koszmarki. Jak mi sie cos podobalo, to w Polsce nie bylo dostepne...
    • agni71 Re: łóżko piętrowe dla 2 07.04.11, 11:57
      Bardzo ładne łóżko z bimbusa (jak ktos lubi romantycznie i ma duzy pokój), ale cena prawie 10 tys. za MDF wydaje mi sie "trochę" wygórowana...
      • pitu_finka Bimbus 07.04.11, 12:50
        A nie łaska wykupić sobie reklamę? Fuj.

forum.gazeta.pl/forum/w,583,124047638,124051022,Re_Garniturek_.html
        • paulette Re: Bimbus 07.04.11, 15:14
          Dziewczyny! bardzo dziękuję za wszystkie inspiracje. Fakt bez sensu wyrzucać kurę, będziemy coś z nią kombinować.
          • anapola Re: Bimbus 11.04.11, 00:00
            Paulette kilka dni temu wysłałam Ci e-maila na gazetowy i nie wiem czy dotarł? Pozdrawiam anapola
            • franula Re: Bimbus 11.04.11, 10:07
              u nas sprawdza się meblik (sześciolatka i dwuipółlatka)

www.meblik.pl/pl/kolekcje/52/wanilia/
            • paulette Re: Bimbus 11.04.11, 18:47
              Aniu,
              bardzo dziękuję. Z nadmiaru skrzynek człowiek się gubismile
              Decyzja zapadła. Robimy tunig kurysmile w weekend było malowanie na biało, kupiliśmy dodatkowy materac i podkładkę oddychająca pod niego, czekam z uk na fajny namiot-zaslonkę. Mam nadzieję, że całość się sprawdzi. Postaram się wrzucić zdjęcia po.
              Wszystkim dziękuję!
    • black.joanna Re: łóżko piętrowe dla 2 11.04.11, 14:07
      www.lozkapietrowe.com/%C5%81ozko-pietrowe-kacper-2-z-materacami-sprezynowymi,p,39,2,2.html
    • liveveb Re: łóżko piętrowe dla 2 11.04.11, 14:51
      Ja polecam Tumidei - nie podaję żadnej www - ale od czego są google?? - nie chcę być oskalpowana za kryptoreklamę.
      Świetne pomysły - genialne rozwiązania. Polecam - choćby tylko po to, aby poszukać inspiracji.
      • agni71 Re: łóżko piętrowe dla 2 11.04.11, 19:07
        Interesujące, ale, o ile łózko pietrowe to praktyczne rozwiązanie, o tyle biurko i fotel na kółkach umieszczone na podeście budza moje obawy o bezpieczeństwo uzytkownika. Nie widze za bardzo sensu przenoszenia każdej czynności pod sufit wink
        • antyka Re: łóżko piętrowe dla 2 11.04.11, 20:28
          Ja dzisiaj zamowilam takie:
          www.lozkapietrowe.com/Łozko-pietrowe-kubuŚ-z-materacami-sprezynowymi,p,30,2,2.html
          Ma przyjsc do konca tygodnia, zdam relacje z uzytkowania za kilka dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka