Dodaj do ulubionych

Który flik flak dla 9-latki???

04.05.11, 00:39
Zajrzałam na All żeby wybrać i utknęłam. Te z gładkimi, chyba skórzanymi paskami odpadają. Wiem , że się nie spodobają, białe paski teżwink nie będzie nosiła. Wykluczyłam też z barbie i hello kity, córka nie przepada za tymi postaciami. To ... co??? Mi się podoba Kalinka FBN063 wink Nie musi być różowy choć córce to nie przeszkadza i myslę że romantic flowers FBN004 i spring explosion FBS003 by się podobały. Ale czy one w ogóle nadają się dla tak dużej dziewczynki?
A tak w ogóle to kupić na All czy iść z tym do sklepu?
Obserwuj wątek
    • klara_0204 Re: Który flik flak dla 9-latki??? 04.05.11, 07:52
      Moja córka ma taki: allegro.pl/swatch-flik-flak-fpn038-2-lata-gwarancji-sklep-i1512395761.html

Polecam, bo:
      1. pasek jest w bardzo uniwersalnym kolorze - pasuje w zasadzie do wszystkiego
      2. tarcza bardzo wyraźna i nie za bardzo upstrzona ozdóbkami
      3. z drugiej strony delikatne cyrkonie powoduję, że zegarek jest bardzo dziewczęcy, ale nie bardzo dziecięcy
      4. wzór powoduje, ze nadaje się zarówno dla 7-latki jak i dla 13-latki

Kupowałam w sklepie. Cena własciwie podobna do tej z allegro (po doliczeniu przesyłki).
      • agni71 Re: Który flik flak dla 9-latki??? 04.05.11, 08:19
        Niedawno wybierałam dla córki zegarek. Wstępnie wybrałam trzy, które wiedziałam, że sie córce spodobają, a ona wybrała jeden z nich. Taki:
        https://matsew.home.pl/serwis/upload/images/flik-flak-zielony.jpg
        Jest z saszetką, z notesem, kompasem i malutką latareczką-breloczkiem.
        Bralysmy jeszcze pod uwagę te:
        https://www.zegarki.zgora.pl/images/wm_life_in_pink_510109.jpg
        https://www.zegarki.zgora.pl/images/wm_untamed_nature_644742.jpg

Mnie sie najbardziej spodobał ten ostatnio, bo dzięki wielokolorowemu paskowi pasowałby do wielu ubrań.
        • aniaop Re: Który flik flak dla 9-latki??? 04.05.11, 08:32
          Moja 9-latka od 1,5 roku tez uzytkuje ten pierwszy, co corka Agni. z kompasem, latarka, notesem, olowkiem itp.
          Ostatnio jednak doszlam do wnosku, ze mozna jej kupic juz normalnego, mlodziezowego swatcha, bez cyferek, tzn z pusta tarcza (sprawdzalysmy i jednak swietnie daje rade), wiec chyba zrobie jej taki prezent na dzien dziecka.
          • minkapinka Re: Który flik flak dla 9-latki??? 04.05.11, 08:42
            ja tez chyba kupie bardziej dorosły zegarek, myslałam o czyms takim
            allegro.pl/swatch-skin-sfk363-blue-classiness-nowosc-sklep-i1583301006.html
            • klara_0204 Re: Który flik flak dla 9-latki??? 04.05.11, 12:02
              Ale ten nie pasuje na mniejsza rączkę. Niestety, bo też o tego typu zegarku myślałam.
              • aniaop Re: Który flik flak dla 9-latki??? 04.05.11, 12:11
                klara_0204 napisała:

> Ale ten nie pasuje na mniejsza rączkę. Niestety, bo też o tego typu zegarku myś
                > lałam.

Mniejsza raczke? Zalezy, jak duze dziecko. Moje wyjatkowo duze, pewnie ze 146cm i raczka niewiele szczuplejsza od mojej (fakt mam bardzo smukle dlonie), wiec nie widze problemu z noszeniem duzego zegarka i tez kupuje Mlodej duzego swatcha.
        • minkapinka Re: Który flik flak dla 9-latki??? 04.05.11, 08:33
          Mnie tez najbardziej podoba sie ten ostatni i nawet sie nad nim zastanawiałam.

• india05 Re: Który flik flak dla 9-latki??? 04.05.11, 09:42
            a ten?
            img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/61/61/88/1561618835
            córka miała kilka zegarków i najdłużej używała podobnego jak na fotce, tylko z motylkami, i cyrkonie miał jeszcze na pasku, bardzo delikatny i pasował do wszystkiego, dostała go jak miała 8 lat, teraz ma 14 i obecnie wolałaby albo czarny, albo z serduszkami smile
            • india05 Re: Który flik flak dla 9-latki??? 04.05.11, 09:43
              w zestawie ma jeszcze bransoletkę
              allegro.pl/swatch-flik-flak-ftb006-wspanialy-na-prezent-i1561618835.html
              • heca7 Re: Który flik flak dla 9-latki??? 04.05.11, 12:38
                Wow! dzięki za taki duży odzewsmile Zrobiłam rozeznanie u córki wink i jak się okazuje wygrywa ten pierwszy, bo czarny, potem ten z dodatkami. Szkoda, że aukcja zakończona bo mam wrazenie, że teraz akurat nie ma go wystawionego na ALLuncertain Najwyżej zacznę szukac po sklepach.
                A mi się z tych zegarków najbardziej podoba ten z pasiastym paskiemsmile
      • emtii Re: Który flik flak dla 9-latki??? 05.05.11, 16:29
        klara_0204 napisała:

> Moja córka ma taki: allegro.pl/swatch-flik-flak-fpn038-2-lata-gwarancji-sklep-i1512395761.html
        >
        Moja córka dostała ten model od Mikołajawink Wybierała między nim,a tym w kolorowe paski.
        Decyzja nie była ława.Po długim namyśle zdecydowała się na czarny mówiąc,że o ten w paski poprosi najwyżej na urodziny,bo jest taki... bardziej wiosenny i będzie fajnie pasował do letnich rzeczybig_grin .
        Mąż,nie wiedzieć czemu ,spojrzał na mnie z wymownym uśmiechem smile

• monia19722 tu jest cos n/t 04.05.11, 18:32
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,124727411,124727411,zegarki_flik_flak_pytanie.html
      • aagulek robilam rozeznanie 04.05.11, 19:58
        i wyszło, ze w stacjonarnych ma zegarownia.pl/zegarek-dla-dzieci-flik-flak-summer-lines-fpn036 w Panoramie, ale tam jeszcze nie dotarłam
        • heca7 Re: robilam rozeznanie 05.05.11, 13:00
          Mi ten paskowany też się najbardziej podobałsmile Ale córka chciała czarny. Udało mi się skontaktować ze sprzedawcą z ALL , wystawił dwa czarne. Ja kupiłam, ktoś jeszcze i koniecwink aukcja trwała może z 5 godzin.
          • matyldamoja Re: robilam rozeznanie 05.05.11, 14:54
            proszę podaję stronkę gdzie można kupić różne - ten czarny również za 112 zł.
            swoją drogą odkąd odwiedzam to forum ilość moich zakupów znacznie wzrosła smile ten zegarek też planuję zakupić na dzień dzieckasmile
            www.zegarki.zgora.pl/zegarek/7169_Flik_Flak_Colorful_Darkness_FPN038
            • a-e-p Re: robilam rozeznanie 05.05.11, 17:23
              Corka miała ten ostatni w paski, zalinkowany przez agni, nietstety gdzieś zgubiła smile Raczej nic nie gubi, wiec zapewne ktos jej go ukradł... Dostała w prezencie w zeszłym roku, pasowal do wielu rzeczy. Teraz kupie jej jakis podobny ale znacznie tanszy, nie bedzie szkoda jesli zgubiłaby znowu. Potem zamierzam kupic Swatcha - zreszta sama nosze czasami 10-letni Swatch.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka