Dodaj do ulubionych

Dobry płyn do mycia szyb - jaki?

07.09.11, 09:05
Ostatnio kupiłam Clin (do tej pory byłam z tej marki w miarę zadowolona), ale jakąś inną wersję - i pół dnia mycia okien na darmo - są tak okropne smugi, że nawet w ciemnościach je widać.
Czy macie jakiś sprawdzony płyn? Bo czeka mnie ponowne mycie w całym domu sad
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 07.09.11, 09:22
      mialam dokladnie tak samo z tym plynem. Mylam ponownie Ajaxem do szyb.
    • pelasia_0 Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 07.09.11, 09:39
      Ja polecam Sin Lux. Nie wiem czy te produkty te są dostępne w całej Polsce, bo są robione przez firmę Ara ze Szczecina i ja je kupuję tylko i wyłącznie w sklepach Społem. Nie tylko płyn do szyb jest rewelacyjny. Oni mają wiele produktów do sprzątania, a absolutnym hitem jest dla mnie płyn w sprayu do mycia powierzchni kuchennych. Jak go pierwszy raz kupiłam do okapu, który był w środku cały w tłuszczu to tylko pryskałam, a tłuszcz sam spływał! Rewelacja po prostu. Od tej pory nie używam żadnych Cylitów czy Ajaxów, bo to straszne badziewie jest i drogie w porównaniu do Six Luxa. Także polecam zajrzeć do sklepu Społem i sprawdzić. Na pewno będziesz zadowolona.
      • rybalon1 Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 07.09.11, 10:03
        ja kupuję szmatkę z biedronki do mycia szyb i luster - wstępnie je myję z brudu/kurzu /piachu inną szmatka a potem tylko moczę szmatkę z biedronki w goracej wodzie i wycieram nia okna ( bez detergentów) i tyle - nie mam ani jednej smugi nigdzie .
        • glory77 Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 07.09.11, 10:08
          popieram, żółta ściereczka z Biedronki jest rewelacyjna.
    • mama_pyzuni Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 07.09.11, 12:03
      Dzięki dziewczyny, zajrzę do Społem i do Biedronki - ściereczką nigdy nie myłam, ale teraz może wypróbuuję - akurat okna wstępnie mam przetarte smile
      • pasik Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 07.09.11, 12:22
        od ponad dwóch lat używam ( a uwielbiam myć okna, dla mnie to relaks)
        SIDOLIN niemiecki płyn do mycia, rozpryskując robi się biała pianka0 masz taką klapkę w uchwycie i możesz wybrać jaki rodzaj natrysku wolisz.
        , 3 machnięcia i szyby są czyste. Bez smug, brudów.
        cena ok 10 zł za 750 ml
        Jeżeli masz możliwość kupienia na stoisku z chemią z Niemiec, na allegro
        wygląda tak
        https://www.henkel-reiniger.de/img/sidolin/produkt_sidolin_zitrus.png
        • aleksandra1977 Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 07.09.11, 12:35
          Sidolin jest w Realu i Auchan
    • lucyna_1980 Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 07.09.11, 12:55
      Niezmiennie od lat Clin anty-para.
      Kiedyś sie pokusiłam na jakąś wersję zapachową o żółtym zabarwieniu i to była porażka, ale wróciłam do tego starego i jest OK. A Ty pewnie eksperymentowaś z jakąś kolorową wersją?
      • iberka clin 07.09.11, 14:34
        antifog mam w łazience a lustra i okna w mieszkaniu myję żółtym Clinem kwiatowym...nigdy smug nie miałam. Psikam, ręcznikiem papierowym ścieram i tyle.
        A wiecie,że smugi sie robią jak się myje okno "pod słońce" , słońce świeci a Wy myjecie to smugi będą ;P taki mały myk to jest. Ja myję po kolei okna, jak tylko są w cieniu smile

Iza
        • mama_pyzuni Re: clin 07.09.11, 18:37
          No właśnie ja też zawsze pilnuję, żeby nie myć rozgrzanych słońcem szyb, dlatego w domu okna myję za raty, w zależności od tego z której strony jest słonce.
          Zawsze używałam zwykłego Clinu, teraz kupiłam jakiś Clin Multi-shine, Nowość, czyści 20 rodzajów powierzchni (oczywiście szyby wymienione na 1. miejscu) - masakra, całe okna aż matowe od smug! Ja wiem że są płyny lepsze i gorsze, w końcu nie myłam okien pierwszy raz wink , ale ten był wyjątkowo fatalny.
          Za to wypróbowałam już ściereczkę z Biedronki i jest SUPER!
          dzięki za wszystkie rady!
    • katrin252 Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 07.09.11, 13:04
      polecam płyn do szyb DOMOL w rossmanie. Taniocha ok. 4 zł, a myje idealnie. Nie wierzyłam koleżance, ale kupiłam tak z 1,5 roku temu i teraz używam tylko tego płynu smile
    • szybcia1 Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 07.09.11, 13:56
      Używam płynu firmy ambersil- Glass cleaner. Kupiony na allegro- niestety drogi, ale bardzo wydajny. Jest w aerozolu. Ostanio mąż mi zabrał do mycia szyb w samochodzie i nie chciał oddać.
    • pumeczka clin ramy i okna 07.09.11, 20:06
      bliskociebie.biz/pl/clin-okna-ramy-i-inne-750ml-plyn-do-mycia-szyb.html
      odkąd mi go polecono, psikanych plynów używam tylko do małych powierzchni
      o wiele mniej pracy, raz a dobrze
      plus ściereczka z biedronki i ręczniki papierowe do polerowania
    • tuya Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 09.01.14, 11:34
      Ja uzywam ściereczek z Rossmana, komplet - niebieskie do mycia i białe do wycierania. Polecane na forum, skorzystałam z rady i jestem zadowolona
    • argentea Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 09.01.14, 12:21
      Ajax konwaliowy
    • cali.staa Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 09.01.14, 13:35
      W5 mgiełka do szyb z Lidla - tania i jak dla mnie idealna.
      • mbs9146 Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 09.01.14, 13:41
        Od kilku lat używam płynu do mycia szyb... do spryskiwaczy, kupowany przy okazji tankowania auta. Skoro w samochodzie są czyste i bez smug szyby, to czemu ma tak w domu nie być? Tylko zapach trzeba sobie dobrać smile
        • filemonka30 Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 09.01.14, 15:33
          Domol z rossmanna polecam -rewelacyjny i jeszcze eko , za to nigdy więcej płynu do mycia szyb z biedronki.
    • saszanasza Re: Dobry płyn do mycia szyb - jaki? 09.01.14, 15:57
      Pronto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka