Dodaj do ulubionych

oszukana??

24.06.11, 11:11
witam wszystkie emamysmile
mam pytanie czy któraś z was miała podobną sytuację>
jakiś miesiąc temu kupiłam wózek przez tablica.pl nie był aż tak drogi bo 130zł miał być wysłany zwykłą paczką pocztową.
do dziś wózka nie mam pani która miała go wysłać twierdzi,że to zrobiła ale nie wysłała go prorytetem i nie ma żadnego potwierzdzenia co byście zrobiły na moim miejscu??
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: oszukana?? 24.06.11, 11:13
      Pani kłamie.
      • carmelax Re: oszukana?? 24.06.11, 11:18
        Oduczyłam się kupować w tego typu serwisach i na mniej popularnych portalach aukcyjnych. Kupuję tylko w miejscach gdzie są programy ochrony kupujących , ewentualnie w dużych internetowych sklepach , płace przez paypall który mi gwarantuje zwrot kosztów.
    • thea19 Re: oszukana?? 24.06.11, 11:15
      jesli wyslala go listem zwyklym to nie ma potwierdzenia
      w kazdym innym przypadku musi miec, jako ze to wozek, to do koperty sie nie zmiescil
      kobieta nic nie wyslala i tyle (ewentualnie zgubila dowod nadania ale to juz jej problem i powinna oddac cala kase)
      • olcia029 Re: oszukana?? 24.06.11, 11:21
        nie wiem co do tej pani, ale wszędzie pełno złodziei, lepiej kupować z rączki do rączki.
        My wysłaliśmy pocztą telefon, i ukradli w rozdzielni paczek. Dostaliśmy odszkodaowanie od poczty 120zł, tel był wart około 500 , złodzieja złapali, chłop chodzi po komisariatach i tyle....
        • carmelax Re: oszukana?? 24.06.11, 11:26
          No wlasnie to sa własnie uroki zakupów w takich miejscach ,
          dla przykładu na ebayu kupiłam rzecz za 700 funtów więc to nie mała kwota , była niesprawna i paypall zwrócił mi całosc pieniędzy bez mrugnięcia , przy zaginięciu innej przesyłki rowniez pełny zwrot kosztów.
          Sklepy interentowe typu Asos w sytuacji utraty przesyłki przez poczte wysyłają ja jeszcze raz kurierem. Te wszystkie świeze mało popularne portale ogłoszeniowe , aukcyjne dają mega pole do oszustw więc ludzie ochoczo działają.
        • gazeta_mi_placi Re: oszukana?? 24.06.11, 11:29
          Pamiętam, że gdy reklamowałam zgubioną przesyłkę pewnej rzeczy, dostałam do wypełnienia na poczcie druczek gdzie miałam szczegółowo opisać co było w środku paczki oraz orientacyjną wartość, podałam wartość (kilkaset złotych, zgodnie z prawdą) i bodaj do dwóch tygodni lub nawet szybciej (nie pamiętam dokładnie) podana przeze mnie na poczcie owa kwota została mi zwrócona. Czy wypełniałaś taki druczek i umieściłaś na nim faktyczną kwotę?
          • carmelax Re: oszukana?? 24.06.11, 11:34
            Słuchaj a to chyba tylko wtedy dostajesz pełny zwrot kosztów jesli ktos wysłał przesyłke ubezpieczoną w innym wypadku przy reklamacji na poczcie obowiązuje stała kwota , wiec jak rzecz była wartosciowa i tak jestes w plecy. Poza tym rozpatrzenie reklamacji chyba przeciaga sie w czasie z tego co wiem. Mi gdy poczta traciła przesyłki dostawałm zwrot od paypall przez ebay automatycznie.
          • thea19 Re: oszukana?? 24.06.11, 11:34
            poczta zwraca pieniadze za paczki ubezpieczone od zaginiecia a za nieubezpieczone do jakiejs kwoty (ileskrotnosc nadania listu poleconego czy cos w ten desen), i zwraca temu, kto ma dowod nadania
            • gazeta_mi_placi Re: oszukana?? 24.06.11, 11:49
              Możliwe, bo kwota była niezbyt duża (ok 150 zł), przesyłka nieubezpieczona, miałam oczywiście kwit nadania.
      • carmelax Re: oszukana?? 24.06.11, 11:21
        Tylko jak z niej ściagniesz tą kasę ewentualnie ? życzę powodzenia ,
        czy policja przyjmie zgłoszenie jeśli kwota na która zostałas nabita nie przekroczyła 200 zł ?
        • thea19 Re: oszukana?? 24.06.11, 11:25
          może samo postraszenie policją wystarczy?
          poza tym dlaczego mieliby nie przyjąć?kradzież to kradzież (czy też wyłudzenie), mają dane wszelkie, to i sprawa wydaje się prosta
    • irima2 Re: oszukana?? 24.06.11, 11:37
      Po pierwsze priorytet czy nie priorytet nie ma nic wspólnego z potwierdzeniem. Potwierdzenie dostaje się jak jest list polecony (zarówno ekonomiczny jak i priorytetowy). Nie dostaje się jak jest list zwykły (zarówno ekonomiczny jak i priorytetowy).
      Co nie zmienia faktu, że wózka listem nie da się wysłać - musiała być paczka i tu potwierdzenie musiało być. Prosty wniosek - pani kręci. Nastrasz, że zgłaszasz sprawę na policję.

• spicy_orange Re: oszukana?? 24.06.11, 11:40
      > miał być wysłany zwykłą paczką pocztową.
      > do dziś wózka nie mam pani która miała go wysłać twierdzi,że to zrobiła ale nie
      > wysłała go prorytetem i nie ma żadnego potwierzdzenia

Priorytet w tej sprawie nie ma nic do rzeczy. KAŻDA PACZKA musi mieć dokument nadania a pani robi cię w bambuko. Na poczcie nic nie zdziałasz bez papierka, ale powiedz pani, że albo znajduje się u niej ten dokument nadania (jak go miała ale zgubiła niech załatwia z poczta na której nadała - powinien być ślad nadania) a jak się będzie upierac że nie ma potwierdzenia bo go nie było to żądaj zwrotu pieniędzy albo postrasz policją. Masz potwierdzenie wpłaty? Jakies maile gdzie pani pisze, że paczka nie miała dowodu nadania? Jeśli tak to świetnie wink
    • annajustyna Re: oszukana?? 24.06.11, 11:48
      Zadaj zwrotu tych 130 zl.
    • izabellaz1 Re: oszukana?? 24.06.11, 12:12
      Szanowna Pani zrobiła Cię w trąbę.
    • zebra12 Re: oszukana?? 24.06.11, 12:35
      Nadanie każdej paczku skutkuje otrzymaniem dowodu nadania! Kobieta nie może go nie mieć! Jeśli paczka zaginęła, to o odszkodowanie może wystapiąć tylko nadawca. Wynika z tego, że Cię oszukała. Skoro robiłaś przelew, to może masz jej adres. Zadzwoń i powiedz, że albo przedstawi dowód nadania, albo Ty przedstawisz... sprawę na policji!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka