betticzka 02.06.11, 20:14 Emamki potrzebne - Potrzebuję porady czy ten komplet będzie fajnym prezentem na chrzest (nie będę chrzestną) allegro.pl/sztucce-na-chrzest-roczek-gerlach-grawer-i1624657774.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnaalineczka Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 20:17 dziecko bedzie mialo taki prezent gleboko w pampersie ale rodzicom moze sie spodobac Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 20:25 Ja przymierzam się do zakupu sztućców satynowanych z tego sklepu: www.jozefinka.sklep.pl/?p0=1&p1=11 Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 21:44 czarnaalineczka napisała: > dziecko bedzie mialo taki prezent gleboko w pampersie hehehe boskieeee Odpowiedz Link Zgłoś
latajacamysz Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 20:28 Sympatyczny ale zupełnie nieprzydatny. Wolała bym ramkę na zdjęcie allegro.pl/ramka-glina-gratisy-prezent-dzien-dziecka-chrzest-i1631695608.html lub jeżeli z wyższej półki to srebrną. Ja preferuję wczesniejsze konsultacje z obdarowywanymi. Sama zawsze mam liste przydasiów, których sama sobie nie kupie, a na prezent sie super nadają. Zajżyj tutaj : www.tublu.pl/SPECJALNE_OKAZJE/Pomysl_na_prezent/ Odpowiedz Link Zgłoś
pina_colada88 Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 20:31 Nie chcialbym aby moje dziecko dostalo na chrzest sztucce Wolalabym jakiś obrazek, jakąś huśtawkę czy lańcuszek, kolczyki na później. Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 20:42 Mi by się spodobał taki prezent, ja w ogole lubię praktyczne prezenty, na co mi jakieś obrazeczki, łańcuszki, bransoletki, kolczyki... i tak małe dziecko z tego nie skorzysta, będzie leżeć Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 22:03 łancuszki i kolczyki to ja dostalam za 3 lata trzydzieska a do tej pory nie nosze juz bym sztucce wolala albo nawet patelnie Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: prezent na chrzest, nada się? 03.06.11, 00:10 pina_colada88 napisała: Nie chcialbym aby moje dziecko dostalo (...) Pina? A co to za wpis? Czyżby coś na rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
leesha Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 22:20 Hmmm, nie wiem jak sztućce można określić jako nieprzydatne. To czym się u Ciebie je? Moje dzieci lubią używać dziecięcych dorosłych (metalowych) sztućców. Nieprzydatne to mogą być różne smoczki, buciki, grzechotki, kołyski Swarovskiego itp. Zgadzam się, że jak się nie zna gustu i preferencji rodziców, to najlepiej skonsultować zakup prezentu/pamiątki. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 20:40 Moja córa dostała sztućce w prezencie i służyły jej aż do czasów nastoletnich. Po dzień dzisiejszy czasami ich używa z sentymentu. Myślę, że to bardzo fajny prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
betticzka Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 20:54 Podpowiedź potrzebna co najlepiej wygrawerować na tych sztućcach? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 21:02 Imię dziecka w zupełności wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 21:10 Moj syn dostal srebrna lyzeczke z wygrawerowanym imieniem, data chtu, na raczce jest jeszcze wygrawerowany zegarek pokazujacy date i godzine narodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 21:57 imie i date urodzin zadnych wag wzrostu itp Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 02.06.11, 22:23 betticzka napisała: > co najlepiej wygrawerować na tych sztućcach? Najlepiej nic. Z grawerem trudniej puscic w dalszy obieg . Odpowiedz Link Zgłoś
betticzka Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 21:23 Zamęczę was, a może lepiej buciki allegro.pl/swarovski-buciki-grawer-pudelko-gratis-i1641633757.html Odpowiedz Link Zgłoś
makarcia Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 21:36 Sztućce świetne i porządne. Dziecko dorośnie i będzie używać. Potem zostanie pamiątka . Moja córka dostała ładny komplet na roczek i już trzy lata jest w użyciu. Lepsze takie sztućce niż jakiś kurzołap. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 21:52 Sztućce ok.Ja wiem,że jest napisane,że firma znana i porządna,ale....ja widziałam identyczne w markecie.Naprawdę. Porządne sztućce,z wygrawerowaniem np imienia chciała bym. Te buciki?Ładna rzecz,ale faktycznie....tylko będzie łapało kurz.A sztućce używane będa długo.Mój starszy syn dostał fajne na roczek i nadal używa.Więc uważam,że to fajny prezent. Fajnie masz,bo ja też bym takie coś kupiła,ale dostałam "prikaz",że rodzice chcą kasę Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 22:02 jesli swavorski to lepiej pozytywka buty tylko "wygladaja" a dzwiek pozytywki samemu obdarowanemu moze sie podobac Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 22:39 betticzka napisała: > Zamęczę was, a może lepiej buciki > Wszystko będzie lepsze od bucików Odpowiedz Link Zgłoś
cygarietka Re: prezent na chrzest, nada się? 02.06.11, 23:59 Te buciki to bazar dla mnie. Jak dla cyganów. Ja uważam,że szczućce w porządku, tylko, żebyś nie zdublowała prezentu. www.ticker.7910.org/as1cAb20euJ0010NTBkanwwMDA1MjVkOXxTYW5kcmE.gif Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: prezent na chrzest, nada się? 03.06.11, 00:58 betticzka napisała: > Zamęczę was, a może lepiej buciki Dawno nie widziałam niczego brzydszego. A sztuśce jak najbardziej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: prezent na chrzest, nada się? 03.06.11, 07:59 Buciki po prostu.......zapierają dech w piersiach! Odpowiedz Link Zgłoś
czarneoczy Re: prezent na chrzest, nada się? 03.06.11, 07:42 z bucikami daj spokój, kolejna durnostojka... sztuće są ok. serio serio, żałuje, że żaden z "chrzestnych" gości nie wpadł na taki pomysł zamiast kolejnego gigantycznego pluszaka-kurzozbieracza (do tej pory Kluska się boi tych gigamiśków ) zobacz sobie jeszcze na stronie gerlacha, z grawerem byłabym ostrożna, najwyżej imię i data na trzonku, na pewno nie na częsci "użytkowej" sztućców, chyba, ze mają tylko leżeć i wyglądać Am Am Bon Ton A Petit Odpowiedz Link Zgłoś
blekitny.zamek Re: prezent na chrzest, nada się? 03.06.11, 08:15 Fajny prezent,na całe życie. Gerlach to porządna firma,moi Rodzice mają komplet prawie 40 lat. Dziecko będzie zadowolone ,że ma swoje własne sztućce. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: prezent na chrzest, nada się? 03.06.11, 08:11 ja także uważam, że to bezsensowne wydawanie pieniędzy. sztućce, buciki śliczne - komu to potrzebne? kup jakąś zabawkę porządnej firmy, dokup coś na pamiątkę, zainwestuj inaczej - rodzice będa bardziej zadowoleni. a tak - otrzymają coś, co będzie zabierać miejsce w szufladzie nie wiem, skąd te pomysły, jakaś nowa moda chyba - mnie też przy pierwszym dziecku pytano o te sztućce, przy drugim od razu mówiłam - żadnych dupereli. dziewczynki mają trochę złota / też nie wiem, po co, ale dobra/, było tez trochę kasy, kupiłam fotelik do karmienia i szczepionki. za resztę znajoma napisała nam dwie ikony. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: prezent na chrzest, nada się? 03.06.11, 10:01 Jeśli chcesz dać sztućce na chrzest, to w zasadzie WSZYSTKO się nada. Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: prezent na chrzest, nada się? 03.06.11, 10:10 Jeżeli owe sztućce są mniejsze niż tradycyjne to mogą być. Mój 2 latek zachwycony spożywa podobnymi posiłki przekonany o swej dorosłości. Tak, dla dziecka już starszego to fajny prezent, ale osobiście grawer odnośnie urodzenia uważam za kiczowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: prezent na chrzest, nada się? 15.06.11, 16:03 Widzisz : ile mam tyle opinii. Jedna woli pieniądze w prezencie dla dziecka, druga zabawkę, trzecia zabawkę i pamiątkę, a czwarta stwierdzi że sztućce to super prezent. Jak dla mnie, sztućce są super. I na pewno nie będą zawalać szuflady. Przecież dziecko w końcu zacznie samodzielnie jadać posiłki i małe sztućce jak najbardziej się przydadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
the_vicious_one Re: prezent na chrzest, nada się? 15.06.11, 16:33 Idealny prezent na chrzest: butelka dobrego szampana/czerwonego wina. Do odbezpieczenia w 18-naste urodziny Odpowiedz Link Zgłoś