Dodaj do ulubionych

Ratunku narożnik.

12.11.11, 20:15
Kochani mam problem a że nie posiadam odpowiedniej wiedzy więc liczę na wasze doświadczenia.
Kupiłam w zeszłym roku 19.07. narożnik Indiana (brąz podpalany)w sklepie meblowym ABRA - narożnik skóra. Po roku użytkowania w miejscach gdzie się często siada i opiera skóra się odbarwia tzn. posiada jasne wytarcia, poza tym w innych miejscach posiada zagięcia też jasne, starte, wygląda to jak zmiętolona kartka papieru.
Konserwowałam narożnik wg. zaleceń sprzedawcy.
Na narożniku kładłam cienki bawełniany kocyk a mimo to uszkodzenia skóry powstały.
Może ktoś poradzi co mam zrobić, nie mam żadnej gwarancji tylko fakturę zakupu.
W jaki sposób reklamować jak napisać pismo w moim 37 letnim życiu nic jeszcze nie reklamowałam oprócz butów.
Serdecznie dziękuję za każdą informację.
Iwona
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Ratunku narożnik. 12.11.11, 20:51
      opisz wszystko w piśmie reklamacyjnym tak jak tutaj wink
      wez dowód zakupu i udaj sie do sklepu. mozesz porobić tez zdjecia i dołączyć do pisma- na pedraku albo cd- wiem z doswiadczenia ze przy rzeczach wielkogabarytowych to moze ułatwic sprawe. i udaj sie z tym wszystkim tam gdzie kupiłas naroznik. na miejscu powiedzą ci co i jak.
    • ktosco Re: Ratunku narożnik. 12.11.11, 20:52
      fv zakupu jest zarazem gwarancja.Prosze jechac do sklepu i zglosic to co dzieje sie z meblem.Zpisza reklamacje.Przyjedzie napewno do Pani expert i bedzie chcial zobaczyc uszkodzenia Wtedy podejma decyzje, co dalej?

Zycze powodzenia!
      • aaangel Re: Ratunku narożnik. 12.11.11, 22:32
        Nam też się powycierał po ok.roku,wymienili skórę na gwarancji( ciut inna ale kolor ten sam), po wymianie już 5 lat i nic się nie wytarłosmile. Ale to w innej firmie.
        • syka7 Re: Ratunku narożnik. ABRA 13.11.11, 14:55
          Ok serdecznie dziękuję za informacje.
    • m_674 Re: Ratunku narożnik. 14.11.11, 10:46
      zgodnie z ustawą konsumencką reklamacje u sprzedawcy możesz zgłosić na podstawie rachunku - jeżeli towar kupiłaś na własne potrzeby (nie na firmę) przysługuje Ci możliwość zgłoszenia reklamacji przez okres 2 lat od zakupu
      Nie jest konieczna karta gwarancyjna.
      powodzenia !
      • syka7 Re: Ratunku narożnik. 14.11.11, 12:27
        Pewnie będzie potrzebne smile
        Dziękuje.
        m_674 napisała:

> zgodnie z ustawą konsumencką reklamacje u sprzedawcy możesz zgłosić na podstawi
        > e rachunku - jeżeli towar kupiłaś na własne potrzeby (nie na firmę) przysługuje
        > Ci możliwość zgłoszenia reklamacji przez okres 2 lat od zakupu
        > Nie jest konieczna karta gwarancyjna.
        > powodzenia !
    • syka7 Re: Ratunku narożnik- reklamaca klapa 05.01.12, 20:59
      Reklamowałam narożnik u producenta, niestety reklamacja nie uwzględniona.
      Powód zakupiłam skóre antic a ona ma prawo się zdzierać bo jest sztucznie impregnowana, niby miałam dostać informacje w Abrze o tym i wraz z narożnikiem ale niestety nic nie miałam takiego jak im to teraz udowodnić roczny narożnik wyglada jak 5 letni sfatygowany
      Co mam robić pisać odwołanie, isc do federacji konsumenta, kłócić się w Abrze albo DALEJ Z PRODUCENTEM. Pomóżcie
      syka7 Zabrze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka