Dodaj do ulubionych

perfumy - pytanie

04.08.11, 22:21
Lanvin, Éclat D'Arpege - różowe, a raczej fioletowe...
na rynku zdaje się, że jest tylko EDP - woda perfumowana...
czy nie wiecie, gdzie zdobędę perfumy?

czym różnią się perfumy od wody perfumowanej - natężeniem, intensywnością zapachu.....? TRWAŁOŚCIĄ? czy jest jakaś realna różnica jakościowa? podpowiedzcie proszę, bo nie wiem przyznaję. dziękuję za pomoc, bardzo mi zależy na perfumach smile
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: perfumy - pytanie 04.08.11, 22:33
      tygrysek529 napisała:

> czym różnią się perfumy od wody perfumowanej - natężeniem, intensywnością za
      > pachu.....? TRWAŁOŚCIĄ?

i jeszcze ceną wink
    • go_go_yubari Re: perfumy - pytanie 04.08.11, 23:16
      Przykro mi, ale niestety ten zapach został wyprodukowany jedynie w tej koncentracji- jako woda perfumowana.
      • go_go_yubari Re: perfumy - pytanie 04.08.11, 23:18
        Jeszcze kilka słów od siebie, woda perfumowana wodzie perfumowanej nie równa. Jeden zapach zabije po jednym psiku i będzie trwał godzinami, a drugi będzie miał mikrą siłę rażenia i krótkotrwałe działanie. Niestety to sprawa indywidualna i musiałabyś w sumie pytać o każdy zapach z osobna.
        • tygrysek529 Re: perfumy - pytanie 04.08.11, 23:24
          nie nie, moja skóra kilkakrotnie weszła w interakcje z tym zapachem. wiem, że jest piękny i trwały. i aż mnie trochę zdziwił jeden z komentarzy na forach 'perfumeryjnych', że jest to zapach na dzień! na mojej skórze pachnie tak erotycznie i zmysłowo, orientalnie, wybitnie wieczorowo! dzięki za podpowiedź smile)
          • go_go_yubari Re: perfumy - pytanie 05.08.11, 00:14
            Zazdroszczę, na mnie to również śliczny zapach, ale pachnie lekko, świeżo. Nic ze zmysłowości sad
    • laracroft82 Re: perfumy - pytanie 04.08.11, 23:22
      chyba raczej chciałas zapytac czym sie rozni woda perfumowana od toaletowej..prawdziwych perfum chyba (?) w Polsce nie uswiadczysz - sa piekielnie drogie i maja bardzo wysokie stezenia ..woda perfumowana jest natomiast mocniejsza od toaletowej, chociaz jak poprzedniczka wczesniej napisała wszystko jest sprawa indywidualna - to jak zapach sie rozwija na danej skórze, jaką ma kategorie itd..czesto wody toaletowe na mojej skórze potrafia pachniec dłuzej niz perfumowane ;]
      • tygrysek529 Re: perfumy - pytanie 04.08.11, 23:26
        laracroft82 napisała:

..cze
        > sto wody toaletowe na mojej skórze potrafia pachniec dłuzej niz perfumowane ;]

nieźle... nie wiedziałam.
        ale akurat jeśli chodzi o Lanvin Eclat D'Arpege mam problem z grzywki wink jest tylko woda perfumowana.
        • wrednadziewucha Re: perfumy - pytanie 05.08.11, 00:22
          Jest jeszcze oldskulowa wrsja tego zapachu, Arpege w czarnym, pękatym flakonie. Na pewno cięższa i intensywniejsza niż Eclat d'. Trudno dostępna w Polsce.
          • go_go_yubari Re: perfumy - pytanie 05.08.11, 00:38
            Trudno to w sumie nazwać inną wersją, bo to dwa zupełnie odmienne zapachy. Oprócz Arpege w nazwie, wspólnych mianowników brak, zapachowo dwie zupełnie różne bajki. Arpege jest trudno dostępna w perfumeriach sieciowych typu Douglas, itd. w prywatnych czy też internetowych tego zapachu jest od groma.
    • tiuia Re: perfumy - pytanie 05.08.11, 11:42
      Ooo... moje ulubione!
      Ps: Wiem, nie wniosłam za wiele do dyskusji, ale widzę, że już wszystko wyjaśnionowink
      • tygrysek529 Re: perfumy - pytanie 05.08.11, 12:22
        ja też zakochałam sie w tym zapachu...
        ale używasz na dzień czy wieczorem? może mi sie tylko wydaje, że ten zapach jest na wieczór? - bo dla mnie jest tak zmysłowy i elegencki, że nie wyobrażam sobie używać go na co dzień.... on jest na szczególne okazje wg mnie, na kolacje przy świecach albo coś... wink
        • tiuia Re: perfumy - pytanie 05.08.11, 12:42
          Używam na dzień, do pracy - nadają się, bo są bardzo 'lekkie'. Ale wieczorami również noszę, jak mam akurat zwiększony przypływ miłości do tego zapachuwink
          • tygrysek529 Re: perfumy - pytanie 05.08.11, 12:43
            a no właśnie! co tam serce podpowie! smile
        • tygrysek529 Re: perfumy - pytanie 05.08.11, 12:42
          nawet opisy tych perfum w perfumeriach internetowych potwierdzałyby, że to raczej zapach wieczorowy... choć wiadomo - decyzja jest nasza! smile
          Lanvin Eclat D'Arpege, to świeża kompozycja kwiatowo-owocowa.Niezwykle romantyczny zapach. Stworzony dla kobiet pełnych wewnętrznej harmonii, a jednocześnie ciepłych, zmysłowych i czułych.Ta delikatna mieszanka jest pełna radości, świeżości i naturalności.Jednocześnie pobudza zmysły i wzbudza pożądanie.Dedykowana dla kobiet uczuciowych, pełnych życia, umiejących zawładnąć sercem i uczuciami mężczyzny poprzez delikatność, urok i nieodparty wdzięk.Subtelny, elegancki i niesamowicie zmysłowy.

Skład:
          Linia głowy - liście sycylijskiego krzewu cytryny, zielony bez
          Linia serca - : wisteria, zielona herbata, kwiat brzoskwini, piwonia, osmantus
          Linia podstawy - biały cedr, słodkie piżmo, bursztyn

• tiuia Re: perfumy - pytanie 05.08.11, 12:52
            Właśnie cytryna i zielona herbata mnie tak urzekły. Mogę tym pachnieć cały czaswink

Co do perfum na wieczór, to wolę trochę mocniejsze, bardziej dające po nosie. Na przykład ostatnio mi się spodobał Jimmy Choo: przyjemnie drażniący nozdrza i bardziej słodkiwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka