Dodaj do ulubionych

pomóżcie wybrać

07.04.11, 12:53
Nie umiem się zdecyować ale może ktoś z was ma i wyrazi opinię lub podpowie coś innego (łóżkosmile
np:
www.bogfran.pl/index.php?s=6&lang=Pl&KategoriaId=5&SystemId=124lub
brw.com.pl/pl/produkt/13908-sofa+KOKARDA/8-_/v/15061lub
allegro.pl/sliczne-lozko-dla-dziecka-2-gratisy-promocja-i1533993088.html
( z tego boję się że będzie skakać młodszy 2lata)
doradzicie?
Obserwuj wątek
    • patir23 Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 13:15
      jak juz to jestem za klasycznym drewnianym niekoniecznie taki jak w linku pietrowy ale normalne lozko z barierka i szufladami na posciel.
    • beata77_77 Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 13:32
      Wszystko zależy od wielu okoliczności: od wielkości pokoju, czy łóżko musi zajmować mało miejsca, czy może trochę więcej, czy w pokoju mieszka jedno czy więcej dzieci, w jakim wieku itd. Za mało informacji podałaś. Ja szukałam długo łóżka dla synka (5 lat) i zdecydowałam na łóżko drewniane (90x200) z materacem, szufladą na pościel. Jestem zadowolona.
    • monikaa13 Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 14:34
      Mając takie do wyboru też nie mogłabym się zdecydować:

1. Nie podoba mi się
      2. Trochę lepsze ale też nie fajne. Ja na pewno bym takiego nie kupiła.
      3. To jest ok. podoba mi się. Nie wiem tylko jak z bezpieczeństwem.

Poza tym:
      - nie wiemy ile Twoje dziecko ma lat
      - nie wiemy jakiej jest płci
      - nie wiemy jak duży jest pokój
      - nie wiemy jaką dokładnie funkcję ma spełniać łóżko

Naprawdę ciężko doradzić.
    • adwarp Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 14:55
      a nie lepiej łózko z materacem
      np
      brw.com.pl/pl/kolekcja/9-Pok%C3%B3j+m%C5%82odzie%C5%BCowy/37-Tip-Top
      my mamy drewniane z porządnym materacem, do tego łózko podnosi się jak tapczan i można schować pościel, niestety nie pamiętam firmy a łózko bardzo solidne
    • saszanasza Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 15:05
      pierwsze i drugie okropne. trzecie jest ok, niemniej jednak na rynku jest łóżek do wyboru i koloru. ja także polecam zwykłe pod materac (który ma być PORZĄDNY).
      W Ikei są naprawdę ładne łóżka dziecięce...
      • rob-win Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 15:33
        No właśnie chodzi o to że pokój jest wąski długi w sumie w pokoju będzie 2 dzieci dlatego mi zależy żeby łożko zajeło najmniej miejsca jak to możliwe bo musi być miejsce jeszcze na łóżeczko brata 2 lata i magiczne pudła z zabawkami smile
        • rob-win Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 15:35
          Córcia ma 5 lat na początku chcieliśmy kure z ikei ale jednak za szeroka i zawali za dużo miejsca niestetysad
          • twarz2 Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 15:44
            > Córcia ma 5 lat na początku chcieliśmy kure z ikei ale jednak za szeroka i zawa
            > li za dużo miejsca niestetysad
            Czy młodszy musi koniecznie mieć łóżeczko?
            Skoro ma dwa lata to moim zdaniem spokojnie może spać na dole. Położysz dwa materace i masz miejsca do spania dla dwójki, bez cudowania smile
          • monikaa13 Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 16:43
            A nie zastanawiałaś się nad czymś podobnym jak niżej. 2 latek nie musi już spać w łóżeczku.

tiny.pl/hdnlq
    • 1alfa1 Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 22:00
      z tych zalinkowanych podoba mi się tylko 3. Dzieciaki też małyby radochę- z zabawy pod łóżkiem.
    • frestre Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 22:15
      przepraszam, ale żadne mi się nie podobasad

jestem na TAK:
      allegro.pl/lozko-lozeczko-dzieciece-140x70-orzech-ecru-safari-i1548168649.html
    • my_valenciana Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 22:29
      Projektanci dwóch pierwszych powinni się wstydzić wink
      Trzecie jest niebezpieczne dla 2 latka napewno - drabinka no i pewnie zechce skakać na górze.
      Ja proponuję szukać dalej.
      • annaparzonka Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 23:29
        takie jak 2 zalinkowane ja mialam kiedys jako malolata tylko ze 80na 200 haha
        trzecie fajne ale 2 latek moze rzeczywiscie chciec wchodzic skakac itp jezli masz malo miesca to raczej szukalabym czegos 2w1 dzieki temu zaoszczedzisz troche miejsca w pokoju
    • tempera_tura Re: pomóżcie wybrać 07.04.11, 23:39
      Jak to ma być do codziennego spania to ostatnie.
      Trzeba przecież na jakimś sensownym materacu dzieciaka połozyć
      • mak-111 Re: pomóżcie wybrać 08.04.11, 00:31
        z zalinkowanych zadne - bo mi sie nie podobaja. do malego pokoju mozna kupic na allegro pietrowe, ktore docinaja na odpowiedni wymiar lub takie wsuwane jedno pod drugie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka