Dodaj do ulubionych

ISEOS - co sądzicie ???????????

30.05.04, 15:36
co sądzicie o fotelikach iseos. Lepiej kupić taki czy Maxi-cosi Priori XP.
Pomóżcie bo muszę kupić ale nie wiem który lepszy smileIvv
Obserwuj wątek
    • wanda102 Re: ISEOS - co sądzicie ??????????? 30.05.04, 18:55
      zobacz jeszcze Trimaxa CONCORDA.
      Naprawdejest super. I wysoko stoi w rankingu.
      PZDR
    • tygisek Re: ISEOS - co sądzicie ??????????? 31.05.04, 09:10
      hej!
      my od prawie dwoch miesiecy korzystamy z iseosa i jestesmy b. zadowoleni,
      coreczka nie protestuje w czasie jazdy - mimo ze ma 7,5 msc (wazy ponad 8 kg)
      jezdzi przodem do kierunku jazdy...niestety fotelik zamontowany tylem do
      kierunku jazdy moim zdaniem nie spelnia swojej funkcj dobrze - dziecko siedzi w
      nim za bardzo pionowo i mimo maksymalnego pochylenia w momencie gdy spi glowka
      jest oparta broda o klatke piersiowa - wisi...ponad to, gdy fotelik jest
      zamontowany tylem do kierunku jazdy, bardzo utrudnione jest wkladanie dziecka do
      niego...fotelik jest duzy wiec siega oparciem wysoko, prawie do sufitu. Problemy
      te jednak znikaja gdy fotelik jest zamontowany przodem do kierunku jazdy,
      pokretlo do pochylania jest z przodu, a wiec podrozujac jako kierowca i pasazer
      na przednim siedzeniu mozesz latwo zmienic polozenie fotelika, gdy dziecko chce
      ogladac swiat lub gdy sie zdrzemnie... mi to b. odpowiada, nasza coreczka
      zasypia bardzo czesto podczas podrozy, wtedy kladziemy maksymalnie fotelik i
      dziecko spokojnie przesypia wiekrza czesc dlugich tras, a jezdzimy naprawde
      bardzo duzo... fajna sprawa jest rowniez regulacja szerokosci fotelika, mozna
      latwo dopadowac go do dziecka (wiadomo kazde dziecko ma inne gabaryty) nawet w
      zaleznosci od ubranek ktore ma na sobie...jesli ma kurteczke kombinezonik, cos
      grubszego mozna poszerzyc fotelik, a jesli ma tylko koszulke i cienkie spodenki,
      mozna zmniejszyc - wtedy dziecko ma dokladna ochrone, nie lata na boki podczas
      jazdy po nierownym terenie co ma znaczenie zwlaszcza jesli spi i cialko jest
      bezwladne. Acha i jest wykonany z bardzo przyjemnego materialu, Maja sie w nim
      nie poci, oczywiscie nie ubieram jej grubo podczas dlugich tras, gdy w
      samochodzie jest cieplo (zreszta moja coreczka tego nie lubi), latwo sie go
      montuje, jest bardzo estetyczny...to wszystko zawazylo na zakupie wlasnie tego
      fotelika, choc wybieralismy pomiedzy iseosem a maxi-cosi priori xp....sprzedawca
      zaznaczyl nam ze jednak maxi cosi jest obecnie najlepszym wsrod fotelikow z
      danej grupy na rynku, mimo to wybralismy iseosa i nie zalujemy...acha, bycmoze
      noworodki siedza w tym foteliku prawidlowo w momencie gdy jest zamontowany tylem
      do kierunku jazdy wtedy gdy fotelik zaopatrzony jest we wkladke redukcyjna dla
      noworodka, nie widzialam wiec glowy nie daje uciac, ale tak sobie mysle ze
      wlasnie tak jest, nie bez podstawy pewnie ten fotelik znajduje sie w grupie 0-18
      kg, nasze dziecko jednak bylo juz za duze aby zastosowac taka wkladke.
      mam nadzieje ze choc troche rozswietlilam sprawe

pozdrawiam
      tygisek
    • iperz Re: ISEOS - co sądzicie ??????????? 31.05.04, 20:40
      dzięki za podpowiedzi. chyba jednak wygra Maxi-cosi ze względu na tę trudność
      wkładania dziecka. smile
      • zuzia_i_werka Re: ISEOS - co sądzicie ??????????? 31.05.04, 20:47
        Hej! Ja mam Iseosa już od prawie roku i jestem ogólnie zadowolona. Praktycznie
        wszystko opisała poprzedniczka ja tylko chciałam dodać,że moja córka jeździła w
        nim przodem wcześniej niż wymagane 9kg a to dlatego że ma długie nogi i było
        jej niewygdnie tyłem i wszystko było ok. Ten fotelik jest jednak dość ciężki ze
        względu na zawarte mechanizmysmile tak więc jeśli zachodzi konieczność częstego
        wyjmowania to może być minusem ale za to łatwo sie montuje. Gdybyś się na niego
        zdecydowała to mogę Ci oddać za darmo oczywiśćie oryginalną wkładkę redukcyjną
        BBComfort-to taka porządna,która ostatnio bardzo trudno kupić bo nie obejmuje
        tylko samej głowy ale ma też klin wypełniający siedzenie i nadaje się już od
        wieku noworodkowego.Pozdrawiam Zuzia
        • a.ziemkiewicz1 Re: ISEOS - co sądzicie ??????????? 31.05.04, 21:25
          jestem b.zainteresowana tą wkładką redukcyjną i jak to działa?
          • tygisek Re: ISEOS - co sądzicie ??????????? 31.05.04, 22:40
            poniewaz fotelik iseos jest przeznaczony od urodzenia do 18 kg, a jest to
            fotelik raczej inny i wiekrzy niz foteliko-nosidelko-kolyski od urodzenia do
            9-10 kg czasem do 13 wymyslono cos takiego jak wkladka dla noworodka ktora
            powoduje ze dziecko bardziej sobie lezy w takim foteliku, splyca go - bo
            normalnie przyjmuje pozycje siedzaca, montuje sie ja w foteiku przeciagajac
            przez nia pasy bezpieczenstwa, na pasy sa mniejsze specjalne ochronki dla
            noworodkow ( w standardzie przy zakupie) wkladka pewnie tez jest wyposazona w
            taki waleczek ktory okala glowke dziecka jednoczesnie ja trzymajac aby sie nie
            kiwala na boki. Tak to wlasnie dziala i trzeba taka wkladke dokupic osobno do
            fotelika - bez niej nie wyobrazam sobie wozenia dziecka dopiero co urodzonego w
            tym foteliku....my zaczelismy wozic Majke jak mialatroszke wiecej niz 7 kg i
            prawie 6 msc, bez wkladki.
            pozdrawiam
            tygisek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka