Dodaj do ulubionych

skórzane balerinki lub sportowe w rozmiarze 29

02.05.11, 08:35
Szukam dla córki balerin na co dzień, do biegania, na plac zabaw itp. Mają być raczej skórzane, wygodne, praktyczne. Myślałam o jakimś modelu Ecco ale mam zastrzeżenia co do tej białej podeszwy. Ewentualnie jakieś lekkie, sportowe obuwie pasujące również do spódniczki. Najchętniej kupiłabym te buty w Warszawie (sklep internetowy też może być). Czy możecie polecić sprawdzony model w rozmiarze 29? Może Superfity, Geoxy, Clarks (albo inne). I gdzie można kupić je w dobrej cenie?
Obserwuj wątek
    • monikawbj Re: skórzane balerinki lub sportowe w rozmiarze 2 02.05.11, 10:49
      Mi kiedyś takie wpadły w oko allegro.pl/balerinki-puma-espera-dazzle-302872-03-r-27-okazja-i1567887961.html
      • zebraw-paski Re: skórzane balerinki lub sportowe w rozmiarze 2 02.05.11, 16:52
        Dzięki za linka. Moja córka ma bardzo wąską stopę a te są dość mocno wycięte obawiam się, że spadałaby jej z nóżki.
    • szurkas Re: skórzane balerinki lub sportowe w rozmiarze 2 03.05.11, 17:18
      sportowe baleirinki ,skorzane

www.ecco.com/pl/pl/kolekcja/dzieci/girls/78342/51163/detail.do
      zobacz w zakladce dostepne kolory
      • zebraw-paski Re: skórzane balerinki lub sportowe w rozmiarze 2 03.05.11, 19:07
        Miałam te buty w ręku, niestety skórzane nie są i "pachną" sztucznym tworzywem. A czy znacie markę Garvalin? Widziałam takie kolorowe, zabawne w Mivokids.
        • mariza11 Re: skórzane balerinki lub sportowe w rozmiarze 2 04.05.11, 22:38
          Na wąską stopę mogę polecić baleriny ecco www.ecco.com/pl/pl/kolekcja/dzieci/girls/77442/54949/detail.do
          O dziwo właśnie ten wycięty model jako JEDYNY pasował na mega wąską stopę mojej córki. No i czarny kolor jest rewelacyjny wink A fason też fajny: i do sukienki się nadaje i na placu zabaw nie "świeci" elegancją smile
          Nienajgorsze były tez te www.ecco.com/pl/pl/kolekcja/dzieci/girls/72382/55696/detail.do
          ale córka stwierdziła, ze mniej wygodne.
          Garvaliny miało w zeszłym roku moje młodsze dziecię i były ok, jednak na wąską stopę starszej córki były za szerokie.
        • mariza11 Re: skórzane balerinki lub sportowe w rozmiarze 2 04.05.11, 22:42
          A! Tyle, ze baleriny kupuję z mniejszym zapasem niż półbuty. Przykładowo córka ma półbuty ecco vibration rozmiar 30, a baleriny ecco vibration (te zalinkowane) w rozmiarze 29 (rozmiar 30 była już za szerokie).
          • zebraw-paski Re: skórzane balerinki lub sportowe w rozmiarze 2 05.05.11, 07:39
            Te czarne Ecco z linku bardzo mi się podobają ale kupiłam już córce czarne półbuty i wiem, że baleriny muszą być koniecznie innego koloru. Znalazłam takie Primigi, tylko nie wiem czy ten model dobrze trzyma stopę (wąską) bo jest tylko ta jedna cienka gumeczka, trochę się obawiam kupić bez przymierzenia. Takie:

https://img87.imageshack.us/img87/5206/img2403i.jpg
            • mariza11 Re: skórzane balerinki lub sportowe w rozmiarze 2 05.05.11, 09:17
              Takie jak te czarne są tez jasne, ale choć moja córka chciała właśnie białe z zielonymi czubkami, to nie uległam ze względu na ich niepraktyczność. Zresztą kilka dni temu w innym wątku dziewczyny pisały, ze nie da się ich doczyścić. Tych primigi akurat nie mierzyłyśmy, ale na moje oko są szerokie (przynajmniej dla mojej córki)- mają chyba dość szeroką piętę i rzeczywiście ta gumeczka nie wygląda, by stabilnie utrzymała wąską stopę. Inne modele Primigi, Geox, Garvalin, Agatha Ruiz de la Prada, czy nawet Naturino- wszystkie baleriny na moje dziecko za szerokie, ale tez córka ma wyjątkowo drobną stopę. A te ecco z drugiego mojego linku? Młodsza je użytkuje prawie miesiąc na placu zabaw i póki co oprócz otartych czubków jest ok (choć miałam kiedyś bardzo złe doświadczenia z metalizowaną skóra właśnie w balerinach ecco.). Jak pisałam wyżej na stopie starszej tez nieźle leżały, choć wybrała te czarne jako wygodniejsze.
            • agni71 Re: skórzane balerinki lub sportowe w rozmiarze 2 06.05.11, 20:01
              Ogladałam chyba ten model Primigi i na zywo wyglądaja o niebo lepiej niz na zdjęciu (tylko ja widziałam czarne). Na zdjęciu wydają sie szerokie, ale w rzeczywistości są raczej wąskie. Choc chyba nie aż tak wąskie jak Ecco Vibration. Niestety, nie było rozmiaru na corkę, więc wzięłam inny model, tez zresztą Primigi.
    • mariza11 Re: skórzane balerinki lub sportowe w rozmiarze 2 05.05.11, 15:57
      Powinny być dobre, choć mam wrażenie, ze superfit ma odrobinę większą rozmiarówkę. Ale też z drugiej strony ten model superfita jest mocniej zabudowany wiec lepiej okala stopę- stąd też ewentualny ciut większy zapas nie powinien być problemem (różnica może być jakieś 0,5 rozmiaru o ile w ogóle). Córka miała w zeszłym roku różowe nubukowe. Czyściłam okazjonalnie najlepiej szczoteczką, mydłem i wodą smile, ale ja też się tym jakoś za bardzo nie przejmuje- buty dziecko i tak ma na jeden sezon. Po całym sezonie biegania nie wyglądały na nówki wink ale tez nie były bardzo zniszczone. Jak pisałam są mocniej zabudowane wiec jak najbardziej nadadzą się na chłodniejsze letnie dni; na upały mogą być za ciepłe, ale wtedy to się przecież zasuwa w sandałach smile Na pewno są solidniejsze niż te czarne ecco- przy niewielkim deszczu w superfitach mogła wyjść, ecco z pewnością przemokną po wdepnięciu w kałużę.
      • zebraw-paski Re: skórzane balerinki lub sportowe w rozmiarze 2 05.05.11, 20:28
        Dzięki smile Zdecydowałabym się na Superfity - o ile będzie rozmiar (też mi się wydaje, że rozmiarówka jest troszeczkę zawyżona) i jeszcze przejadę się może do Złotych Tarasów obejrzeć Clarksy.
    • zebraw-paski Ecco Imagine czy Primigi? 06.05.11, 19:53
      Superfitów niestety nie ma w pasującym rozmiarze, zdecyduję się chyba na jeden z tych modeli - Ecco Imagine albo Primigi. Czy będą dobre do codziennego biegania - przedszkole, plac zabaw itp.? Najbardziej zalezy mi na tym, żeby były wygodne. O Ecco Vibration czytałam tu niezbyt pochlebne opinie a jak się sprawdzają Ecco Imagine?

https://www.maragakids.eu/image/1774/default/07238256964_02.jpg_list.jpg

Primigi:
      https://www.maragakids.eu/image/2282/default/41240-77_01.jpg_list.jpg

Primigi Nicla:https://www.maragakids.eu/image/2257/default/43022-77_01.jpg_list.jpg

• agni71 Re: Ecco Imagine czy Primigi? 06.05.11, 20:04
        Te baleriny Imagine sa dosyc szerokie, przynajmniej mojej corce kłapały w pięcie. Wydawały mi sie tez raczej ciężkawe. Pozostałych nie widziałam na zywo, więc sie nie wypowiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka