Dodaj do ulubionych

ubrania NEXT

05.05.11, 11:32
dziewczyny wlasnie bede skladac zamowienie u kolezanki. Ostatnio nic w Next nie kupowalam i nie wiem jak tam teraz z rozmiarowka.
Moja Majka ma ok 114cm wzrostu, ok20kg. Ubrania przykladowo z h&m nosi na 116 glownie. A np miala okolo pol roku temu jeansy z next na 5 lat i szybko wyrosla, ma tez bluzki na 5 lat tez juz takie na styk. Ale rowine male sa na nia rozmiarowka 4-5 lat. I nie wiem z ktorych zamawiac czy z tej rozmiarowki dla maluch dziewczynek 5-6 lat czy raczej dla starszych na 6 lat?
Wolalabym zeby ubrania byly na teraz niz na zas i nie wiem w co celowac? Moze ktoras z Was ma np jakas bluze dresowa w rozmiarze 5-6 lub 6 lat i moglaby mi podac wymiary. Z koszulkami nie ma problemu gorzej ze spodniami celnac.

A co jeszcze myslicie o tych zabudowanych strojach kapielowych kupuje na mojego dwulatka i zastanawiam sie czy Majce wziac. Pytanie czy jak sie ma tyle mokrego na sobie czy nie jes zimno? Czy raczej traktowac to tylko jako sun safe?

I tez czy mieliscie kiedys stroje z NEXT czy 2-3 lata nie bedzie za wielki dla 2latka?
Obserwuj wątek
    • ilo9 Re: ubrania NEXT 05.05.11, 12:36
      Moja corka ma 116 cm wzrostu,21.300 kg.Mamy ciuszki na 5-6, 6 ,7 lat bo roznie wychodza rozmiarowo,ale teraz juz zdecydowanie na 7 lat bardziej biore.Jakbys chciala cos konkretnego pomierzyc to pisz,chetnie pomogesmile
    • verika Re: ubrania NEXT 05.05.11, 12:57
      Strój kąpielowy jest bardzo fajny, kupujemy go co roku, dzięki temu unikamy smarowania całego ciała, którego syn nie znosi smile Co do rozmiarówki to bierz na wiek bo one nie są wielkie. Za granicą, w kurortach wakacyjnych widać sporo dzieciaków w takich strojach, tam gdzie jest ciepło z pewnością dziecko nie zmarznie, bo to momentalnie schnie, natomiast jeśli wybierasz się nad nasze morze z wiaterkiem to może być chłodno po wyjściu z wody ale nie bardziej niż jak się ma mokre ciało wink
    • megi1979 Re: ubrania NEXT 05.05.11, 12:58
      moja córa ma 7lat i 3m-ce wzrost 120cm waga 19kg i na lato koszulki ma w rozm 116 (5-6 i 6 lat) a szorty i rybaczki na 110, jest szczuplutka i większe na niej wiszą. Spodni długich nie kupuję w next bo są za szerokie, wolę H&M.
      • kinia117 Re: ubrania NEXT 05.05.11, 13:05
        ilo9 a mozesz mi np pomierzyc takie typowe nextowe bluzy z kapturem zarowno w rozmiarze 5-6 jak i 6 lat i np spodnie dresowe.
        I tak wiem ze co model to inna rzecz ale mniej wiecej dł i dl rekawa
        • 18buzka Re: ubrania NEXT 05.05.11, 21:31
          hej
          mój mały ma dokładnie 114 cm (5.5 roku)nosi z nexta rzeczy w rozmiarze 5-6 i 6 lat i to jest romiar akurat. mam wrazenie ze te na 6 lat są odrobine wieksze od tych na 5-6 lat.
          myle ze to rozmiar 7 lat, jesli dziecko jest szczuple, byłby za duzy
          pzdr
          18buzka
    • agnieszka.jg Re: ubrania NEXT 05.05.11, 22:39
      polecam poszukać wybranych rzeczy na allegro, często podane są wymiary

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka