Dodaj do ulubionych

pytanie o jakość rzeczy 5.10.15

20.12.11, 15:29
www.51015kids.eu/promocje/ch-3/kurtka-chlopieca-1a2121.html
kupiliście coś 5.10.15? jak jest ich jakość? wie ktoś?

spodobała mi się kurteczka ale nie wiem czy warto.
Obserwuj wątek
    • smeagoul Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 15:49
      jeśli już coś u nich kupuję to tylko jak jest mega wyprzedaż- wtedy ceny są wyznacznikiem jakoścismile kurtki to jeszcze ok- ale bluzeczki, tragedia- po pierwszym praniu niestety tracą fason
      • dawid_glass81 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 15:50
        no właśnie kurteczki, nam się podobają.

smeagoul napisała:

> jeśli już coś u nich kupuję to tylko jak jest mega wyprzedaż- wtedy ceny są wyz
        > nacznikiem jakoścismile kurtki to jeszcze ok- ale bluzeczki, tragedia- po pierwszy
        > m praniu niestety tracą fason
        >
      • anusia_kra Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 15:59
        dla mnie nawet mega wyprzedaż w tym sklepie nie jest odpowiednia do jakości. Bluzeczki dramatycznie się noszą, spodnie dresowe mechaca. Już przestałam się nacinać

Zobacz sobie na kurtki w smyku maja -50 % i nie najgorsze widziałąm po 45-60 zł
        • dawid_glass81 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 16:07
          dziękujemy!!
          Zaglądnę do smyka.

anusia_kra napisała:

> dla mnie nawet mega wyprzedaż w tym sklepie nie jest odpowiednia do jakości. Bl
          > uzeczki dramatycznie się noszą, spodnie dresowe mechaca. Już przestałam się nac
          > inać
          >
          > Zobacz sobie na kurtki w smyku maja -50 % i nie najgorsze widziałąm po 45-60 zł
          • miesiakk Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 16:20
            a ja dla odmiany jestem zadowolona z jakości - tzn. akurat miałam kilka bluzek dla młodej kupionych na wyprzedaży po 19,90 i były ok, gruba bawełna, nic nie straciły fasonu
            • dawid_glass81 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 16:26
              czyli jak sie trafi, kurcze zoabczymy. bo kurtka mi wpadła w oko

miesiakk napisała:

> a ja dla odmiany jestem zadowolona z jakości - tzn. akurat miałam kilka bluzek
              > dla młodej kupionych na wyprzedaży po 19,90 i były ok, gruba bawełna, nic nie s
              > traciły fasonu
              • mamaaoli Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 16:53
                Mieliśmy spodnie ogrodniczki - nie dało się nosić, napy się cały czas odpinały, beznadzieja, żałowałam, że nie zostawiłam paragonu.
              • agus8 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 21.12.11, 09:18
                ja mialam kurtke to po kilku praniach wyskoczyly tluste plamy od wypelnienia.. ale poprednia nosila sie dobrze
            • mamba1234 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 17:10
              Kupiłam na wyprzedaży 2 kurtki puchowe (naprawdę puchowe, nie tylko z nazwy) - świetne. Bluzy, swetry, spodnie też świetne (dla dziewczynek).
    • sofia_a Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 17:08
      Ja czasem kupuję coś córce w 5-10-15 i jak dotąd jestem zadowolona. Kupuję glównie welurowe spodnie i bluzy, piżamy, bluzki bawełniane i spodnie, jakość niezła, cena też. Nie narzekam.
    • pelasia_0 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 17:13
      Jakość moim zdaniem tragiczna, a przy tych cenach co oni mają to w ogóle duża przesada. Według mnie nawet na ich wyprzedażach nie opłaca się kupować. W innych sklepach za tą cenę są o niebo jakościowo lepsze ubrania. Parę lat temu robili super wyprzedaże, ze mnóstwo rzeczy można było kupić po 5 czy 7zł wtedy można było się skusić.
    • mama_amelii Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 17:17
      Ogólnie nie lubię ciuchów z 5-10-15,czasami od kogoś dostaję.Kurtkę jednak miałam fajną dla córki,dalej jak nówka.
    • scarlett74 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 18:09
      generalnie jakość bardzo, bardzo słabiutka,jak masz możliwość poszukaj gdzie indziej
    • kontaminacja Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 19:09
      Kupuję tylko kurtki, syn miał 3 i z żadną nic się nie stało. Reszta ubrań to moim zdaniem tragedia.
    • emma_euro_emma Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 20:11
      Nie wiem jak kurtki, ale z innych rzeczy nie byłam zadowolona. Bluzki szerokie z przykrótkimi rękawami (po jednym praniu), w spodniach odpinały się napy, a w bodziakach cały czas się urywały. Acha, jeszcze miałam komplet zimowy czapa + szal + rękawiczki i też jakoś się tak "zeszmaciły".
      Raczej unikam.
    • c.carlastory Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 20:17
      Ja kupiłam raz, totalna porażka. Koszulka po jednym praniu się ponaciągała, a bluzeczka wyszła z pralki z dziurami przy kołnierzyku i szwach. Omijam szerokim łukiem.
    • kornnella Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 20:26
      podpisze sie pod powyższymi opiniami bluzeczki tragiczne po praniu niewymiarowe, nadruki z rękawka zostały chyba w pralce sad spodenki bez uniesień. Kurtke miałam raz nawet w miare była.
      Ogólnie unikam mimo ze ostatnio mają fajna stylistyke żywcem z Nexta skopiowaną
    • ju_mi Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 21:37
      Zaskoczona jestem tymi negatywnymi opiniami - do tej pory nie kupowałam nic w tym sklepie, ale 2 tygodnie temu kupilam synowi 3 bluzki z długim rekawem ze swiatecznymi motywami. Są z grubej bawełny, piore je non-stop (syn chodzi w nich codziennie do przedszkola) i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, ze mimo intensywnego użytkowania i ciągłego prania i wirowania nie straciły fasonu, szwy się nie powykrecały, naprasowanki nie pekają - generalnie nic się z koszulkami nie dzieje. Kurcze, myslałam, ze wszystkie rzeczy mają takie fajne sad
      • magda-lenka78 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 22:40
        wg mnie najdroższa chińszczyzna na świecie...
        ale zdarzają się wyjątki - mamy jeden fajny kombinezon, aż mi go szkoda sprzedawać. poza tym inne zakupy raczej chybione - spodnie dresowe 86 po pierwszym praniu skurczyły się chyba na 68... bodziak z długim rękawem miał rękawy jak szyja żyrafę, raczej mijam.
      • majamel Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 22:42
        w sumie to ja też jestem w szoku. No nie jest to rewewlacyjna jakość typu next ale jest ok. Nie wszystkie bo to od razu widać jaki gatunek. Od kilku lat kupuję bluzeczki, spódniczki, sukienki- bardzo fajne typu princeski. Głównie do przedszkola. Zdarzało się parę bubli ale z paragonem reklamacje uznają. Nie jest mi żal bo moje dziecko dość szybko rośnie i zanim zrobi się szmata to już jest za małe. Ogólnie w moim mieście jest dramat z rzeczami dla dzieci - albo rynkowe albo 5-10-15. Porządne rzeczy "wyjściowe" kupuję w H&M. Chociaż i tu dla dziewczynek 5lat (134-140cm) ciezko coś wybrać ;-/
        • bluestarfish Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 21.12.11, 00:27
          Kurczę, duża ta twoja 5-latka - przecież rozmiar 134-140 to teoretycznie dla 9-10-latek jest! Moja 6,5-latka nosi 116-122, a wzrost ma przeciętny wsród rówieśniczek. A nie masz problemu ze stylistyką ubrań? Rzeczy z rozmiarówki 134+ często stylistycznie takie bardziej dla młodszych nastolatek są, nie bardzo bym w nich pięciolatkę widziała...
          • majamel bluestarfish! 21.12.11, 11:01
            Corcia w marcu bedzie miała 6lat. ma 130cm.od sierpnia urosła 6cm!!! i dłuuuugie ręce dlatego kupuję na 134-140. Jak weszła teraz w ten rozmiar to jest tragedia. Ciężko coś dostać fajnego "dziecięcego". W przedszkolu jest najwyższa, czasami wygląda jakby nie była z tej grupy wink no ale ma za kim... Dlatego cieszę się jak dostanę cokolwiek ale wybieram dobre gatunkowo. Ostatnio na allegro kupiłam parę bluzeczek. Najprawdopodobniej turecka podróba george ale rewelacyjne gatunkowo. Zdecydowanie wolę tureckie rzeczy niż chinski badziew. a ceny sympatyczne i pewnie jeszcze nie raz skorzystam.
    • agaja5b Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 20.12.11, 23:29
      Ja sporo rzeczy kupowałam do tej pory w 5-10-15, głównie dla przedszkolaka(dziewczynki) i uważam, że nie jest źle. Oczywiście mozna trafić na kiepska jakość, ale nie wszystko napewno. Ja unikam u nich cienkiej bawełny, oraz dresów, bo rzeczywiście kurczą się i mechacą, natomiast bluzy polarowe, czy welurowe są ok, podobnie t-shirty z grubszej bawełny. Miałam też ze dwie kurtki stamtąd i nic się z nimi nie działo(zwłaszcza, że kupiłam na wyprzedaży po niecałe 40 zł), spodnie jeansowe też zawały egzamin. A w takim HM nieczęsto kupuję, bo mają rzeczy dla szczypawek i moja nie wchodzi, chociaż pulchna nie jest.
      • ewa.lisiak Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 21.12.11, 08:59
        A ja mam wrażenie, że coś tam się zmieniło na lepsze. Lepsze wzory, grubsza bawełna. Wcześniej kilka rzeczy mi się zepsuły po pierwszym praniu, no i przez dłuższy czas tam nie kupowałam. Ale ostatnio skusiłam się na bluzeczkę, no i całkiem fajna jest. Już była parę razy prana - jak nowa. Zamówiłam jeszcze kilka bluzek, mam nadzieję, że będzie ok. Przynajmniej bawełna sprawia wrażenie porządnej, wzory śliczne. Może jednak poprawili jakość?
    • majarzeszow Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 21.12.11, 09:08
      praktycznie nie kupuje w tym sklepie, bo jakosc tragiczna. Jedynie kurtka zimowa dla synka, taka z futerkiem przy kapturze nosi sie bez zarzutu.
      zadnych t-shirtow, spodni i bluz stamtad nie chce.
      ale kurtki sa calkiem spoko.
    • kamelia04.08.2007 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 21.12.11, 10:46
      Uważam, że 5-10-15 jest w porzadku.

kupowałam albo dostawałam bluzki bawełniane na dziewczynke - jakosc w porzadku, bluzki ani sie nie rozjeżdzały, ani nie zbiegały, młodsza bedzie mogła jeszcze nosic.
      Dostałam tez kiedys princeske i też ok.

Tylko piżama za 50 zł(cena normalna) troche mnie zaskoczyła, bo lekko straciła kolor po praniu.

Kurtek nie kupowałam, spodnie kupiłam raz, ale córka jeszcze nie dorosła.
      Rozmiarówka jest zaniżona.
      • monisia900 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 21.12.11, 10:53
        kurtki sa ok, ale pewnie tylko dlatego ze w nich nie ma co sie porozciagac-moga ewentualnie straccic kolor.

co do spodni i bluzek, w ogole rzeczy bawelnianych, to masakra. ostatni raz nacielam sie dokladnie rok temu kupujac synowi spodnie dresowe i materialowe. dresowe po tyg uzywania wypchaly sie totalnie na kolanach, a materialowe po kilku pranach zrobily sie w latki (co widac bardzo, bo byly czarne w drobna krateczke).i najgorsze jest to, ze jak poszlam z reklamacja, to powiedzieli, ze je zle uzytkowalam...
      • lechmiki Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 21.12.11, 10:55
        dwa lata pod rząd miałam kurtki dla córki bardzo byłam zadowolona ,teraz jedna nosi córka kolezanki i wyglada jak nowa
        dla synka kupiłam na wyprzedazy taką
        www.51015kids.eu/chlopiec-2-7-lat/kategoria/kurtki/kurtka-chlopieca-1a2111.html
        jestem zadowolona jak narazie
        dla córki kupowałam bluzeczki ,bluzy były ok
        ale najbardziej byłam zadowolona z sukienek jensowych i spódniczek
        byłam ... bo w tym roku chciałam jej kupic princeske jensowa ,zrezygnowałam bo była za szeroka a moja mała to szczypiorek
        generalnie na wyprzedazach mozna cos tam kupic ale w normalnej cenie uważam ze sa lepsze jakościowo rzeczy innych firm
        ja mam wrażenie ze sie pogorszyli z jakościa...
        • magata.d Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 21.12.11, 11:46
          Od jakiś 2 tygodni mamy taką samą kurtkę jak lechmiki i tez jestem zadowolona. Synek również wink
          Jak kupowałam to miałam do wyboru jeszcze smyka, gdzie były tańsze (45 zł), ale jednak ta dla mnie dużo ładniejsza niż te w smyku smile A co do pozostałych rzeczy z 5-10-15, to miałam jakieś porządne, ale tez dresik do pierwszego prania (a potem szmatka) czy spodenki z odpinającymi sie napami.
    • saguaro70 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 21.12.11, 11:23
      Dla mnie, ale tylko dla mnie, ubrania tej firmy to najgorszy badziew wraz z firmą Venice. Same szmaty, g... wrte i drożyzna.
      Szukaliśmy ostatnio sukienki i bluzki dla córki na Wigilię. Owszem, była.. Lekki sztruks, za 50 złociszków. I mnie rozczarowała. Tak samo bluzki. Nie mówiąc o kurtkach, które są do pierwszego prania i najpierw trzeba je wymoczyć w wodzie z octem, bo tak śmierdzą.
      Kupiliśmy na zwykłym bazarze porządne ubranie za 70 złotych całość. Sukienka i piękna bluzka. Sukienka 46 złotych, bluzka 24.
      W każdym razie 5-10-15 nie polecam.
      Pozdrawiam cieplutko.
    • foro-estupido Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 21.12.11, 11:53
      Ja kupuję tam raczej po przecenach,ale wydaje mi się też , że te przeceny dosyc szybko mają.Np kurtkę zimową w zeszłym roku kupiłam za 60zł z przeceny 90zł.A przecena była już(?) w połowie grudniasmile
      Mam też innych kilka ubrań i nie narzekam.To w sumie na forum dowiedziałam się, żr to badziewne ciuchy,ale ja się z takimi nie spotkałamsmile
      • mama197809 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 21.12.11, 12:39
        Przeciętne gatunkowo, 6 letniej córce kupuję sukienki(niektóre sa przeurocze), teraz sztruksowe, bluzki po praniu tracą fason, synkowi pokusiłam się na pajace.....po pierwsze jak dla mnie numeracja nie odpowiada faktycznemu rozmiarowi, kupuje zawsze na wyrost, po drugie napki nie trzymały się w kroku, jak siadał to się rozpinały. Warto nieraz tam wejsc, cos sie trafi ciekawego. Kurtki też są ok gatunkowo.
    • yena1 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 21.12.11, 13:32
      jestem bardzo zaskoczona opiniami. moja córka ma dużo ubrań z 5-10-15. są mocno eksploatowane (chodzi w nich do przedszkola) i nic się z nimi nie dzieje - nie traca kształtu, nie mechacą, nie odbarwiają. kurtki miała stamtąd dwie i też nie miałam im nic do zarzucenia. z jednych spodni faktycznie odpadły napy, ale tylko jeden taki przypadek mieliśmy
      • magda-lenka78 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 22.12.11, 02:25
        widocznie dziewczęce rzeczy są lepszej jakości, nie ma innego wytłumaczenia wink
        • anusia_kra Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 22.12.11, 10:49
          Sukienki czy tuniki tez nie są używane tak intensywnie jak legginsy, spodnie czy dresy, a nawet założone nie niszcza sie tak mocno na kolanach, itp.
    • listopadowka2008bis Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 22.12.11, 10:56
      ja musialam miec wyjatkowe szczescie, bo wszystkie rzeczy z tego sklepu byly bardzo dobrej jakosci. Welurowe dresy po wielu praniach nadal wygadaly jak nowe (a byly lacznie uzywane ze 2 lata),tak samo z bluzami i bluzkami. Nigdy za to nie mialam z tego sklepu czegos powazniejszego typu 'kurtka', wiec tutaj nie moge sie wypowiedziec.
      • anusia_kra Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 22.12.11, 11:15
        listopadowka2008bis z welurowymi rzeczami różnych firm i nie firm nigdy nic mi sie nie działo. Nawet raz córka dostała dresik (no-name) nie bardzo mi sie podobał więc używała głównie po domu, do ogrodu i na inne wybitne zdzieranie i co po dwóch czy nawet trzech latach dres jak nowy, nawet śladu na kolanach nie ma a "jeździła" na nim ostro

Moje doświaczenia z 5-10-15 opisałam powyżej, kiepskie były rzeczy zarówno córki jak i syna - koszulek i spodenek nigdy więcej. A kurtki czy kamizelki to faktycznie rzeczy nie do zdarcia także może sa ok. Tak tylko wydaje mi sie ze ta obniżka to jak na razie średnio atrakcyjna. Watolinowe kurteczki bez technicznej warstwy (takie nie narciarskie) kupuje na %% po 40- 50 zł i sa ok
        • baziaczek Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 22.12.11, 13:43
          Kupiłam kurtkę kilka lat temu. Jakość tragiczna, nie pamietam już czy po pierwszym użyciu, czy po 2 dniach kurtka była reklamowana, w każdym razie czas użytkowania był szokująco krótki. Kurtkę zabrali do eksperta, 3 tygodnie czekałam na odpowiedź, w tym czasie Młody w środku zimy został bez niczego i musiałam na gwałt szukać i kupić kolejną kurtkę. Reklamacje uznali, ale nie chcieli mi zwrócic kasy, wciskali mi kolejne rzeczy z ówczesnej kolekcji. Bardzo się zraziłam i od tej pory nic tam nie kupuję, nie stać mnie na kupowanie dziadostwa i nie chcę tracić zdrowia na użeranie się z nieuczciwą firmą.
    • ewcia1980 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 22.12.11, 19:21
      ja od czasu do czasu kupuję w 5-10-15 i z tego co kupiłam zawsze byłam zadowolona.
      kupowałam tam 2 kurtki - rewelacyjne
      czasem kupuję bawełniane bluzki - jakość przyzwoita
      sukienki i spódnice dżinsowe - jakość bardzo dobre
      bluzy bawełniane - również.
    • misiabela20 Re: pytanie o jakość rzeczy 5.10.15 22.12.11, 20:25
      kupuję bluzki na wyprzedażach za 20 zł. wtedy są warte swojej ceny. trzymają fason, nie spierają się. ze spodniami nie ryzykuję.
      • beatag05 rzeczy 5.10.15 23.12.11, 00:19
        Ja niewiele tam kupuje. Mam zaledwie kilka bluzeczek. Ale jak dla mnie to na pierwszy rzut oka widac, ze jakosc ubran rozni sie i to znacznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka