Dodaj do ulubionych

przyszedł mój kalendarz z colorland.pl

17.12.11, 12:29
I szczerze mówiąc raczej więcej się nie skuszę.
Może dla klientów groupona mają gorszą ofertę, tego nie wiem, ale sam papier dość cienki (nie wiem jak to jest z innymi kalendarzami), a jakość wydruku nie zadowala mnie. Zdjęcia były wysyłane w naprawdę dobrej rozdzielczości, niektóre robione przez profesjonalnych fotografów, a w kalendarzu nie są zbyt ostre.
Dostałam dwa kupony na zniżkę 75% ważną do lutego 2012, jeżeli ktoś jest mimo wszystko chętny, mogę podać kod.
Na szczęście babcia i tak będzie szczęśliwa bo na każdym zdjęciu jest jej ukochany wnuk.
Obserwuj wątek
    • gosiapal Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 17.12.11, 15:03
      dlatego polecam kalendarze z rossmana, są genialne.
      fantastyczny, gruby papier i piękne kolory. Aż miałam wrażenie, ze moj komputer jest skalibrowany pod ich maszynę smile
      W przyszłym roku nie będe nigdzie eksperymentować i tez tam zamówię.
      Ja natomiast czekam na fotoksiążki z vistaprint. I co mi sie juz bardzo nie podoba to info, ze moje trzy zamówienia zostały wysłane jedną przesyłką. A za kazdą kazali mi zapłacić po 15/20 zł (juz nie pamietam ile).
    • styczniowa2010 Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 17.12.11, 16:03
      Ile czekałaś na przesyłkę z colorandu.
      Ja tez zamówiłam przez grupona już tydzień temu.
      Kurcze , ale mnie zaskoczyłaś z tą jakością, już jestem zawiedziona. A ma wisieć przez cały rok sad
      • emma6666 Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 17.12.11, 16:17
        Zdjęcia wysłane 13.12 a wczoraj przyniósł kurier DHL.
        Ale spokojnie, ja nie mam porównania bo pierwszy raz zamawiam kalendarz, może to tak ma być a ja się czepiam. Daj znać jak przyjdzie Twój.
        • styczniowa2010 Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 19.12.11, 11:33
          Akurat był kurier z kalendarzem.
          Muszę powiedzieć że wyszło to fatalnie, juz nigdy tam nie zamówię.
          Zdjęcia okropne, jakieś takie strasznie mocno skoloryzowane i widać ziarno, choć były robione bardzo dobrym aparatem. Piszą że jest retusz zdjęć, chyba na gorsze.
          A najgorsze jest to że jedno zdjęcie jest powtórzone dwa razy na dwóch miesiącach. sad
          Jedynie na plus to kalendarz ogólnie fakturowo fajny, kartki dość grube i ładnie się błyszczą i to wszystko.
    • pgosiak Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 04.01.12, 13:21
      Ja też dostałam swoją przesyłkę i jestem zachwycona. Mimo,że był to okres świąteczny paczka przyszła szybko a kalendarze są śliczne. Papier jest dobrej jakości a zdjęcia ostre (również miałam 75%zniżki).
    • zaba133 Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 04.01.12, 13:55
      a ja jestem z colorland bardzo zadowolona, fakt zdjęcia były tez bardzo ładne- szwagier ma bardzo dobry aparat i dobre oko do zdjęć, jak dałam kilka moich to juz nie były takie sliczne
      ale ogólnie jestem bardzo zadowolona
    • lodziazero Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 05.01.12, 08:46
      chetnie bym od ciebie wziela ten kod rabatowy - jesli to jeszcze aktualne
      lodziazero@gazeta.pl
      • tyg12 Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 05.01.12, 11:45
        Witam,
        Przetestowała ofertę Colorland.pl. Jestem bardzo zadowolona. Skorzystałam z kodu rabatowego (zamieszczam poniżej) wysłanego do użytkowników Interii. Zzamówiłam 4 kalendarze na różnych szablonach, wszystko zostało wykonane w ciągu 4 dni, 5-tego dnia dostałam kalendarze super opakowane w twardych, tekturowych tubach. Moje zdjęcia sama przygotowałam i nie widzę na nich retuszu, wszystko wyglada naprawdę dobrze.
        -----------------------------------------------------------------
        Twój kod rabatowy wielokrotnego użytku: INT2AB12345

obniża cenę fotokalendarzy z 99,90 zł na 24,90 zł
        a przy zamówieniu 3 sztuk wysyłka kurierem GRATIS!

Cechy produktu:
        •Format 32 x 45 cm
        •13 kartek - okładka i 12 miesięcy
        •Kartki połączone sprężyną z zawieszką
        •Papier sztywny, satynowy - 160 g/m2
        •Druk cyfrowy, jednostronny
        •Szybki, prosty i przyjemny projekt on-line - kliknij tutaj
        •Tworzenie kalendarza to doskonała zabawa - sprawdź jakie to łatwe!
        •Szybka dostawa kurierem!
        • filipianka Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 05.01.12, 15:06
          Ja na razie swój kalendarz robięwink)) (czytaj w weekend dorobię brakujące zdjęcia)
          Prawie dałam się skusić na grupona, ale tam przesyłka 20 zł i jeszcze dycha za każdy następny, a na allegro przesyłka (listem) gratis czy zamawiasz jeden czy pięć
    • rafiseven Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 06.01.12, 10:49
      Witam. również zamówiłem kalendarz przez groupon i jestem zadowolony. Dobry wg mnie papier i zdjęcia w porządku, rabat i szybka wysylka. Jedyne co moge doradzić to osoby ktore narzekają na jakość / ziarnistość itp. prawdopodobnie próbują ulepszać zdjęcia za pomocą Picasa Google lub innych programów dodając ostrość lub ocieplać i dodawać kolory...z tego nigdy nie wychodzi nic dobrego w wykonaniu amatora. Tyle w temacie. Polecam Colorland.pl
      • emma6666 Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 06.01.12, 11:04
        Zastanawiająca jest na nagła aktywność użytkowników zadowolonych z tych kalendarzy.
        Tak jak już pisałam miałam zdjęcie robione przez profesjonalnych fotografów więc tekst o amatorach jest tu nie ma miejscu.
        • tyg12 Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 08.01.12, 13:30
          Emma6666, przeczytałam wpisy na tym forum, jeszcze zanim zamówiłam kalendarze i już prawie chciałam zrezygnować z usług Colorland, ale przeczytałam też wpisy użytkowników Allegro i tam było chyba tylko z 5 negatwynych wpisów, głównie uwagi dotyczyły terminu dostawy. Mnie się akurat nie spieszyło, więc zaryzykowałam, kalendarze zamawiałam tylko dla siebie i postanowiłam spróbować za tą cenę. Moje kalendarze wyszły naprawdę dobrze, kilka zdjęć z kalendarza mam wywołanych u fotografa i nie widzę różnic. To tyle odnośnie nagłej aktywności zadowolonych z kalendarza.
      • agmin Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 23.01.12, 21:01
        Nie polecam nikomu tej firmy. Ja niestety dałam się nabrać i pokusiłam się na niską cenę na grouponie. Niestety co tanie to drogie. Prezent miał być na dzień babci i dzień dziadka. Do terminu jaki był podany dołożyłam drugie tyle aby mieć pewność, że prezenty dojdą na czas. Jak pewnie się domyślacie nie dotarły, a informacje o dłużym terminie otrzymałam dopiero po dokonaniu wpłaty i po złożeniu zlecenia. NIESTETY NIE JEST TO JEDNORAZOWA "WPADKA" FIRMY TYLKO ZŁA PRAKTYKA FIRMY. Co do jakości już się boję, dam znać, jak w końcu doczekam się na przesyłkę.
    • dominika9285 Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 24.01.12, 22:13
      Ja nie moge narzekac na te firme. Moje zamowienie zostalo zrealizowane zgodnie z obietnica - do 4 dni. Z samego produktu tez jestem zadowolona - zdjecia zostaly troche podretuszowane i wygladaja lepiej niz oryginal, kartki wcale nie sa zbyt cienkie, mysle, ze wiszac na scianie wytrzymaja cdo konca roku wink Z cala pewnoscia wykorzystam jeszcze ich kupon rabatowy i zamowie kalendarz, pewnie na Dzien Kobiet.
    • fot-ograf Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 04.06.12, 09:42
      Jakość odpowiednia dla amatorów. Jeśli komuś zależy na wysokiej jakości to odradzam.
      Pozytywy: Ładna okładka i jakość introligatorska
      Negatywy:
      - marna jakość druku - na zdjęciach widać poziome smugi jak ze zwykłej drukarki atramentowej, kolory nieco wyblakłe.
      - Strony krzywo docięte. Zdjęcia nierównoległe do krawędzi strony. Dolny margines dużo większy niż górny.
      - Logo colorland wciśnięte na siłę na tylnej okładce pomimo jego usunięcia w programie. Działanie bezprawne i nachalne.
    • magda200444 Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 23.12.13, 19:12
      Potwierdzam słowa przedmówcy. Nie polecam - wprawdzie cena jest zachęcająca, ale jakość produktów pozostawia wiele do życzenia. Kolory na fotoksiążce i kalendarzu są przekłamane (niektóre są wypłowiałe, niektóre zbyt czerwone). Z całą pewnością jest to wina maszyny drukującej, gdyż na odbitkach wyglądają zupełnie inaczej. Jedynie odbitki są w porządku. Jestem rozczarowana zakupami w colorland, na pewno więcej nie skorzystam.
      • agapk pixbook 23.12.13, 19:57
        ktoś polecał na zakupowym
        zaryzykowałam, zamówiłam 3 kalendarze, po 20 zł/szt A3, przesyłka gratis
        i jestem zachwycona
        kalendarze rewelacyjne
        • slona78 Re: pixbook 23.12.13, 20:41
          W tym roku zamawiałam z pixbook'a, bo miałam nadzieję na świetną jakość i powiem szczerze - więcej nie zamówię. W poprzednich latach miałam z colorlandu - też tak sobie (jakość podobna do pixbook'a, nie ma tylko takiej sztywniejszej okładki). W przyszłym roku będę szukać czegoś nowego. Podzielcie się sprawdzonymi namiarami.
          • manala Re: pixbook 23.12.13, 21:44
            hehe...no tak...colorland, pixibook czy uwolnij_kolory.pl na allegro to jeden i ten sam zakład robiący kalendarze...wystarczy wejść w dane adresowe...ten sam adres, telefon, itd...

zamawiałam od uwolnij kolory na allegro 2 rok z rzędu; w tamtym roku chyba trochę lepsza jakość i grubszy papier...w tym roku widzę na niektórych zdjęciach ziarno ale może to też kwestia zdjęć (kilka było robionych aparatem córki...)
            generalnie jestem zadowolona bo tanio, szybko i sprawnie
            • slona78 Re: pixbook 24.12.13, 13:23
              Chyba nie, przynajmniej jeśli chodzi o pixbook - paczka przyszła z Anglii, poza tym to duża międzynarodowa firma (dlatego spodziewałam się po nich więcej).
              Może jakaś polska firma się podszywa pod nich - jak sama pisałam - pixbook a pixibook to jednak jest różnica wink
              • 4malakasia Re: pixbook 24.12.13, 13:46
                widzę że wątek sie już toczy od zeszłego roku smile ja zamawiałam na Mikołaja jako prezent dla rodziców i nie miałam problemu z terminem. Co do jakości zdjęć to powiem, że jestem zachwycona. Akurat u mnie zdjęcia skanowałam (foto z wczesnego dzieciństwa) i bałam się, że niezbyt wyjdą, ale na szczęście wyszło bardzo dobrze wink jedyne do czego mogłabym się przyczepi to grubość kartek, ale to mi akurat nie przeszkadza. Reasumując - ja ze swojego egzemplarza jestem zadowolona wink
                • manala Re: pixbook 24.12.13, 21:19
                  Tekst linka

mnie chodzi o tą stronę i adres firmy jest taki sam jak w colorland i uwolnij kolory
                  • onlylilly Empik 25.12.13, 15:46
                    Macie doswiadczenie z fotosiazka z empiku? Wlasnie jest oferta na gruponie u sie zastanawiam. Zawsze mialam tę z Rossmanna i jakosc ok, dzieki
        • mamusia.chlopca Re: pixbook 08.01.14, 18:42
          Zamawiałam u nich drugi raz i jestem zadowolona. Kalendarz ładny, szybko i sprawnie.
    • meganiac Nierzetelna firma Colorland 08.01.14, 18:15
      Zamówiłam fotokalendarze z Groupona przed świętami - miały być prezentami pod choinkę dla najbliższych.
      Zamówienie nie dotarło na czas - całe szczęście 24.12 zadzwoniłam do InPost celem zlokalizowania paczki - okazało się, że paczka nie została nadana przez Colorland.
      27.12 zadzwoniłam do Colorland i rozpoczał sie koncert klamstw:
      1) paczka zostala nadana ale nie ma Pani jej numru bo nie zostala wysłana przez InPost - klamstwo mam jej numer, ale nie zostala nadana..
      2) paczka nie zostala wyslana, ale dzis nie moze byc dostarczona...bo kurierzy nie pracują - to jak to sie ma do pkt. 1 ?
      W koncu paczka zostala nadana 27.12 pomimo tego, ze zarządałam zarówno telefoniczne jak i mail'owo anulowania zamówienia.
      Po fakcie nadania otrzymalam mail'a, że zamówienia nie moze zostać anulowane bo..zostało zrealizowane smile
      Na moje reklamacje że po czasie firma jest głucha.
      Na próbę zwrotu (zakup internetowy) odpisali, że nie przysługuje mi takie prawo bo tak stanowi ich regulamin.
      Podsumowując: w moim odczuciu jest to bardzo nierzetelna firma, nielicząca się z klientem, bardzo chamska w kontaktach. Konsultant podczas rozmowy tel. udawał brak zasięgu i rozłaczył się ..
      Co do jakości kalendarzy - kolory są ciemniejsze niż na oryginałach (zdjęcia nie były retuszowane i wykonane dobrej jakości lustrzanką), drugie tło jest rozmazane.

Generalnie - nie polecam z powodów opisanych powyżej.
      Na pewno więcej nie zamówię nic w tej firmie.
      • kachho Re: Nierzetelna firma Colorland 10.01.14, 18:14
        A ja jestem zadowolona , cena super i jakość tez bdb. Zamawiałam też w zeszłym roku i wtedy pokręciłam coś z kodami Groupona i za jedna sztukę policzyło mi 99 pln . Jednak wszystko szybko odkręciła Pani z infolinii - więc firma rzetelna w moim odczuciu.
        • gaga-sie Re: Nierzetelna firma Colorland 10.01.14, 21:16
          Mamy ten z grupona i jesteśmy zadowoleni.
      • tuya Re: Nierzetelna firma Colorland 10.01.14, 21:27
        Współczuję przejść, podejście do klienta nieprofesjonalne.
        Ale co do samych zdjęć - mogą być jaśniejsze/ciemniejsze niż ci się wydaje, to jak widzisz na zdjęcie na monitorze LCD to tylko orientacyjny podgląd, na każdym laptopie zdjęcie może trochę inaczej wyglądać. No chyba że oglądałaś na profesjonalnym monitorze graficznym jakimi się posługują graficy, ale wątpię skoro zdjęcia nieobrabiane. A że drugie tło nieostre to kwestia głębi ostrości ustawionej przy robieniu zdjęcia, wydruk nie ma tu nic do rzeczy.
        Ja sama korzystałam z usług tej firmy i żadnej wtopy całe szczęście nie było.
    • magdulka2 Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 10.01.14, 22:37
      Ja juz chyba 6 rok robie w superfoto.pl i nie mam zamiaru nic zmieniac, bo jakosc, papier, termin realizacji wszystko na 6.
    • monikaa13 Re: przyszedł mój kalendarz z colorland.pl 11.01.14, 08:43
      Ja zamówiłam z grupona 3 kalendarze jeszcze przed świętami, na prezenty dla dziadków. Zamawiałam kalendarze A3 - 12 różnych stron plus strona tytułowa. Kalendarz moim zdaniem bardzo dobry, papier gruby i ładne kolory. Zdjęcia niestety mogłyby być lepszej jakości. Wzięłam druk cyfrowy, zdjęcia były na pewno dobrej jakości ale nie jest źle. Nie są złe ale mogłyby być lepsze smile Ale może to wina tego, że są duże - zajmują pół kalendarza, a więc so formatu mniej więcej A4.

Mi się podoba i chętnie jeszcze bym coś zamówiła, bo cena była bardzo dobra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka