Dodaj do ulubionych

Do mam z hAmeryki

17.05.04, 23:38
Hej,

szukam takich mam, które znają realia bycia mamą w Polsce i Stanach.
koleżanka zaproponowała mi, ze może mi wysłać trochę rzeczy, kt. są tam a nie
ma w Polsce.

Ale to o czym ona pisze jest u nas dostępne. A ja nawet nie wiem co mogłabym
chcieć?

Czy może używacie tam rzeczy, o których wiecie, że ich w Polsce nie ma, a
teraz nie wyobrażacie sobie życia bez nich?

Ja urodzę dziewczynkę na początku czerwca i chodzi mi albo o jakieś fajne
zabaweczki, albo rzeczy do karmienia, przewijania. Raczej nie duże, a
pomysłowe.

Sama wypatrzyłam np. torebki do sterylizacji butelek w mikrofalówce. Chyba są
fajne, a ich tu nie widziałam? Swoją drogą używacie?

Będę wdzięczna za takie rady,

M.
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Do mam z hAmeryki 17.05.04, 23:46
      Hej,

to chyba lepszy plastikowy sterilizator do mikrofali. Ja uzywalam butelek dla
      dziecka z woreczkami ( w USA b. popularne, w Europie patrzyli na to jak na
      zjawisko), ale AVENT tez je robi.

To co ja widzialam w Kanadzie (bylo sporo roznych), a w europie tylko raz w
      domu wysylkowym, to takie sztywne pudla o wygladzie troche albumu do zdjec w
      slodkie wzorki z szufladkami i miejscem na rozne rzeczy, ktore sie chce z
      dziecinstwa zachowac dla dziecka. ja robie synkowi taka paczke, ktora dostanie
      na 18-te urodziny. Mam tam juz pierwszy smoczek, pierwsze buciki, pierwsze
      obciete wloski, pierwsze zdjecie, zabawke, napis ze szpitala z jego imieniem na
      raczke itd. Mnie sie ten pomysl b. podoba.

Wyglada to tak:

www.baby-walz.de/SyEngine.php?Act=7656&Do=7581&SESSID=604c9382329ca5434426236a9b89641b&_SSL=0
      • maginda Re: Do mam z hAmeryki 18.05.04, 08:50
        Takie pudełko (a przynajmniej podobne), o jakim pisze pinik widziałam kiedyś w
        warszawskim sklepie Jysk.
        Ja ze Stanów dostałam jedną fajną rzecz (ale może są też w Polsce - nie
        przyszło mi do głowy aby sprawdzić) - łyżeczki do karmienia pokryte (za
        wyjątkiem uchwytu) kolorowym tworzywem zmieniającym kolor pod wpływem
        temperatury, tak, że wiadomo, kiedy jedzonko jest za gorące dla maluszka.
        Maria
        • pinik Re: Do mam z hAmeryki 18.05.04, 09:24
          Hej!

Smiesznie! Ja z koleji w Niemczech widzialam juz czesto te lyzeczki. Pewnie jak
          sie poszuka to i w PL wszystko sie znajdzie. co za czasy!!! smile
        • malwes Re: Do mam z hAmeryki 18.05.04, 18:26
          maginda napisała:

> Takie pudełko (a przynajmniej podobne), o jakim pisze pinik widziałam kiedyś
          w
          > warszawskim sklepie Jysk.
          > Ja ze Stanów dostałam jedną fajną rzecz (ale może są też w Polsce - nie
          > przyszło mi do głowy aby sprawdzić) - łyżeczki do karmienia pokryte (za
          > wyjątkiem uchwytu) kolorowym tworzywem zmieniającym kolor pod wpływem
          > temperatury, tak, że wiadomo, kiedy jedzonko jest za gorące dla maluszka.
          > Maria

Z tego co wiem robi takie firma Nuby - są dostępne w Smyku, w Świecie Dziecka
          na Puławskiej i również w necie!
    • fasolka99 Re: Do mam z hAmeryki 18.05.04, 14:06
      Jesli masz kolezanke, ktora moze Ci przeslac rozne rzeczy, to zwroc uwage np na
      zabawki - sa sporo tansze w USA niz w Polsce i jest wiekszy wybor (np Little
      Tikes). Chociaz to juz pewnie bardziej bys wykorzystala dla wiekszego
      dzieciaczka...
      Moja kolezanka bardzo sobie chwali taki pojemnik na zuzyte pampersy, jakby kosz
      na smieci, on chyba jakos kompresuje te pampersy i szczelnie sie zamyka, wiec
      nie ma brzydkiego zapachu. Gdzies to widzialam w Polsce, chyba w Mothercare,
      ale podejrzewam ze w Stanach jest duzo taniej.
      Obejrzyj sobie tez strony firm the First Years, Playskool, Sassy, Safety 1st
      itd.
      • pinik Re: Do mam z hAmeryki 18.05.04, 14:10
        Ten pojemnik na pieluchy jest genialny! W Niemczech najpopularniejszy jest
        sangenic (i wklady do niego sa w PL!). Mysle, ze te smietniki tez sa w Polsce,
        ale wklady byly w Kanadzie duzo tansze niz np. w Niemczech. Ja jestem
        zachwycona tym rozwiazaniem i nie wyobrazam sobie pieluch w normalnym wiadrze..
    • coronella Re: Do mam z hAmeryki 18.05.04, 14:26
      Napisz ten post na forum świat. Tu chyba światowe mamy za często nie zagladają.

A co do zakupów, myslę, że teraz, przy odrobinie chęci, można w Polsce kupić
      wszystko. Problemem są tylko ceny. Taki pojemnik na pieluchy widziałam za ponad
      180 zł, tez byłam nim zainteresowana. Ale za tą cenę dałam spokój, wrzucam
      pieluchy do normalnego kosza, i nie widzę żadnych specjalnych z tym kłopotów.

Zabawki rzeczywiście są tańsze, i jest ich większy wybór.
      Popatrz może na amerykańskim ebayu? Co ludzie sprzedają?
    • edytkus Re: Do mam z hAmeryki 18.05.04, 18:09
      Pojemnik na pieluchy mam, a jakze, i jestem bardzo zadowolona. Odoru nie czuc i zadne wklady nie sa
      potrzebne. Zabawne, ja sciagam rzeczy z Polski smile)) Z amerykanskich polecam jednorazowe sliniaki
      Pampersa i ich spray do czyszczenia zabawek i powierzchni z ktorymi styka sie dziecko, jednorazowe
      niekapki The First Years, oraz kubki niekapki Playtex, a takze Evenflo Ultrasaucer:
      us.pampers.com/en_US/products.do?selectedCategory=105_other&stage=105
      us.pampers.com/en_US/products.do?selectedProduct=cleannplay_other&stage=105&selectedCategory=105_other
      thefirstyears.com/products/product.asp?pValue=1176
      www.playtexbaby.com/cupsandmealtime/products/firstsippers.asp (pierwszy na zdjeciu)
      www.evenflo.com/pr/ac/prac_portfun.phtml
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka