Dodaj do ulubionych

do mam szukających kurtki puchowej

23.09.11, 07:32
powiem tam, nie jest łatwosmile, jakoś te kurtki wszystkie mi nie odpowiadaja bo mi sie pod szyją nie podoba, albo goło albo poduszka, czekałąm na płaszcz benettona, wczoraj przymierzyłam i też jakieś homonto pod szyja nie do ułożenia, fajna była w jacpocie(choć cena masakryczna) ale z 10 cm mi zabrakło, rekaw za długisad, no ale wczotaj kupiłam, w TIFFI, przecena na wszystko 30%, dokładnie taką jak chciałam, no i cena nie zabija, jest mnóstwo krojów, z paskiem i bez, kolory różniste, naprawdę jest w czym wybrać, no i nie ma tych różnych dziwactw pod szyjąsmile
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 07:41
      Wszystko się zgadza, kurtki tam są piękne. Ale nie puchowe!!!
      • magda79pn Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 08:55
        wklej linka smile mnie by się jeszcze jakiś płaszczyk puchowy przydał, kurtkę kupiłam w m&s, też była promocja -30%, jest puchowa smile niestety nie mogę znaleźć jej na stronie sad jak mi się uda to wkleję zdjęcie
      • paproszek57 Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 08:55
        czemu tak mówisz? poinformowano mnie, że puchowe, metki nie sprawdzałam
        • patatajowa Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 09:04
          paproszek57 napisała:

> czemu tak mówisz? poinformowano mnie, że puchowe, metki nie sprawdzałam>

uwierzyłaś na słowo, nie sprawdziłaś sama?
          jeśli przez kurtke puchową rozumiemy taką z wypełnieniem w którym jest przynajmniej choc odrobine puchu lub piór (ang. down/feather) to chyba zadnej nie widziałam tam puchowej.
          ale kurtki bardzo ładne, fakt.
          ja "wyczuwam" puchówki na wieszaku nosem wink
          mają charakterystczny zapach wypełnienia-jedne mniej inne bardziej smile
          • magda79pn Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 09:17
            wow, to ty zdolna jesteś smile ja nie czuję puchówki wink ale przyznam że jak piorę kamizelkę mojego męża (puchową adidasa) to czuję "mokre pióra" wink
            • magda79pn Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 09:20
              a jak szukałam puchówek dziecięcych na allegro, to puchowa tam żadna nie była wink
              pytam się sprzedającemu czy ta kurtka jest z pierzem, po czym on odpisuje że wypełnienie to 100% poliester - jak pierze big_grin i tak było we wszystkich kurtkach o które zapytałam, po tych odpowiedziach odechciało mi się poszukiwań smile
              • koala0405 Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 09:28
                A ja kupiłam dla synka prawdziwą puchówkę :
                allegro.pl/kurtka-puchowa-zara-i1759034722.html
                Wyprałam ją w naszej specjalistycznej pralni z programem prania wodnego z piłeczkami i jest tak puszysta i piękna aż żal założyć ją dziecku HHHii
          • koala0405 Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 09:24
            Zgadzam się. Dobra kurtka puchowa ma specyficzny zapach i jest inna w dotyku /robi się cieniutka i potem puszysta/. Mi też wciskały, że są bardzo puchate ale metka mówi co innego.
            Kupiłam na zimę puchówkę z Marks&Spencer w kolorze ecru /krótką/ i długą do kolan w Tk MAXX firmy Anne Klein w kolorze gorzkiej czekolady /na słońcu kolor wygląda na ciemną oliwkę/ i bez paska. Super pikowana, nie za gruba z obszernym kapturem z futerkiem. Bardzo ładnie podkreśla kobiece kształty. Ta pierwsza kosztowała 150 zł /używana ale jak nowa/ a ta druga nowa z metkami za 299 zł.
            • magda79pn Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 09:29
              ja mam taką, kolor to rzecz gustu wink chciałam inna niż czarna i inną niż szara wink
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/z97TTVlVAxApThUPrB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/LAQHBK5t9Zb2UgNRvB.jpg
            • magda79pn Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 09:32
              koala0405 napisała:
              pierwsza koszt
              > owała 150 zł /używana ale jak nowa/ a ta druga nowa z metkami za 299 zł.

================================
              dobre ceny smile ja rok temu kupiłam nowy płaszczyk "jak puchowy" za około 200zł, więc w tym roku kupię chyba na allegro płaszczyk "zara" bez metki za 220, po warunkiem że jest z pierzem wink
    • lucyna_1980 Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 09:57
      W Tiffi nie widziałam nigdy żadnej puchówki ( z obecnej kolekcji też nie) a miałam już od nich kilka kurtek i płaszyków zimowych. Ale jesli chodzi o jakość tego wypełnienia poliestrowego to jest bardzo dobra - nie wałkuje się i są bardzo ciepłe.
    • manna_poranna Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 10:03
      a nie wyłażą Wam te pióra kurtek, bo ja mam jedną puchówkę i nie noszę jej, bo cała jestem "opierzona"
      Nigdy nie kupię już puchówki wink
      • agni71 Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 10:07
        Mnie troszke wyłażą, ale z duzo uzywanej kurtki którą mam już z 5 lat i musze bardzo często prać (jest off-white, nigdy więcej tego koloru wink
    • agni71 Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 10:06
      Ja liczę na to, że w Esprit pokażą sie jeszcze jakies fajne kolory, bo na razie same czarne, brązowe i granatowe (jeszcze ten granat ujdzie, ale mógłby byc żywszy), a w zeszłym roku mieli takie piękne turkusowe, nie kupiłam od razu, potem nie było rozmiaru i do tej pory nie mogę odżałować .... I pod szyja była ok, ani jakies dziwne drapiące stójki, ani kołnierz jak poducha, bo tez nie lubię takich udziwnień.
    • paproszek57 Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 18:14
      o matko! właśnie sprawdziłąm i rzeczywiście ta kurtka nie jest puchowa, na metce jak wół jest napisane, że wypełnienie polyester, i nie wiem co terazsad w sumie mi nie zależy żeby była puchowa tylko zeby ciepła była, nie wiem co robić zwrotów u nich nie ma...
      • koala0405 Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 19:05
        No to teraz "po ptokach". Masz nauczkę, że trzeba czytać metki.
        Ale może nie będzie taka zła. Ja co roku taką miałam ze sztucznym wypełnieniem i praktycznie co się zabrudziła wrzucałam do prania i rano już była gotowa do zakładania. Jednak jestem zmarzluchem i po raz pierwszy zakupiłam sobie dwie puchówki.
        • malwina79 Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 19:52
          Ja właśnie dziś kupiłam płaszczyk puchowy w Zarze- 70% down i 30% feathers (mam nadzieję, że się będzie dobrze nosił smile. To moja pierwsza w życiu puchówka, skład wg Was jest ok? Niestety poducha przy szyi jest, ale omotam ją moim wielkim szalem smile
      • gaga-sie Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 22:19
        Mam kilka kurtek z Tiffi, są b.porządne, więc nie martw się. Mam też płaszczyk pikowany z kapturem z jenota, jest b.ciepły, mimo,że to nie puchówka.
        • paproszek57 Re: do mam szukających kurtki puchowej 24.09.11, 08:40
          no łaśnie bardzo się nie martwię bo jest pięknasmile
    • efcik30 Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 21:40
      Ja nadal szukam.CO o puchówek z Zary- STRASZNIE wyłazą pióra.Poza tym podszewka rozeszła sie na szwie po kilku tyg noszenia.ale może w tym roku zrobili porządne>
      • malwina79 Re: do mam szukających kurtki puchowej 23.09.11, 23:36
        A czy kupiła któraś z Was tę ze Stradivariusa? Ma ciekawy krój, muszę pojechać i przymierzyć ją.
        • magda79pn Re: do mam szukających kurtki puchowej 24.09.11, 00:00
          ja przymierzałam, ale oni robią tylko do rozmiaru L i była mi ciasna, ale bardzo mi się podobała smile
          • malwina79 Re: do mam szukających kurtki puchowej 24.09.11, 00:06
            Kurcze to na mój wielki biust smile tez pewnie L będzie mała sad chociaż w ich marynarki w tym rozmiarze wchodzę. No nic jutro przejadę się i przymierzę, fason Stradivariusa bardziej mi się podoba niż Zary, a i tu i tu na szczęście mam miesiąc na oddanie smile
        • koala0405 Re: do mam szukających kurtki puchowej 24.09.11, 08:12
          Ja robiłam trzykrotne podejście do kurtki. Przymierzałam i stwierdziłam, że nie jest dla mnie.
          Jest fajna, ciepła ale jak dla mnie za mało pikowana przez co mam wrażenie, że cały puch spada na jej dół i robi się tzw. "wielki tyłek".
          • malwina79 Re: do mam szukających kurtki puchowej 24.09.11, 09:41
            No rzeczywiście dziwna sprawa, skoro nie jest pikowana to jak ten puch ma się utrzymać?
    • mama_pyzuni Re: do mam szukających kurtki puchowej 24.09.11, 10:01
      Fajne płaszcze puchowe były co roku w Tchibo, ale to styl bardziej codzienny niż elegancki. O ile przez pierwszy rok używania byłam bardzo zadowolona, to już w drugim roku zaczęło wychodzi wypełnienie i zawsze ubrania pod spodem były oblepione puchem i piórkami sad
      Teraz dopiero pomyślałam, że można to zareklamowac, mam paragon, nie minęły jeszcze 2 lata od zakupu...jak myślicie ???
      • iit2 Re: do mam szukających kurtki puchowej 24.09.11, 21:29
        a skad miala plaszczyk Joasia Jablczynska z Na Wspolnej
        • magma_pl Re: do mam szukających kurtki puchowej 24.09.11, 22:07
          pytasz o ten czarny z różowym?
          • jowitka345 Re: do mam szukających kurtki puchowej 24.09.11, 22:19
            ja widziałam, że miała taki świecący czarny z żółtym od środka i ten mi się baardzo podobał smile
            • magma_pl Re: do mam szukających kurtki puchowej 24.09.11, 22:39
              z zółtym,dokładnie) ,były i z różowym. z reserved ale bodajże dwa lata temu (( po ok 270 zł.sama się nad nią zastanawiałam.niestety nie kupiłam.za to kupiłam tam kurtkę w zeszłym roku i okropnie wyłażą pióra.po ok 3 miesiącach miałam wrazenie że połowa wyszła.tamten płaszczyk ma znajoma i z tego co widac dobrze sie nosił,zawsze odpowiednio puchaty był,nie narzekała. za to ja jak nieopierzone kurcze wyglądałam po zdjęciu,a paragon? ni ma(
    • tres09 Re: do mam szukających kurtki puchowej 25.09.11, 12:56
      A jakie były puchówki w jackpocie? Chodzi mi o długość, kolory, czy z odpinanym kapturem i czy lekkie?
      • paproszek57 Re: do mam szukających kurtki puchowej 25.09.11, 18:48
        ja mierzyłąm tą www.jackpotshop.com/PL/item/A41170004/?partner=5416 , lekka i wszystko super tylko jestem do niej za niska(162)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka