Dodaj do ulubionych

polećcie kosmetyki dla skóry z problemami...

27.10.11, 17:51
Jakich kremów uzywacie dla skóry z problemami , tzn z krostkami. Mam skórę wrażliwą z tendencją do delikatnego przetłuszczania się i od czasu do czasu z wypryskami. Stosowałam już Vichy Normaderm włącznie z wodą termalną i płynem miklearnym, ale oszałamiających postępów dla skóry... niestety nie zauważyła.
Może macie jakieś sprawdzone kosmetyki, które możecie polecić, oczywiście w przyzwoitych cenach. Dodam, że wiek skóry 30+.
Z góry dziękuję za każdą sugestię.
Obserwuj wątek
    • emma30 Re: polećcie kosmetyki dla skóry z problemami... 27.10.11, 18:57
      wypróbuj kosmetyki firmy Flos seria dermacos anti -acne do kupienia w dobrych aptekach. Fajne kremy za przystępną cenę.
      • emma30 Re: polećcie kosmetyki dla skóry z problemami... 28.10.11, 20:56
        pomyliłam producentów, nie Flos tylko Farmona
    • kita1979 Re: polećcie kosmetyki dla skóry z problemami... 27.10.11, 19:38
      polecam żel do twarzy Avene Cleanance, tonik też z tej serii, micel do zmywania oczu La Roche najprostszy, krem na noc Eucerin Hyalluron Filler, krem na dzień aktualnie mam Mac Mineralize, podkład Mac ProlongWear. Nie zapycha mnie i nie podrażnia ta kombinacja, a uwierz mam z tym duże problemy.......
      • kita1979 Re: polećcie kosmetyki dla skóry z problemami... 27.10.11, 19:39
        kita1979 napisała:

> polecam żel do twarzy Avene Cleanance, tonik też z tej serii, micel do zmywania
        > oczu La Roche najprostszy, krem na noc Eucerin Hyalluron Filler, krem na dzień
        > aktualnie mam Mac Mineralize, podkład Mac ProlongWear. Nie zapycha mnie i nie
        > podrażnia ta kombinacja, a uwierz mam z tym duże problemy.......

przepraszam, nie doczytałam o cenach przyzwoitych, bo te niestety nie są takowe...sad
        • tygisek Re: polećcie kosmetyki dla skóry z problemami... 27.10.11, 19:45
          La roche, seria do cery problemowej nazywa sie efaclar, szczegolnie polecam zel do mycia twarzy, jest rewelacyjny i baaaardzo wydajny, starcza na bardzo dlugo, w polaczeniu z kremem daje niesamowite efekty, polecam rowniez podklad vichy, nie obciaza skory z tendencja do tluszczenia, wrecz wysusza ale nie przesusza, nie zatyka porow nie powoduje wypryskow...
          plyn do demakijazu rowniez la roche....to nie sa tanie kosmetyki ale moim zdaniem wydajne a przede wszystkim pomocne, ja np nie moge uzywac preparatow eucerin, praktycznie zadnych...jest to zatem bardzo indywidualne, najlepiej postarac sie o probki, popros w aptece, dobierzesz sobie cos a potem zainwestujesz w to co bedzie dla ciebie najlepsze
          • nitka08 Re: polećcie kosmetyki dla skóry z problemami... 27.10.11, 19:49
            Wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi, coś wybiorę albo poproszę o próbki, to dobry pomysł, dzięki!
          • silje78 Re: la roche 28.10.11, 11:43
            seria bardzo dobra, ale zacznij od próbek. kilka lat temu używałam jej i były to jedyne kosmetyki, które znakomicie poradziły sobie z wyprsykami (czego nie mogę powiedzieć o vich normaderm...). używałam ich mając ok 26-27 lat. w zeszłym roku problem z wypryskami u mnie powrócił i znów kupiłam kosmetyki z linii effaclar (już po 30-ce wink ). niestety nie mogłam ich używać. bardzo mi przesuszały skórę. zrezygnowałam z innych preparatów, używałam tylko effaclar K (taki w malutkiej tubce) i tylko latem, na przemian z innym kremem na noc.
    • malgosiek2 Re: polećcie kosmetyki dla skóry z problemami... 27.10.11, 19:47
      Ja mam podobne problemy ze skórą i w aptece dostałam z Ziajki serię medyczną.
      www.ziaja.com/page/ziajamed/lojotok__tradzik.html
      Mam krem i tonik.
      Jest nieco lepiej, ale smaruję się też Skinorenem.
      • white_swan Re: polećcie kosmetyki dla skóry z problemami... 27.10.11, 19:50
        kwasy + nawilzacze. Wejdz na forum uroda.
    • ricky300 Re: polećcie kosmetyki dla skóry z problemami... 27.10.11, 20:06
      La Roche Posay effaclar duo; effaclar K

SVR - Lysanel Active krem

acne-derm - bez recepty
      warte ceny, ze względu na dobre składy smile
      • joasia-ja1974 Re: polećcie kosmetyki dla skóry z problemami... 27.10.11, 22:18
        Ja mam skórę mieszaną, problemową...jakiś czas temu kupiłam hipoalergiczny żel do mycia twarzy Biały Jeleń z oczarem wirginijskim ( ok. 7zł ) i mogę polecić. Odkąd go używam nic mnie nie wysypuje, twarz się mniej przetłuszcza, jest lepszy niż vichy, garniery itp. Do tego peeling enzymatyczny i krem z Bielendy professional i jest świetnie.

https://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0a7ha4xecr.png
        • malwina79 Re: polećcie kosmetyki dla skóry z problemami... 27.10.11, 23:16
          Jeśli chcesz pozbyć się krostek, wygładzić skórę i dodatkowo zadziałać przeciwzmarszczkowo to polecam krem z Avene TriAcneal. Poczytaj recenzje w sieci, jest rewelacyjny i bardzo wydajny. Stosuję go od ok 1,5 miesiąca i efekty już widać. Znikają zaskórniki i rozszerzone pory, ostatnio pani w sephorze (tak sama z siebie)powiedziała mi, że mam bardzo ładną cerę. To był dla mnie olbrzymi komplement bo nigdy nie miałam idealnej cery. Od dawna borykam się z krostkami, zaskórnikami, a moją zmorą są rozszerzone pory. Trzeba tylko pamiętać, że kwas glikolowy zawarty w tym kremie działa fotouczulająco i jeśli masz tendencję do powstawania przebarwień to na dzień stosuj filtry. Zajrzyj tez na forum Uroda, jest to kopalnia wiedzy o pielęgnacji smile
    • slonko1335 Re: polećcie kosmetyki dla skóry z problemami... 28.10.11, 21:02
      Nigdy nie miałam lepszego kremu:
      allegro.pl/krem-matujacy-z-reduktorem-dermika-salon-150ml-i1894566090.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka