igaderen 29.10.06, 18:45 jestem w 7 miesiacu ciazy,ojciec dziecka sie nie przyznaje do niego,rodzice sie ode mnie odwrocili,mam 19 lat...potrzebuje pomocy,chce aby moje malenstwo bylo w rodzinie ktora obdarzy je miloscia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiapfk Re: oddam dziecko 30.10.06, 09:03 Witaj, zgłoś się do ośrodka adopcyjno-opiekuńczego przed porodem. Tam musisz dostać pomoc, również psychologiczną. Listę oao znajdziesz np tutaj: www.nasz-bocian.pl/modules.php?nameAO Przejrzyj także opinie o ośrodkach, któe wystawili rodzice adopcyjni. Ważne by dziekco, które urodzisz mogło jak najszybciej trafić do rodziny (We Wrocławiu nawet kilka dni po urodzeniu, w KOAO Warszawa wpółpracują z Interwencyjną Plaćówką Opiekuńczą -tam wolontariusze i personel prywatnie zatrudniony zajmują się dzieciakami, częst oodzice przychodzacy do swoich dzieciaków opiekują się też "kolegami z łóżeczka obok". Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: oddam dziecko 30.10.06, 13:02 Trzymaj sie dzielnie i zgłos sie do osrodka ,trzymam za Ciebie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina1 Re: oddam dziecko 30.10.06, 14:00 Iga ...odpisałam na Twoją wiadomość , wyjasniłam Ci wszystko ... pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapfk Re: oddam dziecko 30.10.06, 20:56 Igo wez pod uwagę, że Kalina do tej pory nie może pogodzić się z oddaniem dziecka, dlatego jej wypowiedź może byc zbyt jednostronna. Nie zamykaj isę proszę na żadną formę pomocy. Dzieci adoptowane anonimowo też mają udane życie i szanują swoje mamy biologiczne. Cokolwiek postanowisz, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
zaba2004 Re: oddam dziecko 30.10.06, 19:08 Iga, trzymaj się, dziewczyno, poszukaj Ośrodka Adopcyjnego, głowa do góry, i dla Ciebie zaświeci słoneczko. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika1 Re: oddam dziecko 31.10.06, 17:14 Serce się raduje jak widzę, gdy mama pomimo wszelkich trudności chce urodzić swoje dziecko i oddać je w dobre, opiekuńcze ręce. Kiedyś tego nie rozumiałam, teraz widzę, że to jest właśnie miłość, a nie przetrzymywanie dziecka w Domu Dziecka i niegodzenie się na adopcję. Najważniejsze teraz, żebyś skontaktowała się z Ośrodkiem. Polecam Katolicki www.adopcja.org/ , wiem, że tam mamy są przyjmowane bradzo ciepło. Bądź dzielna i dbaj o siebie i maleństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
tula23 Re: oddam dziecko 01.11.06, 12:21 Moja droga sama adoptowałam maluszka , i poznałam mame biologiczną. Znam też rodzine która czeka na adopcje ze wskazaniem więc jeśli wybierzesz adopcje ze wskazaniem to prosze odezwij się a napewno ci pomogę .... Sama przechodziłam przez tego typu adopcje więc moge ci wszystko wyjaśnić i wtedy zobaczysz że to nie jest straszne a do tego ma wiele plusów które nie da ci adopcja przez OAO. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina72 Re: oddam dziecko 01.03.07, 21:54 czy moge poznac te procedury adopcji ze wskazaniem Odpowiedz Link Zgłoś
chrosna Re: oddam dziecko 03.11.06, 22:07 naprawde cie podziwiam ale musisz to wiedziec ze sa setki rodzin ktore oczekuja na twojego dzidziusia sama bym chciala jeszcze jedno dziecko (mam corke adoptowana) ale jak narazie to powstrzymuja mnie te wszystkie procedury. sama sie czasem zastanawiam jak przebrnełam przez to wszystko za pierwszym rzaem. ty sie nie obawiaj musisz tylko podpisac zgode na adopcje i zzeczenie sie praw do dziecka . musze ci podziekowac za to ze nie zostawiasz dziecka na wiadoma smierc ale troszczysz sie o jego losy. dam ci tel. kon. do katolickiego osr. adopcyjno-opiekunczego, sa naprawde mili i zajma sie toba idzieckiem. 0-22 818-53-37,0-22 618-92-45. wiem ze sa mili bo wlasnie za pomoca tego osrodka adoptowalismy naszego brzdaca. naprawde polecam to sa osoby bardzo kompetentne. znajda dla twojego dziecka jak najlepsza rodzine . jest u nich wiele progów do przejscia aby stac sie rodzina adopcyjna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiniadi !!!!!! DO igaderen!!!!!! 11.11.06, 14:42 Witaj. Pragne Ci pomoc, jesli tego chcesz. Wiem w jakiej jestes sytuacji, bo 15 lat temu bylam w podobnej (z tym, ze mojego dzidziusia nie udalo mi sie obronic przed podlymi ludzmi-moim ojcem...) Obecnie jestem mama 3-jga wspanialych dzieci. Nigdy nie przestalam myslec o przeszlosci. Po calym tym wydazeniu wyprowadzilam sie z domu majac 17 lat. Od tamtej pory obiecalam sobie, ze bede pomagac dziewczyna w takiej sytuacji. Mam dla Ciebie propozycje, a zebys wraz z dzieckiem zamieszkala u mnie. Pomoge Ci w starcie (ubranka,pieluchy, jedzenie)jak rowniez bedziesz miala wlasny kat, gdzie spokojnie bedziesz mogla zyc. Na pewno inne dziewczyny, ktore to czytaja mysla sobie- jak rowniez Ty, jaki ja mam w tym cel. Moge przysiasc na moje dzieci, ze zadnego oprocz pomocy potrzebujacej. Pomoglam juz mojej kolezance ktora uciekla od molestujacego jej meza. (wtedy jeszcze nie wiedziala, ze jest w ciazy) Mateuszek urodzil sie u mnie. Mieszkali razem 2 lata, a teraz Ania poznala wspanialego czlowieka, zamieszkali razem i maja wspolnego synka Karola, a w maju planuja slub. Jestm szczesliwa, ze i ona znalazla sens w zyciu i czego Ci zycze. Nie chciala bym, ze jak oddasz Swoje dziecko to do knca zycia bedziesz sie bila z myslami, jak to by bylo gdyby... (jak ma to miejsce w mojej osobie) Zycze Ci szczescia)))))))))))))))))) Jak chcesz to napisz do mnie na kiniadi@yahoo.it Odpowiedz Link Zgłoś
kalina1 Re: !!!!!! DO igaderen!!!!!! 12.11.06, 08:46 Witaj .... widze że wiele nas łączy , napisałam do Ciebie . pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
ania67 Re: !!!!!! DO igaderen!!!!!! 16.03.07, 09:09 Kiniadi waspaniale, ze tak napisalas do tej mlodej dziewczyny! Ja tez chcialabym napisac do igaderen, zeby nie za szybko decydowala o adopcji. To naprawde ostatecznosc. Piszesz, ze bys chciala zeby Twoje dziecko wychowywalo sie w milosci, ale to wlasnie Ty mozesz zaoferowac dziecku taka milosc! Kiniadi oferuje Ci wspaniala pomoc. Napisz moze tez na forum samotnych mam, tam na pewno nie jedna kobieta cos takiego przyzyla i chetnie posluza Ci rada! Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja741 Re: oddam dziecko 16.12.06, 01:27 to jest warszawskikatolicki ośrodek adopcyjny,bardzo mili ludzie naprawdę.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ad333 Re: oddam dziecko 20.11.06, 11:06 czesc Igło!!! Jestem zainteresowana adopcją Twojego dziecka. Jeśli jesteś chcesz odpisz ad3312@wp.pl pozdrawiam hey. Odpowiedz Link Zgłoś
unachica3 Re: oddam dziecko 26.11.06, 09:11 Witaj serce się raduje, że dajesz ogłoszenie o chęci oddania dziecka, a nie wyrzucasz je po prostu na śmietnik w foliowym worku. Jesteś bardzo dzielną kobietą, podziwiam Cię, inne by w Twojej sytuacji na pewno się nie przejmowały tylko po prostu porzuciły... Ty chcesz zapewnić swojemu maleństwu lepszą przyszłość i dlatego zamieszczasz ogłoszenie na forum. Polecam jeszcze lokalne gazety i ogłoszenia na słupach. Zresztą najlepiej doradzą Ci stałe bywalczynie tego Forum, które udzielają rad na każdy temat. One znają rodziny i matki godne i odpowiedzialne. Najważniejsze, żeby Twoje dzieciątko nie trafiło do jakiejś nieodpowiedzialnej psychopatki. One już tego dopilnują Uszy do góry!! Odpowiedz Link Zgłoś
katia_l Re: oddam dziecko 08.12.06, 15:17 igaderen napisała: > jestem w 7 miesiacu ciazy,ojciec dziecka sie nie przyznaje do niego,rodzice > sie ode mnie odwrocili,mam 19 lat...potrzebuje pomocy,chce aby moje malenstwo > bylo w rodzinie ktora obdarzy je miloscia. Jak jeszcze chcesz oddać napisz: keja_l@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kalina1 Re: oddam dziecko 08.12.06, 17:56 Ta sprawa jest już nieaktualna ...dziecko ma już rodzicow ... Odpowiedz Link Zgłoś
violaa7 Re: oddam dziecko 12.12.06, 05:21 Bardzo Cie prosze skontaktuj sie ze mna! Ja i moj maz nie mozemy miec dzieci mieszkamy w USA i moglabym Twoje dziecko wychowac. Moj email violaf@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
joanna129 Re: oddam dziecko 12.12.06, 13:02 Jezeli naprawde podjelas decyzje o oddaniu dziecka, chcialabym powiedziec, ze jestem zainteresowana adopcja Twojego malenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja741 Re: oddam dziecko 16.12.06, 01:33 witaj słyszałam,że jeśli dziecko jest adoptowane w polsce przez adop,ze wskazaniem nie może wyjechać do USA,czy wiesz coś na ten temat? ponoć jest takie prawo wizowe,że tylko adoptowana sierota może dostać wizę i wyjechać do Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka89 Re: oddam dziecko 22.12.06, 21:03 A ja Ci powiem: w zyciu nie oddawaj dziecka! W prawdzie nie znam Twojej sytuacji finansowej itp... Piszesz, że ojciec nie rpzyznaje sie d dziecka, a rodzic eodwrócili sie od Ciebie..jak mogli!!! Ale nie mnie ich osadzać. Igaderen, pokaż wszystkim naokoło, że dasz sobie rade....zobaczysz, ze zawsze znajdzie sie ktoś kto jest Ci w stanie pomóc! Jest tyle ośrodków dla samotnych matek z dzieckiem... Jeżeli podejmiesz decyzje o oddaniu dziecka będzie to największa "porażka" dla Ciebie..nie pogodzisz sie z tym do konca zycia! Takie jest moje zdanie.. Ale jezeli juz definitywnie wiesz ze hccez je oddac...to sama widzisz ile jest tutaj na forum osob, ktore z checia znajda dla Twojego dziecka kąt we własnym serduszku...ale od emnie jeszcze raz rada: PRZEMYSL TO DOKŁADNIE, BO ODDAJAC DZIDZIE POZBEDZIESZ SIE CZESCI SIEBEI Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka89 Re: oddam dziecko 22.12.06, 21:04 A ja Ci powiem: w zyciu nie oddawaj dziecka! W prawdzie nie znam Twojej sytuacji finansowej itp... Piszesz, że ojciec nie rpzyznaje sie d dziecka, a rodzic eodwrócili sie od Ciebie..jak mogli!!! Ale nie mnie ich osadzać. Igaderen, pokaż wszystkim naokoło, że dasz sobie rade....zobaczysz, ze zawsze znajdzie sie ktoś kto jest Ci w stanie pomóc! Jest tyle ośrodków dla samotnych matek z dzieckiem... Jeżeli podejmiesz decyzje o oddaniu dziecka będzie to największa "porażka" dla Ciebie..nie pogodzisz sie z tym do konca zycia! Takie jest moje zdanie.. Ale jezeli juz definitywnie wiesz ze hccez je oddac...to sama widzisz ile jest tutaj na forum osob, ktore z checia znajda dla Twojego dziecka kąt we własnym serduszku...ale od emnie jeszcze raz rada: PRZEMYSL TO DOKŁADNIE, BO ODDAJAC DZIDZIE POZBEDZIESZ SIE CZESCI SIEBIE! A tak na amrginesie: skad jestes?... jesli boisz sie o to,z enie ebdeziesz miala ubranek, pieluszek , przyborow kosmetycznych... to zoabczysz,z enzjada sie ludzie, ktorzy z checia oddadza Ci to wszystko za darmo. Trzymam kciuki i napisz....jaka decyzje pdojelas? Odpowiedz Link Zgłoś
daga998 Re: oddam dziecko 01.01.07, 21:25 Mam 27 lat. Do tej pory nie udało mi się znaleźć odpowiedniego partnera do życia. Bardzo jednak chciałabym mieć dziecko, które byłoby moim celem w życiu. Nie uważam, że para osób, które są dzisiaj razem, a jutro osobno będą lepszymi rodzicami ode mnie. Mam ustabilizowaną sytuację zawodową i dużo wolnego czasu. c.v@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gulek5 Re: oddam dziecko 02.01.07, 17:09 daga... zgłoś się do OAO tam również adoptują osoby samotne... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapfk Re: oddam dziecko 08.01.07, 14:42 daga, naprawdę uważasz, dziecko jako cel w życiu to dobry pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
agulek777 Re: oddam dziecko 26.01.07, 16:47 A dlaczego chcesz oddac dziecko?Przeciez Twoje dziecko napewno nigdzie nie bedzie mialo tyle milosci co u swojej prawdziwej mamusi.Ono Cie juz kocha a Ty jesli jego jeszcze nie to napeweno bys je pokochala.A co bedzie jesli jakas rodzina zaadoptuje Twoje dziecko,a Ty bedziesz chciala je odzyskac?Wtedy bedzie wszystko stracone a Ty bedziesz cierpiec do konca zycia.Prosze Cie za nim cokolwiek zrobisz to zastanow sie zebys potem nie cierpiala.A i wez pod uwage swoje malenstwo czy kto kolwiek bedzie w stanie je zaakceptowac jako swoje? Pozxdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapfk Re: oddam dziecko 27.01.07, 11:40 Agulek, czyś ty z drzewa spadła? To jest forum ADOPCJE, co oznacza,że większośc, jak nie 100% rodziców ado zaakceptowała dzieci jako SWOJE. Łącznie z tymi, którzy mają biologiczne dzieci i potem adoptowali kolejne. p.s. przeprą, ale jestem uczulona na głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasialu Re: oddam dziecko 29.01.07, 21:16 Oj Agulek Agulek - Ty nie wiesz niestety co to jest miłość prawdziwa, bezinteresowna, bezgraniczna. Kochasz swoje dziecko za to, że z Twojej krwi i ma Twoje geny, a my rodzice adopcyjni kochamy swoje dzieci poprostu za to, że są. Odpowiedz Link Zgłoś
martaiwojtek Re: oddam dziecko 30.01.07, 21:34 Witaj Iga, i ja postanowilam dodac swoje trzy grosze, jak widzisz masz wiele rad, jedne lepsze inne mniej. Ja dodam Ci jedna, to Ty musisz czuc sie komfortowo i pewnie w podejmowaniu decyzji i przedewszystkim musisz rozwazyc wszystkie opcje i wybrac TA najlepsza dla Ciebie i dziecka. Porozmawiaj ze swoimi rodzicami, byc moze Oni pomoga Ci wiecej niz sie spodziewasz. Nie podejmuj decyzji pochopnie, zadaj sobie pytanie czy jestes gotowa byc MAMA i czy jestes zapewnic dziecku i sobie stabilna przyszlosc. Coz, masz dwie opcje zdecydowac sie na wychowanie dziecka i wszystko zrobic aby wyjsc na tzw prosta aby zapewnic sobie i dziecku milosc, stabilnosc, wyksztalcenie, dom itd lub zdecydowac sie na poszukanie rodziny ktora jest gotowa aby zopiekowac sie i pokochac Twojego dzidziusia, pomysl o adopcji ze wskazaniem... poznasz wtedy adopcyjnych rodzicow swojego dziecka i bedziesz spala spokojnie ze zrobilas wszystko aby Twje dziecko bylo w dobrych rekach. Wazne jest dobro dziecka i Ty sama wiesz co zrobic najlepiej, pokieruj sie swoim sercem, instynktem i rozumem. Zycze Ci powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
korag5 Re: oddam dziecko 26.02.07, 23:18 Cześć Może piszę za późno ale oddaj mnie swoje dziecko. Będziesz mogła je widywać a jak przyjdzie cza nawet je odzyskać. zadzwoń 606-130-470 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapfk Re: oddam dziecko 27.02.07, 13:59 przepraszam, a czy czasem dla dziecka takie "Zawieszenie" będzie dobre??? Ludzie opamiętajcie się! korga5 chce na chwilę zabaweczkę? a może jako rz zarobić deczko? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: oddam dziecko 03.03.07, 20:23 Nie wiecie na wymioty mnie wzielo,czytajac słowe :jeszcze aktualne?Jak chcesz to mi daj ,bedziesz mogla je widywac? Ja mam nadzieje ze Iga postapila slusznie i ze dziecko ma juz dom,a czas przyniesie swoje moze sie spotkaja za pare lat. Pelna jestem dla jej odwagi podziwu i szacunku,wielka mama ktora dla dobra wlasnego dziecka potrafi oddac.Dajac zarazem szczescie innym.To wielkie poswiecenie.Napisz Iga co u Ciebie,mam dla Ciebie wielki szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
balbina72 Re: oddam dziecko 14.03.07, 20:39 Moge Ci pomoc i zajac sie twoim malenstwem. Odezwij sie. Odpowiedz Link Zgłoś
malvinav1905 Re: oddam dziecko 30.04.20, 23:43 Dzień dobry, Nasza rodzina jest zainteresowana adopcją że wskazaniem. Bardzo chętnie Cie poznamy i odpowiemy na każde pytanie chcemy żebyś miała pewność, że Twojemu dziecku będzie z nami dobrze. Proszę napisz malvinav1905@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dyska84 Re: oddam dziecko 04.06.20, 22:51 Kochani piszę tutaj ponieważ już nie wiem gdzie ? W sumie już tracę wiarę i nadzieję że kiedykolwiek zostanę mamą, od 14lat walczymy z nie płodnością i z systemem adopcyjnym za granicą. Po długiej drodze starań już nawet invitro po roku postanowiliśmy że teraz czas na adopcje. Niestety dostaliśmy zwykłą notatkę z informacją że do adopcji zagranicznej idą dzieci chore i leżące bo polska stała się Pro rodzinna , jesteśmy Polakami mieszkającymi w Niemczech. A po drugie koszt adopcji jest koszt+/- 10.000 eu Nie mamy większych marzeń jak to żeby stać się komuś ważnym i kochanym. Teraz staramy się tutaj w DE rodzinę zastępczą i adopcje ale niestety już nam dano do zrozumienia że raczej adopcji nie przejdziemy a na rodzinę zastępczą się nie nadajemy ponieważ nie rozmawiamy perfekcyjnie po ich języku.. Czy można przeprowadzić adopcję ze wskazaniem? Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że ktoś nam pomoże i poradzi.. EMAIL : dyska84@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
kamika-22 Re: oddam dziecko 16.11.20, 10:14 Cześć kochani z mężem staramy sie o dziecko od 7 lat, mamy za sobą 3 inseminacje i 2 zabiegi in vitro. Od 2 lat jesteśmy zarejestrowani w ośrodku adopcyjnym, ale niestety ten proces adopcji trwa dosyć długo. Mamy dobre warunki mieszkalne, mamy dom na wsi w spokojnej okolicy, kochamy dzieci i bardzo pragniemy mieć swoje. Jesteśmy zainteresowani adopcją ze wskazaniem. Jeśli masz trudną sytuacje i z różnych powodów szukasz domu dla swojego dziecka , napisz proszę kamika-22@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
madllen888 Re: oddam dziecko 21.04.21, 20:18 Małżeństwo zaopiekuje się bobaskiem Nie możemy mieć wspólnych dzieci, ja mam jedno dziecko z poprzedniego małżeństwa. Mąż bardzo pragnie dziecka, ja po chorobie nie mogę już urodzić. Pomożemy kobiecie w trudnej sytuacji, wszystko jest do ustalenia. Kochana, jeśli nie możesz z różnych przyczyn zostawić przy sobie swojego Skarba, my z największą miłością go pokochamy. Mamy super warunki bytowe, dom z ogrodem, stałe prace, wykształcenie wyższe(oboje nauczyciele) i MOC MIŁOŚCI Napisz do nas, pomożemy Ci m.rowinska@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś