10.08.11, 08:00
Żeby o 7:30 nie było już połowy rozmiarów... Jak za komuny. Chyba, że dostawa była wczoraj.. Ta czy siak, kupić coś w tym kraju to nadal walka o ogień. Poszłam do hm-u po kalesony w paski i 98/104 nie było ani 1 sztuki. WTF?
Obserwuj wątek
    • kasiu78 Re: Tchibo.. 10.08.11, 08:42
      Ja nie wiem kiedy dają nową kolekcję na stronę. W nocy czekałam do 1:00 i nie było, a rano już nie było potrzebnych mi rozmiarów. Żenada!!! A w sklepach stacjonarnych będzie dostępna od środy rana, czy może wystawiają we wtorek wieczorem i jak zajadę w środę to znów klapa. Duże dostawy są do sklepów?
    • ka_thy Re: Tchibo.. 10.08.11, 08:42
      W Tchibo netowym czy stacjonarnym? Bo stacjonarnie to nowa kolekcja jest we wtorki.
      • vanilka89 Re: Tchibo.. 10.08.11, 08:49
        A co jest wartego uwagi w tchibo? Bo nigdy nic nie kupowałam prócz sławetnych kombinezonów wink
        • leneczkaz Re: Tchibo.. 10.08.11, 08:58
          Spodnie przeciwdeszczowe do p-kola, kurtki wiatroszczelne i przeciwdeszczowe, kalosze fajne, no i rajstopy niezłe w tej kolekcji - te w gwiazdeczki paseczki wink
      • leneczkaz Re: Tchibo.. 10.08.11, 09:00
        Netowym. Ale wczoraj patrzyłam i nie było jeszcze nowej... Hmmm.. No ale tak czy siak, ile to postało? big_grin
        Jakimś nieznanym mi cudem na 98/104 chłopięce wszytko było. Ufff, bo bym pod tchibo stacjonarnym za tydzień koczowała tongue_out - kurtki i spodnie jesienne są warte nawet rozbicia namiotu przed galerią wink hehe
    • marcelina4 Re: Tchibo.. 10.08.11, 08:55
      no widzisz Leneczka ja też zachodzę w głowę jak to możliwe? czy ludzie od czwartej rano kupują w necie?
      kiedyś obiło mi się o uszy, że ten sam asortyment jest wystawiany w całym Tchibo, czyli np. w DE też, tyle że tam wcześniej i to co u nas widzimy już jest resztką, dlatego nowości pojawiają się na stronie z napisem wykupione, lub nie ma połowy rozmiarów
    • doris7701 Re: Tchibo.. 10.08.11, 08:56
      Czy myślicie że ta kurtka będzie się nadawać na jesień? Czy to raczej typowa przeciwdeszczowa?

www.tchibo.pl/Dziewczeca-cieplochronna-kurtka-przeciwdeszczowa-lila-ze-wzorem-p400007217.html
      • leneczkaz Re: Tchibo.. 10.08.11, 08:57
        Te kurtki są świetne. Są co sezon ale w innych kolorach wink. Są wiatroszczelne i przeciwdeszczowe. Na jesień i zimę bez mrozów- CUDO!
        • owianka Re: Tchibo.. 10.08.11, 09:23
          Leneczka, a czy one nie są przypadkiem nieprzepuszczalne dla powietrza, jak sztormiak? Mam taką kurtkę dla siebie a la sztormiak i właściwie jej nie używam, bo nie da się w niej wytrzymać na dłuższą metę.
          • leneczkaz Re: Tchibo.. 10.08.11, 09:36
            Są jak sztormiak + polarek od wewnątrz ale synek nie był nigdy w niej spocony. Oczywiście to nie jest kurtka na sierpniowy deszcz, a taki październikowo- listopadowy kiedy jest nawet 0C. Pisałam już, że mój chodził w niej nawet zimą jak nie było mrozu.
      • kasiu78 Re: Tchibo.. 10.08.11, 09:06
        Czyli w sklepie stacjonarnym od rana we wtorek nowa kolekcja. I nie wykładają wcześniej?
        • vanilka89 Re: Tchibo.. 10.08.11, 09:15
          Kupiłam córce z nexta( ta żółta w kwiaty-wiosenna kolekcja) taką przeciwdeszczówkę na polarku, ale pewno te z tchibo lepsze uncertain a synowi z kapahla tą czerwona kaxs. czyli błąd? Lepsze te z tchibo, bo na pewno ładniejsze. A spodnie lepsze bedę na deszcz z tchibo czy kapahl? Skąd na to wszystko kase brac big_grin
          • leneczkaz Re: Tchibo.. 10.08.11, 09:23
            Kappahl ma te same co w tamtym roku i nam przemakały (+ są chyba droższe!). Tchibowe są zrobione z tego samego materiały co kurtka (mieliśmy w tamtym roku) więc możesz z wiadra na nie lać. Kurtka był tak ciepła, że nakładaliśmy ją zimą jak ni było mrozów bo jest na polarze i wiatroszczelna, ale oddychająca- syn nigdy nie był spocony.
            • vanilka89 Re: Tchibo.. 10.08.11, 09:30
              Hmm, to chyba się skuszę wink A czy te chłopięce kurtki niebieska w gwiazdki i niebiesko czarna to sa takie same?
              • leneczkaz Re: Tchibo.. 10.08.11, 09:35
                No właśnie nie wiem, ale jako, że na 98/104 była tylko w gwiazdki to nie dumałam coby mi nie sprzątnęli sprzed nosa tongue_out
            • tzka Re: Tchibo.. 10.08.11, 10:58
              leneczkaz napisała:

> Kurtka był tak ciepła, że nakładaliśmy ją zimą j
              > ak ni było mrozów bo jest na polarze i wiatroszczelna, ale oddychająca- syn nig
              > dy nie był spocony.

Szkoda, ze nie ma takich samych kurtek dla starszych dziewczynek. Sa takie z dopinana polarkowa bluza i wydaja mi sie mniej ciekawe jakosciowo...
              • jowitka345 Re: Tchibo.. 10.08.11, 11:02
                A ta nie jest dla starszych??? wygląda prawie tak samo
                www.tchibo.pl/Dziewczecy-plaszcz-przeciwdeszczowy-p400007283.html
                osobiście bardziej mi się podoba ten fason ale na moja za duża... nie bede kupowała, zeby mi 3 lata w szafie leżała..szkoda sad
                • tzka Re: Tchibo.. 10.08.11, 11:05
                  No wlasnie mi sie wydaje, ze ta ma podszewke cieniutka, a nie polarkowa...
                  • tzka Re: Tchibo.. 10.08.11, 11:08
                    Na jednym ze zdjec w zblizeniu widac - na kapturze od wewn. przeswituje kwiatek, zatem podszewka jest cieniutenka. Czyli zwykly "potliwy" sztormiak. Szkoda, bo mi sie ten fason bardziej podoba, niz ta z dopinana bluza.
                  • jowitka345 Re: Tchibo.. 10.08.11, 11:17
                    tak nie ma polarka teraz sie przyjrzałam. No to mi nie szkoda, ze nie ma małych rozmiarów smile
                    • agni71 Re: Tchibo..kapelusz przeciwdeszczowy 10.08.11, 11:29
                      A mnie zaintrygowal ten kapelusz. Ktos używał, sprawdza się toto?
                      • a-e-p Re: Tchibo..kapelusz przeciwdeszczowy 10.08.11, 16:26
                        Ja mam z zeszłego roku (czarny i w kratke), dwustronny. Uzywałam sporadycznie, jak był niewielki deszcz, IMO ma za male rondo na ulewy. Parasola na pewno nie zastapi.
    • agni71 Re: Tchibo..pytanie o spodnie przeciwdeszczowe 10.08.11, 10:20
      Chodzi mi o te dla starszych dzieci, bo potrzebuje na 134/140. Czy one są równie niezawodne, co te dla mniejszych dzieci? Z wyglądu wydają mi sie mniej gumowe.... No i piszą, że sa uniseks, ale czy szczupłej dziewczynce nie będa spadały z pupy? Sa na gumce, ale chyba nie maja żadnej regulacji...
      • vanilka89 Re: Tchibo..pytanie o spodnie przeciwdeszczowe 10.08.11, 10:35
        naprawdę te gumowe kurtki sa takie super? bo tak się cały czas zastanawiam.
        • agni71 Re: Tchibo..pytanie o spodnie przeciwdeszczowe 10.08.11, 11:05
          Nie wiem, jak te z Tchibo, ale moja najmłodsza duzo uzywała zeszłej jesieni płaszczyka przeciwdeszczowego na polarowej podszewce ze Smyka. Tez sie bałam pocenia, ale jakos nie było tego problemu, a corka płaszczyk uwielbiała i mam nadzieję, ze będzie dobry jeszcze na nadchodzącą jesień.
          • tzka Re: Tchibo..pytanie o spodnie przeciwdeszczowe 10.08.11, 11:11
            Kurtki na polarze sa duzo fajniejsze, nie zapacaja.
            Zaluje, ze sobie nie kupilam wlasnie na polarze (jak mezowi), tylko na siateczkowej podszewce. Tez z Tchibo (w outlecie). Ladna jest, ale nadaje sie na krotkotrwaly deszcz. wink
        • leneczkaz Re: Tchibo..pytanie o spodnie przeciwdeszczowe 10.08.11, 11:18
          Miałam w tamtym roku i teraz wręcz czkałam na tą samą. Więc jak dla mnie rewelka.
    • leneczkaz Dołożyli... 10.08.11, 11:19
      Są już wszystkie rozmiary wink
      • agni71 Re: Dołożyli... 10.08.11, 11:28
        leneczkaz napisała:

> Są już wszystkie rozmiary wink

co roku tak jest i co roku panika wink To samo będzie z kolekcją zimową....
        • leneczkaz Re: Dołożyli... 10.08.11, 11:42
          agni to nie śmieszne.. ja w poprzednim orku nie zdążyłam wink .. Kupiłam w Kappahl i przeciekały. W tym roku sprawdzałam co tydzień nowy asortyment wink
          Kombinezon mam z tamtego roku z Reala więc może nie wpadnę w panikę wink
      • vanilka89 Re: Dołożyli... 10.08.11, 11:28
        zamówiłam tą fioletowa w kwiatuszki dla córki i niebieską w gwiazdki dla synka. Zobaczymy smile
        • vanilka89 Re: Dołożyli... 10.08.11, 11:35
          a kiedy wchodzi kolekcja z kombinezonami?

Ciekawa jestem czy ładnę będą? Bo w zeszłym roku ten róż był obrzydliwy i nieskusiłam się na zakup nawet po promocji.
          Wyjątkowo potzrebuje kupic 2, dla syna i córki. Mam 2 w odcieniach różu, z których córka wyrosła i teoretycznie mogę w niego syna ubrac uncertain ale chyba to przypał wink
    • malatezja Re: Tchibo.. 10.08.11, 11:39
      Pewnie dlatego że maja duże powodzenie. Takie sytuacje zdarzają się zwłaszcza jak dobra oferta. Przy okazji w Tchibo jest jakaś biżuteria www.ofertypromocje.pl/okazje_szlachetna-bizuteria-w-korzystnych-cenach_11952.php . W tym sklepie jest naprawdę spory asortyment, może nawet zbyt szeroki.

leneczkaz napisała:

> Żeby o 7:30 nie było już połowy rozmiarów... Jak za komuny. Chyba, że dostawa b
      > yła wczoraj.. Ta czy siak, kupić coś w tym kraju to nadal walka o ogień. Poszła
      > m do hm-u po kalesony w paski i 98/104 nie było ani 1 sztuki. WTF?
    • rudolf-abs Re: Tchibo.. 10.08.11, 11:41
      Biżuteria interesująca
      • mmala6 Re: Tchibo.. 10.08.11, 11:48
        te kurtki to sztormiaki, same widzicie, że przy dorosłych jest napisane, że są oddychające a przy dziecięcych już tego nie ma. Mój syn miał taki komplet spodnie+kurtka, wyszedł na deszcz i wrócił spocony jak szczur. Moim zdaniem to kurtki dobre np nad morze jak leje i wieje, czy w góry. Na normalne chodzenie bezdeszczowe albo na mały deszczyk się nie nadają.
        Mój mąż i ja mamy tchibowe przeciwdeszczówki sprzed kilku lat i są rewelacyjne. Nie przemakają w największe ulewy i można w nich chodzić jak jest chłodniej bo mają super wentylację.
    • dziewczyna_kolegi Re: Tchibo.. 10.08.11, 11:46
      A kiedy ta kolekcja będzie na Nowym Świecie w Wawie?
      Bo coś kojarzę, że tam dają szybciej, piątek czy jakoś tak?
      Może ktoś wie.
      • marcelina4 Re: Tchibo.. 10.08.11, 11:57
        w Wa-wie będzie w poniedziałek, pytałam dzisiaj na infolinii

kupiłam dla córki tę filetową w kwiatuszki, zobaczymy jak będzie
        najbardziej podobał mi się ten polarek w kwiatuszki i rajstopki, tez zamówiłam, w ubiegłym roku miałam rajstopki dla córki i byłam bardzo zadowolona, są bardzo wytrzymałe i jest tez taka seria rajstopek ocieplonych dodatkowo, są grube i bardzo przyjemne dla skóry ( w środku stopa wykończona wyściółką frotte ), polecam szczerze
    • kinga_owca Re: Tchibo.. 10.08.11, 13:40
      zamówiłam spodnie przeciwdzeszczowe na szelkach 110/116
      te bez podszewki polarowej tylko zwykłe - wyszłam z założenia, że lepsze bo uniwersalne, można zalożyć pod nie kalesonki albo polarowe spodnie - w zależności od temperatury na dworzu
      teraz ma takie same na 98/104 i czekałam, aż będą większe
      rewelacyjne są, podczas tego lata błogosławiłam się za to, że to cudo nabyłam
      trawa mokra, kałuże a dziecię w kaloszach i tych spodniach suchusieńkie i szczęśliwe, że może na tyłku wszędzie siadać smile
      ale zaznaczam, że do chodzenia na dłuższe trasy te spodnie moim zdaniem sie nie nadają, założyłam mu raz gdy się wybraliśmy w górach na szlak po deszczu i synek się skarżył że mu gorąco
      natomiast do zabaw na dworzu - gdy mokro lub pada - świetne
      • agulek.3 Re: Tchibo.. 10.08.11, 14:13
        Bardzo Was proszę o podanie długości spodenek przeciwdeszczowych,tak od pasa i od kroczku.Wacham się, który rozmiar wybrać. Mam dwóch chłopców i w zasadzi interesują mnie rozmiary 86/92 lub większe i 98/104 lub znów ten większy i nie wiem co wybrać bez poznania długości. Dlatego bardzo proszę jak możecie zmierzyć to podajcie smile
        • leneczkaz Re: Tchibo.. 10.08.11, 14:26
          Zmierzyć mogę za kilka dni jak przyjdą. Ale wtedy to już raczej nie będzie czego kupić wink
          • kinga_owca wymiary spodni p-deszcz 98/104 z zeszłego roku 10.08.11, 14:47
            zmierzyłam te zeszłoroczne - zakładam, że wymiary się nie zmieniły
            rozmiar 98/104
            długość nogawki wewnątrz 38 cm (po szwie od kroku do ściągacza)
            nogawka mierzona po zenętrznej 58 (ale z boku sięgają dłużej niż do pasa)
            przód od kroku (mierzony po środku) do najwyższego miejsca tego półokrągłego 32 cm
            długość całych spodni przy maksymalnie popuszczonych szelkach 87 cm
            szerokośc na wysokości pasa 34 cm
            • karolinka251 a kurtkę 98-104 10.08.11, 14:55
              ktoś może podać wymiar
              z góry dzięki
              • a-e-p Re: Kurtki 10.08.11, 17:20
                Nie czekacie az pojawia sie z wycietymi metkami w Realu smile
                • agni71 Re: Kurtki 10.08.11, 19:50
                  a-e-p napisała:

> Nie czekacie az pojawia sie z wycietymi metkami w Realu smile

To chyba nie te kurtki...
                  • malami34 Re: Kurtki 10.08.11, 20:17
                    Wytłumaczcie mi czym Wy sie tak podniecacie? Miałam rajstopki z TCM - okrutnie się "kudliły", gumniaczki z tamtej kolekcji moment zaczęły przemakać, bluzeczki po paru praniach rozciągnięte pod szyją. Jedynie polarek z tamtego roku super się trzyma i fajnie wygląda. Ciuchy jak ciuchy, ani bardzo ładne ani bardzo brzydkie. Cena też nie wiadomo jak niska -dla mojego dziecka kupuje jej Chrzestna pracująca w Niemczech.
                    • agni71 Re: Kurtki 10.08.11, 20:34
                      malami34 napisała:

> Wytłumaczcie mi czym Wy sie tak podniecacie?

zieeew wink
                      • gosjana Re: Kurtki 10.08.11, 21:23
                        Ja właśnie kupiłam młodej kurtkę wodo i wiatroszczelną w H&M,
                        www.hm.com/pl/product/92263?article=92263-A
                        kurtka jest bardzo ładna smile

ta 3w1 z Tchibo też mi się podoba
                        www.tchibo.pl/Dziewczeca-kurtka-3-w-1-na-kazda-pogode-p400007285.html
                        potrzebujemy kurtki na spacery, na rower, bardziej wiatroszczelne niż wodoszczelne, u nas wiecznie piździ wink

jak myślicie, która będzie lepsza? bo ceny podobne
                        • wzosia Re: Kurtki 11.08.11, 09:32
                          Softshell jest fajny wiatroszczelny. Z wodoszczelnością przesadzają. Chwilę wytrzyma ale parametry zwykle nie więcej niż 1000. Z Tchibo kupiłam córce w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolona. Jest jak najbardziej wiatroszczelna ale dziecko się nie zapaca w niej. Ja bym wybrała Tchibo bo w ciepłe i wietrzne dni można nosić samą wiatrówkę a w chłodne pod spód można wrzucić bluzę, polar. A softshell jest ciepły jak polar.
                          • niewiniatko86 Re: Kurtki 13.09.11, 16:01
                            > Softshell jest fajny wiatroszczelny. Z wodoszczelnością przesadzają. Chwilę wyt
                            > rzyma ale parametry zwykle nie więcej niż 1000.

Wiem, że można dostać fajne kurtki Hi-Teca z lepszymi parametrami. Siostra kupiła niedawno synkowi taką kurtkę z membraną 15 000 i nie zapłaciła dużo.
    • leneczkaz Anulowali mi... 11.08.11, 11:19
      kurtkę w gwizdki i rajstopy 98/104. A wsyztko stoi na stronie. WTF?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka