Dodaj do ulubionych

duża paczka do wysłania najtaniej

06.06.11, 20:57
mam dużą paczkę(mebel) do wysłania z Gdyni do Rzeszowa. w opakowaniu kartonowym, oryginalnym, regularny kształt, waga 47 kg a długosc 190 cm.
i tu zaczynają się schody bo na wszystkich stronach tanich kurierów nie biora takich przesyłek.
moze ktos z was wysyłał takie duże paczki i podzieli sie gdzie i w jaki sposób przesłac ja jak najtaniej? bo pocztekx wyliczył mi na stronie 420 zł sad
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: duża paczka do wysłania najtaniej 06.06.11, 21:05
      o rety!
      miałam podobną sytuację - choć moja 60kg komoda nie była na tyle długa, co bardzo głęboka i wysoka
      też kurierzy telefonicznie bądź podjeżdżając machnęli ręką - nie mogą i już
      jedyny Pocztex mi pomógł - pominąwszy fakt, że musiałam osobną paczką uchwyty metalowe wysyłać, bo przeważyły...
      także ta ostatnia firma, po prawie miesiącu szukania była u mnie deską ratunku (płaciłam do 100zł za wysyłkę)
      trafiłam też na serdecznego kuriera...
      nie zazdroszczę ...
    • pycia07 Re: duża paczka do wysłania najtaniej 06.06.11, 21:07
      długość 190 cm, a szerokość i wysokość tej paczki jaka?
      na tej stronie jak się wpisze te wymiary to wychodzi UPS Standard 60kg MAX za 55 zł
      www.kurjerzy.pl/
      • pycia07 Re: duża paczka do wysłania najtaniej 06.06.11, 21:10
        przy szerokości i wysokości 30 cm smile
    • sagaa Re: duża paczka do wysłania najtaniej 06.06.11, 21:18
      Długie paczki wysyłam firmą kurierską UPS. Tanio wychodzi na wysyłajtaniej.pl Najdłuższa paczka miała 245 cm (z tym, że pozostałe wymiary są raczej małe). W przypadku Twojej paczki wyszło mi aż 61 zł sad

Teoretycznie mogłabyś wysłać DHLem, bo wymiary są akceptowalne, tylko nie wiem co z wagą. W serwisie zapakowani.pl można chyba tylko do 31 kilo.
      • patatajowa Re: duża paczka do wysłania najtaniej 06.06.11, 21:24
        Szerokość:43 cm, Wysokość:10 cm, Długość:189 cm,Waga:44.4 kg . to dokładne wymiary ze strony ikea wiec mebel niezłożony w paczce.kurjerzy, wysyłaj najtaniej i inne podane strony przez was przejrzałam, ale po wstawieniu danych albo info o przekroczeniu wymiarów albo wagi. 61 zł to akceptowalna przeze mnie jeszcze kwota w porownaniu do pocztexa za ponad 400 zł wink
        • iberka zapakowani 06.06.11, 23:29
          takie mają FAQ:
          "Przesyłki

Jaka jest dopuszczalna waga przesyłek?
          Dopuszczalana waga pojedynczej części (elementu zewnętrznego) przesyłki to 1000 kg. W ramach jednej przesyłki (jedego odbiorcy) można wysłać do 999 elementów o łacznej wadze 2500 kg.
          Jakie wymiary może mieć przesyłka DHL?
          Maksymalna dopuszczalna długość paczki wynosi 200 cm a suma wymiarów (wysokość+długość+szerokość) nie większa 600 cm."

iza
          • magda79pn Re: zapakowani 06.06.11, 23:49
            a jaką można max długość wysłać? bo ja też coś wysyłałam i przekroczyło ten dopuszczalny max o 10cm, więc sobie pokombinowałam i wypełniając tabelkę wpisałam 10cm mniej smile paczka "przeszła" w necie, kurier przyjechał, zabrał (nie mierzył) i dostarczył bez problemów (czyli nie mierzyli jej)
            zaryzykuj wink
            • patatajowa Re: zapakowani 27.07.14, 00:47
              no i odkopałam watek wink
              tez mam paczke na takiej samej trasie jak w 2011 wink
              dlługość -210,szer-60,wys-9 czy ktos to przewiezie za cene ponizej kilku stow?
              bo tak mi wychodzi z wyceny na roznych stronach ....sad
              • bunkowa Re: zapakowani 27.07.14, 07:57
                Nie podałaś wagi. Wejdź na kurierem.pl to znajdziesz rozwiązanie smile
                • viki1 Re: furgonetka 27.07.14, 19:22
                  Nie wiem jaka jest waga tej paczki ale przy tych podanych wymiarach i wadze do 30 kg na furgonetka pl wysyłka DPD wychodzi 31,23 zł .
    • b.r23 Re: duża paczka do wysłania najtaniej 26.04.16, 10:11
      duże paczki najlepiej przesylać za pomocą www.giveyourbox.com smile mega dobry serwis, ktory przesyla paczki dużo taniej niż standardowy kurier, bez zadnych formalnosci. mozna przeslac co tylko sie chce, od szafy po dokumenty a nawet zwierze ;d takze ja serio polecam, bo juz wielokrotnie przesylałam swoje paczki i zawsze dotarly szybko i bezpiecznie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka