Dodaj do ulubionych

superfit / primigi warto?

22.09.11, 14:32
szukam alternatywy dla ecco. buty dla czterolatki, ale rozmiar 30/31 (mała ma 113cm). chodzi mi o buty z membraną, ciepłe, a tego o ecco, które do tej pory miałyśmy nie mogę powiedzieć (dwie zimy z rzędu z dodatkową skarpetką i zmienioną wkładką). elefnten tylko jeden model, ale jest dość niski i boję się, że śnieg będzie jej wpadać.
znalazłam wczoraj w sklepie stacjonarnym buty superfit. fajnie ocieplone, z gore-tex'em, ale w sumie dość szerokie, ale może to nawet lepiej, choć nie przylegały do łydki i boję się, że będą jej kłapać, ale pomijając to. czy warto pokusić się o te buty? w sumie będą jedyne na zimę, na razie kupiłam jej skórzane elefanteny, takie wysokie z ociepleniem z filcu. podobają mi się też te primigi, tylko nie wiem jak się sprawują. ecco wiem, że są nie do zdarcia (córka ma teraz chyba już 8 parę i buty niemal jak nowe, a potrafi but zajechać), elefnateny też, a jak z tymi markami?
Obserwuj wątek
    • babsee Re: superfit / primigi warto? 22.09.11, 15:01
      No to ja Ci powiem,ze superfity nosila moja corka 3 sezony z rzędu-buty genialne.Boskie.Leciutkie, super wyprofilowane, pralam w pralce (!)nic sie nie działo, corka z tych co butow nie szanuje wiec tarmosila je okrutnie a po sezonie wygladaly jak nowe.Ecco kupilam raz,jak zniknal moj dostawca Superfitow-i wiecej nie kupie....Bylam tak potwornie rozczarowana,nubuk po miesiącu wygladal jak sciera z targowiska.
      Tak wiec- Superfity polecam smile
      • zazuc Re: superfit / primigi warto? 22.09.11, 17:06
        Dla mnie Primigi są o wiele lepsze od Ecco, trwalsze, lekkie, mięciutkie. Rozmiarowo trochę większe niż w Ecco, 24 z Primigów jest większe od 24 z Ecco. Jestem tak zachwycona tymi butami, że mamy już Primigi na zimę i wiosnę przyszłego roku smile
    • 09.10.2001m Re: superfit / primigi warto? 22.09.11, 17:20
      zimowe primigi miał mój 9-latek
      buty genialne, po zimie wyglądają jak nowe, nigdy nie przemokły, były ciepłe - polecam
    • mruu1 Re: superfit / primigi warto? 22.09.11, 21:16
      Synkowi kupuję prawie wyłącznie Primigi. Mamy wypróbowane po kilka par sandałów, półbutów i zimowych. W zimowych jedynie schodzi napis z języka. Innych minusów nie mają.
    • olawka warto 23.09.11, 08:06
      Ja polecam - przetestowałam ecco, geoxy - superfity najlżejsze, zawsze ciepła noga, i zniknął problem zbyt wysokiego podbicia - primigi genialnie sie dpoasowały (kozaki)
      • gosjana Re: warto 23.09.11, 08:24
        ja równiez polecam superfit, kozaków jeszcze nie mieliśmy, zawsze ecco, ale sandały, półbuty sprawdziły się rewelacyjnie
        warto zagląać na ebay uk, kupiłam tam wiosną nowe superfity za kostkę z goretexem , u nas identyczne kosztowały ponad 200zł, ja z przesyłką zapłaciłam ok 105zl big_grin
        tej zimy też chyba się zdecyduję na kozaki superfit dla córki bo ecco wq juz mi zbrzydly sad
      • silje78 Re: warto 23.09.11, 08:31
        poza tymi zimowymi jestem z ecco zadowolona. zimowe też wyglądają jak nowe, ale właśnie kłopotem jest ich słabe ocieplenie. ponoć ecco rush są cieplejsze, ale poza all uch nie widziałam. geox nie spejclanie odpowiada mi wizualnie, do tego moje czteroletnie dziecko zaczęło mieć swój gust (jak dla mnie wątpliwy, ale niech jej będzie) i buty MUSZĄ być różowe, fioletowe ewentualnie z jakiś zestaw kolorystyczny połączony z tymi kolorami uncertain
        teprimigi wpadły mi w oko:
        www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/kozaki/39091-77.html
        www.maragakids.eu/sklep/obuwie-dzieciece/kozaki/58711-77.html
        co do elefantenów to jak ktoś szuka ładnych, (w sumie niedrogich) kozaczków dla dziewczynki to polecam te:
        www.deichmann.com/PL/pl/shop/marki/Elefanten/00006001054753/ocieplane%20kozaki%20dziecięce.prod?r=5&c=3&filter_brand=elefanten&st=PRODUCT&filter_category=6&filter_cat=marki/elefanten
        ślicznie leżą na nóżce, są ocieplone jakby filcem. ja się w nich zakochałam, córka dała się przekonać wink ale pochodziła w nich w domu (jak zawsze w przypadku nowych butów...) i mówi, że są wygodne.
        • lechmiki Re: warto 23.09.11, 08:59
          tez uważam ze warto ,miałam dla córki superfity i primigi zarówno baleriny ,sandały a wzeszłym roku kozaki (primigi) z kazdych byłam zadowolona
        • aregiec Re: warto 23.09.11, 09:02
          fajne te elefanteny, byłam wczoraj ale nie widzialam takich a na stronie pokazuje ze niby są w sklepie
          Co do tematu to z zimówek do tej pory mieliśmy ecco, na ten rok niby tez kupilam ale już widzę, że nie trafiłam z rozmiarem. U nas w sumie się sprawdziły, stópki zawsze były ciepłe ale po tym jak widzę jak moje dziecko jest zakochane po raz kolejny w sandałkach superfit (mając ecco jako drugie) mam ochotę wypróbować właśnie kozaczki z tej firmy. Primigów nie mieliśmy na razie żadnych.
          • maskot_1 superfit 23.09.11, 09:11
            WARTO. Zdecydowanie, i nie tylko zimowe. Nam poleciła je terapeutka SI jako najlżejsze i najwygodniejsze dla dzieci. I od kilku lat mój syn odmawia noszenia innych smile
            • ania_kr Re: superfit 23.09.11, 15:35
              Superfity uważam za najfajniejsze z bucików dziecięcych z którymi miałam do czynienia. Z zimowych mogę też polecić elefanteny nie przemokły, noga nie była ani spocona ani zmarznięta, takie:
              www.deichmann.com/PL/pl/shop/marki/Elefanten/00006001019254/kozaki%20dzieci%C4%99ce.prod?r=5&c=3&filter_brand=elefanten&st=PRODUCT&filter_cat=marki/elefanten&filter_brand_c=6&filter_brand_r=6 w
              • magma_pl Re: superfit 23.09.11, 16:18
                gosjana,przeszukałam własnie ebay co uk i nie mogę znalezc,są jakieś ale to trzewiki.może coś podpowiesz?
              • silje78 Re: superfit 24.09.11, 10:01
                gdyby były fajne elefanteny w jej rozmiarze to bym nie miała dylematu. córka miała je przez dwie zimy (raz równolegle z ecco). stopa suchutka, ciepła. problem w tym, że w tym roku w jej rozmiarze są tylko te skórzane, które jej kupiłam i takie fioletowe, dość niskie, ale nie wiem czy jednak na nie się nie zdecyduję. w gdańsku widziałam superfit'y tylko w jednym sklepie, jeden model. fajne, ale jednak są za szerokie i na pewno będą córce kłapać, a po to kupuję, żeby nie cudować z dodatkową skarpetką. primigi tylko przez net. poczekam jeszcze na ecco rush, jak te będą ciepłe to na nie się zdecyduję choć mała kręciła mi nosem jak jej pokazałam. no i jeszcze mąż wpatrzony w ecco bo takie są suuuper wg niego uncertain
                • emma6666 Re: superfit 24.09.11, 14:07
                  miałam i superfity i primigi, wprawdzie nie zimowe ale sandałki.
                  Primigi były pierwsze (rozmiar 18) i były ok, natomiast superfity w rozmiarze 19 (sandałki brązowe z żółwikami na zapięciu) były REWELACYJNE. Cudownie miękkie, podeszwa zgina się koncertowo, całe skórzane. Moje dziecko je uwielbia, niestety to już ostatnie ciepłe dni ale za rok też chcę kupić superfity na lato.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka